Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Iwona P.
Dla Dagmarki.................. ,,,,,,,,,,,,,,,Samych szczęśliwych dni w życiu, uśmiechu na twarzy słonecznych promyków w pochmurne dni lata zimą i wiosny jesienią, to o czym marzysz by Twoje było a czego pragniesz by się spełniło!Wszystkiego naj..........................:-) -------(--- (---- (--- ( ------ () --() -- () - () -------|| - || - -||--|| -----*~*~*~*~*~} -----@@@@@@@@ -----{~*~*~*~*~*} -----{~*~100lat*~} -----@@@@@@@@ ---------)---------( ---------)---------( --@@@@@@@@@@@ --{~*~*~*~*~*~*~*} --{~*~100lat~*~*~*} --{~*~*~*~*~*~*~*} --@@@@@@@@@@@ -----------)---------( -----------)---------( @@@@@@@@@@@@@@ {~*~*~*~*~*~*~*~*~*~} {~*~*~*~*~*~*~*~*~*~} {*~*~*1oo lat~**~*~*~*} {*~*~*~*~*~*~*~*~*~*} {*~*~*~*~*~*~*~*~*~*} @@@@@@@@@@@@@@ -----------)---------( -----------)---------( --_____,-----------,____ ---________________|
Gość Iwona P.
Dobry wieczor,, U mnie po staremu,,,humorek,samopoczucie dobre,,,ciesze sie z kolejnych dni,ze sa wspaniale,,ze tak swietnie sie czuje,,,dzis moj Seba mial szczepienie,,chcialam z nim pojechac,ale odpowiedz byla .......mamus ja mam 13 lat,,,hiii,,Powiem wam ,ze dzis zrobilam tyle w domu,,,szukalam sobie zajec,,zeby nie nudzic sie,,,mezus moj pozno wraca z pracy,seba ma swoj swiat,,a ja,,,hm,,dobrze ze mam psinke,,pochodzilam z nia popoludniu po osiedlu,,,pozniej znowu grzebalam w ogrodku przed domem,,, Elciu-sorki ,ze zle cie zrozumialam,,,ale i tak nie podoba mi sie ta sytuacja,,,szkoda mi twojej mamy,,,,,, Frecia,,,moj syn tez miewa takie zmienne nastroje,,,sa dni,ze nie moge z nim wytrzymac,,,stawia bunt,,wymusza na mnie,,,ale jua nie daje sie,,,nie,,nie,,,kiedys ze zlosci .powiedzial do mnie;;;;nerwica,,,a ja nic ..poprostu okazalam mu ze nie zwracam na to uwagi,,,nie slucha ,,,to mnie najwiecej wnerwia,,odpowiedzi sa takie....zaraz,,,a chwile,,,mowilam mu,ze pojdzie do psychologa bo ja nie daje sobie z nim rady,,, Nati,,,ponoc komary odstrasza od siebie ta komarzyca,,jutro mi ciocia kupi na targu,wiec zobaczymy. Matiaggo ciesze sie ze dalas rade wczoraj na cmetarzu,,no kurde wspolczuje ci ,ze tak czesto masz synka chorego,,,pomyslalas moze o jakis uodparniaczach??? Dorotka zapracowana pewnie... Krysiu kochana a gdzie ty... Gosiu ciebie tez nie ma... Nefri fajnie,ze napisalas,,,a nie denerwuj sie coreczka ze moczy sie jeszcze,,przyjdzie lato to sprobuj w majteczkach niech chodzi ,,wtedy predzej sie nauczy wolac. Malenko witam cie serdecznie,, Malgosiu witaj...... Madziu ciebie kochana tez witam... Blondasku,,,Marietto ,dormo gdzie sie podziewacie co.. Dandy a gdzie ty... Ide spac,,,spanko mnie bierze,,,dobranoc kochane............
Gość krystyna 3
Witam serdecznie kochani Dagmarko przyjmij odemnie tez życzenia urodzinowe dużo zdrówka wszystkiego naj naj najlepszego U mnie po staremu dzisiaj mam komisje na przyznanie mi stopnia niepełnosprawnosci zobaczymy czy dostane komisje mam o 16 15 poza tym jakoś się trzymam czego i wam życzę kochane moje POzdrawiam wszystkich bez wyjątku Sciskam was wszystkich buziaczki
Hej kochani:):* Ja juz w pracy! cos mnie zoładek boli od wczoraj;/ Zjadlam tabletke moze przejdzie:) U mnie dzis pogoda fajna slonko i cieplo! Wczoraj popadalo troche wiec powietrze nawet ok da sie oddychac:) Dziekuuje za zyczonka wszytkim bez wyjatku:) iwonko śliczny torcik:) Krystynko dziekuje ze pamietalas:) Iwonko to synus juz chce byc samodzielny heheh:) Fajnie ze taki jest! Bardzo sie ciesze ze dobrze sie czujesz i ze tak tetnisz zyciem i sie cieszyzsz :):* buziaki:):* Frecia i pani doktor miala racje mi tez sie tak wydaje ale twoja corka sama zrozumie jak jej kolezanki beda coraz bardziej sie odsuwac! Krystynko jak bedziesz juz wiedzial czy Ci przyznali to daj znac! Czekamy na wiadomosc kochana:):* buziaki dla wszytkich:):*
Gość Dorota W
Dzień doberek To ja Wasza marnotrawna córa --Dorotka---pamiętacie mnie jeszcze? hihihihih Humorek mi dopisuje od samego rana i nawet pochmurna pogoda nie jest w stanie go popsuć. Dzisiaj jestem w domu.Mam co prawda pracę ale mogę ją zrobić na miejscu nie opuszczając swojej oazy spokoju. Przyznaję sie od razu bez bicia ,ze nie czytałam wczorajszych postów ale nadrobię wszystko jak wykurzę mojego pana z domu do pracy za jakąś godzinę, coby mi nie przeszkadzał w czytaniu hihihihihi. Pozdrawiam Was moje perełki Zaglądnę za niedługo :) Buziaczki Pa!
Witajcie! Powiem wam ze jestem tak zadowolona z p. tereski ona jako bezstronna osoba naprawde wyłozy mi kawa na ławe .Nie było łatwo ja znalezc ale ciesze sie .Teraz tak mysle na okres wakacji ja odwiesze bo wyjazdy ,a wróce we wrześniu.Jak pomysle o tej kobiecie co chodziłam przed tem to mi ciarki przechodza.... Siedze przy biurku martyny i w wazonie stoi piwonia uwielbiam te kwiaty z tej kulki wystrzela taki piekny kwiat. iwonko ciesze sie ze u ciebie dobrze ,nawet jak zdarzy sie jakis lek dasz sobie rade . dagmarko trzymaj sie ,ja od wrzesnia tez do pracy jak zrobie te cholerne badania okresowe ,które wciaz odwlekam ... milego dnia kochane .
Gość Dorota W
Krysiu powodzenia na komisji .Napisz koniecznie jak poszło i Czy Ci grupę przyznali. Jestem w domku więc odezwij sie w wolnej chwili na gg. Iwonko widze ,ze u Ciebie wszystko ok. Synuś wyrasta Ci na prawdziwego mężczyznę stąd ta chęć samodzielnego działania z jego strony Co do psinki to podobnie jest w moim przypadku.Jak nie mam do kogo buzi otworzyć gadam sobie z moją sunią a ona na mnie patrzy takimi mądrymi oczami jakby wszystko rozumiała. Freciu Tobie to tylko pozazdrościć tej pani Tereski.Nie każdy ma szczęście trafic na tak kompetentną i wyrozumiałą osobę.Moja psycholożka tez jest świetna ale za nim się do niej przekonałam to dobre dwa lata minęły. Małgosiu ciesze się ,ze tak miło spędziłaś dzień z przyjaciółkami z forum. Nie każdy ma taką możliwość więc jest czego Ci zazdrościć! Dagmarko skoro jesteś w pracy to życzę Ci samych przyjemności ,spokoju i dobrego humorku:))
Gość Iwona P.
Dzien dobry w chlodny ranek,,,oj jak zimno u mnie,,pochmurno,bez sloneczka,,,nie lubie takiej pogody,,, Ja dzis na nuzkach od 6.30.wyszykowalam meza do pracy,,synka na 8.00,,,no i cisza na calego,tata wybyl do znajomych ,sprzata im duzy ogrod,,,poki co jestem z moja psiunia tylko,,,miesko sie piecze,,,a ja moge troche miec relaxu.. No kurcze kochane nie moge cos w nocy spac,,,budze sie o 2.00,,i mam klopot z zasnieciem pozniej,,,co sie dzieje cholerka,,,moze te dwa dni,ktore spalam sobie popoludniu dawaja znaki...Jutro wizyta u pani doktor,,ale dopiero popoludniu,,koncza mi sie leki,wiec tzreba isc,,,rowniez jutro bede wiedziala czy nadal mam brac co drugi dzien Doxepin,,,co prawda juz pomalu z niego schodze,ale zobaczymy co mi powie,,,...W niedziele zmuszona bede jechac po ...pania tesciowa,,,idzie na komunie prawnuka i to jest blisko mojego domu ta imprezka,,,a nie ma kto ja zabrac,,,ta godzinke wytrzymam ,,,majaa w moim domu,,,hiiiiiiiiii,,,,zartuje... ............ Krysiu skarbie,,koniecznie napisz jak ci poszlo na komisji,,,,trzymam rowniez kciuki za to,,,ze napewno dostaniesz,,,,grupe niepelnosprawnosci...ja mialam tez ta grupe,ale ze wzgledu na to,ze nie mam zdolnosci do p[racy jest mi nie potzrebna wogole,,, Dorotko---skarbie ogladalam fotki na nk,,,ale masz super ogrod,,,az mi gula lata,,,tez bym taki chciala,,,ja mam maly ogrodek przed domem,,,same iglaki,wierze placzaca,,,i przesliczne kwiaty,,,cos mi jeszcze w nim brakuje,,sasiadki daly mi kilka rozych sadzonek ,ale to i tak malo,,,czekam na splate renty,,,wiec pozwole sobie na to,,,,kupie krzaczki,,,, Frecia,,,skarbie,,,zazdroszcze ci ,ze idziesz od wrzesnia do pracy,,,gdybym byla zupelnia sprawna z moim kregoslupem,,ale coz nie moge isc,,,ciesze sie,ze jestem w domu,,,ale czasami otoczenie ludzi jest potrzebne,,no i co prawda nie mialabym tych lękow,,ja mam piwonie w warzywniku posadzone,,,dopiero kulki sa,,,czekam jak rozwina sie,,,sliczny kwiat jest piwonia,,,to moja mama zasadzila sobie kilka lat temu,,,dzieki temu jak wchodze na ogrod,,,widze mame,,,napewno patrzy na to i cieszy sie ,ze dbam o wszystko,,,tak bardzo mi jej brakuje,,,nie moge pogodzic sie z jej odejsciem,,,dlaczego????????,,, Dagmarko witaj kochana,,wiesz mnie wczoraj zoladeczek bolal,,ale to chyba dlatego,ze jadlam chleb ze smalcem,,,i popilam sokiem,ale lakomstwo nie poplaca,,ha,,,,milego dnia zycze ci w pracy,,, No i nie mam spokoju,,,bratowa szla na zakupy i dzwonila,ze wraca i mam kawe robic,,,,zycze wam milego dnia i duze buziolki,,,,pozdrawiam,,,paaaaaaaaaaaa.....
Gość Dorota W
Iwonko ja również co pewien czas dokupują jakieś krzewy ozdobne bo z nimi nie ma problemu jeśli chodzi o pielęgnację:) Wczoraj przytachałam do domu pęcherzycę kalinolistną złotą i różową.Mam juz jedną ,tą pierwszą od 3 lat i mogę śmiało Wam polecić bo jest to na prawdę cudny krzew .Można go przycinać fantazyjnie bo rośnie niesamowicie szybko. Co do teściowej to nie ma co narzekać Iwonko skoro będziesz ją tylko godzinkę widziała.Moja ostatnio ma * złe dni i tak mnie wku.wia ,ze jajco idzie dostać:) Najdziwniejsze jest to ,ze przyłazi jak mojego męża nie ma w domu i nie mogę mu udowodnić jaka to z niej zołza się zrobiła! Smacznej,pachnącej kawusi w towarzystwie bratowej życzę!
Gość malenka
witajcie skarby! smutno mi dzis bo moja mama wyjechała za granice do pracy ja tak nie lubie jak ona wyjezdza ale wiem ze musi sobie jakos radzic tata jest chory na cukrzyce a na to nie daja renty wiec mama musi jakos utrzymywac siebie i tate co za czasy!!! pogoda u mnie do kitu ide zaraz do pracy ale tylko na dwie godziny jutro wolne a w sobote i niedziele pracuje nic mi sie nie chce jakas bez zycia jestem ale musze wziasc sie w garsc byłam w czoraj prywatnie u chirurga z noga jest lepiej bo juz nic sie nie saczy dal jakies leki i powiedział ze miałam przeciety miesien trójgłowy i naczynko limfatyczne i ze jak by znowu zaczelo cos sie saczyc to natychmiast mam sie zgłosic do niego to tyle u mnie pozdrawiam wszystkich serdecznie i zycze miłego dnia pa kochani
Dzień Dobry, u mnie na razie wszystko do przodu, zaliczam, ale teraz zaczną się schody, bo mam w jednym dniu wie zerówki, więc masakra, ciemno to widzę, jeśli dzisiejsze zaliczę, to zostaną mi właśnie dwie zerówki i egzamin jeden, aj, mam nadzieję, że wszystko będzie oki. Pogoda piękna, aż chcę się żyć, nie zapeszając w każdym tego słowa znaczeniu :) Małgosia, mimo, że nie znam Pogódki i Iwonki, to też Ci zazdroszczę, fajnie tak się spotkać nie ma co :)) Dorotka zapracowana dziewczynka :)) Iwonka, witam witam :D Ktoś mnie pytał o wczorajsze kolokwium z psychologii, dostałam 4 :)) A tyle stresu było... Ja już mam weekend i tak myślę, może jutro z jakąś koleżanką się spotkać na mieście, nie wiem, bo nuda, tyle dni, a wciąż zakuwać mi się nie chcę :) Nati, a u Ciebie jak tam, jak zdrówko, lepiej już?? Gosia, Dagmarka i wszyscy, wszyscy - serdecznie Was pozdrawiam :))
Gość Małgosia1990
Witajcie. U mnie do niczego bo strasznie mnie ząb boli:( Narósł mi na nim jakieś nie wiem dzikie mięso, i dzisiaj mnie tak zaczęło boleć, że chyba jutro pójdę do dentysty mimo, że boje się ich gorzej niż ognia, ale po co mam się męczyć.
Hej dziewczynki No mi juz pomału przechodzi choroba, jeszcze trochę kaszel ale to już jest dobrze. Najgorzej, że mój mąż się chyba odemnie zaraził, zaczyna pociągać nosem, a to już będzie koszmar w domu, mój mąż przy byle jakim przeziębieniu jest ciężko chory, a jak ma temperaturę to już umiera :) Madziu dziękuję za troskę, już zdecydowanie lepiej :) Gratulacje czwóreczki :) Dorotko, witaj Ty marnotrawna dziewczynko :), ja też mam w ogrodzie pęcherznice zarówno żółtą jak i różową diabolo, faktycznie rosną niesamowicie szybko, teraz właśnie kwitną . Iwonko piszesz, że masz mały ogródek ale wiesz jak to jest * ciasny ale własny*. Małe, kameralne ogródki mają bardzo fajny klimat, a piwonie też lubię :) Krysiu jak po * wizycie * na komisji ? Małgosiu , nie bój się dentysty, dostaniesz znieczulenie i nic nie będzie bolało, teraz są takie znieczulenia, że nic się nie czuje. Kochani idę ale jeszcze przyjdę :)
A ja całą noc nie spałam . Mam anginę całą gębą . W nocy co przełknęłam ślinę to się budziłam z bólu - jeszcze nigdy tak bardzo mnie gardło nie bolało . Dziś też koszmar , Konrad nie poszedł do szkoły bo nie dałabym rady go odebrać i tak z Viki dokazywali mimo iż widzieli że leże w łózku i czułam się fatalnie . Przyznam szczerze z taki ból gardła mam po raz pierwszy . I teraz mam zgryza , bo w sobote Konrad ma mecz wyjazdowy a mąż ma już zaplanowane spotkanie i nie wiem czy dam rade z nim jexhać . Zobaczymy jutro , na razie głowa mi pęka . Buziaczki kochani !!!
Gość Iwona P.
........................) .......................(,) ..........).........._*!/*_ .........(,).........(*****) ......._*!/*_.•°*”˜҈.•°*”˜҈ .......(*****)..DOBRY .•*”˜.•*”˜҈.•WIECZÓR! .•*”˜ Jest w wielu sercach kącik malutki, Dla Tych cierpiących, Dla Tych cichutkich, Którzy naprzeciw wszystkiemu złemu, Pomocną dłoń dają bliźniemu. Mnie nie zawodzi pamięć o Tobie, I kącik w sercu dla Ciebie mam, Zawsze pamiętaj,że na tym świecie, Żaden człowiek nie musi być sam. --------------- * - GWIAZDKI --------------*,,,*-OCZKA -------------*,,,,,,*-CI PUSZCZAJĄ ---*-*-*-*,,,,,,,,,,*-* -*-* ----*,,,,,,,,(.)**(.),, ,,,,,,* ------*,,,,,,( ’o’, ),,,,,,* --------*,,,()**(),,,, *I BUZIAKI -----*,,,,,,,(_)-(_),,,,,,* ---*-*-*-*,,,,,,,,,*-*- *-* -------------*,,,* PRZESYŁAJĄ ---------------* ........................) .......................(,) ..........).........._*!/*_ .........(,).........(*****) ......._*!/*_.•°*”˜҈.•°*”˜҈ .......(*****)..DOBRANOC! .•*”˜.•*”˜҈.•** ** .•*”˜ KOLOROWYCH SNÓW. «*» ▬▬ «•*•»▬▬«•*•» ▬▬ «*
Gość krystyna 3
Witam kochane moje dziewczynki Wczoraj już nie pisałam jak po komisji bo co napisałam posta to mi wcieło Orzeczenie czy mi przyznali grupe inwalidzką będzie dopiero za tydzień zobacze ale była bardzo miła Pani doktur wszystko się wypytywała przedewszystkim o zawroty głowy te omdlenia i nerwice lękową ja tez jestem ciekawa czy mi przyznali Nati to dobrze że się już lepiej czujesz kochana buziaczki Nefri 77 Matko teraz Ciebie dopadła angina kurcze co z tymi chorobami Zdrowiej kochana szybciuttko Buziaczki U mnie narazie w miare dobrze tylko zimno u mnie jak cholera wieje wczoraj cały dzien padało brrrrrr az się nie chce z domu wychodzic Pozdrawiam was moje kochane wszystkich bez wyjątku Buziaczki Miłego spokojnego dzionka wam życzę moje gwiazdy
Małgosia, ząb mądrości Ci rośnie, ja co raz męczę się, bo wykluwa się to z jednej, to z drugiej strony, ale już prawie są obydwa w całości, ból niesamowity, szczególnie na początku... Taka narośl, to ja zauważyłam u siebie, że to dziąsło takie, ale wiem co za ból... ja tabletki aż kiedyś brałam, bo nie dało się wytrzymać.
Hej kochani ja w pracy zaraz padne takie nudy;/ a pogoda do kitu zimno jak nie wiem co! Mnie cos ten zoladek juz mniej pobolewa i niedobrze mi bylo! Mozxe to tez na tle nerwowym! Nati jak sie dzis czujesz? A jak maz? Kurcze powiem Ci ze kazdy facet jesttaki na chorobe no moze prawie kazdy! Moj tata jak zaczyna chorowac to najlepiej jakby lezal caly czas i zeby skakc kolo niego! Masakra mowie Ci heheh nieraz smiac mi sie chce! Wogoel niewytrzymaly na bol! Ciekawe jakby im przyszlo dzieciaki rodzic:):p co by powiedzieli heh:) Krystynko to dobrze ze mila pani byla:) Jak bedziesz cos wiedzial to dawaj znac:) Nefri ja wiem co to znaczy angina! Jak zaczelam studiowac a studiowalalm w gorach to tam jest inne powietrze wiatry i wogole i non stop chorowalalm raz w miesiacu mialam antybiotyk! Masakrabyla! Raz angina raz migdaly! Pewnegorazu to do domu wrocilaalm cala zryczana bo nie moglalm mowic 40 stopni goraczki! Nawet nie potrafilam biletu kupic u kierowcy! Mowie Ci! Tak ze kochna wiemc o toz naczy! Ale zawsze pomagaly mi 2 antybiotyki na to :DUOMOX, AUGUMENTIN! albo ten mailalm albo ten! Polecam duomox jest tani a dobry! I mi po 2 tabletkach juz ustawalo i czulam sie lepiej ale oczywiscie zaywalalm do konca wszystko! Albo uja teraz jak zaczyna mnie gardlo bolec plukam mieszanka solna albo zproboj DENTOSEPTEM! to niby na dziasla i na zeby ale pomaga! Madzia gratukuje 4:) A co do zabków to powiem Ci tak bo tak czytalalm posta Malgosi i Twojego i ja ost wyrwalalm siodemke bo juz nie dalo sie jej wyratowac! ;/ I na miejscu jej od paru dni czuje jakby zostalo mi tam kawalek zeba! nie wiem moze mi tez cos tam rosnie! Pozdrowionka dla wszystkich:):*
Gość matiiaga
Jestem wkurzona na maksa. Miałam dzisiaj egzamin teoretyczny i nie zdałam. Taki łatwy test a ja strzeliłam takie gafy że hoho. Miałam 3 błędy): No ale uczyłam się tylko w nocy wczoraj i są efekty. W poniedziałek zapiszę się na następny. Starszy synek pojechał z tatusiem do pracy, a młodszego teściowa zaraz weźmie. I dobrze, bo mam już kilka siwych włosów od ich krzyków i płaczu. Starszy od poniedziałku do przedszkola - mają jakąś imprezę na dzień dziecka, a później do lekarza. A ja jak tylko oddam małego biorę się za porządki w domku, bo już przejść nie można. Nawet nie mam chwili aby poczytać co pisałyście, ale popołudniu nadrobię:) Buziaczki.
witajcie u mnie zimno ,ogród pywa ,a ja wróciłam z poznania .Załatwialismy ostatnie sprawy z dzaiłka .POtem wracałam sama i wstapiłam do lumpexu i kupiłam fajne spodnie dzinsowe 3/4 za 10zl. Jezu jak ja nie znosze takiej pogody ,brrr,a wcale nie widac zeby miało przestac . Jutro bartek jedzie do warszawy na koncert,marta ma mecz ,a w poniedzialek zrobie badania . Buziaki ,ja sie wkurze to zaraz w piecu napale!!!
Witajcie kochani Dziewczynki coś Wam tu wkleję, może Was to rozbawi bo dzień dzisiaj strasznie ponury. Ja się uśmiałam :) Jest to streszczenie *Lalki*, bardzo intrygujące muszę przyznać hihihihi :))) Streszczenie Lalki . Stasiek Wokulski jest biznesmenem i prowadzi elegancki butik na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. Wcześniej robi spora kasę na korzystnym małżeństwie z pewną wdową i handlu z Ruskimi. Sam wktótce też zostaje wdowcem, ale nie pogrąża się w specjalnie w smutku. Uregulowany stosunek do służby wojskowej zapewnił mu udział w Powstaniu Styczniowym, zakończonym, jak wiadomo, zwycięstwem gości. Na swoje nieszczęście, Stach zabujał się w Izabeli Łęckiej, lasce z rodziny arystokratycznej, świecącej jednakowoż gołą sakiewką. Panienka była owszem niczego sobie, ale miała Wokulskiego za nic, bo był niższego pochodzenia i karpia jadł nożem i widelcem. A Stasiek był chłop porządny, regularnie płacił personelowi, sponsorował młodych zdolnych płci obojga, nie miał nic do Żydów i uczył się obcych języków. Honorowy był i potrafił dać w pysk nawet hrabiemu. No i kochał Izkę. Ta jednak olewała go dokładnie, co doprowadziło Wokulskiego do rozpaczy. W desperacji będąc, rzucił się pod koła, opóźnionego na szczęście, pospiesznego do Skierniewic, skąd wyciągnął go jakiś kolejarz. Drugi nurt powieści to pamiętnik starszego gościa - Ignacego Rzeckiego, kombatanta, najlepszego kumpla Wokulskiego i kierownika jego butiku. Miał on nieszkodliwego zajoba na punkcie Napoleona Bonaparte oraz ideę, żeby wydać Staśka za jedną kobietę o niejasnym stanie cywilnym, w dodatku z nieślubnym bachorem. Miły ten dziadzio, gaworzy sobie na stronach pamiętnika, ubarwiając powieść kolorytem epoki. Na koniec powiększa grono aniołków od przepychania chmurek. Koniec Lalki No jakbym tak streściła Lalkę to chyba by się Prus w grobie przewrócił hihihihi :) To na razie dziewczynki, później jeszcze zajrzę.
Gość elcias 10
CZEŚĆ wybaczcie mi że tak was ostatnio zaniedbałam ale przez te kłopoty w domu całkiem jestem wytrącona z równowagi....chodzi o to że moja mama miała jechac do sanatorium i stary sie o tym dowiedział ale nie mamy pojęcia jak.Zaczął sie drzeć na mame że ma sie wynosić z domu ,że jestesmy opętane przez szatana,że mama zniszczyła rodzinę i tysiące innych głupot.Dostał takiego szału że mama sie okropnie wystraszyła i uciekła bo mówiła że gdyby tzm została to by ją pobił on bił ją latami więc ona zna już pierwsze oznaki tego. mama zrezygnowała z wyjazdu ktoś inny pojedzie na jej miejsce dlatego zrezygnowała bo on sie darł że on też jedzie i nie da jej klucza więc jak ona wróci to nie wejdzie tam mamy psa starego wilczura i powiedział że on sie psem nie zajmie i specjalnie go wypuści żeby kogoś pogryzł a jak znamy jego zachowania to jest to mozliwe.Strasznie mi głupio bo zawsze jak potrzebowałam pomocy to mi pomagałyście i byłyście przy mnie a ja ostatnio zaniedbałam was i za to okropnie przepraszam
Gość Małgosia1990
Witajcie:) Dzisiaj z zębem już trochę lepiej. W szkole byłam dzisiaj króciutko bo pani od marketingu mnie i 4 moje koleżanki zwolniła bo poszłyśmy na wykład do Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania. Wynudziłam się, że szok. 1,5 godziny paplaniny z której nie wiele rozumiałam, a oczy miałam coraz mniejsze i mniejsze:P Jeszcze tylko dzisiaj na 18 spotkanie w Miejskim Ośrodku Kultury z poetką, na to wysłała mnie z 3 koleżankami pani od polskiego:P Madziu to nie jest ząb mądrości, zęby mądrości mi jeszcze nie rosną;) Nati dobre streszczenie:P W szkole właśnie omawiamy lalkę:P hahahaha Ciekawe co pani by powiedziała jakbym jej w tak opowiedziała:P
Mattiago zespoł to Terror ale niewiem w jakim klubie ,jedzie rano 0 7 bo jeszcze jest mecz rugby ,on ma z gorem na tym punkcie. Nati streszczenie lalki supper ciekawe co by o tym powiedzial mój profesor od polskiego . Elcia masz bardzo podobna sytuacje z ojcem jak moj maz ze swoim tata tez jest czasem ciezko ,a jak tesciowa pojechała w marcu do sopotu do sanatorium to facet dzwonił dziennie 70 razy ,a przez 3 tygodnie non stop pił ,masakra ,ale mama pownna pojechac odpoczac ,on by nie pojechał to tylko takie gadanie.