Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć kochani jak dzionek mija u mnie jest dobrze tylko pogoda starsznie daje mi popalić bo jest bardzo duszno i ja tak kiepsko się czuję bo bardzo źle mi oddycha i nic mi się nie chce robić mam strasznego lenia ale dobrze że już ten dzień się kończy jutro będzie napewno lepiej. kochani później do was zajrzę papa

Hej Nerwusy!!!Ja sie musze pochwalic, zdalam!!!!!I to 100%.Lena moje zawroty nie najlepiej, sa i doskwieraja, ale staram sie je ignorowac:)Ale dzieki Kochana za troske. Poza tym jak tylko wrocilam ze szkoly to posprzatalam chate, jutro robie pranie i musze sie przygotowac na poniedzialek, wiec nauka mnie czeka. Pogoda do duszy, troszke slonca i reszta to deszcz.Kochani teraz zasiadlam do komputera z lampka winka i celebruje moj jakby nie bylo wielki sukces, bo to pirwszy powazny egzamin w obcym jezyku:) Buziaki, udanego weekendu i do nastepnego.

Missajgon kochanie gratulacje oby tak dalej. u mnie dzisiaj okm tylko strasznie dołuje mnie ta pogoda bo chodze jak taka niedorobiona a w ogóle jestem jednym kłębkem nerwów wszystko mnie wkurza i denerwuje a najbardziej to szkoda mi mojego A bo on musi to wszystko znosić te moje różne humorki współczuję mu!!!! dlatego muszę się wziąść w garść bo jeszcze kiedyś dojdzie do tego że przez to wszystko go strace a tego bym nie chciała. wiecie co zastanawiam się nad jakoś psychoterapią może to ona jest mi potrzebna juz sama nie wiem co mi radzicie ???? czy waszym zdaniem pomoże ona coś missajgon co o tym myslisz ????? a w ogóle to gdzie wy sie podziewacie nikogo tu nie widac takie pustki??? załamana nadia edyta halo odezwijcie sie !!!! póżniej do was zajrzę papa

Gość a28aga28

Witajcie ;-) oj tak pogoda bardzo szalona jest, parnota a zachwile deszcz bardzo intensywny, wiadomo ze taka pogoda troszku spowalnia czlowieka. Missjagon kochana gratuluje ;-* buziak!!! Lenka26 wiesz ja tez jestem klebkiem nerwow , odtatnio tak doszlo to do mnie,wiesz co ja robie? albo slcuham sobie jacobsona,schulza na wyciszenie albo smigam na spacerek taki szybki marsz 20 minut umorduje sie i troszku uchodzi wszystko ze mnie, allbo gram ;-), spzratam ;-). U mnie bez zmian, mija juz miesiac bez pracy ;-/ brakuje mi jej, nieciakwa byla bo ten cholerny system 3 zmian, ale lepsze to niz nic....... Od czasu utraty pracy mam jakies dziwny sen, niby spac mi sie chche , jak juz sie poloze nie moge dlugo zasnac, a jak juz zasne to potrafie wybudzac sie 2 razy ze snu o roznych godzinach i serce wali mi jak oszalale ;-( eh. dzis tez jakas cala poprostu chodze, czuje na karku lęk ale... moze to pzrez te pogode ;-)... Kochani pozdrawiam i odezwijcie sie ;-) papapa

Hej Nerwusy!!!Dzieki Kochani. Zazdroszcze Wam pogody, tez chcialabym duchote a nie deszcz:(ale coz taki kraj, taki kliman, nie zmienie. Lena co sie dzieje??? Jak nerwy Ci daja popalic usiadz sobie wygodnie i wez pare glebokich wdechow, czasami pomag. Kochana co do terapii to zawsze warto sporbowac, jak Ci sie nie bedzie podobalo to zawsze mozesz zrezygnowac. A noz Tobie bedzie pomagac. Idz na terapie, takie moje skromne zdanie. Aga nie ma sie co przejmowac(wiem, latwo mowic).Odetchniesz troszke i znajdziesz cos lepszego. A te sny to pewnie jakies odreagowanie na stres. PawelPanika cisze sie i trzymam kciuki, oby franca zapomniala o Tobie:)Edytko zazdroszcze wypadu nad jezioro, ale ciesze sie z Twojego dobrego nastroju:)Kochani moj kot dostaje wariacji, musze sie z nim pobawic bo mi kable pozjada hehe. Papaty i do nastepnego.

Witam jestem tu nowy i zszokowany, nie sądziłem że tyle osób ma takie problemy. Skoro już tu jestem to się trochę pożalę na siebie i swoją nerwicę. Mam 27 lat nerwica orzez którą ostatnio wylądowałem na pogatowiu o 3 w nocy ponieważ miałem taki atak że myslałem że to już poprostu koniec, kołatanie serca, straszny ucisk w klatce piersiowej silne ból pleców żołądka brak możliwości złapania oddechu, sytuacje moją pogłebia faky wykonywanego zawodu. jestem dyżurnym ruchu. Jak wiadomo zdrowie końskie trzeba miec do tego zawodu, gdyby w pracy ktoś się dowiedział o moich problemach zostanę odsunięty od obowiązków służbowych i co w tedy kto spłaci kredyty kto utzryma rodzinę i to jest Moje wielkie błędne koło z którym sobie poradzic nie moge.....

Gość a28aga28

Witajcie ;-) Witaj dyzurny, ja z ta franca juz mecze sie x lat, powiem Ci ze na poczatku nerwicy mialam objawy podobne do Twoich silny bol w klatce peirsiowej, duszenie w gardle, tez zrywalam sie w nocy z niemoznoscia zlapania oddechu..... itd. Sluchaj poprostu sporo stresu sie nagromadzilo w Tobie nie rozladowywales tego i zaczelo sie kumulowac a ze tego juz sporo miales w sobie to wychodzi to w postaci Twoich objawow o kt piszesz. Ja na to duszenie to kupowalam sobie validol-takie pastylki w aptece do ssania na uspokojenie, tez bralam hydrokzyzyne ale mniejsza dawke bo wieksza wywolywala u mnie suchosc w jamie ustnej i jakies splatanie ogolne-nie wiem czy wolno prowadzic auto po hydroksyzynie. Wiadomo ze boisz sie o prace.....tez tak mialam, zajmowalam stanowsiko uzrednicze, napzreciwko siedziala dziewucha ktora zawsze zle mi zyczyla....... ale dalam rade pomimo jazd i poczatkow wprowadzania leku-objawy wtedy sie nasilaja. Moze zakup sobie ten validol co???albo wybierz sie do ogolnego neich Cie skieruje na Ekg i inne badania aby wykluczyc cos powazniejszego....., koniecznie zapisz sie na terapie do psychologa, samemu waidomo mozliwe jest to do pzrezwyciezenia ale jak sie nasila wszystko lepiej meic fachowa pomoc ;-) to takei moje zdanie skromne ;-). Koniecznie jakies cwizcenia na rozladowywanie stresu, ja robie emtode schulza jakobsona i naparwde mi pomaga-po 3 dniach jakby tsres uchodzi i lęk mi ucieka, odplywa-to metody relaksacji, autogeniczna,mam to na mp3 i pewnei inni jeszce jak cos daj znac. Poczytaj tez watki na forum, duzo waznych rzeczy ludzie pisza jak sobie radza w atakach, dobzre jest pozwolic aby to wszystko co sie dzieje pzreszlo pzrez Ciebie tzn te ataki i starac sie aby nie pozwolic na wciagneicie w to, po jakims zcasie to puszcza, ale to potzreba zcasu i treningu, jak cos pytaj pomozemy w miare mozliwosci, pozdarwiam. Kochani smigam dzis do fryzjera ;-), mialam ogolnie zcarne wloski ale zachialo mi sie powrotu do brazu, oczywiscie pasemka brazowe najpierw mi zrobila ale wlosy strasznie mi znisczyla tym rozjasnienaiem ;-( gdybym weidziala eh ze tak to wyjdzie.... kolory ladne wyszly ale jakosciowo wlosy okropnie mi znisczyla...... mam swoje puszyste a teraz sztywne wcale nie kreca sie.... a jak juz daje na pianke to musze pelno jej dac aby byl efekt ;-(, blasku nizcego nie maja a jeszce mi tyle sciela ze szok ;-(, 2 mies dalam spokoj teraz ide do fryzjera calosc walnac na zcekoladowy braz z moja farba z joanny ;-) moze po nich cos nabiora blasku ;-) pappapa

DYZURNY witaj wsrod swoich:) ja tez kiedys mialam taki atak ze pogotowie u mnie bylo i juz sie zegnalam z zyciem, dali mi zastrzyki uspokajajace i przeszlo... i od tego momentu datuje u mnie nerwice. Zrob sobie badania serducha to Cie na pewno uspokoi i pamietaj,ze nie jestes w tym sam. Wielu z nas umiera codziennie i co?! Jako nie moze umrzec!:) Nasza kolezanka LEna to nawet lata samolotami do Turcji i wszedzie wiec nie martw sie i zawsze miej ta nadzieje w sobie,ze da sie z tego wyjsc bo mamy jedno zycie ktore sie kiedys skonczy ale nie teraz!! NIe pozwolimy sobie na to

Hej Nerwusy!!!Dyzurny jak wyzej nie jestes sam. I nie ma sie co dziwic takie czasu coraz wiecej nerwicowcow. Jak juz sie wie co i jak z ta franca to latwiej (jak dla mnie). Kiedy mam atak paniki to wiem, ze nie umieram, tylko kolezanka odwiedzila:( Dyzurny jak dziewczyny mowia porob badania to Cie uspokoi i dobrze byloby z jakims lekarzem od duszy pogadac:) A tak poza tym Aga ta farba, tzn. Joanna bardzo zniszczyla mi wlosy, wiec nie polecam. Kochani ale u mnie dzis slonko swieci, az sie nadziwic nie moge, jak fajnie dla odmiany. A jak tam pozostali???Kochani do nastepnego i udanego wieczorku. Papaty.

Gość a28aga28

U mnei dzis slonko ladniei swiecilo ale byl wiatr pzreszywajacy dosc wrrrr, mi misjagon jedynie ta farba z joanny nadaje wlosom polysk i miekkosc, mialam z palet to calkiem przesuszala, akurat juz mialam sprawdzona te joanne na wloskach ;-), kazdy ma inne wloski dla jednego cos bedzie ok dla innego nie ;-)

Witaj Dyzurny .....Edytko pieknie to ujełas .....a ja musze sie wam pochwalic ale w Niedziele przyszli do mnie znajomi żebym zagrał z nimi w Piłke wiecie niby to nic dziwnego ale ja w piłke tak ze znajomymi to z 4lata niegrałem zawsze jakas wymówka ale nie tym razem poszłem chodz miałem stracha ze zemdleje albo cos i bedzie wstyd masakra jakos sie przełamałem i grałem w tym najwiekszym słoncu oczywiscie kreciło sie nieraz w głowie i był Lęk ale jakos przetrzymałem .....kiedys sie nieprzejmowałem ze 30 stopni ze gramy w pilke ze zawał moze wylew ...dziwne to ale musze powoli wracac do normalnosci małymi kroczkami a do celu pozdrawiam i życze miłego dnia wszystkim

No witam kochani co słychać Edytko dzieki że doceniasz moje wyloty za granice no i widzisz jak to jest ty mnie tu chwalisz a u mnie dzisiaj nie ciekawie. kochani strasznie kręci mi sie w głowie a to doprowadza mnie do szału poprostu z tym nie da się zyć a juz było tak fajnie jak te zawroty przeszły ale już sama nie wiem czy to wina tej pogody bo już dwa dni zapowiada się że ma padać jest parno deszczu nie ma a ja do dup... się czuję powiedzcie mi czy to kiedys pójdzie w pizdu????? i jeszcze wkurza mnie to że nie moge normalnie stać na nogach bo wydaje mi sie że strace równowagę i upadnę masakra a co u was???? pawełpanika gratulacje oby tak dalej a napewno uda ci sie pozbyc tej francy pozdrowienia dla wszystkich kochani piszcie coś później jeszcze do was zajrzę papa

Gość a28aga28

Witajcie kochani dzis slicznie slonko swieci u mnie ale wiatr taki chlodnawy dosc i pzreszywajacy wrrrrrrrr bez sweterka ani rusz! bylam dzis na drobnych zakupach warzywka kupilam makaron i kici jedoznko ;-) ale przynajmniej czlowiek sei dotlenil i jakis ruch ma ;-). Edytko jesli wiesz ze jetses podatna na takie rzeczy o chorobach w necie to poprosty ich nie szukaj!nie czytaj nic! taka moja rada, mneij bedziesz sei nakercac ;-) i bedzie lzej!!!;-) bole w kl piersiowej zazwyczaj z nerwow albo jakeigos wysilku fizycznego, moze cos dzwignelas szybko?.... pomysl.. jestesmy tylko ludzmi i ma prawo bolec tu czy tam i nei odrazu to jest znak, powod do paniki czy odrazu objaw groznej choroby ;-). Trzymaj sie kcohana i prosze nie czytac nic o chorobach w necie!!! Wypij jakas meliske, moze nasmaruj czyms te klatke piersiowa, moze wez validol??? pozdarwiam ceplo ;-* papa

Gość a28aga28

A z tym pulsem twoim edytko? badania robilas w tym kierunku?? ktos w rodzinei mial badz ma nadcisneinie??? u mnei tak z kazdej strony, pzred miesiaczka zawsz emam skoki cisneinia, przy kazdych atakach nerwicy tez mam skoki, ostatnio mialam dosc silne bole migrenowe bardzo az myslalam ze glowe w snaine wsadze....okazalo sie ze to wszystko pzrez hormony babskie,.... od 9 meis lecze sie hormonalnie bo mialam zanik miesiaczki...jakies pecherze na jajnikach, kuracje 3 mies temu pzrerwalismy bo leki kt bbralam we francji byly zgony chodiz o diane!!!lekarz ogolny stwierdzil ze to nadal problemy z tymi hormonami wychodza i ze mam objawy menopauzy, mialam tzn mam nagle udezenai goraca na policzkach, zdenerwoowanie ciagle....tazne neibawem zawitam do ginekologa do kontroli i ceikawe co zrobimy z tym fantem ;-). Chialam Ci tylko powiedziec ze skoki cisniea przyczyny sa rozne.....dlatego warto cos w tym keirunku zorbic, zbadac ;-0

Heh no tak tylko u mnie nie wiem tak do końca z czego to wynika, miałem ostatnio stresujący rok, dużo obowiązków dużo egzaminów w życiu prywatnym się za to poukładało dobra stała praca dużo wolnego tylko czasami nerwa ruszą ludzie *nade mną* ale ostatnio się uspokoiło robota już mi nie sprawia kłopotu wszystko w normie a tu taki *cyrk* myślałem że mam jakiś zawał... gorzej będzie jak mnie złapie w pracy na służbie nocnej co wtedy??? w przeciwieństwie co do nie których nie wkręcam sobie różnych rzeczy i teoretycznie mam spokój więc skąd ta nerwica? posłucham się Waszej rady i odwiedzę lekarza. Na pogotowiu przepisała mi lekarka Pramolan ale kiepsko się po nim czuje jakbym jakiś do końca nie normalny chodził za to mam humor dobry i wszystko olewam...pozdrawiam

Gość a28aga28

Dobry wieczor ;-) dyzurny bo stres ma to do siebie ze sie kumuluje kumuluje a pozniej jak wszystko zaczyna sie uspokajac wokol to wtedy to wychodzi, nie dziala tak ze np dzis ludzie podniesli Ci cisneinie to dzis odrazu bedziesz mial ataki.....to wychodzi pozniej.....po zcasie Jak mialam silne ataki paniczne i w postaci mysli natretnych i wszelkich odczuc ze cos mi sie stanie zlego....i potrzeba ucieczki to mialam zawsze w torebce validol badz hydroksyzyne!!! po takich atakach zawsze bylam tak silnie wymeczona psychiczniei ze szok, na sen bralam persen jak chodzilam cala. Pramolan jest lekki, wiadomo ze bedziesz zamulony bo to ma wyciszac wlasnie i czlwoeik czuje taka olewke ;-) nie pzrejmuje sie tak!! ;-) Poczytaj pozcatki tego watku, sporo cennych info daja osoby jak sobei radza, tlumazca caly mechanizm nerwicy-atakow. Podstawa jest oswojenie lęku, podaje Ci fragment blogerki, kiedys natrafilam: Oswajanie uczucia lęku – niemożliwe? Wręcz przeciwnie. Musicie sobie pozwolić na odczuwanie dyskomfortu. Nie walczcie z nim, nie czekajcie aż minie. Wychodźcie mu naprzeciw, a nawet oczekujcie przykrych uczuć. Nie jest to łatwe, ale po zdobyciu wiedzy na temat rozluźniania mięśn(metoda jacobsona i schulza)i i prawidłowego oddechu dojdziecie do momentu, w którym głowa pozwoli Wam na zmierzenie się z lękiem twarzą w twarz. Kiedy to co Was dręczy opanuje ciało – nie walczcie. Wyobraźcie sobie, że stoicie obok i przyglądacie się z perspektywy temu, co się z Wami dzieje. Pomyślcie sobie: „Ok., odczuwam to wszystko, bo to jest prawda o mnie, ale mam świadomość że to tylko emocje i że wkrótce miną”. Gdy pozwolicie sobie na lęki, one znikną tak szybko, jak przyszły.

Tak tylko ten validol to jakieś ziółka z tego co wiem a ja jak mam atak to potrzebuję czegoś co od razu zadziała. wcześniej nie czuje że coś się zbliża i łapie mnie z zaskoczenia... z reguły prowadzę aktywny tryb życia siłownia sporty i nie widzi mi się przyjmowanie leków które mnie *zamulą* szkoda stracić pozytywną energię...

Gość a28aga28

Wiesz duzurny czasem dla dobra wszystkiego tzreba wziac cos ziolowego na uspokojenie, tracic energie... hm pzrez takei ataki traci sie weicej energi...niestety, wybeizr sie do lekarza, poszukaj terapuety samemu ceizko jest z tego wyjsc choc nie twierdze ze sie nei da ;-) ale po co wydluzac sobei czas ceirpienia i marnotraweinia czasu. Sam z czasem ocenisz czy potrafisz to pokonac bez lekow tylko przy pomocy terapi czy nie.....neirobeinei nic z tym do nizcego dobrego nie prowadzi....... z zcasem u mnei tak to sie ponasilalo-tyle roznych objawowo podochodzilo dziwnych ze juz musialam skorzystac z ostatecznosci czyli antydepresantow...... a wracajac do validolu to tabletki do ssania ziolowe i tez wmiare szybko dzialaja ;-);. Takze doksztalacaj sie w temacie nerwicy ;-), koniecznei wizyta u psychologa ;-) a reszta zcas pokaze ;-)