Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Skarbenki! Dzisiejsze dwa zaliczenia do przodu i na razie mam weekend, uff, bo jestem juz tak przemeczona, ze naprawde ;/ dzien w dzien cos, to straszne nie ma co, wiec czas na chwilowy odpoczynek, ale nauki jeszcze duuuuzoooo... dzisiaj sniezek troszke u mnie pruszyl :D Dorotko dzięki, Twoje powodzonka się przydały :D :D :**** A Ty to jak moja mama jesteś :D Ona zawsze sie przejmuje tez jak ja dotre, jak zalicze i wogole :)) Kochane mamy :D Marek, Mati faktycznie mogliby napisac kilka slow co tam u Nich :)) Reszte Naszą Kochaną buziam :)) Nati co tam u Ciebie:)? Zdrówko już lepiej???
Witam moi kochani Jak wróciłam po chorobie do pracy to znów żyję jak szalona, dzień mignie nie wiadomo kiedy :) Ale ja tak lubię :) Mam tylko mniej czasu, żeby tu pisać, ale i tak zawsze zaglądnę i myslę o Was :) Madziu serdecznie dziękuję, zdrowie na szczęście ok, odpukać w niemalowane :) Kochanie gratulacje, widzisz i znów do przodu, super :) A teraz odpoczywaj :) Dorotko współczuję Ci wczorajszego bólu głowy, ja niestety tak mam 2 nieraz 3 razy w miesiącu, te migreny mnie wykańczają, oprócz strasznego bólu mam jeszcze często nudności i wymioty :( To jest bardzo dołujące. A co do męża to u nas jest bardzo podobnie jak u Ciebie, tymi samymi przymiotami sie różnimy z moim mężem, co Ty ze swoim :) Dodałabym jeszcze jedno, mój mąż lata hobbystycznie szybowcem a ja mam cholerny lęk wysokości :)) Ale jakoś dajemy radę już ponad 20 lat hahaha, ale do sklepu tyle razy co Dormy mąż to mój napewno by nie poleciał :) A co do tych prostytutek to Wam powiem, że wszystko wszystkim ale tych dziewcząt stojących przy drogach tzw. tirówek to mi żal, niedawno jadąc w podróż miałam okazję widzieć je, takie zimno, mród trzaskajacy a one stoja biedne.......szok !! Co innego w takim burdeliku jak Dorotka projektowała hahahaha :)) Przynajmniej ciepło :) Freciu faktycznie mamy interesujące tematy :) No cóż, samo życie......... Dorma ma pytanie do Ciebie, jak to teraz jest z napiwkami w Twojej branży, niedawno z koleżankami dyskutowałyśmy na ten temat. No bo tak, chodzimy do firmowego salonu fryzjerskiego, płacimy za usługi kupę kasy, np malowanie, podcięcie i uczesanie ok.200 zł, to przecież niemałe pieniądze i co w takiej sytuacji ?? dawać napiwek czy nie ??? Z drugiej strony zawsze jestem bardzo zadowolona :) I czy mam to jeszcze dodatkowo podkreslić napiwkiem ?Jak to wygląda u Ciebie?? U nas są zdania podzielone. Iwonka mój mąż wrócił bardzo zadowolony, ale trochę obolały, pojechał na narty tak trochę na świeżo bez zadnej zaprawy to teraz ma za swoje :) A na gg napewno się zgadamy Iwonko :)) Ciekawe co słychać u Pervectora ?? Dajesz radę ?? No kochani idę gotować obiadek, wszystkich strasznie mocno pozdrawiam, Pa
witam ja mam duzy problem z tyym sercem.. nie moge nigdzie pozadom wychodzic bo sie zle czuje nawet po tabletkach tzn, lapie mnie dusznosc serce szybko bije w glowie czuje slabosc i przede wszystkim caly sie trzese :/ co mi jest czy to nadal moze byc nerwica pytam tu bo sie chyba znacie troche. Dzis jak wrucilem do domu to mialem 128/78 a tetno 95 i to uwwaga po tym jak wzialem propranolol. Dodam ze jak go w domu biore to zawsze jest skuteczny a jak poza domem to malo daje. Pomocy bo umre
Gość Małgosia1990
Witajcie kochani:) dzisiaj humorek mi dopisuje:) tylko troszkę smutno mi się zrobiło jak spotkałam znowu tę panią o której Wam kiedyś pisałam co dałam jej 2zl. dzisiaj znowu prosiła ludzi i pieniądze bo nie ma za co obiadu ugotować. No i zaczepiła też mnie. Normalnie łzy płynęły jej po policzku:( Pech chciał że nie miałam ani gorsza dzisiaj przy sobie. Strasznie żal mi się zrobiło tej kobiety. Jak widziałam jej łzy i obojętnych ludzi myślałam że mi serce pęknie. Jutro jeśli ją spotkam to zaciągnę ją do sklepu i zrobie dla niej zakupy. Mati oj tak biedne prostytutki;p hahahahah Ale tak poważnie to ja dziękuję w taki mróz stać tak skompo ubranym. No ale później im za to jak gorąco jak sie chętny zjawi:P hihihihihi Dorotko super że dzisiaj lepiej sie czujesz:) Dorma ohh jak mogłaś biednego męża tak wykopać dzisiaj tyle razy;p hihihihi
Vego witam Cię Ciśnienie jakie miałeś po powrocie do domu było całkiem dobre tzn.w granicach normy.Puls troszkę przyspieszony ale nie na tyle aby sie czegokolwiek obawiać. Propranolol brałam przed pewien czas lecz w tej chwili zastepuje go bisocardem,ponieważ nie za bardzo mi służył. Jesli chodzi o jego działanie to nie ma znaczenie czy jestes w domu czy też poza nim.On działa jednakowo ,pod warunkiem ,ze jest zażywany systematycznie ,rano o tej samej porze każdego dnia! Mało napisałes nam o sobie .Jesli możesz odpowiedz na kilka pytań. U jakiego lekarza się leczysz? Ile masz lat? Jak długo chorujesz? Jaką diagnozę postawił lekarz? Acha jeszcze jedna ważna sprawa.Nie nakrecaj się i pamiętaj ,że od nerwicy (nl ) się nie umiera!@
No tak jezdzenie rowerem było lepsze ,dzisiaj jak szłam po wike do szkoły mnie popadło było ciezko ,musiałam wziąśc xanax bo chyba bym nie doszła .POTEM wizyta u fryziera ,wika nie zadowolona ,ach przegwizdane. ZAraz ide biegac ,jesli nie dam rady to chociAZ spacer zalicze z bartkiem sie nie boje. PEWNIE znacie to uczucie ,wychodze spokojnie z domu i nagler nie wiadomo skad to koszmarne uczucie ,serducho przyśpiesza ,pozbruk mi sie w oczach troi a tu trzeba isc ,nogi jakoś niechcą sie poruszac ,ciezko było kochane,paskudne uczucie.
Mam na imie justyna mam 27 lat od tygodnia czuje ucisk w lewej skroni dosc mocny czasem odczuwam mrowienie pieczenie uczucie ciezkosci po lewej stronie glowy...bol oka i okolicy pod okiem bol srodka nosa i po boku nosa uczucie szumu w glowie....pol w okolicy czoła....nie mam kataru choc czuje ze spływa mi tyłem po gardle cos...nie mam wymiotow ani nudnosci.cisnienie mam podwyzszone biore tabletki betaloc...po ktorych dobrze sie czuje.. 2 dni temu bylam u okulisty ktory stwierdzil ze slabsze mam lewe oko i odrobine wyzsze cisnienie w oku i powinnam nosci okulary...bylam tez u dwoch lekarzy 1 ogolny drugi neurolog (badanie neurologiczne na podstawie moich opisanych objawow i postukaniu młoteczkiem to tu to tam...nic nie wykazalo) obydwaj lekarze nie zalecili zadnych badan ani innych konsultacji stwierdzili ze nic mi nie jest i wszystko to co im opisuje jest normalne i moze sie zdarzyc kazdemu byc moze to objawy stresu zmeczenia przezeibienia migrena itp........sama nie wiem co myslec? prosze o pomoc? co moze to byc? czy cos powazengo....i powinnam udac sie do innego specjalisty czy sobie odpuscic i wg. zalecen lekarza wziasc delikatne tabletki na uspokojenie wyciszyc sie...
Nati oj chyba to ja jednak powinnam Tobie współczuć skoro aż 3 razy w miesiącu dopada Cie taka ciężka migrena.To przecież jest nie do zniesienia.Człowiek staje się całkowicie bezradny.Nie nadaje się wówczas kompletnie do niczego ani do garów ,ani do sprzątania ani do kochani.Straszne brrrrr !! Małgosiu bardzo dobry pomysł z tymi zakupami dla biednej kobiet,Ja też zazwyczaj takim proszacym osobą daję żywność bo przynajmniej jestem pewna że pieniądze nie zostaną wydane na cele ...wiadomo jakie!!!! Madziu bo my mamy już tak mamy.Jak te kwoki ,swe kurczęta , opieką otaczamy !!! Jak te sikoreczki swym pisklętom do dzióbków papusiu dajemy. No i jak te kangurzyce najlepiej byśmy Was w torbach całe życie nosiły aby Wam się żadna krzywda nie stała hahahahahahahahaaa
Witam Justyna i Vego ,napewno ktos wam tutaj odpowie na wasze pytania,a nie potrafie ,,,,pozdrawiam was serdecznie. Freciu nie zawsze bywa dobrze,kiedy sie chce,im wiecej sie nakrecamy tych bardziej stajemy sie slabsze,wiem ,ze to nie takie proste ,wiem po sobie,ale daje rade i tobie kochana tego z calego serca zycze jak i innym nerwuskom,,buska.pa. Witaj Dototo,ty kochana jak psycholog,potrafisz kazdemu odpowiedziec na kazdy temat zwiazany z choroba,mozna tylko pozazdroscic takiej wiedzy .buska. Pozdro dla wszystkich.nieobecnych.pa.paski,,,,,,,,,,,,
DZiewczyny do mnie ostatnio zapukała taka biedna kobiecinka i zapytŁA Cczy moge jej pomóc ,a ja czy chce rzeczy do ubrania ,ona ze nie ,no to mówie ze uszykuje kanapki no i tez nie ,wiec pytam sie o co chodzi ,no chodziło o pieniadze . WItaj justynko ,mysle ze powinnaś udac sie jeszcze do innego lekarza ,moze tomografia głowy zeby wszystko wykluczyc ,a moze dorotka coś napisze to nasza madra kobietka ,ale pozdrawiam
Freciu to uczucie nie jest mi obce.Oj jak ja tego nienawidzę, Musze Ci powiedzieć ,ze i tak dzielnie się spisałaś ,Ja z pewnością już bym w padła w panikę i cofnęłabym się do domu.Potem mierzenie ciśnienia,duszności i pogotowie. Zuch dziewczyna jesteś!Brawo! Miłego biegania. Uważaj na tempo ,żeby mandatu za przekroczenie prędkości nie dostać haha Witaj Justynko! Ciężko będzie Ci cokolwiek doradzić ,ponieważ objawy opisane przez Ciebie troszkę odbiegają od tych ,które towarzyszą nerwicy lekowej. Jeżeli lekarze podejrzewają ,że dolegliwości te mają podłoże nerwicowe ,proponuje Ci abyś udała się do PZP aby zdiagnozować konkretnie to co się z Tobą dzieje. Napisz może jeszcze nam czy masz problemy depresyjne i czy kiedyś (dawniej) dopadały Cię nieuzasadnione lęki.
Iwonko P --optymistyczny post napisałaś--super.Tylko Ci pozazdrościć tak cudownego nastroju. Nawiązując do moich odpowiedzi i wiedzy na temat choroby--No cóż leci już 8 rok zmagań z tą zmorą. 4 pobyty w szpitalu na oddziale leczenia nerwic i zaburzeń (NL) chyba nie złą szkołę mi dały i dość spore doświadczenie.Dzielę się tą wiedzą i podaję pomocną dłoń osobom ,które jej potrzebują ,ponieważ sama taką pomoc na tym forum wielokrotnie otrzymałam i do dnia dzisiejszego jestem wszystkim za to niesamowicie wdzięczna.
Witaj Justyna,wiesz nerwica ma wiele objawow,u kazdego z nas moga wystepowac rozne objawy.ja np.mialam podobne objawy do twoich,ale mialam chore zatoki.idz do lepszego lekarza,ktory potraktuje cie powaznie,zrob badania i nie martw sie na zapas,a tymczasem sprobuj poratowac sie ziolowymi tabletkami uspakajajacymi,polecam Persen.czesc Vego,to co opisujesz wyglada na silna nerwice lekowa.na pewno powinienes udac sie do dobrego psychologa.
Witajcie ponownie,witam nowe osoby.Dziewczyny ale ja sobie narobilam...miesiac temu bylam w domu z dzieciakami i lecial jakis glupi teleturniej, wiecie taki ze jest krzyzowka do rozwiązania i moje dzieci namowily mnie abym zadzwonila z haslem, dzwonilam chyba z 30 razy i sie nie dodzwonilam za to dzisiaj przyszedl rachunek , za 4 min 120 zl,to zlodzieje bo oni licza kase za kazde polaczenie a nie za min,rachunek dorwal mój mąż ,bo caly wynosi 320 zl,i zrobil mi wymowki ze to przesada i to wielka, na poczatku sie bronilam i przyznalam do winy, ale ja on meczyl ten temat to zrobilam mu straszna awanture o papierosy, ze wypala miesiecznie dwa razy tyle, wiec na koncu to on mnie przepraszal, a ja udawalam obrazoną,....my kobiety musimy sobie radzic,Frecia i tak cie podziwiam ja sama wychodze tylko 200m do sklepu,jutro nowu moja pani psycholog zrobi wiele dobrego i nie za 150 zl
Dorma noszszszsz kurde co Ty odwaliłaś z tym telefonem.Ja pierdziele no to sobie wygrałaś ale chyba kupę nerwów. Eee kochana trzeba być ostrożnym w tych sprawach.Nikt nikomu za darmo w takich programach nie dał. Ale mądry Polak po szkodzie --prawda?
Dorotka wiem ze zle zrobilam, dalam sie nabrac jak dziecko, wiecej tego napewno nie zrobie,Nefri jesli chodzi o napiwki to jest mi ciezko odpowiedziec,poniewaz najwieksza przyjemnosc mam kiedy widze szczesliwa klientke , jej zadowolenie,mi jako wlascicielce zadko dają napiwki,to nie jest jakas norma szczegolnie kiedy uslugi sa wysokie,jednoczesnie kiedy dostaje napiwek jakos tak upewniam sie ze klienka jest zadowolona,czasami dostaje drobniutkie prezenty na swieta, lub tak bez okazji,cenie to bardzo,a jesli masz swoja ulubiona fryzjerke to mozesz nastepnym razem przyniesc jej cos slodkiego, mi kiedys klientka przyniosla pączki,to bardzo sympatyczne,a co do pieniedzy to naprawde bardzo indywidualna sprawa.
Witajcie dziewczęta. Postanowiłam do Was dziś dołączyć. Kilka dni szwędam się po tej stronce.Dzisiaj mam odwagę się do Was odezwać.Od września zeszłego roku walczę z ponowną nerwicą- kiedyś pokonałam ją na 5 lat i znowu wróciła.Mam nadzieję,że odejdzie ze śniegami.Dziewczyny cieszę się,że Jesteście,że ja nie jestem sama z tym , co mam zamiar zrobić. Otóż,zażywałam xanax ( a raczej jego odpowiednik alprox).Poszłam przedwczoraj do mojej lekarki, że mam zawroty w głowie i wymioty.Wiecie co mi powiedziała?- to nie od leku-proszę dalej zażywać.Ja natomiast ciekawska wyczytałam,że może organizm sam się wzbraniać od leku i jednym ze skutków ubocznych są zawroty głowy i problemy z żołądkiem ( wymioty które mnie męczą). Powiedziałam sobie - jak sama sobie nie poradzę,nikt mi nie pomoże.Tym sposobem od dziś ograniczam już do minimum zażywanie leku.Zajmę się pisaniem z Wami lub czytaniem tagów, ale nie dam się zjeść tej chorobie.Przecież nerwica to nic innego , jak choroba naszych dusz.Dziewczyny mam nadzieję,że mnie wesprzecie i ja dla Was będę jakąś podporą.Jeszcze jedno.Na mój pierwszy raz nie wiem co za bardzo pisać...może troszkę namieszałam,ale mam nadzieję,że się poprawię.Pozdrawiam!
Witaj Kasiulek Tak nie do końca mogę sie zgodzic z Twoim zdaniem co do tej choroby ale doceniam to ,ze traktujesz ją tak na luzie. Niestety gdyby nie leki, mnie na pewno już dawno by tu nie było. Dużo zależy od podejścia do sprawy lecz jestem pewna ,ze bez pomocy lekarskiej ,bez psychologa i terap[i przy zaawansowanej NL człowiek nie jest w stanie sam sobie poradzić. Pisanie na forum oczywiście pomaga.Sama piszę już dwa lat ale to tylko ale to tylko kropla w morzu potrzeb aby wygrać z chorobą.