Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Moja pani psycholog powiedziała mi, że te objawy, które jeszcze miewałam to pozostałości po nerwicy i depresji trwającej ponad 10 lat. Mój organizm przez tyle lat był w spowolnionym tempie jakby w uśpieniu. Dla tego teraz nadmierne emocje, wysiłek fizyczny tak bardzo mnie męczyły. Muszę sie rozruszać, wyćwiczyć, by szybciej wrócić do normy. O tym mamy porozmawiać na kolejnej terapii. W celu rozruszania sie zapisałam się ze swoim partnerem życiowym na kurs tańca do Iwony Pawlowicz. Byliśmy już na dwóch lekcjach. To dla mnie terapia tańcem.
Catullus czy to twoja pierwsza terapia. Życzę wytrwania. Ja terapię zaczynałam chyba ze trzy, czy cztery razy ale w tedy nie byłam jeszcze na to gotowa. Nie wierzyłam, że mi to pomoże. Teraz jest inaczej. Teraz wytrwam, bo wierzę w to. Teraz nie ma już powodu, który doprowadził mnie do nerwicy (rozwiodłam się). Zaczęłam nowe, lepsze życie, które teraz ma sens.
Gość catullus
Hm. Ostatnio osoba, która przechodziła przez to samo, co ja (zaburzenia lękowo - depresyjne, rzecz jasna) powiedziała, że tak naprawdę psycholog, a tym bardziej psychiatra mi nie pomogą. Nie wiem, czy odwaga jest potrzebna, żeby pójść do psychologa. Może tylko tyle, żeby odwagi, żeby się przed samym sobą przyznać, że jestem słaby. Odwagą nazwałbym powiedzenie sobie nie, a tego nie potrafię. Wlasnie przez przypadek włączyłem na eleiminacje do eurowizji.. Co za żenada.. nazwać to muzyką to jest skandal..
Catullus..jeśli nie pomoże psycholog ani psychiatra...to kto? ...sam sobie musisz poradzić z tym wszystkim? Znalazłam sobie ponoć dobrego psychiatrę...ktoś mi polecił.Z tego co powiedziałeś teraz wynika, że nie do końca prawdą jest, że on potrafi pomóc. Jeszcze się nie umówiłam na spotkanie...bo wciąz mam jakieś opory...ale teraz to już sama nie wiem co robić.
Gość catullus
Ola.. jeżeli już, to celowałbym w psychologa. Z psychiatrami miałem średni kontakt.. za wizytę u ostatniego zapłaciłem 120 zł za 40 minut (sic!), nie miałem czasu powiedzieć nawet o połowie rzeczy ważnych dla mnie, dostałem dwie recepty i papa. Ale może to od człowieka zależy..
Do Olka 2 Terapia pomoże jeżeli ty sama również będziesz chciała sobie pomóc. Na pewno będzie trzeba dużo zmienić. Przede wszystkim odnaleźć powody twojej nerwicy a potem jeśli masz sie poczuć lepiej trzeba je wyeliminować, co nie jest często proste. Na to trzeba wielkiej odwagi. Ja na przykład niemal przypłaciłam te zmiany swoim życiem. Gdy byłemu mężowi powiedziałam o rozwodzie rzucił się na mnie z nożem.