Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Małgosia
o to kilka z wierszy z tej stronki:) *Zawsze warto* Warto spełniać marzenia, warto iść do przodu, nawet,kiedy wiatr się zmienia i wieje prosto do oczu. Iść do przodu, szukać w ludziach przyjaźni, dotknąć ich serca, nawet,kiedy jest jak lód. Kiedy drzwi zamykasz, okno pozostaw otwarte, by każdy Anioł, mógł trafić do Twojego serca. *Nie załamuj się..* Czasem są takie dni, a nawet miesiące, kiedy myśli bywaja smutne, a serce wciąż placzące. Ale los się uśmiechnie, wszystko się odwróci, bo wiara w naszym sercu, uczyni cuda. Spójrz dookoła siebie, nie jesteś sam, ktoś jest tam w niebie, i tu na ziemi. Nie ma takiej rzeczy, która złamać Cię potrafi, nieważne co Cię trapi, ktoś zawsze w Ciebie wierzy. *Światło nadziei* Lepszym być, widzieć świat nawet przez łzy, a potem znowu rozdawać nadzieję, żeby spełniły się ludzkie sny. Nie ma ciemności, po której nie wyszłoby światło, nawet jak ono na chwilę zgasło, nie trać uśmiechu na twarzy. Wiele trudnych chwil przed Tobą, życie nie będzie tylko osłodą, nawet jak pokawi sie znowu noc, miej w sobie nadzieję i moc. Przeżyj życie jak najlepiej możesz, pomagaj innym ujrzeć światło nadziei, kiedy sam możesz potrzebować pomocy, bo życie ludzkie zmiennie się toczy.
Gość Dorota W
Maleńka masz rację jak jest piękna pogoda to aż żal siedzieć w domu,świeże powietrze i słoneczko to na pewno lepsza sprawa od siedzenia przed kompem no i zdrowsza oczywiście! Coś ostatnio sporo osób ma jakieś awarie ze sprzętem albo netem --no cóż nic nie jest wieczne ale masz racje ,że jak naprawiać to tylko u sprawdzonego fachowca! Małgosiu niestety juz u mnie po pięknej pogodzie.Długo się nie nacieszyłam promieniami słońca .Niebo zachmurzyło się i wygląda na to ,że jakiś deszczyk przygna ( oby nie burze) Wiersze są piękne, dzięki za adres stronki:))
Gość Małgosia
Nie ma za co Dorotko;) Oj ja tęsknie za słonkiem:P Ale u nas pochmurno i brzydko od kilku dni:/ A Dorotko zapomniałam Ci się pochwalić że w wakacje prawdopodobnie będę wpobliżu Ciebie:) Jadę do cioci na wakacje do Bydgoszczy:D
Gość Dorota W
Kochani właśnie zakończyłam pracowity dzień.Teraz robię sobie pidżamowy wieczór.Kąpiel ciepłe bambosze i pełen relax przed telewizorkiem.Najeżdziłam sie dzisiaj jak mało kiedy ale pozałatwiałam wszystko i podpisałam 3 super umowy o pracę. Od poniedziałku dołącza do mojego zespołu jeszcze jedna pracownica bo w przeciwnym razie byłyby problemy z wykonaniem prac w terminie i ruszamy pełną parą do dzieła.Pracy mam co najmniej do pażdziernika więc dalszych zleceń tymczasowo nie będę po prostu przyjmowała a całą uwagę skupię na tym co jest do wykonania.Interes jakoś się kręci nie narzekam i niebawem minie 10 rocznica mojej firmy ---Jestem dumna ,że mimo choroby udaje mi się pogodzić wszystkie obowiązki. Nie jestem taka do niczego jak mi się to czasem wydaje.
Witajcie!Jestem na tym forum nowa i potrzebuję pomocy.W 2005 r.zdiagnozowano u mnie nerwicę lękową.Dziś już wiem,że cierpiałam na nią dużo wcześniej tylko że doszukiwałam się różnych chorób.Brałam seroxat i doraźnie zomiren,chodziłam na terapię.Myślałam,że już potrafię sobie dać z tym radę i trzy miesiące temu skończyłam z lekami.Niestety to był błąd.We wtorek szukałam zdesperowana lekarza psychiatry.Włączył mi znowu seroxat i jeszcze jakiś lek na zwiększone teraz lęki.Przedwczoraj wzywałam pogotowie bo znowu miałam atak panicznego lęku a byłam sama w domu z czteroletnim synem.Na szczęście spał i nie widział co się ze mną dzieje.Zrobili mi ekg-podręcznikowe,poziom tlenu-o.k.,ciśnienie podwyższone.Oczywiście przeszło jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki.Dziś mi się przypomniało i znowu się boję.Spocone dłonie,stopy,szczękościsk,serducho wali.Proszę jeśli ktoś jest na forum,niech mi powie,że na to się nie umiera,że to minie.Boję się,nie wezwę pogotowia bo znowu mnie wyśmieją. Pomóżcie mi proszę.
Kasiu na to sie nie umiera badz spokojna :) ja to mialam te same objawy co Ty teraz czuje sie nawet dobrze chociaz czasami musze brac tabletki doraznie ale tylko na szczescie ziolowe bo mi pomagaja zawsze jak sie czyms bardziej zdenerwuje to jest zle ze mna. Musisz sie uspokoic jak juz czujesz, ze zaczynaja sie objawy wyjdzi na swierze powietrze sprobuj sie usokoic przypomnij sobie co mowili lekarze ze nic Ci nie jest pozdrawiam i zycze powodzenia w walce z ta okropna choroba.
Dziekuję Ci moja droga.Wzięłam cloraxen.Nie znam tego jeszcze,ale mam nadzieję że mi pomoże.Jakby ciut odpuściło.Czasem sobie myslę,że to strach przed atakiem paniki sam mnie nakręca.Błędne koło.Muszę jakoś przEtrwać te parę tygodni zanim zacznie działać znowu seroxat.Boję się leków,że mogą mnie otępić,uzależnić,ale widzę teraz różnicę jak było gdy brałam je a jak jest gdy je odstawiłam.Chciałabym,żeby już odpuściło.
Gość Dorota W
Witajcie kochani! Po wczorajszym pracowitym dniu padłam jak mucha i nawet nie powiedziałam Wam dobranoc,nie mówiąc już o udzieleniu pomocy Kasiuli 140.Na całe szczęście dziewczyny z innych forów czuwają i niosą pomoc jak tylko jest taka potrzeba. Dzięki serdeczne! U mnie świeci słoneczko,samopoczucie też nie najgorsze więc myślę ,że niedziela będzie jednym z tych przyjemniejszych dni. Krystynko3-chyba Ciebie równie szybko zaniosło wczoraj do łóżeczka.Odzywałam się na gg ale zastałam ciszę.Jak się czujesz skarbie? Kochani życzę Wam samych przyjemności w dniu dzisiejszym i sporo uśmiechu na twarzy:))))) Kasiula140-jak się dzisiaj czujesz? Pozdrawiam Ciebie serdecznie!
Gość ktystyna3
Witam sedecznie kochani Dorotko jakoś padłam wczoraj tak jak ty popatrzyłam trochę na JAK ONI SPIEWAJA rozczuliłam się troche tak pieknie śpiewali dla mam że aż się seruszko wzrószało Kasiulu 140 na to się nie umiera to tylko nerwica lękowa wiem że się boisz zresztą to chyba wszyscy chorujący na tą chorobę podczas ataku tej niedobrej pani mają takie wrarzenie ale nie daj się zwieśc tej zmorze tylko walcz z całych sił trzymaj się słonko Pozdrawiam wszystkich i miłej spokojnej niedzieli życzę
Dorota W,ktystyna 3 ,dziękuję Wam i wszystkim,którzy mi wczoraj pomogli.Dzisiaj jako tako,nawet mam przebłyski optymizmu,ale do dzięki Wam najbardziej.Czekam z nadzieją,aż seroxat znowu zacznie działać.Jeszcze dwa,trzy tygodnie.Dziś się przełamałam i wzięłam lek,który doraźnie na tę przejściówkę przepisał mi mój nowy pan doktor.Spróbuję mu zaufać,bo nie mam już siły się męczyć sama.W końcu te leki też po coś wynaleźli,niekoniecznie żeby mnie truły tylko pomogły.Bo ja niestety mam taką schizę,że nawet witaminy C potrafię się wystraszyć.Muszę się wziąć w garść bo mam do wychowania wspaniałego synka.Dziękuję,że jesteście tacy wspaniali.Tak długo byłam sama.
Gość Dorota W
Kasiula140! Cieszę się bardzo ,że myślisz o przyszłości i jest w Tobie siła aby zmierzyć się z choroba. Oczywiście ,że leki są po to aby pomagać.Jeżeli nie dajemy sobie bez nich rady to musimy wspomóc się chemią bo w przeciwnym razie nerwica może nas zniszczyć. Jest spora grupa ludzi ,którzy dają radę bez chemii ale w tych przypadkach być może choroba nie jest jeszcze tak zaawansowana.Rozmawiałam z panią psycholog na temat leczenia farmakologicznego i teraz jestem pewna ,że osoby ,które żyją z ciągłym lękiem o swoje życie ,bojące się śmierci czy wszelkich chorób zwykłymi tabletkami ze sklepów zielarskich nic nie wskórają .To wszystko jest do czasu ale prędzej czy póżniej zmora i tak da im o sobie znać . Pozdrawiam Ciebie serdecznie Kasiulka i cieszę się ,że z nami jesteś .Pa! Małgosiu czyli wakacje spędzisz jakieś 34 km ode mnie .To są piękne strony , nie daleko Bory Tucholskie,mnóstwo lasów i jeziora.Cudownie! A co z pracą latem?
Gość Dorota W
Marcia jakoś nam Ewkkend mija a ty zaledwie króciutkie dwa pościki napisałaś.Oj ,Oj skarbie chyba jakieś majowe szaleństwa Ci w główce :))pozdrawiam serdecznie !! Małgosiu ja również często jeżdżę do Myślęcinka.Nawet nie dawno byliśmy zawieść skaleczoną wiewiórkę .Uwielbiam tamte klimaty więc kiedy tylko to możliwe zabieram siostrzeńca ,synów i robimy wycieczkę w te okolice. Marku60 :)))Ciebie również serdecznie pozdrawiam .Mam nadzieję ,że czujesz sie dobrze i nie masz powodów do zmartwień. Na pewno wypoczywasz w dzień wolny od pracy więc życzę samych przyjemności.Pa! Krystynko3 --coś Ty odpaliła z tym afobamem???Odezwij się i napisz koniecznie jak się teraz czujesz.Martwię się o Ciebie.Z tymi tabletkami nie ma żartów!!!!
Gość Dorota W
Dzień dobry kochani! Czy Wy też macie taką piękną pogodę?U mnie świeci słoneczko i jest super ciepło:))) Za chwilę ruszam tyłeczek do dentysty z synami a póżniej po kwiaty i do mamuni z życzeniami i do teściowej tez oczywiście.Aaaaaaa i jeszcze do lekarza po recepte bo mi się bisocard kończy.No to zapowiada mi się dzisiaj sporo jeżdzenia ale to super bo samopoczucie mam ok więc dam rade. Krystynko3 wiem ,ze u Ciebie nie najlepiej ze zdrowiem ale walcz kochana i nie pozwól aby ta zmora Ciebie dopadła.W razie czego to pisz do mnie sms ok?. Jak tylko wrócę to się odezwę do Ciebie na gg.Trzymaj się skarbie!!!!!!!! Małgosiu trzymam za Ciebie kciuki .Wiem ,że dasz sobie radę na egzaminie z ekonomii..Napisz koniecznie jak Ci poszło!!! Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie i życzę miłego,spokojnego i pogodnego dzionka:)))
Gość Dorota W
Kochani wróciłam przed chwila do domku.Prawie 3 godziny spędziłam u dentysty z synami i juz mam wszystkiego dość.Głowa mnie boli ,pogoda się psuje i w ogólę czuję sie do d....y :( Krystynko coś mi się wydaje ,że z Tobą jest nie najlepiej.Nie odzywasz się od rana.Obiecałas ,że jak będzie coś sie działo ,nie pozostaniesz z problemem sama. Odezwij sie proszę. Małgosiu kolejny raz twierdzę ,że zdolna z Ciebie bestyjka.Gratuluję kochanie super oceny:))) Marku60 -dostałes sie do lekarza?
Gość marek60
moze tranxena ktora biore jest za slaby,czytalem ,ze chwala(jesli tak mozna powiedziec )xanax????????,a moze inny.przypominam2006 grudzien zawl.caly rok o.k.2008styczen leczenie przeziebienia antybiotykami i zaczelo sie.dwa misiace jak ci moge,od kilku dni znow zle.pozdrawiam.