Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc dziewczyny i chłopaki:) Widzę, ze mamy nową koleżanke, witam Cie Simono, to przykre co Cie spotkało, ze mama odeszła tak niespodziewanie, napisz cos wiecej o swoich dolegliwosciach. Edytto w nerwicy tak jest, ze zdarzają sie gorsze dni, a nawet pewnie wiecej jest tych gorszych niz lepszych niestety :( Ale coz mozemy zrobic, trzeba zyc dalej, choc nie jest łatwo. Missajgon, fajnie ze prowadzisz takie aktywne zycie, to pewnie pozwala Ci zapomniec o nerwicy. Załamana, napisz cos wiecej o swojej psychoterapii, ja za specjalnie w jej cudowną moc nie wierze, moze dlatego ze nie trafiłam na super psychologa, nie wiem. Rozmawialiscie o zyciu, czy moze dawał Ci jakies wskazówki, jak radzic sobie z nerwicą i napadami paniki?

Hej Nerwusy!!!U mnie oki, wlasnie jestem w Polsce i popijamy sobie whiskey z tatka, siostra jest oki. Kochani musze sie ochwalic prawie mialam atak paniki w samolocie, gdyz lecielismy 4 godziny, bylo miedzyladowanie i stalismy w Niemczech kolo godziny. Ale opanowalam wszystko i jest dobrze. Lena pisalam juz Ci kiedy bede w Polsce. Jak ktos chce sie spotkac to zapraszam do Konina, ja zawsze chetna. Zalamana super, ze juz lepiej i tak trzymac!!!Simona witam tez, napisz cos wiecej o sobie i pamietaj w naszym gronie nie zginiesz. Edytko jak u Ciebie???Mirku a co u naszego Pana:)?Nadia moja droga ja musze tak, bo inaczej malpa by mnie przygniotla a tak nie ma jak bo jej sie caly czas wymykam hehe.Kochani koncze, odezwe sie jutro. slodkich snow.

Hej Wam:) ja na walentynki nic nie robiłam, chyba moj chłopak nie lubi takich rzeczy;p MISSAJGON gratuluje tego samolotu.. naprawdę i tego,że się opanowałaś bo ja osatnio też przeżywałąm *przedsionek* ataku paniki i to strasznie ciężkie opanować się szczególnie będać poza domem bo ja wtedy byłąm w domu i mowilam sobie zobacz lezysz w ciepłym łózku obok śpi Twoja siostra zawsze mozesz ja obudzic, otworzyc okno wpuscic troche powietrza, przytulic sie do chlopaka:) LENA u mnie też zawroty i bez końca te p...zawroty. Dziś w pociągu jechałam 5h wiec troche to mnie też dowaliło bo wiadomo doszedł stres ze jestem poza domem. ale MISSAJGON jak Ty przezylas sam lot?? bo jak jestem w pociagu to sobie tłumacze,ze zawsze mogę wysiaść ale w samolocie?? Pytam bo mój zaproponował mi wyjazd na wakacje (Lena mam taka sytuacje jak TY ze nie wiem co mam zrobić) i raczej w tym stanie nie pojadę... bo nie wiem jakbym sobie rade tam dała... Troche tez mam do niego żal ze mi to porponuje kiedy widzi jak ja sie czuje... bo on mnie tym doluje ze ja sobie mysle: boze jak cchaialbym normalnie jezdzic na wczasy, pływać, opalać się... A ja przez nerwice nienawidzę gorąca bo mi sie to kojarzy z atakiem paniki bo zassze mam wtedy wypieki na twarzy i mi gorąco.... Aktualnie nie chcę dłużej tak żyć alę jednak żyć chcę...Ciężko i tyle nie wiem z czego taka popier.. sytuacja sie bierze...JA nie miałam w zyciu zadnej traumy tak jak Wy dziewczynki... bardzo Wam jednoczesnie wspóczuję

Hejka kochani u mnie dzisiaj mega super humorek i całkiem ok wobec nerwicy rano około 10 koleżanka poprosiła mnie abym popilnowała jej malutko córeczkę która ma dwa miesiące tak około 2-3 godzin bo musiała gdzieś tam pojechać i powiem wam szczerze ze spacerowałam z nią przez ten cały czas czułam się wspaniale na moment w ogóle zapomniałam o nerwicy. także powiedziałam koleżance że ma mnie częściej wynajmować bo widzę że zajęcie bardzo pomaga a nie takie siedzenie w domu i myślenie co np. teraz mnie zaboli albo coś innego. kochani musimy sobie szukać zajęć aby nie myśleć o bzdurach wiem że jest ciężko ale musimy się starać KOCHANA MISSAJGON pełen szacu z tym lotem samolotem ty jednak jesteś twarda sztuka. kochana pozdrów całą rodzine i odpoczywaj jak najwięcej ale tylko mi tu nie zapomnij o nas. pozdrawiam EDYTKO co z tobą kochanie pytałam co z tymi tabletkami co miałaś brać???bierzesz???? a z wakacjami się nie zastanawiaj tylko jedz ja tam lece do turcji nie będe sobie zycia do końca marnowała a chłopakowi się nie dziw on bardzo dobrze postępuje bo chcę abyś się wyluzowała na chwile zmieniłam klimaty jedz kochanie nie zastanawiaj się zobaczysz że tam wszystko będzie dobrze. SIMONA co u ciebie czemu się nie odzywasz??? ZAŁAMANA co u ciebie !!! pozdrawiam

Lena ale fajnie sobie z takim dzieciątkiem posiedzieć:) I dobrze,że dało Ci to takie oderwanie od tego wszystkiego. Ja jutro znowu 5h w pociągu ...:( A Lena co do tabletek nie biore bo naczytałam się o tym pramolanie i po prostu sie kurde boje... JA nie wiem czy mam lecieć boję się samolotu, upałów więc dla mnie to nie będzie taka przyjemność jaką kiedyś sprawiały mi krótkie urlopy...Co mam zrobić:((

Witam.mam problem od roku zaczelo sie od sciskanie w gardle po lekarzach chodzilem i nic za jakis czas poczulem usciski w klatce piersiowej az ciezko oddychac bylo rtg i nic czysto po czasie w glowie kreci sie i boli uciska.bylem u neurologa wyslal na tomograf i tez wporzatku stwierdzil ze na tle emocjonalnym przepisal leki sedam 3 biore od dwoch miesiecy na poczatku bylo lepiej teraz znowu gorzej doszly leki niepoj dziwny czasem ciezko mi na ulicy zimno sie robi panika nakrecam sie i wracam.jestem zawodowym kierowca 5lat pracowalem a ostatnio zrezygnowalem bo takie sytuacje przyszly.z gory jak by mogl ktos cos poradzic.

Hej Nerwusy!!!Dzieki za cieple slowa, to fakt ze trudno jest powstrzymac atak jak sie zacznie, ale niezawodnym sposobem jest odwrocenie uwagi. Wprawe ma M, gada i gada do mnie a ja sie wtedy relaksuje i zapominam. Edytko w samolocie sa butle tlenowe, wiec tlumacze sobie, ze gdyby cos to zawsze mi ktos pomoze, przeciez personel ma pojecie o pierwszej pomocy. Poza tym mam zawsze ze soba tabletki uspokajajace wiec moge wziasc jedna i bedzie oki. Mnie nerwica nie bedzie ograniczac, nie pozwole jej na to. Wlasnie Mirku, ja tak jak Zalamana nie slucham szczegolnie muzyki, chyba ze teraz od czasu do czasu relaksacyjnej. Polec nam cos jesli mozesz. Lukaszu nie rezygnuj z niczego, na to tylko nerwica czeka. Nerwica pozbawi Cie wszystkich przyjemnosci jesli jej na to pozwolisz, wiec mow NIE malpie i graj jej na nosie. Rob co lubisz, na poczatku moze byc trudno, ale pozniej bedzie tylko latwiej i lepiej. Kochani jeszcze jedno wczoraj moj M dal mi pierscionek, wiec zareczylismy sie. No ciesze sie jak cholera, a romantykiem nie jestem. Kochani trzymajcie sie i do nastepnego, papaty.

MISSAJGON kochanie gratuluje!!! bawcie się dobrze w tej naszej Polsce kochanej. pozdrawiam LUKASZ tak jak pisze missajgon nie poddawaj się walcz od samego początku staraj się nie zwracać uwagi na różne dolegliwośći bo tak naprawde nic ci nie jest to tylko ta franca jeżeli badania masz dobre to wszystko jest ok. napewno rozmowa z psychologiem ci pomoże a tu zawsze do nas możesz pisać my tu wszyscy zmagamy się z tą francą i razem się na wzajem wspieramy. kochani ja dzisiaj jadę do Niemiec już w prawdzie wyjeżdżam ale musiałam się zameldować do was kochani pozdrawiam wszystkich cieplutko EDYTKO trzymaj się i nie poddawaj się a co do muzyki to muszę wam powiedzieć że mnie nie uspokaja tylko jeszcze bardziej wkurza mnie uspokaja fakt że mogę do was napisac i wiem że mi pomożecie to zawsze mi pomaga. kochani jeszcze raz pozdrawiam i do następnego

MISSAJGON a mozesz mi powiedziec czy masz te uspokajacze jakies specjalne przepisane? Bo ja sobie kupiłam teraz w aptece tabletki uspokajajace ale poki co ich efektów to jakoś nie widzę... MISSAJGON I PRZEDE WSZYSTKIM... GRATULACJE Z OKAZJI ZARĘCZYN!!:)) TERAZ TYLKO ŚLUB PLANOWAĆ HEHE:) Znowu wstałam i znowu ta sama karuzela, szok... Witam Łukasza i Adama - wszyscy wiemy co przechodzicie dobrze trafiliście:)

Hej Nerwusy!!!Dzieki dziewczyny, a slub to sie zobaczy, bo jeszcze nie wiem gdzie i kiedy, ja tam sie nie spiesze hehe. Edytko leki mialam przepisane na poczatku mojej wycieczki z nerwica przez psychiatre. Dostalam Lexapro i Stilnox.Pozniej zamienilam je na tansze czyli mozarin i apo-zolpin. Oprocz tego mam bellergot(nie wiem czy tak to sie pisze)zawsze przy sobie. I to wszystko. Prezestalam brac mozarin i apo-zolpin i jakos jade bez nich. Jak narazie odpukac idzie mi calkiem dobrze. Jedyny problem, ktory pozostal to to przelykanie, ale ja sobie daje czas.Adamie powiem szczerze, na poczatku gdyby nie leki to nie wiem czy dalabym rade, wiec ja na poczatek polecam malo dawke czegos chemicznego:)I gdy juz sie zaczyna wygrywac bitwy z franca wtedy mozna odstawiac lekarstwa, ale to moje zdanie. Kochani mam nadzieje, ze u Was dzis oki, Lena daj znaka jak wrocisz z Niemiec i do nastepnego. Papaty.

Łukasz niestety na nfz tak jest... juz to tu kiedys pisałąm,ze tak smao mialam kiedy chcialam sie zapisac do psycholga na nfz identyczna niemal sytuacja jak Twoja, poki co probuj sie sam uspokajac ja nrazie tez nie biore zadnych lekow i chcialbym jakos sie z tego wykaraskac bez nich ale zastanawiam sie czy nie poprosic o jakis lek chociaz silnie uspokajajacy w razie ataku cos co np masz TY Missajgon. Dziisaj czeka mnie ciezka rozmowa z chlopakiem bo cos mu odwala ostatnio a ja nie mam zamiaru znosic jego ciaglych wahan nastoju gorszych niz mam ja,ktora jestem chora i od poczatku mu to mowilam ze taka mam sytuacje, jesli nie przetrwa tego przy mnie to niestety ale to nie milosc... Pozdrawiam wszystkich trzymajcie sie dzielnie

Hej Trochę mnie zdziwiłyście że jednak nie skupiacie się na muzyce a szkoda bo to dobry pocieszacz można na chwile sie oderwać od tej naszej przykrej rzeczywistości. A tego co słucham nie ma sensu podawać bo to już kwestia indywidualna. Ja osobiście jeszcze nie brałem żadnych leków na receptę jedynie jakieś zioła typu persen no i miałem tez hydroxyzyne w syropie wypisaną przez kardiologa bo mi cisnienie skacze mam wysokie z reguły na tle nerwowym jak doktorek powiedział. Jak nie nerwica mnie wyczerpie to padnę na zawał z powodu nadcisnienia :)

A Witam wszystkich!:)no widzisz ja narazie pije melisse i takie ziołowe uspokajacze wiesz ja do tej pory niemialem lęków głupich które przychodza w najmniej odpowiednich sytualcjach.Mam teraz rehabilitacje bo mam cos z kregosłupem 3 dzień dzis nic strasznego niema a ja takie paniczny lęk mam i te zawroty w głowie.a tobie bym radzil no cos na dorazne sytuacje jak najbardziej.chciaz powiem ci na początek powinnas cos na ta nerwice brac regularnie cos słabego na noc ja jestem tego zdania pozdro

Witam wszystkich tych starych i tych nowych kochani ja już w domku wczoraj wróciłam około 23 ale jestem strasznie chora ledwo na oczy widzę wszystkie kości mnie bolą i gadło a jeszcze na dodatek musze jechać z moim tatą do szpitala bo był u lekarza i ma jakieś migotania serca a to ponoć cos poważnego i wysłał do do szpitala trochę się martwię bo niestety tylko on z rodziców mi został a nie wiem jakbym zniosła stratę następnego rodzica mam nadzieje że to nic poważnego że wszystko zakończy się dobrze także kochani jadę później do was zajrzę i napisze coś więcej narazie pozdrawiam i do następnego papa

Łukasz no ja mam przepisany od neurologa pramolan ale nie biore bo juz taka jestem ze sie boje brac leki ... nie wiem tez jak mam go sobie dawkowac czy tylko na noc? LENA jak Ty uzywasz pramolanu moglabyś mi przypomnieć? Bede trzymac mocno kciuki za Twojego Tate a jak wykryli to i leczyc będą więc wszystko będzie dobrze! Ja też stracha miałam w te wakacje bo tata moj miał zawał wiec rozumiem Twojego obawy ale jak juz idzie na obserwacje to juz jest dobrze i nie zostaniesz sama!:) Buziaczki

Edytko ja nie biorę pramolanu kiedys brałam i wtedy zarzywałam jedną tabletę rano po śnianadaniu. moim zdaniem nie powinnaś bać się tabletek te skutki uboczne to taka sciema tak naprawde nie występują a pramolan jest lekkim lekiem zobaczysz .że poczujesz się lepiej po tabletkach. do później