Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie dziolchy i ty michale teraz jest nas 2 i cale stadko pieknych łań zniknalem na chwile z eteru aby zajac sie moja rodzinka ,mala wiktoria ma problemy z kaszlem od dluzszego czasu .lekarze nie stwierdzili infekcji tylko cos w rodzaju astmy dzieciecej .modle sie zeby to nie byla prawdziwa astma a zreszta dzis moj maluszek ma sie lepiej i z tej radosci nakupcial tatusiowi w spodnie . michale mysle ,ze bedziesz mnial lrzej gdy juz przy starcie tego kure..twa wiesz ze to meczy jak diabli ale sie od tego nie umiera .zacznij rozmawiac sam ze soba w chwilach slabosci wiesz ze to muzg stymuluje calym organizmem ,ze to ciezkie do zrobienia ,to kazdy z nas wie. zgadzam sie z kolezanka odnosnie zajecia czyms swojej glowy,sport jakies roboty w garazu sa tu mile widziane.powiem ci ,ze gdy mnialem tego wszystkiego juz dosc poszedlem do baru i zalalem robaka,oby nie za czesto ale podstawa to wyniki zrob sobie wszystkie wyniki ,twoj lekarz powinien cie poprowadzic i smiej sie suce w twarz ja tak teraz robie i powiem ci ze po czasie zobaczycz efekty .jak wspomne moje kilka lat do tylu to dzisiejsze sporadyczne ataczki biore na klate niczym pudzian ty droga nerwico nie sluchaj tego ,ja cie nie lekcewarze ,dobra nerwica,dobra nie mecz mnie za mocno..... sluchajcie dzisiaj usmialem sie jak dziecko moj sasiad norweg powiedzial mi ze jego syn od jakiegos czasu chodzi dziwnie skryty i zamkniety w sobie ,ze nie mnial z nim kontaktu od dluzszego czasu i ze po tych kilku miesiacach cichych w koncu sie otworzyl i powiedzial co mu na duszy siedzi, mianowicie ,ze woli chlopcow.......... to ja mu na to ,ze pewnie jest zdruzgotany i chcialem go pocieszyc jakos ,ale on tego nie potrzebowal tylko mi odrzekl ,i tu cytat.. a ja myslalem ze bedzie mnial dziecko albo cos innego... moj smiech powielil fakt ,iz ten moj sasiad jest rozwiedziony a jego ex zona okazala sie lizbijka a zeby tego bylo malo kochanka jego bylej wprowadzila sie kolo niego... jak dla mnie to za duzo .. teraz to mi sie nawet nie chce smiac moze zaplacze wniosek nasuwa mi sie taki od kasy cip..ja ptaki a od zer na kącie na strych wedruja prącie ps.wybaczcie mi dzisiaj wulgaryzmy to wszystko sie dzialo w pijackim zwidzie ,nic nie pamietam,niczego sie nie wstydze... pozdro
Gość Iwona P.
Witam was serdecznie))) ,,U mnie zima wrocila,sniezek padal cale popoludnie ,i przy tej aurze mroz.no nie,a ja sie cieszylam,ze wiosna sie zbliza,w moim ogrodku zaczely wychodzic,narcyze,zonkile,,a teraz wogole ich nie widac,sniezek je przykryl.. ,Nie pisalam kilka dni ,poniewaz mialam strasznego dola,nie wiem co bylo powodem,pracuje nad tym caly czas,w sobote sraszne lęki mnie dopadly,,czulas sie ochydnie,,,,,,,,nawet do tesciowej nie pojechalam na imieniny,maz pojechal sam,ale mial glowe do sluchania,,,,,,,ze krolewna nie przyjechala( o mnie to chodzilo),ale ja mam to gdzies,, Freciu dzieki za to,ze napisalas do mnie na nk,widze,ze naprawde myslisz o mnie,pisalas dzisiaj,ze Wiki robila porzadki w szafie,ja powiem ci,ze jak mnie bierze cos zwiazane z nerwica,wyciagam z szaf ciuchy i ukladam na nowo,ale to juz chyba mam we krwi ,bo co miesiac to robie,ha,, Madziu skarbie,ciesze sie,ze czesciej piszesz na forum,mimo nauki masz do nas zawsze czas,a co tam ksiaze na koniu???,zjawil sie jeszcze?? Malgosiu,widze,ze za blacha rzecz mama popsula ci humorek,ale nie wiem czy miala racje obrazac sie na ciebie,,,zdrowiej szybciutko... Gosiu dzieki za pogaduszki na gg,,,,wiesz wizyta przelozona na jutro rano ,za duzo pacjentow pan doktor mial. Witaj Malenko,widze ,ze i tyz sie nie zaciekawie czujesz... Nefri ciesze sie ,ze juz lepiej sie czujesz,,,,,jutro bedzie lepiej,, Elciu przykro mi,ze znowu klopoty,rozumie jak dziecko chore,to nie masz zbytnio czasu dla nas, Dorotko no prosze jakie ty rarytasy chlopakom robisz na obiad,mniam.. Krysiu skarbie ja ostatnio nie moge cie zlapac na gg,odezwil sie ,,, Mariietto witaj,, Dzenifer witaj.....dobrze zrobilas ,ze poszlas do konkretnego lekarza. Czarna a ciebie wcielo......... Matiiago co u ciebie?? Blondi .widze,ze rowniez nie zaciekawie sie czujesz,, Robo4 witaj...... Dandy co u ciebie nowego?? Nati kochana jka glowa,,,jak poczujesz sie lepiej,napisz cos... Dorma a co u ciebie,pewnie zapracowana w salonie... pozdrawiam wszystkich.paaaaaaaaaaaa... ******************************************************* Każdy szuka miejsca w sercu innego człowieka, choć nie wie, co na niego w tym sercu czeka. Tak bardzo potrzeba nam zrozumienia, czasami słów pocieszenia, czasem zwykłego milczenia. Trzeba nam tak niewiele, być sobą zawsze dla siebie, a dla kogoś być Przyjacielem... ***************************** (`*•.¸ (`*•.¸ ¸.•*´) ¸.•*´ (¸.•*(¸.•*´¨¨¨¨`*•.¸)*•.¸) ~ ♥ ~ ♥ ~ ♥ ~ ♥ ~ ♥ ~ ♥~ ♥ ღ•` CUDOWNEJ NOCKI (*`v´*)♥ BAJKOWYCH SNÓW BUZIACZKI...........
Gość Iwona P.
Marietto ************************* ,Zyczenia urodzinowe dla ciebie... .. ,…………… ( …… ( ……( …… ( …………… () --- () --- () --- () …………… || -— || — || — || ………… .{*~*~*~*~*~*~*} ………@@@@@@@@@@@@@ …… { ~*~*~*~****~*~*~*~ } … . @@@@@@@@@@@@@@@ … .{*~*~*~* 100 LAT;;; *~*~*~*} …{ *~*~ * 100 LAT 100 LAT ~*~* } …{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ } …@@@@@@@@@@@@@@@@@ ……………… … )---------( ………… ____ ,-----------, ___ …… … /_________________ *”˜˜”*°•._˜”*°••°*”˜_.•*”˜˜”*°•. ……………………….{`--..-.*_,} ……………………{;..,__...-*/} ....._.;_*.-._ …{..*-`.._;..-*;­ ...{`--..-.*_,}…`*--.._..-* ....._.;_*.-._ .{;..,__...-*/}…._.;_*.-._ ...{`--..-.*_,} .{..*-`.._;..-*;.{`--..-.*_,}.{;..,__...-*/} ....`*--.._..-*.{;..,__...-*/.{..*-`.._;..-} ........,--\..,-*…`*--.._..- .....--.._..- ...... ....._.;_*.-._..... ||......// ..........{`--..-.*_,}.,-*-.....//.,-*-.. ........{;..,__...-*/....*-..// (..*-... ………..{..*-`.._;..-*. ,/. // ;---, ......../....-*.)........... /.,-*-.... ........,---*`...\.......//. (..*-..... .....................| ..// ................../_\Y//_ .................(_,-}={-,_) ...................\_//((\_/ .....................//))( ....................(/..)) ........................(( .........................) Z serca płyną te życzenia: W datę Twego urodzenia. Zdrowia, szczęścia, pomyślności, sto lat życia, moc radości! Zdrowie wiecznie niech Ci służy, uśmiech stale miej na na twarzy, niech się spełni o czym marzysz! Niech Ci towarzyszy zgoda wieczna tak jak Twa uroda. Dni w radości niech Ci płyną.
Gość Iwona P.
Zyczenia urodzinowe dla Elcias......... ****************************************** ,,,,…………… ( …… ( ……( …… ( …………… () --- () --- () --- () …………… || -— || — || — || ………… .{*~*~*~*~*~*~*} ………@@@@@@@@@@@@@ …… { ~*~*~*~****~*~*~*~ } … . @@@@@@@@@@@@@@@ … .{*~*~*~* W DNIU *~*~*~*} …{ *~*~ * ~*~* } URODZIN 100 LAT …{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ } …@@@@@@@@@@@@@@@@@ ……………… … )---------( ………… ____ ,-----------, ___ …… … /_________________ Niech Ci życie słodko płynie W każdej chwili i godzinie Niech Ci da dużo miłości Zdrowia i wiele radości Niechaj Ci się szczęście ściele Niech szanują przyjaciele Niechaj Cię miłują dzieci I słoneczko zawsze świeci Niech fortuna Cię nie mija I niechaj Ci zawsze sprzyja Wszystkiego naj... naj ..........
Gość Dorota W
DLA ELKI Z okazji urodzinek życzę Ci : Szczęścia w życiu osobistym, sukcesów w pracy, dobrego zdrowia, domku z ogrodem i basenem, eleganckiej limuzyny, samych zwycięstw, spełnienia marzeń, miłych niespodzianek losu, grona prawdziwych przyjaciół, niewyczerpanych pokładów energii, uśmiechu na co dzień, drogi usłanej różami, satysfakcji z pracy, genialnych pomysłów, słodkiego, miłego życia, anielskiej cierpliwości przy czytaniu tych życzeń, świeżości spojrzenia, głównej wygranej na loterii, pozytywnej aury, pogody ducha, pomyślnych wiatrów, gorącej miłości , wygodnych butów, cudownych wakacji, szczęścia, punktualnych pociągów, świętego spokoju, jachtu, żadnych trosk, powodzenia u płci przeciwnej, wysokich lotów, rześkich poranków, pomyślności, trafnych decyzji, intuicji w interesach, prezentów od losu, dużego łóżka, pękatego portfela, szerokiej drogi, miłych nauczycieli, jasności umysłu, niebanalnych wyzwań, miłych snów, pewności siebie, wielkiej fortuny, wielu uśmiechów, błyskotliwych ripost, romantycznych wieczorów, udanych łowów, pasjonującej pracy, szansy na sukces, dużo słodyczy, pozycji lidera, szampańskiej zabawy, mocnego dachu nad głowa, samych pozytywnych wibracji, pełni życia, wielu niezapomnianych chwil, dużo słońca, olimpijskiej kondycji, pomyślności, jak najmniej zmartwień, wyjścia z każdej sytuacji, uwielbienia u podwładnych, pasma sukcesów, niezmiennie zielonego światła, czystego nieba, stu lat życia, końskiego zdrowia, sławy, pokaźnego konta, manny z nieba, wysokich wygranych, ciągle nowych rekordów, wielu ciekawych znajomości, wygranych przetargów, sumiennych dłużników, taaaakiej ryby, najwyższego miejsca na podium, dobrego fryzjera, radosnych świąt, serca jak dzwon, pewnej ręki, komfortowych warunków, przyjemnych doznań, wielu wzruszeń, mocnej głowy, powodzenia, stopy wody pod kilem, otrzymania najwyższych odznaczeń, osiągnięcia wyznaczonych celów, pełnego sejfu, szczęścia w kartach, sprzyjającej pogody, dobrych zbiorów, kolorowych chwil, twórczego podejścia do pracy, połamania pióra, góry pieniędzy, mnóstwa prezentów, udanych negocjacji, serdecznych przyjaciół, grzecznych dzieci, udanych wakacji, miejsca w Księdze Rekordów Guinessa, większości w parlamencie, miłego wypoczynku, wesołego towarzystwa, dobrego apetytu, szczęśliwej podróży, złotej jesieni, poczucia humoru, wiecznej młodości, licznego potomstwa, niewieszajacego się komputera, sławy i chwały, lekkości bytu, pokojowego rozwiązania wszystkich konfliktów, szybkiego rozwoju gospodarczego, hojnych sponsorów, korzystnego układu gwiazd, miłosnych uniesień, czytelnych instrukcji, cichych wielbicieli, mistrzowskich zagrań, dobrej nocy, wielkiej przygody, słodkich snów, zgranej ekipy, pomyślności na nowej drodze życia, pociechy z pociechy, lojalnych współpracowników, bujnej wyobraźni, interesujących przeżyć, rodzinnej atmosfery, pomyślnych wieści, radości życia, dobrego serca, pełnego szkła, syto zastawionego stołu, złotej rybki, zimnego piwa, zasięgu w każdym miejscu, gry fair play, nieomylnych decyzji, miejsca w historii, głównych ról, kreatywności, podróży dookoła świata, udanych szkoleń, efektywnych poszukiwań, pakietu kontrolnego, bogatej kolekcji, dużo wolnego czasu, beztroskiego życia, dobrej passy, celnych strzałów, zdobycia Mount Everestu, wolności, trafnych wyborów, gradu prestiżowych nagród, spokoju ducha, oddechu od codzienności, samych piątek w szkole, godnych przeciwników, szczerych komplementów, wszelkiej pomyślności, codziennych atrakcji, świetlanej przyszłości, hossy na giełdzie, korzystnego horoskopu, zdjęcia na okładce, miłych sąsiadów, wiary w sukces, mocy zawsze z Wami, wielu alternatyw, przychylności bogów, tolerancji, własnego odrzutowca, gorączki sobotniej nocy, piwniczki pełnej wina, silnej woli, wyrozumiałego spowiednika, zamku w Szkocji, ambitnych planów, kilku odkryć i kilku wynalazków, owacji na stojąco, zniewalającego uśmiechu, szczęśliwego trafu, płomiennych uczuć, pomocnej dłoni, niezawodnej pamięci, nieprzemijającej urody, asa w rękawie, nadzienia w pączku, strumieni szampana, kominka, rozbicia banku, recepty na szczęście, zabawy do białego rana, odwagi cywilnej, dobrej prasy, ptasiego mleczka, przygód z happy endem, długich wakacji, dużo rodzynek w cieście, pysznych toruńskich pierników, zmysłowych nocy, gwiazdki z nieba, wiernego psiaka, celnego oka, sportowego wozu, różowych okularów, ruchu w interesie, zgrabnej figury, siły perswazji, zdolności nadprzyrodzonych, ostatniego słowa, dobrego smaku, własnego sposobu na życie, w zdrowym ciele - zdrowego ducha, właściwych wniosków, widoków na przyszłość, podzielnej uwagi, czterolistnej koniczyny. ……………@@@……@@@……@@@ ……………@@@@…@@@…@@@@ ……@@@…@@@@…@…@@@@ ……@@@@…@@@…@…@@@…@@@ ……@@@@@…@…@…@…@…@@@@@ ………@@@@@…@…@…@…@@@@…@ ……………@@…@…@…@……@@@@ …@@@@……@…@…@…@…@@@@ @@@@@@@…@…@…@……@@ …@@@@……@…@…@…@…@@@@ ……………@@…@…@…@……@@@@@ ………@@@@@……………………@@@@@ ……@@@@@…@@@@@@@…@@@ …@@@@@…@@…@@@@@@@ …@@@@…@@@@@@…@@@@ …@@@……@…@@@@@……@@@ ………………………@@@@……………@ ……………………@@@……………… …………………@@………………… …………………@@………………… ……………………@@………………… ………………………@@……@@@@ ………@@@………@@……@………@@ ……@@@@@…@@@@…@@……@@ …@@………@…@@@@…………@@@ @@@@@@@@@@…………@@@ …@@………@@@@………@@@@ ……@@@@@……@…@@@@ ………@@@………@@@@ ……………………@@ ……………………@@ ……………………@@ ……………………@@
Gość Dorota W
DLA MARIETTY Życzę Ci abyś każdego dnia znalazła chwilę czasu dla siebie, abyś wyszła sobie naprzeciw, abyś zajrzała do swojej duszy i abyś umiała zachować dystans pomiędzy swymi czynami i pragnieniami. Życzę Ci abyś abyś odczuł granice Twojej pewności siebie, abyś odnalazł w ciszy swoje myśli i marzenia, a w bliskich Ci osobach siłę i piękno stworzenia. W otaczającym świecie radość istnienia, w kolorach, smakach i zapachach wielkość natchnienia, a w sobie miłość. _________.$$$$__,$$$ __________.,$$:$$,$$$$ _____$$$$,__,$$;;;;$$;;$$,_____,$ ______.$$$$$$$$$;;$$;;;;:$$==$$.,$$$ _______,$$$;;;;;;$$$;;;;;;:$$;;;;$$$$$ .,$$$$$$$$$$$$;;;;;;:$$;;;;;;:$$$$$$$$$ $$$;;;;;;;;:$$$;;;;;;$;;;;;;;;$$$;;;;;;:$$, .$$$;;;;;;;;;;$$;;:$;;;;;;:$$;;;;;;;;;;;;$$, _$$;;;;;;;;;;$$$$;;;;;;:$$;;;;;;;;;;;;;;$$ _$$;;;;;;;;:$$;;;;;;$$;;;;;;;;;;;;;;;;:$$, _.$$;;;;;;;;:$$;;;;;;$$;;;;;;;;;;;;;;;;;;$$, __$$;;;;;;;;$$;;;;;;:$$;;;;;;;;;;;;;;;;;;$$ __$$;;;;;;;;$$;;;;;;:$$;;;;;;;;;;;;;;;;:$$;. __.$$;;;;;;;;$$;;;;;;;;$$;;;;;;;;;;$$$$ ___.$$;;;;;;;;$$;;;;;;:$$;;;;$$$$$$__.$$ ___.$$;;;;;;;;$$;;;;;;:$$$$$$_____.,$$_ ____$$$;;;;;;:$$;;;;$$$$______.,$$$$$ ____$$$$$$$$$$$;;$$$._.,$$$$ ____.,$$__.$$$$___.,$$__-$$ ___.,$$____,$$$___,$$$_.$$ ___$$___.,$$$$$,___$$$__$$ __.,$_,$$$$$$$$$$$$$$$$_.$$ __.$$.,$$$____$$$$$$$$$$$$$ __;$$$$_________$$$$$$$ ________________$$$$$ ________________.$$$$ _________________$$$, _________________.$$$ __________________$$, _________________.$$$,____ ________________.$$$__,,.$$$$$, _____,$$$$$$$$,.,$$$$,_,,.$$$__.,$,,$. ___.,$$$$*__$$$_$,_$$$_,$$__./.:;$$_$, __.$$$*_./_:$$_.$$_$$,__,$___./;$$$$$ _.,$$*__./__:;,$$$$$$$$_$$$_.,$/:$$*_.:$ _,$$*__/__:;,$$$_*$$$.$$$.$$_./:$$__$$ .,$$__/__;,$$$__.$$$$$$.$$,_./,$$__$* .$$*_./__;,$$$___$$$$$.,$$,.,$$ .$$_./__,$$$____$$$$$$$*. .*$$,_./.;,$$$_____.$$$$$ _$$$,./,$$$______$$$ __$$$$$________$$ ______________ $$ ______________.$$ ______________$$ ______________$$ ______________$$
Dla Marietty …………… () --- () --- () --- () …………… || -— || — || — || ………… .{*~*~*~*~*~*~*} ………@@@@@@@@@@@@@ …… { ~*~*~*~****~*~*~*~ } … . @@@@@@@@@@@@@@@ … .{*~*~*~* 100 lat*~*~*~*~*} …{ *~*~* 100 lat*******~*~* } …{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ } …@@@@@@@@@@@@@@@@@ ……………… … )---------( ………… ____ ,-----------, ___ …… … /_________________ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!!!!! Życzę Ci... gorącej filiżanki kawy, którą ktoś dla Ciebie zrobi, nieoczekiwanego telefonu od starego przyjaciela, zielonych świateł na Twojej drodze do pracy albo sklepu, najszybszej kolejki w sklepie, ulubionej piosenki w radio. Życzę Ci dnia pełnego szczęścia w perfekcyjnych dawkach, które dadzą Ci radosne poczucie, że życie uśmiecha się do Ciebie, obejmuję Cię i przygarnia, ponieważ jesteś kimś specjalnym. Życzę Ci dnia pokoju, Szczęśliwości i radości.
Dla Elcias …………… () --- () --- () --- () …………… || -— || — || — || ………… .{*~*~*~*~*~*~*} ………@@@@@@@@@@@@@ …… { ~*~*~*~****~*~*~*~ } … . @@@@@@@@@@@@@@@ … .{*~*~*~* 100 lat*~*~*~*~*} …{ *~*~* 100 lat*******~*~* } …{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ } …@@@@@@@@@@@@@@@@@ ……………… … )---------( ………… ____ ,-----------, ___ …… … /_________________ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!!!!! Życzę Ci... gorącej filiżanki kawy, którą ktoś dla Ciebie zrobi, nieoczekiwanego telefonu od starego przyjaciela, zielonych świateł na Twojej drodze do pracy albo sklepu, najszybszej kolejki w sklepie, ulubionej piosenki w radio. Życzę Ci dnia pełnego szczęścia w perfekcyjnych dawkach, które dadzą Ci radosne poczucie, że życie uśmiecha się do Ciebie, obejmuję Cię i przygarnia, ponieważ jesteś kimś specjalnym. Życzę Ci dnia pokoju, Szczęśliwości i radości.
Witam Marietto i Elciu życzę Wam zdrowia, uśmiechu na codzień, wygranej w walce z nerwicą, spokoju, miłości, ciepła rodzinnego, słoneczka w duszy oraz pieniążków bo chociaż szczęścia nie dają to życie ułatwiają. Wszystkiego co najlepsze dla Was. 100 LAT!!!!!!
Dla Marietki Z serca plyna te zyczenia w date twego urodzenia zdrowia,szczescia,pomyslnosci sto lat zycia,moc radosci! zdrowie wiecznie niech ci sluzy usmiech stale miej na twarzy niech sie spelni o czym marzysz! Dla Elci Z okazji twego swieta zycze ci kolejnych dni,miesiecy,lat pelnych milosci i radosci ciaglego usmiechu na twarzy jak rowniez tego abys potrafila sie cieszyc zyciem w kazdym jego momencie! sto lat Dziewczynki!
Witajcie,no fajnie ze przybywa chlopakow,cos zacznie sie dziac w tym naszym babskim gronie,Robo jak bedziecie w Polsce zapraszam, widze ze zarty sie ciebie trzymają,a ja otaczam sie takimi ludzmi wiec zazwyczaj mam bardzo udany dzien,dzisiaj pracuje do 18 ,potem jade na jakies zakupy wiec w zasadzie caly dzien poza domem,bardzo pracowity,ale ja lubie taką adrenaline ,pozdrawiam wszystkich....bez wyjątku
Witam! Jestem nowy na tym forum i to jest moj pierwszy temat. Chcialbym po krotce przedstawic Wam moj problem, w ktory wszedlem ponad miesiac temu. Mam prawie 20 lat. Od poczatku mojego zycia cieszylem sie niezlym zdrowiem. Ostatnimi czasy duzo sie zmienilo. W lutym mialem sesje, duzo stresow, myslalem ze wpadlismy z moja dziewczyna. Doszlo do 18-tych urodzin mojego najlepszego kolegi, na ktorych sie, lekko powiedziawszy, bardzo napralem. Wrocilem na drugi dzien o godzinie 6 do domu. Spalem do 14. Obudzilem sie z uczuciem wielkiego kaca wiszacego nad moja glowa... . Wieczorem okazalo sie, ze musze odwiezc moja dziewczyne do Debicy. Podczas tego wyjazdu, mialem lekkie omdlenie za kierownica - zrobilo mnie sie slabo, odczuwalem mrowienie na twarzy i calym ciele. Dobrze ze udalo mnie sie zjechac na pobocze. Nie mialem zadnej utraty swiadomosci. Po prostu czulem sie tragicznie - jakas choroba lokomocyjna, uczucie beznadziejnosci, lek przed smiercia. Tej nocy nie moglem spac. Myslalem ze przestaje oddychac. Na drugi dzien, moj tata odwiozl mnie do miejscowego SORu, tam po krotkich i banalnych analizach (krew, EKG) okazalo sie ze mam obnizony magnez i potas. Dali mnie kroplowke i wypis do domu. Przelezalem trzy dni w lozku - zmeczenie, apatia, zaczelem wyszukiwac w internecie wszystkie mozliwe choroby ktore przypominaly moje objawy. Po trzech dniach nagle stwierdzilem ze jest mnie cholernie slabo i ze musze jechac do lekarza. Znowu SOR, kroplowka, w zasadzie nie mialem brakow elektrolitowych. zastrzyk na uspokojenie (nawet nie wiem co, bo zapomnieli napisac w epikryzie). Lekarz internista stwierdzil ze to nerwica. Przepisal Pramolan tabletki z magnezem i wypis do domku. Przez pare dni poprawa. Odwiedzilem juz kardiologa, ktory stwierdzil (tylko po EKG i cisnieniu) ze wszystko jest ok. Mialem tez kompletne badania krwi, doslownie wszystkie mozliwe. Wszystko w porzadku oprocz zanizonego magnezu, podwyzszonego wapnia, ASO i Zelaza (a ja sie dziwilem czemu po tabletkach robie czarne kupy :) ). Wybieram sie rowniez do pulmonologa gdyz, zwlaszcza po wysilku mam taki efekt dusznosci. Pale od jakis 6-7 lat - teraz dochodzi do paczki dziennie. Najgorsze jednak sa moje *objawy* -lęk przed smiercia, a zwlaszcza jakas refleksja o tym ze pozniej nic nie bedzie :( -lęk przed jakimkolwiek wysilkiem w znaczeniu, ze kiedy np. cos zrobie, to po prostu wykorkuje na miejscu -lekka fobia spoleczna - bedac np w galeriach handlowych odczuwam dusznosci -przez ostatnia sobote mialem calkowity brak apetytu - przelezalem w lozku caly dzien -mialem tez objawy czysto gastralne - w zeszly czwartek tak sie zdenerwowalem wyjsciem do kina, ze cierpialem przez caly seans -nieustannie widze *mroczki* przed oczami - czasami w mniejszej, czasami w wiekszej ilosci, co bardzo mnie stresuje -czesto nie moge sie skoncentrowac na niczym innym tylko na tym co mnie dolega -mam nieustannie zimne stopy i rece, stopy czasami dretwieja kiedy przez dluzszy czas siedze na czyms twardym -podniesione cisnienie i szybki puls -wczoraj przezylem dramat - kiedy stwierdzilem, ze prawa stopa jest cieplejsza od lewej - momentalnie mysli o jakims zakrzepie, zawale, itp. -nawet jezdzenie tramwajem jest jakims stresem... -nie mam sily na nic, czasami czuje jakby nogi i rece z waty Pomaga modlitwa, zajmowanie sie czyms innym, Nie zazywam juz tego Pramolanu gdyz wystapily u mnie praktycznie wszystkie mozliwe skutki uboczne. Poprosze o Wasza opinie, czy to jest nerwica? Do jakiego lekarza moge sie jeszcze zglosic? Pozdrawiam i licze na jakies rady! Mr X
Gość marietta
Kochani!!!!!!!!!!!!!!!! naprawdę jestescie kochani dzięki za tak piekne zyczenia .,dołanczam sie do zyczeńdla elci Zyczę Ci równiez spełnienia wszystkich marzen a przedewszystkim zdrowia !Michale ja tez nie umiałam sie skupic na pracymyslałam tylko o tym zeby juz był koniec tak mnie praca wykanczała powoli az niestety się zwolniłam tak mi psychika siadła przez nerwice.Było to dawno dzis załuje ale nie byłam w stanie wtedy walczyc Ty jednak próbuj nie poddawaj sie !!!!!!!!!!!wiem ze to nie łatwe ale walcz bo bez walki pograzamy sie jeszcze bardziej wiem z własnego doswiadczenia.A u mnie sniegu napadalo jak w grudniu prawie a nie koncu marca ale juz troche słonko wychodzi moze nie bedzie padało.rano tez mnie głowa bolała chyba to zwiazane z pogodą.Dzis w zwiazku z moimi urodzinami wcale nie mam dobrego nastroju za szybko to przemijanie czasu niestety.Swiadomosc ze sie starzeje wcale nie dodaje mi skrzydeł a wręcz przeciwnie.ta swiadomosc ze w naszym kraju po 40 jest sie juz niestey uwazanym za starego jest okropna.Ja jak miałam 20-pare lat pracowałam na poczcie i tam były tez kobitki nawet po 50-tce i my jako mlode dziewczyny dazyłysmy ich ogromnym szacunkiem i z racji wieku i doswiadczenia a dzis ? wszedzie tylko młodych ludzi pzyjmują a juz jak sie nie ma studiów to wogóle oj nie wpłynęły mi dobrze te urodziny oj nie na moje samopoczucie a jeszcze was zanudzam.Ale wierzcie mi naprawdę juz sie bardzo staro czuje,bez wiekszych nadziei na lepsze jutro.
Gość elcias 10
Kochane moje dziewczęta z całego serca dziękuję wam za śliczne i radosne życzenia.U mnie nadal kłopoty i to coraz większe.....mąż dostał z byłej pracy pismo z wezwaniem do zapłaty rachunku telefonicznego a jak nie zapłaci to poniesie konsekwencje za to czyli rozprawa w sądzie do zaplaty jest ponad 100zł.On sie uparł że nie zapłaci bo to jest specjalnie zrobione i powiedział że ma to gdzieś poza tym nie mamy teraz ubezpieczenia i przyjdzie rachunek za korzystanie z opieki zdrowotnej.Mam dość wszystkiego moje nerwy są w strzępach,jutro mam wizyte kontrolną syna u lekarza i boje sie jak diabli że oni już wiedzą że nie mamy ubezpieczenia i trzeba będzie zapłacić jak za wizyte prywatną.Mówie mężowi żeby jechał sie zarejestrować ale on sie upiera że nie.Jego upór powoduje kłopoty.Stwierdził że będzie rozliczenie podatku to oni sobie z tego odbiją a reszte w razie czego sie dopłaci.Wybaczcie że mało sie odzywam ale przy chorych dzieciach mam mało czasu. pozdrawiam i dziękuję za wszystko
Cześć Często tu zaglądałam i w końcu postanowiłam się zalogować.Czytam sobie tak o Was i myślę o Boże huraa nie jestem sama,a już myślałam że tylko ja się tak czuję,wszyscy inni są* normalni*Opowiem pokrótce moją historie. Mam 37 lat ,troję dzieci.Pierwszy atak 9 lat tamu po urodzeniu dziecka,potworny lęk że sobie nie poradzę z wychowaniem dziecka,że dziecku coś złego się stanie.Zawroty głowy ,rozdygotane ciało ,Pogotowie ,dom pogotowie.dwa lata póżniej urodziłam drugie dziecko,w ciąży było ok ale już w szpitalu problem wrócił lęk,zawroty głowy.Mąż był cały dzień poza domem a ja sama z dwójką maleńkich dzieci.Dostawałam takich potwornych ataków paniki że niewiedziałam co mam ze sobą zrobić.Błagałam męża żeby przyjechał bo boję się że za chwilę zemdleję i dzieci zostaną same w domu.Co dziwne jak się tylko mąż pojawił objawy znikały. Ale sama nie wychodziłam nigdzie,wycofałam się z życia,po trzech latach takich męczarni zdecydowałam się na psychiatrę.Dwa lata na serxacie i objawy ustąpiły chociaż były objawy oboczne.Nie zdajecie sobie nawet sprawy jaka byłam szczęśliwa kiedy sama chodziłam do sklepu,kiedy zabierałam moje dzieci na spacer sam na sam* bez świty*.Ale cóż,nie trwało to długo.Bardzo ciężko zachorowało moje starsze dziecko,dwa lata chemi iszpitala.UDAŁO SIĘ JEST JUŻ ZDROWA!!!!!!!!!!!!!!!!Przez te dwa lata choroby jakby cud.Nawet nie pomyślałam że mogłabym mieć jakieś lęki.Nawet jak mój stary znajomy lęk przychodził mówiłam do niegoWYNOCHA NIE MASZ DO MNIE DOSTĘPU JESTEM POTRZEBNA MOJEMU DZIECKU.I wiecie co Pomagało.Dwa lata po zakończeniu leczenia córki urodziłam trzecie dziecko.I WIECIE CO wszystko wróciło z powrotem chyba jesze bardziej nasilone.Znalałam psychoterapeute od półtora roku jestem na terapi bez leków .Jest bardzo ciężko ale się nie poddam ŻADEN PIEPRZONY LĘK NIE ZABIERZE MI ŻYCIA.To jest moje życie i to ja decyduję o tym czy będe szczęsliwa czy nie.A chcę byc szczęśliwa.Nie myślcie sobie że jestem już cała zdrowa i się mądrze,O nie to lista moich objawów 1.Za cholerę nie zostanę sama w domu no bo jak naprzykład dostanę zawału zatoru albo *cóś*tam jeszcze to kto mnie uratuję 2.Z dziećmi też nie zostanę bo gdybym nagle oszalała to mogła bym je skrzywdzić tak sobie myślę 3.wychodzę z domu przebywam między ludzmi ale boję się że naprzykład stracę pamię i zginę [Z TYM SOBIE JUŻ PRAWIE PORADZIŁAM} 4obiawy somatyczne bóle brzucha,kołatania serca.bóle głowy;ból pleców i karku uczucie pieczenia w klatce piersiowej,bół w klatce piersowej promieniujący do ramion.I NAJNOWSZY OBJAW KTÓREGO NIENAWIDZĘ.uczucie ucisku w gardle obudziłam się kiedyś w nocy i nie mogłam przełknąć sliny .kto to kiedyś miał to wie oczym mówię.Potworna suchość w ustach czasami nie zjem obiadu bo jedzenie zatrzymuję mi się w gardlę i nie mogę przełknąć boję sie że się uduszę. Ale jazda,prawda.Ale cóż walczę dzielnie z tym wszystkim i na pewno się nie poddam.Pozdrawiam was kochani bardzo serdecznie.
Edziab twoje objawy to moje objawy to samo myslenie ,mam 36 lat dwie córki i jak czytałam to jakbym czytała o sobie ,tyle ze ja zaczełam psychoterapie i jestem na lekach ,ale tez nie mam zamiaru sie poddac ,temu cholerstwu.Mrx tobie radze jak najszybciej wrócic do leków posłuchaj ja od 3 tygodni jestem na nowych lekach i przeszłam przez wszystkie objawy uboczne ,ale to mija trzeba przetrwac choć łatwo nie jest ,tabletki zaczynaja działać po 4 tygodniach wieć daj sobie trochę czasu , Elcias mam nadzije ze wszystko sie obróci na dobre ,czasem jest ppod górke ,czasem z górki ,musimy to przetrwać. Marietta ,jaka starośćkochana ,wiadomo lat nam nie ubywa ,ale trzeba sie cieszyc kochana z tego co jest .
Gość Iwona P.
Witam serdecznie)))*** U mnie dzis slonecznie ,ale miejscami pozostal wczorajszy snieg,nie samowita pogoda,wczoraj zima a dzisiaj wiosno----zima,haa..i jak tu nie nakrecac sie,kiedy takie zmienne pogody, Marietto i Elciu jeszcze raz wszystkiego naj-naj z okazji urodzin... Ja popoludniu wybieram sie tez na urodziny szwagra ,powiedzialam sobie,ze do poki tato jest w szpitalu musze to jakos wykorzystac,poniewaz pozniej prywatnosc bedzie ograniczona... Elciu przykro mi ,ze masz takie klopoty,ale mezus twoj jest glowa rodziny,ja mysle ze powinien to jakos inaczej rozmyslac,to tylko moje takie zdanie,no krcze z tym ubezpieczeniem musicie cos wymyslec pozytywnie,,,,, Dorma widze ,ze ci brakuje meskiego towarzystwa na forum co?? ha..zartuje,,,, Nati kochanie,smutno mi sie zrobilo,ze nadal masz migrene,checi na nic w takim przypadku nie ma,,ale ta pogoda tak dziala na nasze samopoczucie,niech juz wiosna zawita, Witaj Michal co nowego u ciebie,??? Witaj mrx, ja doskonale rozumie cie,ale chyba masz nerwice lękowa,nie moge tego stwierdzic poniewaz nie jestem lekarzem,ale to co napisales,to typowe obiawy tej paskudy( nerwica),, Marietto dzis masz swieto ,baluj na calego i nie mow ze staro sie czujesz,kup szampana wypij lampeczke i bedzie oki wszystko..... Freciu u mnie wczoraj zima byla ,haaa,,,dzis juz miejscami snieg tylko pozostal... Blondi co tam u ciebie?? Krysiu,Gosiu,Dorotko......co wy dzisiaj nic poza zyczeniami nie napiszecie??? Dandy rowniez dzisiaj samopoczucie kiepskie????.. Nefri co tam u ciebie skarbenku??? A nasza kochana mlodziez gdzie dzis????.Madziu,Malgosiu napiszcie cos.. Spadam na obiadek,dzisiaj barszczyk...... Buziolki dla wszystkich i pozdrawiam ,zycze milego popoludnia.pa.