Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dorota W
Witajcie kochani! Posiedziałam do póżnych godzin nocnych nad swoja dokumentacją a tera czuję się jakbym dostała obuchem w łeb. Głowa mnie boli jak cholera ale na całe szczęście nic gorszego się nie przyplątało. Czasami włącza mi się taki motorek w dupce i zapierniczam z robotą jak szalona ale sama nie wiem po co bo terminy żadne mnie nie gonią. Na dzisiejszy dzień nie mam jakiś konkretnych planów, pogrzebię troszkę w domku i w ogrodzie a po południu podjadę do szkoły synusia na wywiadówkę (dzień otwarty) sprawdzić czy czegoś nie zmalował hihihihihhi. Pozdrawiam Was serdecznie :)) życzę miłego ,spokojnego dnia:)
Gość Dorota W
***Krystynko jak się dzisiaj skarbie czujesz? ***Małgosiu trzymam za Ciebie kciuki -dasz radę!!! ***Matiiago mam nadzieję ,że u Ciebie wszystko ok .Dzieci zdrowe?Domiś nie dostał chyba ospy co? ***Sunny--pamiętamy ,pamiętamy o Tobie! ***Nefri chyba znów Ciebie do kompa nie dopuszczają a szkoda:( ***Asiu -gdzie się podziałaś? ***Marcia weekend minął a Ty sie nie pojawiłaś:( ***Maleńka--jak się masz? ***Domi co się z Tobą dzieje? ***Krysiu waw rozstałaś się z nami na zawsze? ***Ewuniu odezwij się na gg ***Monia,Kasiula140 jak po ciężkiej nocy się czujecie?usek ***Agusek-pozdrowionka!!!! ***Alicja -jak samopoczucie? ***Zuza a Ty jak sobie radzisz? ***Marku 60 -pozdrawiam Ciebie serdecznie nasz Ty rodzynku!!
Gość Dorota W
Witaj Agusek z tego co wyczytałam w necie nie ma przeciwwskazań jeżeli chodzi o solarium natomiast jednym ze skutków ubocznych jest nadmierne pocenie się i możliwość przybierania na wadze. Napisz koniecznie jak wrócisz od lekarza!!!!
Gość Dorota W
Moje skarby ja sobie wypoczywam na łonie natury przy dobrej muzyczce i herbatce mrożonej. Jak czasem cudownie jest nic nie robić ,nie myśleć o niczym tylko wsłuchiwać się w piękny tekst piosenki. Mam kilka takich utworów do których wracam jak potrzebuję odprężyć moją głowę ale jest jedna piosenka z którą praktycznie nie roztaje się dłużej niż nakilka dni.Nasza przyjaż trwa już jakieś 25 lat z haczykiem więc to już sporo latek minęło odkąd ją po raz pierwszy usłyszałam ale nie straciła na wartości nic a może nawet zyskała!!! Napiszę wam słowa --nie każdemu muszą się podobać ale przynajmniej zobaczycie w czym gustuje Dorotka hihihihihi Nauczyli nas regułek i dat, Nawbijali nam mądrości do łba. Powtarzali co nam wolno ,co nie, Przekonali co jest dobre co złe. Odmierzyli jedną miarą nasz dzień, Wyznaczyli czas na pracę i sen, Nie zostało pominięte już nic, Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć. Dorosłe dzieci mają żal, Za kiepski przepis na ten świat. Dorosłe dzieci mają żal, że ktoś im tyle życia skradł. Nauczyli nas ,że przyjażń to fałsz, Okłamali ,że na wszystko jest czas. Powtarzali ,że nie wierzyć to błąd. Przekonali ,że spokojny jest dom. Odmierzyli każdy uśmiech i grosz. Wyznaczyli nie pozorny nasz los. Nie zostało pominięte już nic, Tylko jakoś wciąż nie wiemy jak żyć Nauczymy się więc sami na złość. Spróbujemy może uda się to. Rozpoczniemy od początku nasz kurs. Przekonamy się czy twardy ten mur. Odmierzymy ile siły jest w nas. Wyznaczymy sobie miejsce i czas, A gdy zmienią się reguły tej gry. Może w końcu odkryjemy jak żyć
rodzynek wita po 1 dniowym pobycie w szpitalu(stary numer dusznosci itd.)wyniki na5 pacjent kicha.zdjecie kregoslupa tez nic niewykazalo.dazacy do zdrowia pozdrawia(jak sie napatrzylem na innych w szpitalu to cos okropnego co sie dzieje z ludzmi.)
Gość Dorota W
Marku kurcze jeżeli z kręgosłupem jest wszystko w porządku to wychodzi na to ,że to jednak nerwica dalej Ci tak solidnie popalić. Zrobili Ci przynajmniej wszystkie podstawowe badania przed wypisem do domu? Jak się dzisiaj czujesz? Monia nie zły początek dnia .Znam te lęki po przebudzenie i niepokój o to co się wydarzy w ciągu dnia. Co prawda pozbyłam sie ich po wielu latach ale nie wiem i nikt tego nie wie czy kiedyś znów nie wrócą!!! Krystynko wiem ,ze dziś masz fatalny dzień ale odezwij się i napisz czy jest choć troszkę lepiej. Martwię się bardzo o Ciebie!!!
Gość Dorota W
Alicja i tak trzymaj .Super decyzja --na prawdę szczerze się ucieszyłam ,że jesteś taka energiczna i nie zwlekasz tej sprawy na dalszy plan. Monia pomogła mi w tym pani psycholog i dobrze dobrane leki. Przez ponad 6 lat budziłam się z potwornym lękiem co się wydarzy w ciągu dnia a teraz przynajmniej po przebudzeniu nie ogarnia mnie strach. Nie twierdze oczywiście ,że pozbyłam się go na dobre--nie nie tak dobrze jeszcze nie jest ale przynajmniej z łóżka rano wstaję pogodniejsza i energiczniejsza. To już jakiś sukces
Gość Dorota W
Marku chyba powinieneś udać się do psychiatry.To nic strasznego --słowo. Sama miałam opory przed taką wizytą ale opłacało się.Ataki od listopada zdarzają się sporadycznie choć gorsze dni są, ale dzięki lekom jestem w stanie nad nimi zapanować .Karetkę wzywam w ostateczności jak już mnie dopadnie lęk przed zawałem .Dawniej pogotowie wzywałam 3-4 razy w tygodniu Zespół Turbo.(czasy mojej fantastycznej młodości ,koncertów w Jarocinie i szalonych biwaków w Borach Tucholskich)
Gość Małgosia
Witajcie kochani:) Wczoraj kiepski humorek ale dzisiaj na szczęście lepiej:) Za półtorej godziny wizyta u mojej przecudownej pani doktór.Kszmar normalnie ale wytrzymam te pół godziny z tą Pania.Egzamin zdałam na 4:D:D Dorotko też mi się wydaje że ta pani ma problem zgłóweczka;p Może nawet większy niz osoby które leczy;p;p;p Ale chyba zmienie lekarza jest u nas taki lekaz psychiatra Adrianek podobno jest bardzo dobym lekarzem.Ma dobre podejście do pacjentów i każdy przypadek traktuje indywidalnie a nie tak że każdego traktuje tak samo.Świentnie dostosowuje leki do pacjenta i co najważniejsze współpracuje z psychologiem a nie tak jak teraz każdy gada od siebie..Może ten pan mi pomoże.
Hej Dorotka, Małgoś!!! Wróciłam od lekarza. Bardzo miła pani doktor. Powiedziałam jej o mojej nerwicy. Widać ze babaeczka zna się na rzeczy. Powiedziała że solarium z seroxatem niewiele moze miec wspólnego ale nie można tego wykluczyć. Powiedziała też że minie około 20 lat zanim ludzie i lekarze zaczna traktować nerwicę jak chorobę ale zaczną bo tego czasu ta choroba potroi swoje zniwo. Powiedziała też że dobry lekarz wie co to nerwica i odpowiednio potraktuje taką osobę. Ta kobietka dała mi wiarę w ludzi. Jadę teraz na psychoterapię do mojej pani psycholog. Gorączka już mi mineła. Pozdrowionka do Wieczorka dla wszystkich!:)
Gość Dorota W
Małgosiu jeżeli masz taką możliwość to pewnie ,ze możesz zmienić lekarza. Nigdzie nie jest napisane ,ze musisz chodzić wciąż do tego samego. Takie niesympatyczne osoby najlepiej omijać z daleka. Gratuluję Ci jeszcze raz skarbie zdanego egzaminu.Wiedziałam ,że się uda !!! Agusek no widzisz nie taki diabeł straszny jak go malują!!! Czasami możana trafić na fantastycznego lekarza ale takich jest nie wielu. Odezwij się po powrocie od psycholożki i napisz jak było!!! Monia kochanie to nie może tak być ,że ty strachu będziesz przesypiać całe dnie.To nie jest dobre wyjscie z sytuacji . Marnujesz w ten sposób swoje piękne lata. Uważam ,że powinnaś zabrać się solidnie za leczenie tej nerwicy. Daj francy popalić i pokaż kto tak na prawdę rządzi!!!! Krystynko co się dzieje?
Gość Małgosia
Dorotko ten Adamek nie jest młodym lekarzem.Ma juz dość spore doświadzenie i dowiedziałam się że wiele osób jest bardzo zadowolonych z jego leczenia.Żartują sobie zniego że Adamek to świrek ale tak na prwde podobno to pardzo miła osba która powaznie podchodzi do naszej choroby.A co do tej pani to dzisiaj z nią poważnie porozmawiam. No kochani papatki lece na spotkanie z tą wampirzycą:D:D:D:D:D Jak brat mnie dopuści do kompa to napisze Wam jak było u pani wszechmądrej psychiatry;) 3majcie się cieplutko:)
cześć, u mnie dzis troche lepiej już nie mam takie uczucia ścisku i ciągniećia w klacie ale ciekawe jak długo, mam nadzieje ze to była nerwica taki gorszy atak. czytałam o tym ścisku w głowie, i wiecie ja tez to mam nie zawsze ale mam, uczucie ze zaraz mi głowa pęknie jakbym miała wysokie ciśnienie i chciało przez głowe wyskoczyc, dziś nawet to miała w pracy nawet miałam wrazenie ze mi sie uszy zatykaja. Zreszta mam dziś małe lęki co chwila mnie dopada jakies uczucie ze za chwile sie coś stanie, takie uczucie obrzydliwe ze zaraz sie przerwóce albo coś innego sie stanie, jak sie uspokajam i powoli oddycham to cwtedy sie wsłuchuje w siebie i mam zaraz myśłi ze przez te wolne oddychanie serce będzie mi wolno biło i dopiero wpadam w lęk, szybko bije-żle powoli bije to tez żle i tak w kółko. teraz siedze przed compikiem i mam wraznei co jakiś czas ze lece do przodu nie wiem... mnei to juz wszystko dopada i jak tu wyluzować?? Pozdrawiam Wszystkich gorąco ;-)
a bym zapomniała, dziś mam takie uczucie jeszcze jakby mi głowa drętwiała, tzn jak sie drapie czy cos to mam wraznei ze skóry nie czuje na czole i i wogóle jakoś dziwnie jak sie wkrece to wtedy jeszcze mi sie wydaje ze mi reka sie jakaś cieżka robi i wogóle a tak na amxa to potem mi mrówki lataja po głowie pod skóra jak już wpadne w panike na maxa ;-((
Gość Dorota W
Małgosiu jak Adamek -świrek ma taka dobrą opinię to może warto by było się do niego udać:)) Chyba nie będziesz wówczas takiego stresa łapała przed wizytą. Zuza czy u Ciebie z krążeniem jest wszystko w porządku? Mierzysz sobie ciśnienie?