Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

HeJ!pramolan mozesz brac wieczorem przynajmniej ja tak kiedys bralem.i pobrac regularnie przez jakis czas wyobraz sobie wtedy bedzie efekt:)on jest z tych słabszych niema skutków ubocznych jak wspomina lena26.jak nie sprubujesz to sie nie przekonasz:)pozdro a ja mam na sobote prywatnie wizyte u psychiatry .kurna mialem okropny dzien od rana klatka tak mnie dusila mialem wrazenie ze sie udusze.mialem zucac fajki ale nie wychodzi:/

Hej Nerwusy!!!Lena trzymam kciuki za tatke Twojego.I za Ciebie tez, lecz sie kochana bo grypsko to upierdliwa sprawa. Zrob sobie goraca kapiel, fajnie jest sie wypocic. Mirku zawsze mozesz cos zaproponowac, moze polubimy moze nie, ale warto miec jakies wskazowki. Edytko kazdy lek ma skutki uboczne, wiec nie widze problemu z psychotropami. Gripex ma duzo chemikaliow, ktorych teraz ja nie moge uzywac, bo mi nie dzialaja. Wiec jak wezmiesz sobie jakis lek to nie powinno nic Ci sie stac. Lukaszu teraz tak jak Ty pijam melise i w domu mam krople walerinowe, na tym etapie bardzo mi pomagaja, co nie oznacza, ze bellergot nie fajna sprawa:)Kochani bylam dzis tez po odbior zdjecia dloni i wyszlo mi, ze mam 2 torbiele. Kurka bede musiala usunac, bo mnie boli. Wazne, ze nie jakies raczyska, ktore juz sobie wyobrazalam. A juz jutro ostatni dzien w Polsce i powrot do rzeczywistosci, szkoda, ale takie jest zycie. Kochani spijcie dobrze Papaty.

Witam wszystkich u mnie spoko czuję sie fajnie z tata też dobrze już wyszedł ze szpitala to znaczy był tam całą noc bo robili mu badania i na szczęscie jak na ten wiek ma bardzo dobre wyniki.a migotanie serca ma przez osłabienie z grypy. ja narazie czuję się ok dzisiaj bylam u lekarza po jakieś tabletki na te grypę a teraz leże i odpoczywam bo starsznie bolą mnie kości . missajgon pamiętaj co dobre szybko się kończy chodzi mi o przyjazd do Polski haha a co ta za torbiele i co ty masz je na ręce a gdzie i skąd się o tym dowiedziałaś??? teraz to wszystko człowieka się czepia masakra. edytko i co z tymi tabletkami??? nie bój się spróbuj zobaczysz że one ci pomogą a napewno ci nie zaszkodzą. ja biorę cital i też jakbym przejmowała się tymi bzdurami co piszą w ulotke to do dzis dnia leżałam bym jak zwłoki a teraz chociaż mam coś nie coś z życia bo czasem mam całkiem fajne dni a jest ich coraz więcej tylko te okropne zawroty ale mysle i jestem pełna nadzieji ze i one mi przejda kochani później wpadne pa pa

Mirku a może podpowiesz nam co można fajnego posłuchać, najwyżej się nam nie spodoba ale może też być tak że wszystkich urzeknie ta muza:) Edytko tak mi przyko, że ciąge jestes w dołku:(myślę o tobie i nie wiem kochana co ci poradzić..może faktycznie spróbuj ten PRAMOLAN wato pomóc sobie lekami, jak się boisz to na początek weź połówkę na noc, tyle że ten lek zaczyna działać po jakims czasie 2-tyg bo po 2 dniach to nie zaobserwujesz żadnych zmian, no i ten stach ja cię rozmumiem bo ja tak panicznie boje się brać leków od migreny ale zobacz tyle osób go brało i każdy piszę że nie mał z tym lekiem poblemów, ja Ci mogę powiedzieć że pomógł mi bardzo, teraz go nie bioę bo dobrze się czułam, ale pamiętacie jak się czułam fatalnie w styczniu? wybrałam 2opakowania i jest spoko:) Edytko spróbuj......zawsze możesz odstawić Missajgon jak ci się w kraju odpoczywa? Wogóle to gatulacje kochana pierścionka zaręczynowego:) może niebawem będziemy mieli forumowe przygotowania do wesela:) a CO to z twoją ręką się dzieje??? te torbiele spawiają że boli cię ręka? Lenka fajnie że u ciebie sielanka:) i że z tatą super tylko się cieszyć No i kuruj sie bo z grypą nie ma żartów!!!! ...... U mnie ok, dziś byłam na wizycie u psychologa co raz bardziej mi się te spotkania podobają, sama zaczynam temat który sprawia że czuję lęk, omawiamy go szukamy głębiej przyczyny dlaczego lęk się pojawia, widzę jednym słowem światełko w tunelu*) Jedynym moim zmartwieniem jest mój żołądek, kurcze nie mogę w to uwierzyc ale boli mnie od miesiąca bardzo, po każdym jedzeniu aż mi to dokucza nawet w pracy. 7 marca mam gastroskopię zobaczymy co wynik pokarze mam nadzieje że wreszcie dosnanę lek i będzie dobrze nie będzie mnie bolało. córeczka zdowa, dziś spędziłam z nią pawie cały dzień bawimy się i wygłupiamy ona pomaga mi w sprzątaniu i gotowaniu super sprawa a jutro i w sobotę niestety do pacy:(

Witam :) Edytka ale powiem ci że pramolan wycisza i serce mnie *wali*, przynajmniej u mnie tak było. A na takie kołatania serca dostałam PROPLANOLOL 10 biorę go w trakcie ataku szybszego bicia serca i serducho się uspokaja:) dziś znowu żołądek dokucza...........ale już jestem w domeczku z rodzinką:) Kochani wiecie że co raz częściej myślę o drugim dzidziusiu:), bo jak nie teraz to kiedy? a nie chcę by córa była jedynaczką.

To wychodzi na to,ze chyba od jutra w koncu zaczne brac leki;) ZALAMANA a ile corcia ma lat?:) Widze ze optymizm z CIebie tryska to wspaniale:) Skoro pojawiają się myśli o drugim dziecku to super mam nadzieje,ze sie zdecydujecie na powiekszenie rodzinki:) ja uwielibam dzieci w przyszłości mam nadzieje tez zaloze rodzinke:) A chcialabys druga coreczke czy synka?:)

Witam załamana to na co czekacie robić robic haha ja też juz coraz częśćiej myśle o pierwszym dziecku bo już mam 25lat z chłopakiem a teraz już narzeczonym jestem 10lat, także chyba nie ma na co czekać boję sie trochę tylko że będę musiała odstawić tabletki a nie wiem jak bedę sie czuła czy oby sobie poradze czy ta franca mnie na nowo nie napadnie musze poradzić się lekarza, ja kiedyś też barałam pramolan i powiem wam że mi też pomógł typowo właśnie na walenie serca. EDYTKO najwyższa pora abyz zdecydowała się na tabletki tak jak pisze ZAŁAMANA zawsze bedziesz mogła je odstawić ale na jakiś efekt musisz poczekać około dwuch tygodni bo one muszą zadziałać. zobaczysz ze bedziesz zadowolona i nie pożałuszesz!!!!! a co u ciebie dzisiaj jak samopoczucie ?? MISSAJGON jak tam ty juz w domku ja minął lot i jak się czujesz??? u mnie dzisiaj spoko tylko bardzo ciężko mi się oddycha i jestem osłabiona przez to grypsko strasznie mnie kości bolą kolana i łokcie. kochani potem się jeszcze odezwe papa

Hej Nerwusy!!!Lot minal bez komplikacji, dzieki Lena. Smutno, ze juz musielismy wyjezdzac, ale jak trzeba to trzeba, mazgaic sie nie bede.Dzis trudno mi sie oddycha tak jak Tobie Lena. U mnie chyba z emocji.Dziewczyny tak jak Was czytam to mi tak glupio, ze ja nie mam tego instynktu do dzieci.Juz tez swoje lata mam, ale chyba zostane jak Czubaszek. Zalamana super, ze tak sprawy bierzesz, a zawsze lepiej jak corenka bedzie miala rodzenstwo. Lena a Ty to sie chyba bardziej boisz odstawic leki niz dzidziusia?A cioc chetnych tutaj duzo hehe. Edytka wez te leki, zobaczysz jak Ci sie lzej zrobi. Nie jestem zwolenniczka chemii, ale jak nie mozna sobie dac rady to po to wynaleziono tablety. Lukaszu powodzenia, najwazniejsze diagnoza jest, leki sa teraz tylko moze byc lepiej:)Nadia, Mirku a Wy gdzie sie podziewacie??? Kochani a propos mojej reki, to mam torbiele dwa, skad sie wziely jeszcze nie wiem, dowiem sie jak pojde do mojej lekarki, ale juz googlowalam i to nic strasznego, wiec nawet nie zaprzatam sobie tym glowy. Dobra juz koncze, slodkich snow zycze i do klika. Papaty.

Lukasz po tak krótkim czasie nie poczujesz ruchu tabletek one się jeszcze nawet nie rozpusciły to twoja swiadomość tak działa powodzenia. bedzie dobrze MISSAJGON bardzo się cieszę e lot spokojny zobaczymy jak będzie u mnie jak będę leciała do turcji mama nadzieje że będzie dobrze ale narazie o tym nie myslę bo zwariuje. a co do dzidziusia to masz racje boje się odstawic leki bo z nimi to jakos mi idzie a co będzie bez nich to nie wiem ale powiem wam szczerze że trochę się obawiam czy już nie jestem w ciąży bo w tamtym misiącu nie miałam miesiączki a w tym to narazie czekam jeszcze około tygodniai jak nie będzie to jadę znowu do lekarza sprawdzić co się dzieje. ale będą jaja!!!! ale myślę że to tylko jakieś zaburzenia po antybiotykach tak to sobie tłumacze. ZAŁAMANA to juz faktycznie czas na drugiego dzisidziusia akurat córeczka ma odpowiedni wiek ja też bardzo bym chciała mieć jedno dziecko po drugim żeby nie było za dużej przerwy bo ja mam siostry starsze jedną o 13 lat a drugą o 10lat i tak do dup.. bo one się wyprowadziły a ja sama zostałam. EDTKO i co podjęłaś decyzje co do tabletek?? daj no znać??? jak sie kochani czujecie co słychać u mnie dzisiaj ok rano bylam na zakupach i to na nogach już jakies małe postępy robię może nie długo będzie lepiej. grypsko nie bardzo puszcza. ale chociaż gardło już nie boli ale dalej jestem osłabiona. kochani kończe idę coś porobić później zajrzę do was papa miłego dnia

Łukasz a Ty w koncu poszedłeś na NFZ czy prywatnie do tego psychiatry?? I jak w ogole wrazenia?? LENA dzieki ze pamietasz o mnie zawsze podjelam decyzje ze po tym weekendzie zaczyam brac:) Mam nadzieje,że grypsko Ci niedługo odpuści bo to nieźle potrafi dać w kośc!! U mnie brzydka pogoda od rana chłopak spału mnie a wczorajszy wieczór to jakieś lęki znowu nie wiem czey już popadam w jakaś schize ale widze od czasu do czasu jakby coś czarnego przelatywało gdzieś... Wczoraj próbowała mnie wieczorem znowu złapać ale tak na fest, że porządnie się wystrachałam bo u mnie zawsze atak zaczyna się od głowy w sensie tam odczuwam jakieś dziwne rzeczy i tak też było tym raze ale jakoś udało mi się przespać noc z tym,że teraz mnie mdli cały dzień... Rozwaliła mi w sumie cały wieczór bo miałam plany w łóżku troche w innym celu jeszcze poleżeć hehe no ale widzice ... ochota tak jak była tak samo odeszła. MIlutkiego dnia:*

Prywatnie niestety musialem isc bo na nfz długo trzeba czekac ale mozesz zapisac sie wczesniej.zajdziesz i zobaczylabys na czym stoisz.bo mi powiedziala jakbym wczesniej przyszedl to by bylo lzej.ale puki co to biez te promalony bralem i bylo lepiej :)ciezki dzien eh ja po nowych lekach troche dziwnie przez poł godz jak zaczeły dzialac myslalem ze padne wszysktie dolegliwosci sie nasilily i zpanikowalem cala chałupe postawiłem na nogi ale juz dobrze:)

LUUUKASZ mnie bardzo często boli między łopatkami mogło cie też gdzieś przewiać albo tak jak piszesz masz nerwobóle ale to nic strasznego jeżeli masz w domu maść rozgrzewającą albo przeciwbólową to posmaruj sobie to miejsce i po chwili przejdzie. EDTYKO bardzo się cieszę z twojej decyzji zobaczysz że nie pożałujesz leki postawią cię na nogi i nawet w łóżku będziesz przygotowana i spokojna haha kochanie pamiętam zawsze o tobie bo przechodziłam dokładnie to samo co ty wiem jak to wkurza. z resztą po to tu jesteśmy żeby się wspierać i pamiętać o sobie na wzajem. u mnie pogoda też do bani strasznie pada śnieg z deszczem balkon mam zasypany cały na wysokość ponad metra ale nie ma komu tego zrzucić na du. kochani kończe jeszcze potem zajrzę pozdrawiam wszystkich missajgon co słychać załamana co u was i cała reszta piszcie coś ...............

Ok łukasz dzieki za info Ostatnio to juz naprawde watpie,ze to nerwica wiecie po wczorajszym co mi sie stało takie jakby nagle cisnienie do glowy boze to było straszne... Chociaz wiem,ze w grudniu robiłam tomografie głowy iwszystko było dobrze to czmeu nadal tak jest ... co jest nie tak tak strasznie sie dzis boje ,ze to jest paralizujace

Lena no no no, teraz to dopieo napisałaś, ja już bym test na twoim miejscu zrobiła żeby w porę zacząć bać kwas foliowy to badzo ważne!!!!! no i życzę by gypko szybko odeszło!!! Lena zazdroszczę ci tej wycieczki do Turcji!!! oj poleciałabym sobie!!! może mi kartkę wyślesz???:P:P Łukaszu myślę że za wcześnie żeby było widać czy lek działa, a po za tym jak będziesz wyczekiwał skutków ubocznych to na pewno jakieś zauważysz, staraj się nie mylec o tym edytko trzymam kciuki cały czas za ciebie!!!!

Załamana mam pytanie do ciebie czy ciebie na początku ciązy bolały sutki tak jakby ktoś ci je pogryzł bo mnie tak mocną bolą że masakra i w necie przeczytałam że to pierwszy objaw ciąży ???? czy to prawda ??? martwie się ...... ratuj

Hej Nerwusy!!!Lena nie mow, ze bedziemy ciociami???Kup sobie ten test ciazowy i juz!!!Kochana Zalamana ma racje, kwas foliowy ma duze znaczenie dla rozwoju plodu, wiec marsz do apteki po test. Kochani mam pytanko zupelnie z innej beczki czy ktos z Was mial stycznosc z dieta optymalna???Jesli tak to napiszcie co wiecie. Czytalam dzis o dietce i jest oki, tlusta ale fajna. Podobno dobra na nerwice. Moze jak sprobuje to zaczne jesc:)wejde pozniej, papaty na teraz.

Kochani dowiedziałam się że moj kolega z liceum nie żyje, umarł po tym jak został ugodzony nożem przez żonę:( masakra nie mogę o tym przestać myśleć:( aż miałam dziś atak lęku od ponad 3tyg przerwie, ale to życie jest skomplikowane............ Lena ból piersi może być objawem ciąży tym bardziej że już w miesiąc temu okresu nie miałaś, zrobiłabym test na twoim miejscu :)