Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka jak dobrze że ja mam was bez was ani rusz dzięki wam za wszystko ale powiem wam szczerze że moim zdaniem to nadciśnienie spowodowane właśnie nerwicą oj jak ja się źle czuje jestem bardzo osłabiona i wkurzona ale jestem dobrej myśli że jutro będzie lepszy dzień i bez takich akcji. kochani ide wziąść kąpiel i później wpadnę papa

Czesc kochani w ten mrozny dzien;-) LEnka to była nerwica... na 100% ta wiedzma Cie znowu nawiedzila/ Ja wam powiem ze ciezko mi jest strasznie nie wiem czy nie powinnam brać jakiś leków na obniżenie pulsu bo przez to ze serce mi tak wali jestem strasznie zmęczona , męczy mnie każda wykonana czynność nie mogę się skupić na niczym tylko na tym gdzie to serce tak gna... Strasznie ciężko jest dlatego też nie pisałąm ostatnio bo c tu pisać eh...

Edytta nie martw sie ja mam tak samo. sercemi wali bez powodu nawet 118 na minute. a mam do tego niski ciśnienie wiec mnie meczy to bardzo,mniej chyba bym sie meczyła pracujac w kamieniołomach.dzisiajmamlepszy dzień ale zobaczymy jak długo bo mnie łydki bolą mimo żemagnez biore i juz mi sie wydaje żecośmi jestbo tak wczesniej mi sie nie robiło. ogólnie jestem ciagle zmeczona wiec sie droga Edytto nie przejmuj,mamy tak obydwie.

Czesc moje kochane nerwuski. tak mnie dawno tu nie było ze szok:) ale to pozytywna oznaka, bo u mnie super!!!! nie zapeszając oczywiście:0. powolutku odstawiam leki, jestem na 3/4 dawki, chociaż lekarza kazał szybciej, to ja robie wolniej, aby być w zgodzie ze sobą. uważam ze poradzę już sobie bez nich. zresztą chcemy mieć dzidziusia i to tez tym jest spowiodowane. odniosłam kilka sukcesow, prywatnych oczywiście. w sumie od niedawna, ale sama zasuwam po biedronce, co dla mnie było chyba najtrudniejsze. Z M już dawno dawno temu, ale sama jakos się chyba bałam jeszcze, a teraz, żadne skalep mi nie straszny, żadne korki, żadne kontakty z ludzmi, nawet w kolejce potrafie stać i to długo. kolejnym sukcesem jest zaliczenie pierwszego semestru podyplomówki na 4,5:) trudno było, nerwy były, ale nie te nerwicowe, ale te przedegzaminacyjne. ale wszystko dobrze poszlo i to jest najważniejsze. z M układa mi się dobrze, nawet bardzo dobrze. pracuje dalej w tym miejscu o którym kiedyś mówiłam. biore tez dodtakowe robótki, aby się nie nudzic. jestem na etapie ciągłego ulepszania i unoweczsniania i meblowania oczywiście naszego domku. ale wolno to w sumie idzie, bo to wszystko jest tak cholernie drogie, ze głowa mała. chodze sobie do fryzjera, do kosmetyczki, do kościoła, na spotkania ze znajomymi, jezdze sama na duże zakupy, oddalam się od domu, robie to wszystko czego nie mogłam jakiś czas temu, robie to ewszystko co robi zdrowy człowiek. i ciesze się z tego jak małe dziecko. mam tez chwile i załamnia ale to jak każdy, na pewno nie zwalam na nerwice, bo o niej nie chce nawet myslec i jej wspominać. wierze ze z tego cholerstwa da się wyjść, a nawet nauczyć z tym zyc, tak aby nam nie przeszkadzała. ale wiem tez ile to kosztuje pracy pracy i jeszcze raz pracy. missajgon pamiętasz nasz ocean - trzymam za slowo nadal:) dużo zdrówka wszystkim zycze i więcej wiary w siebie. pozdrawiam lene, załamana, edyte, missajgon i wszystkich tu obecnych których nie wymieniłam. buziaki:)))))))))

Gość nerwusek30

Czesc Wam, STAJNIA, EDYTA moje serducho tez sie czasami wyrywa. Np. wstaje rano po przespanej nocy, niby ok, nie mam stresu, a ono wali jak oszalale. I wiem jak to meczy. Przez to jak bije mi w normie, to mysle sobie, kurde ale jest wolne i sprawdzam, a tu ksiazkowo:) LENA mi tez czasami tak sie dzieje, ostatnio przed godzinka w domu, nic nie robilam a tu nagle to uczucie zaraz padne, otworzylam okno i zawsze sprawdzam puls jak serducho dobrze bije tzn. w normie lub szybciej to wiem,ze nie zemdleje, bo mdeleje sie jak jest mozg niedotleniony, a przy walacym sercu moze byc przetleniony:) I zaraz zjadam cos slodkiego, czekoladowego, bo ja sobie mysle, ze moze mi cukru brakuje. Widzisz kazdy tlumaszy sobie jak chce Ty- cisnienie, ja - cukier, co oznacza,ze to franca. Teraz mnie np. serducho pobolewa albo piers:) i juz sie troszke nakrecam:( ZALAMANA moi chlopcy tez sie pochorowali, juz jest lepiej, ale jescze smarkaja, kichaja, dwa dni nie byli w szkole, ale jutro juz musza isc, bo tu straszne konsekwencje sa z powodu opuszczania szkoly (Anglia). Na caly rok szkolny maja prawo opuscic tylko 10 dni! Moi juz przekroczyli limit, bo pierw zwykla grypa, pozniej jelitowka, a jak wiadomo, to w ciagu 2 dni nie mija. No i juz sie licze z tym,ze na dniach dostane pismo:( MISSAJGON widzisz Ty masz problemy ze snem, a ja bym mogla spac i spac... CHLOPAKI trzymajcie sie:) Udanego dnia!

Witam wszystkich co do tego szybkiego tętna to i ja sie przyłaczam tez mi skacze ale wiem że to jest na tle nerwowym i przez ta cholerną nerwice Aniu jak czytam twój post to wierze ze i ja kiedys pójde na zakupy sam np do biedronki i spokojnie bede robic zakupy a potem spokojnie stał w kolejce tak tesknie za tym życiem bezstresowym teraz biore seroxat20 rano i hydroxzyne 2 razy dziennie ale nerwy tak nieustaja ale sam sobie z nimi na swój sposób radze ale jest to męczące ale tak szczerze juz sie do tego przyzwyczaiłem heh pozdrowionka

Hej Nerwusy!!!Ojjj jak fajnie, nasza Ania sie odezwala. I jeszcze lepiej bo podniosla napewno mnie na duchu, ze z tej francy mozna wyjsc:)Aniu kochana pamietam ocean i tez trzymam za slowo. Kochana jak ja sie ciesze, ze u Ciebie ok i gratuluje egzaminu!!!!Edytko wiekszosc nerwicowcow ma z cisnieniem, pulsem problemy. Ja jednak nie zauwazylam tego problemu u siebie, moze mam skaczace cisnienie, ale jakos nie odnotowuje. Nerwusku az takie restrykcje w Anglii???Nie wiedzialam, tutaj mozna sobie nie chodzic i nie chodzic, wiem to na przykladzie rodzenstwa M. Leniuchy jedne byly hehe. Nerwusku a jak u Ciebie pogoda, zasypana jestes???Stajnia nie tylko magnez pomaga na miesnie i tu cytuje*Bardzo duże znaczenie ma także odpowiednia dieta. Regularnie powinno się jeść warzywa, owoce, a także tłuste ryby (2-3 razy w tygodniu) oraz orzechy włoskie, laskowe i migdały. Dieta powinna być bogata w potas, co zapewnią właśnie warzywa, owoce oraz produkty pełnoziarniste. Zalecane jest także unikanie gwałtownych ruchów. Pomocne mogą okazać się masaże rozluźniające i odbudowujące mięśnie. Gdy pojawią się bóle mięśni, masujemy je 10% olejkiem lawendowym rozcieńczonym w olejku migdałowym lub w oliwie. Aby ustabilizować układ ruchu, warto zastosować elastyczne opaski. *. PawelPanika jeszcze bedziesz buszowal po sklepach, zobaczysz, tylko nasza Pani wymaga czasu , az ustapi pod naporem dobrych mysli i samozaparcia. Kochani co u pozostalych???Lena, Mirku, Zalamana, Aga, Nadia,Lukaszu gdzie sie podziewacie???Papaty i udanego dnia.

Witam u mnie ok czuje sie dosc dobrze ale dzisiaj sie troche napracowałam i jestem zmeczona jutro napisze do was wiecej aha zapomniałabym witam kochana Anulko nie wiesz jak bardzo się cieszę z twoich postępów kochana oby tak dalej powodzenia kochani pozdrawiam wszystkich i do jutra papa

Witam wieczorkiem:) Aniu super wieści!!!!!!!!!!!!!!!!! U mnie jakoś leci...........ostatnio mam bardzo nerwowy tryb zycia:( zaczyna się to odbijać na moim zdrowiu, od dwóch dni czuje kłucia w boku. Jednak nie poddaje się, walcze z nerwicą, ze swoimi słabościami,dam radę muszę!!! Jutro mam wizytę u gastrologa, trzymajcie kciuki by lekarz był wstanie pomóc mi na moje dolegiwości.

Cześć kochani! pocieszyliście mnie z tym serduchem:) jak sie o tym nie myśli to w sumie nawet się tego tak mocno nie odczuwa. Wczorajszy dzień miałam bardzo ciężki dużo płakałam ale wiem,że to wtedy schodzą z człowieka emocje. Zawsze coś kurde wczoraj serducho dziś głowa mnie dziwnie boli po prawej stronie ale to nie jest ból na który musze brać jakąkolwiek tabletke tylko takie nieprzyjemne uczucie po tej prawej stronie oczywiście już się nakręcam,że się coś dzieje! Kochani moi widzę,że wszyscy piszecie,że jakoś sobie radzicie i mnie to też straszniew buduje:) U Was już rozpoczęły się przygotowania do świąt? U mnie jeszcze nie, jadę tak naprawdę do domu w czwartek i wtedy się zacznie ale przez tą pogodę jakoś świąt się nie odczuwa:) ZAŁAMANA zatem trzymam kciuki dziś za lekarza Twojego:) Pozdrawiam wszystkim zajrzę wieczorkiem odczytać co tam u Was:)) buziaki

No witam witam dzisiaj byłem po córke w szkole weszłem jak to zawsze ja szybciutko ale nawet z pania wozną zamieniłem pare słów i niebyło tak zle bo tam jakies nerwy jak to u mnie były tak to już mam i chyba juz będe miał..?zobaczymy co do twoich dolegliwosci edytko to nic sie niemartw ja mam tak w kazdym dniu ze cos mnie pobolewa i sobie zaraz wkręcam że może to cos byc poważnego ale to jest wyłącznie ta nasza znienawidzona nerwica która sie do życia potrzebuje naszych słabości czyli strachu,lęku,niepokoju,rozdrażnienia,wachania nastroju ona potrzebuje tego do życia tak jak my tlenu ale możemy z nią walczyc trza byc pewnym siebie miedz dobre myśli i ciagle i to ciągle sobie powtarzać że wszystko bedzie dobrze to tylko nerwica nawet jak coś nam niewychodzi to niemożemy sie poddawać bo wiem po sobie że niektóre dni z ta franca sa masakryczne ale niemożemy sie poddawać i ja tym karmić bo ona tylko czeka na chwile naszej słabości.......kochani trzymajcie i niepoddawajcie pozdrawiam

Hej Nerwusy!!!U mnie zima chyba wraca. Dzis rano musialam czekac, az mi auto sie odmrozi, tzn. szyby nie dalo sie jechac. A tu wielkanoc za pasem. Edytko kazdy z nas(tak mi sie wydaje)ma jakies bole. Ja np. mam bol w prawej grornej czesci brzucha, co wskazywaloby na kamice, ale niestety(a moze i stety)wiem, ze to tylko ta franca. Trzymaj sie Edytko, bedzie dobrze jak PawelPanika pisze byle sie nie poddac:)Zalamana jak wizyta, cos ciekawego Ci lekarz powiedzial. Kochani nie chce nic mowic, ale mnie chyba jakies grypsko rozklada, zimno mi, chce mi sie pic. Co prawda podobno chce sie pic na mrozy. |w kazdym razie jestem dobrej mysli, bo ja lykac tych wstretnych tablet nie moge. Lece juz do lozka troszke sie rozgrzac i do nastepnego kochani, papaty.

Hej Widzę że większość czuje sie dobrze, ciesze sie i oby ta dalej... U mnie wiszą czarne chmury wczoraj sie dowiedziałem ze mój sąsiad kolega wylądował na oddziale psychiatrycznym w trybie zamkniętym szok niby miał tam małe problemy ale że aż tak... no i oczywiście juz zaczynam się nakręcać ze i ja tam wyląduje okropne uczucie mało tego z tych leków i stresu i niepokoju pojawiły sie u mnie plamki łuszczycowe czyli katastrofa. Ten rok od początku jest zły czekam i czekam by było lepiej i jakoś doczekać sie nie moge. I jeszcze ta pogoda nosz :/ No nic trzeba podnieść głowe i iść dalej ps. a co do pulsu to zawsze mam w okolicach 90-100 w spoczynku cisnienie wysokie 140 na 90 byłem kiedys u kardiologa oczywiscie powiedział ze to na tle nerwowym i jakos tak od tamtej pory przestałem sie interesowac sercem i bije spokojnie. spokojnej nocy i lepszego dnia pa

Witam kochani u mnie dzisiaj tak powiem lekka nerwówka jak to już u mnie ale staram sie bardzo nienakrecac i jakos daje rade ale przedemna jeszcze daleka droga by normalnie funkcjonowac ale sie niepoddaje i małymi kroczkami musze osiagnoc swoj cel chodz sa dni w których mam wszystkiego dosc i jestem zlekniony i ogólnie zdołowany ale sa dni i chwile z których musze czerpac chodz chwile radosci zeby sie pozytywnie chodz troszke podładowac.......bo inaczej bym niedał rady pamietajmy o tym by z kazdej radosnej chwili czerpac jak najwiecej dobrej energii...pozdrawiam was i zycze miłego dnia

Witam wszystkich przepraszam ze tak długo mnie nie było ale jakoś nie miałam czasu wzięłam się za porządne sprzątanie dzis robiłam pierogi łuskałam orzechy na orzechowiec i tak dni mi leciały jakoś tam się czułam znosiłam wszystko starałam zajmować wszstkim żeby nie myśłeć i jakoś mi wychodziło ale teraz już je mam siły jakoś tak mi się słabo robi kręci mi sie w głowie jakos się tak trochę boje wiem że nie potrzebnie no ale wiecie że to jest silniejsze ale jakoś chyba mi przejdzie.mam tylko nadzieję że przez świeta nie będzie takich niespodzianek tylko jakoś tak dobrze i tego życze wam wszystkim z całego serca. w przyszłym tygodniu mam rezonans trochę się boję ale myślę ży wszystko będzie dobrze wiecie co powiem wam że jak trochę źle się poczuje to zaraz pisze do was i zawsze mi się poprawia jak ja bardzo się cieszę że was mam kochani bez was ani rusz. edytko kochania nie martw się u mnie też czasem puls skacze i serce mocno wali ale wtedy siadam głeboko oddycham i po chwili przechodzi. spróbuj tak może też ci pomoże. ach dzisiaj kiepski dzień mam dobrze że się kończy jutro napewno będzie dobrze albo lepiej niz dzisiaj. missajgon co u ciebie jak zdrówko i przygotowania do świąt. aniu witam serdecznie i bardzo się cieszę z twoich sukcesów oby tak dalej kochana powodzenia. kochani kończe do jutra papa pozdrawiam wszystkich papa

LUUKASZ88 nie przejmuj sie,ja nie mogłam wczoraj spac chociaż padałam z nóg,dzisiaj wstałam z lękami i jeszcze ten śnieg za oknem,katastrofa. świąt w ogóle nie czuje, czekam z utęsknieniem na kwiecień bo nie cierpie marca z powodu durnego przysłowia że w marcu dużo ludzi umiera wiec czekam na kwiecień jak na zbawienie. wy też tak macie? że jak usłyszycie coś w tym stylu to sie wam żarówka zapala chociaż to niedorzeczne?a co robią pozostałe nerwusy? dajecie rade przygotowywać sie do świąt?bo ja nieeeee

Witam stajnia ja też tak mam jak coś się dowiem podobnego to też się tym nakręcam nie masz co się martwić. rano już wstałąm upiekłam juz dwa orzechowce a teraz robi mi sie słabo wkurza mnie to wszystko mam dosc prubuje jakos normalnie funkcjonować a tu nic z tego nie wychodzi ale to chyba to jest wina pogody zreszta sama juz nie wiem. mam jechac do opola na zakupy ale troche sie boje ze bedzie mi sie robiło słabo. ale jakoś dam radę. kochani pozdrawiam wszystkich papa później napisze wam jak mi poszło trzymajcie kciuki

Gość nerwusek30

Kochani, ja tylko krociutko, bo nie najlepiej sie czuje, obudzilam sie z silna migrena, a do tego jeszcze jakies przeziebienie mnie lapie:( Zycze Wam zdrowych i spokojnych swiat, pelnych radosci i bez towarzystwa francy. Sciskam.

No witam was i ja tez tak mam ze jak cos usłysze to zaraz sie nakrecam naprawde wiem co czujecie bo to jest takie dziwne...wogóle jak oglądam jakis program o chorobach i wystarczy ze wymienia jedna dolegliwosc ktora akurat mi tez doskwiera i odrazu nerwówka ze moze to jest ta choroba a nie ta nerwica bo wiecie co ja tak mam ze ciagle niemoge w to uwierzyc ze nerwica moze wywrocic tak nasze zycie do góry nogami i zawsze doszukuje sie jakies innej choroby jak do tej pory to mi zdiagnozowali zaburzenia depresyjno lekowe i skoki cisnien ale wtedy miałem akurat silne stresy i mozliwe ze to spowodowało ze mi skakało cisnienie ale mniejsza o to jak mnie zakuje po lewej stronie to zaraz sobie wkrecam ze serce a to sa nerwobóle ale ja i tak sie zawsze troche nakręce tak juz mam tak jak dzisiaj choroba mnie rozłozyła i leże w łóżku ale oczywiscie troche sie nakrecałem co to moze byc serce cisnienie czy jakas cholera ale wziołem leki na przeziebienie i wystarczyło bym zaczoł sie pocic pod pierzyna i juz sie troche uspokoiłem bo mysle to tylko przeziebienie naprawde jest to meczące ale cóż zrobić takie jest właśnie życie z nerwica heh pozdrowienia dla was i zdrowych spokojnych ŚWIĄT WIELKANOCNYCH ale napewno was wszystkich dobija ten śnieg za oknem

Hej Nerwusy!!!Ja dzis roboty mam po pas. Na szczescie nie ma u nas sniegu, naprawde wspolczuje Wam kochani. Ale jak to bywa, zebym nie miala za dobrze, wczoraj lodowka mi sie zepsula, i to wlasnie przed swietami. Kurka kochani jak nie urok to....przemarsz wojsk. Nie bede juz biadolic, bo wcale dobry dzionek mialam, lodowke juz mam, jedzenie sie nie zmarnowalo tylko czerpac radosc:)Kochani coz nie bede odmiencem i powiem, ze tez tak mam, jak uslysze, ze ktos, cos o jakiejs chorobie to zaraz wyszukuje czy to moze nie ja. I PawlePanika tak, tak nerwica wywraca zycie do gory nogami, co np. ja *silna*osoba nigdy bym sie po sobie nie spodziewala. Lena dasz rade z Opolem, pomysl sobie, ze zakupy to frajda, bedziesz z kims komu mozesz ufac, wiec nic innego Ci nie pozostaje jak bawic sie dobrze. Kochani bede juz konczyc bo jeszcze roboty zostalo. Wklejam wierszyk i zycze Wesolych Swiat Wielkiej Nocy, papaty: Spotkałam dzisiaj kurczaka Co po baziach skakał. Za nim kurka podążała I pisanki malowała. Wtem baranek się ukazał I życzenia złożyć kazał: Szczęścia i radości moc Na tą Świętą Wielką Noc!