Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

CZEŚĆ Nadia robiłam badania na tarczyce i mam wporządku a krengosłup to nie wiem bo nigdy nie robiłam prześwietlenia . Ja biore cital . Jak tam dzisiaj dzionek u mnie narazie w porządku nic mi dziś nie jest jak na razie żeby nie zapeszyć bo jeszcze długi dzień

Hejka u mnie dzisiaj też w miarę ok tylko jak byłam na zakupach to trochę mi się w głowie kręciło i miałam problem z równowagą ale to standard. tak reszta dnia mija ok. czuję się fajnie pogoda u mnie do niczego chlapa po pachy. no cóż odwilż ale wolałam jak były mrozy. kochani pozdrawiam was serdecznie piszcie coś czekam na was

Hej:) niesttey nie zdałam egzaminu i mam poprawke ale jestem z siebie dumna ze tam poszłam spróbowałam!, i zwalczyłąm tak duże zdenerwowanie! Przes osttanie dni moja depresja jakby trochs ei uspokoiła, jutro jade do psycholog mojej, chce r,ownież zapytać mojej Mamy czy może udałoby jej sie jakoś znaleźć pieniądze abym mogła w tym ośrodku np z tydzień sobie posiedzieć bo mam już takie zachwiania nastrojów raz się uśmiecham raz płaczę to jest nienormalne. Wczoraj czułąm się bezslina ale dzisiaj troche jakby lepiej. Dokłądnie wiem,ze moje zdrowie i równowaga zależą tylko ode mnie to z jedej strony pokrzepia a z drugiej powooduje leeki strach bo chce mieć dobre życie, z którego będę się ciezyć w każdej sekundzie. Ktoś proponuje mi wyjścia to nie zastanawiam sie 10 razy czy może aby nie umre albo nie dostane ataku tylko ubieram portki i lece! Wiem,ze moze nie chce Wam się tego czytać ale jest mi lżej kiedy to z siebie wyrzucam. Pozdrowienia!!!!!!! piszcie coś nie zamulajcie!

Cześć wszystkim ale tu cisza jak makiem zasiał gdzie wy wszyscy jesteście?? piszcie co.... EDYTKO bardzo mi przykro z powodu nie zdanego egzaminu napewno poprawka pójdzie lepiej. nie załamuj się. a co ty za bzdury opowiadasz ze nikt nie chce czytać twoich postów przeciez po to jest to forum aby wyrzucać z siebie to co na sercu leży ja też czasem myślę zę wy macie mnie dosyć i tego marudzenia mojego no ale przecież po to sie tu spotykamy aby się wygadać się w otoczeniu które nas rozumie i przeżywa to samo. u mnie dzisiaj poraszka tak mocno dokuczaja mi zawroty głowy i problem z równowagą że nie daje rady, w sklepie nachodza mnie lęki że zaraz upadnę odrazu robi mi się bardzo gorąco i słabo. teraz tez siedzę i ogladam film ale te zawroty mi nie odpuszczają w ogóle masakra. czasem wydaje mi się zze to nie nerwica tylko coś poważnego bardzo się boję i nie mogę się doczekać tego rezonansu tam napewno wszystko się okaże co mi jest. mam tylko nadzieję że będzie dobrze a te zawroty mi przejdą. pomału odzie wiosna a ja zamiast pozytywnie myśleć to bardziej się pogrążam katastrofa.... kochani kończe piszcie coś missajgon co u ciebie załamana aniu nadia i cała reszta czekam na was papa

Hej, oj Edytto nie przejmuj sie egzaminem, co w ogole studiujesz, na ktorym jestes roku? Ja studiowałam prawo, na pierwszym roku oblałam historie, pozniej zdawałam ja jeszcze 8 razy, az w koncu dopiero na trzecim roku ją zaliczyłam :))) Takze nie masz czym sie stresowac, warunek mozesz ciagnac przez całe studia :))) Lena, całkkiem niezle Cie rozmumiem z tym doszukiwaniem sobie chorób, w tym tkwi cały urok nerwicy, człowiek cały czas mysli, ze jest to choroba, a to tylko wegetatywne objawy nerwicy. Łatwo powiedziec, gorzej zrozumiec i sie nie bac. Ja na terapii własnie sie tego ucze, aby uwierzyc, ze to tylko nerwica, a nie zadna inna straszna choroba, ale narazie kiepsko mi to idzie i wciąz sie boję, ze nagle umrę :( Edytto, tez tak jak Ty 50 razy zastanawiam sie czy wyjsc z domu ze znajomymi do kina kawiarni gdziekolwiek, boję sie ze bede zle sie czuła, ze cos mi sie stanie, ze wszysc dostrzegą to, ze cos ze mna nie tak. Kiedys u fryzjera złapał mnie atak paniki, miałam juz głowę mokra, wiec nawet nie miałam mozliwosci uciec z salonu, myslałam, ze umrę na tym fotelu, ze to juz koniec, pot lał sie ze mnie i nie mogłam sie opanowac, po skonczeniu fryzury, jak płaciałam, tak trzesły mi sie rece, ze nie byłam w stanie utrzymac banknotów. Od tamtej pory nie chodze juz do fryzjerów, bo boję sie ze sytuacja sie powtorzy. To straszne jak bardzo ogranicza nas nerwica, dobrej nocy

Hej Nerwusy!!!Wlasnie moj net zalapal, masakra XXI wiek a jak powieje mocniej to mi net siada. Edytko nie ma co sie martwic egzaminem, caly urok studiow, oblewasz, imprezka i poprawka a jak.Ja na prawie logike 2 razy zaliczalam, nie naleze do logicznych hehe. Dziewczyny tez mialam i mam takie objawy jak Wy, gdy gdzies wychodze lub mam zamiar wyjsc. Tylko ja caly czas robie francy niespodzianki. Wychodze,a jak mnie zlapie to ktos zawsze pomoze(taka mam nadzieje). Musze Wam powiedziec, ze dokladnie dzis mimo wielkiego stresu czy sobie poradze zglosilam sie na kurs opieki nad osobami starszymi, wiec od marca dzien w dzien zajecia w instytucie i tak do wrzesnia. Jeszcze nie zostalam przyjeta ale mam nadzieje, ze uda mi sie. Robo mowiac szczerze zazdroszcze fryzjera w rodzinie. Zaufana fryzjerke mam w Polsce, a tutaj chyba bym sie pokroila niz dala moje wlosy tym rzeznikom:)Jak tam u reszty naszej szanownej grupy???Kochani na dzis mam wystarczajaco wrazen ide odpoczac, papaty i do nastepnego.

LENA ale ja mam to samo z tymi zawrtoami rozumeim Cie jak nikt! Miałąm TK i co? i NIC NIC TAM NIE MA tak samo jak TY bo jestesmy zdrowe na maxa nic tylko isc i życ!! Kiedys masz badanie?? Ja liczę se jak wiosna juz przyjdzie to wlasnie nasze checi do zycia beda wprost proporcjonalne do ilosci zielonej trawy i slonca bo teraz pogoda nie pomaga wyzdrowiec! Nie chce cie straszyc Lenka ale ja myslalam,ze jak juz zrobie TK i okaze sie ze tam nic nie jest to mi te zawroty przejda bo wkrecalam sie ze to od guza mózgu ale nie przeszly niesttey NADIA ja z fryzjerami mam tak samo!! NIe byłam chyba rok bo boje sie isc ze akurat bede miala morka glowe i nie bede mogla wyjsc... Kiedyś jak byłam na paznokciach tez już czułąm ze łąpie mnie ataka ale powiedziałąm sobie CHCE MIEĆ ŁĄDNE PAZNOKCIE i wysiedze u tej kosmetyczki a jej powiedziałam, czy może to robić troche szybciej bo się spiesze i tyle!:) wysiedziałąm! musze sie przelamac i wyjsc do fryzjera i Ty też!:)) Nadia jestem na II roku obecnie;) Missajgon dokłądnie jak mowisz poraweczka będzie to i wczoraj było jej opijanie :)) Kochani wyszłąm wczoraj z domu na 3 godziny w celach rozrwykocyh do strasznie zatłocoznej knajpy (czego zawsze sie bałąm) było tam tez gorąco początkowo myslalam o tym ale potem... bawiłąm sie!! pod koneic spotkania troche sie juz denerwowałąm ale wzielam taksowke i opoijechalam do domu i zyje nic mi nie jest, nie umarłam:) Zaraz mam wizyte u psychologa i dziś to czuje sie poleją się łzy hehe ale od tego ona jest;) Odezwe sie pozniej!

Hejka kochani w końcu jakis tu ruch. EDYTKO poniekąd się cieszę że nie jestem sama z tymi zawrotami bo uspokajam się że to tylko ta franca a nic złego. ale współczuję cie bo wiem jakie to przejebane. ja rezonans ma w kwietniu, masakra jakie kolejki no ale trzeba poczekać. ostatnio rozmawiałam z koleżanką i mówiła mi że miała anemie i przy niej bardzo źle się czuła to znaczy miała problem z równowagą bardzo mocno jej kręciło się w głowie była bardzo osłabiona szybko się męczyła, ja dokładnie mam to samo myślę że też te moje zawroty i osłabienie jest przez tą anemię i dlatego pojechałam dzisiaj szybko do apteki po żelazo i witaminy bo mam nadzieję ze mi pomogą i mi to chociaż po części przejdzie. dzisiaj czuję się nawet ok lekkie zawroty głowy. standard haha zrobiłam dzisiaj krokiety z mięsem-kapustą i grzybami-kapustą. narobiłam się jak głupia, ale ja bardzo lubie krokiety. edytko daj znać jak było u lekarza ja chyba już nie długo zacznę chodzić do psychologa bo zwariuje, muszę to jakoś ogarnać. kochani co słychać jak zdrówko piszcie coś później zajrzę do was ......

Dziewczyny potrzebuję rady byłam dziś u mojej psycholog i stwierdziła, że mogę spróbować brać ten pramolan rzeczywiście dzowniła nawet przy mnie do psychiatry swojego kolegi powiedział ,że lek można brać i odstawić go w kwązdej chwili jednak ja nadal się boję czy mam go brac czy nie nie wiem co mam zrobić czytam o nim w necie i jest mnóstwo skutków ubocznych... A lek ten mam od neurologa więc z razie jak mi coś po nim będzie to nawet nie mam z kim się skonsultować!:(((((

LENA jeśli masz anemię to na pewno od tego... Ja niedługo chyba ponownie zrobie badania krwi... MOja neurolog powiedziałą,ze zawroty głowy biorą się ze stresu ,ze mam wrzucić na luz... ale jak to zrobić kiedy siedzisz i non stop coś Ci wiruje nie możesz się skupić na normalnym funkcjonowaniu! LENA chodź do psychologa mi to pomaga nawetr myślę czy nie zapisać się na pobyt stały (tydzień) do ośrodka do ktorego jezdze ale to kosztuje 2 tysiące... kurwa sporo kasy wątpię żeby rodzice mi na to dali pieniążki... U mojej psycholog dzisiaj było bardzo fajnie... jestem dumna z siebie bo jechałam tam godzinę autobusem i jakoś sobie poradziłam bo ten ośrodek znajduję się za miastem. Widzę ludzi ktorzy tam są i wychodzą z nerwic depresji a nawet alkoholizmu więc myślę, że cos tam sobą reprezentują.

Hej Nerwusy!!!Jaka u Was pogoda?U mnie wieje i chuczy, ale w domciu cieplutko:)Lena dobrze, ze juz Ci lepiej, mam nadzieje, ze te zawroty tez mina. Co na anemie juz pisalam, nie chcesz naturalnie to lykaj te tablety. Bierz tez wit.C bo pomaga wchlaniac lepiej zelazo i tyle. Edytko jakos ostatnio jestem przeciwniczka lekow, ale jak cos pomaga to czemu nie pomoc sobie:)I moja droga kazdy psychotrop ma tysiace skutkow ubocznych, wiec nawet tego nie czytaj. Byl czas, ze ja sobie wkrecalam skutki uboczne, teraz juz tak nie robie. Kochani za 2 tyg.lece do Polski yupiii!!!Kurs zaczynam w marcu i do wrzesnia nie bede mogla przyleciec, wiec czemu niezrobicsobie odrobiny przyjemnosci:)Kochani slodkich snow i do nastepnego.Papaty

Cześć :) EDYTTA - Widzę że nerwica sie na Ciebie uwzięła pomyśl sobie że za jakiś czas to się uspokoi...ja jak mam taki zły okres to sobie wmawiam ze.. w tych złych dniach wyrzucam z siebie to wszystko co we mnie siedzi, przyjdzie moment ulgi na długo...czyli taka rutyna. Takie myślenie dużo pomaga. Pozdrawiam wszystkich :) może mniej piszę ale często tu zaglądam by zobaczyc co piszecie mam nadzieje ze macie dobre samopoczucie!

Witam w niedzielne popołudnie wczoraj u mnie nie było internetu bo strasznie wiało, wichura była masakryczna!!!a dzisiaj spadł śnieg ta pogoda jest powalona haha u mnie dzisiaj w porządku byłam na giełdzie nie było najgorzej, czasem mały problem z równowagą i lekki zawrót ale na szczęście do wytrzymania. ETYDKO nie przejmuj się tymi skutkami ubocznymi bo w każdej ulotce je znajdziesz nawet przeczytaj sobie ci pisze w ibupromie a jednak nic się nie dzieje i tu też tak będzie. u mnie w ulotce też piszą te bzdury ale nic mi nie jest i tobie też nic nie będzie. pramolan jest lekkim lekiem i nic ci nie będzie się działo a napewno ci pomoże. jestem z ciebie dumna że dałąś radę w autobusie ja bym nie dała rady. mi tez lekarz powiedział że te zaawroty to z nerwów i ja niby siuę do tego stosuje ale mam ich dosyć i dlatego się nakręcam że mi coś innego dolega. chcialabym pójść do psychologa ale ja nie jestem systematyczna zresztą musiałbym do niego dojerzdzać a jedną strone około 30km. ale wiem że on napewno pomoże to też są duże koszty a ja nie pracuje i jeszcze budujemy dom a to jak pewnie wiecie studnia bez dnano ale co z tego domu jak zdrowia nie mam to też jest racja. jeszcze pomyślę o tym. a do ośrodka to bym najbardziej chciała pójść tam najszybciej pomogą ale skąd tyle kasy wziąść musze zadzwonić i popytać się ja to kosztuje. missajgon kochanie ja tez mam nadzieję że te pieruńskie zawroty mi przjdą bardzo dużo bym dała. a co do aniemi to stosuję się do twoich rad. dzięki fajnie że przylatujesz do Polski. kochani co jeszcze u was słychać jak się dzisiaj czujecie czekam na was papa

Hej Nerwusy!!!Lenko wszyscy zagladamy, jednak ja mam tak, ze nie zawsze chce mi sie pisac. Dzis spedzilam caly dzien w kuchni, pieklam, gotowalam nawet dynie zawekowalam.Jestem ciekawa jak wyjdzie, bo jak zwykle ja zrobilam po swojemu a nie z przepisu:)Jak tam zawroty u Was. Mi odpuscily, za to znow nie spie i nie moge zlapac oddechu, ale czegoz ta nasza pani franca jeszcze nie wymysli hehe. Dziewczyny, chlopaki koncze bo padam z lekka.Slodkich snow zycze.

Heja u mnie dzisiaj spoko zawroty na szczescie odpusciły, jest nawet ok. wiecie co moze mi doradzicie , dzisiaj szwagierka namawiała mnie na wczasy w turcji pod koniec kwietnia na ten długi majow wekend żeby lecieć ale ja nie wiem co robić trochę się boję raz że lotu samolotem dwa tych leków i zawrotów w głowie nie wiem co robić, co mi doradzacie edytko spokojnie wszystkiego sie nauczysz tylko sie nie denerwuj kochani koncze ide cos ogladac pozdrawiam wszystkich

Hej Nerwusy!!!U mnie wichury szaleja, snieg podobno ma spasc dzis, juz sie trzese, ze mnie znow odetnie od cywilizacji.Ja sie musze wyprowadzic gdzies do miasta. Edytko dasz rade, moze musisz posiedziec troszke dluzej nad notatkami, taki juzurok naszej choroby, ale zdasz wszystko, bo wszystko jest osiagalne jesli tylko tego bardzo chcemy. Lena ja bym sie nie zastanawiala dwa razy. Lec kochana, wez lekarstwa ze soba, gleboki oddech i udanych lotow hehe. Juz Ci zazdroszcze, Turcja jest piekna, troszku nachalni panowie, ale cudo. Kup sobie przyprawy, kochana tam sa przyprawy tak dobre, ze chyba tylko lepsze mozna dostac w Jordanii.Zalamana, Nadia, Mirku i cala nasza rodzinka co u Was?Dajcie od czasu do czasu znaka, ze oki:)Papaty kochani, dzis bede z M. ogladac Seksmisje.Dla mnie to juz 4 raz chyba, a dla M pierwszy i znalazl z napisami. Papaty.

Witam wszystkich, Missajgon jestem jestem, tylko nie wiem co pisac, codziennie to samo, nie chce byc nudna, poprostu nerwica, nerwica i jeszcze raz nerwica. Chciałabym nie byc taka monotonna i wkoncu napisac, ze jest super, zero dolegliwosci itd ale narazie to samo :( Objawy są, teraz pytanie czy to na pewno nerwicowe objawy??? Rece mi juz opadają, niby badania mam juz porobione, ale moze nie wszystkie, moze nie wszystko zbadałam, Wy tez macie takie dylematy??? Lena, z tą Turcja to dobrze Cie rozumiem, nie wyobrazam sobie tego, ze wsiąde w samolot, bez mozliwosci opuszczenie go w momencie kiedy bede tego potrzebowała. To mnie przeraza, ze jak mnie złapie jakis atak paniki, to skompromituje sie przed wszystkimi ludzmi. To chore, ale unikam takich sytuacjii. Jesli masz na tyle siły, aby pokonac ten strach, to pewnie lec i korzystaj z uroków Turcjii, moze chociaz na chwile zpomnisz o dolegliwoscich. Jesli chodzi o moj przypadek, to ja niestety jak zawsze gdzies wyjeżdzam, to ta cholerna nerwica wyjezdza ze mną, nie chce sie małpa ode mnie oderwac. Jak mało kto zawsze jest kur.. przy mnie. Wrrrrrr.........

LENA to cięzki wybór... jeszcze rok temu kiedy byłam mega zdrowa to bym Ci powiedziala dziewczyno lec i siedz na plazy ile dasz tylko rady!!!!!!! Ale teraz ja osobiście bym sie nie zdobyła na takie coś chyba,ze bym wzieła jakies uspokajacze przed lotem... bałąbym sie za przeproszeniem speieprzyc wyjazdu ... Mi sprawia problem wysiedziec w pociągu;/ Z drugiej strony to moze nie daj sie chorobie zamknac na swiat i lec.. moze akurat przekonasz sie,ze nic CI się nie stanie przecież kiedyś robiłaś takie rzeczy, latałaś samolotem i wyjeżdzałaś bez obaw czemu teraz mialaby byc gorzej?? NADIA czasem też juz sie załuaje ze nerwica, a moze nie erwica, nerwcia a moze nie nerwcia kurde nomrlanie kocha nie kocha heheh ale to TYLKO GŁUPIA NERWICA I TEGO SIE TRZYMAJMY

Hej Nerwusy!!!A wlasciwie dziewczyny. Nadia czemu bys sie skompromitowala?Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale dostanie ataku paniki to kompromitacja???Dlaczego???Dziewczyny nie badzcie na mnie zle, ale doslownie mnie to wkurza, dlaczego nasza choroba jest wlasnie tak odbierana, bo sami sie jej wstydzimy.Ja naprawde mam to w dupie co ktos pomysli i Lena nie ograniczalabym sie choroba. Wal nerwice, wez leki i jedz i pokaz wszystkim, ze mozna!!!!Dziewczyny nie mozna sie tak ograniczac, bo wtedy wlasnie ta franca ma nas w garsci. Kurka walczylam, walcze i bede walczyc by kazdy zrozumial, ze to nie wstyd miec nerwice, i nasza choroba potrzebuje wsparcia z zewnatrz tak jak inne choroby. Cholera ale sie rozpisalam, przepraszam jesli kogos urazilam tym postem, ale to moje odczucia i nie mam zamiaru sie ich wypierac. Slodkich snow zycze wszystkim. Papaty.