Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

fRECIU dzieki,ze napisalas do mnie na N-K ,masz racje najlepiej nie reagowac na ich zachowanie,ale to bardzo boli,ale ja nie mam zamiaru sie nawet denerwowac,co mi to da, Malgosiu ,co rybka sie dzieje,nie placz kochana,jak ci smutno zjedz troszke ;;;nutelki*** tak jak ja to niedawno zrobilam,tylko ja zjadlam cala,a to mi starczy na dlugo hiiiiiiiii,bleeeeeeee,juz na nia nie moge patrzec..buziolek.pa Dorotko dzieki ,ze mialas troche czasu dla mnie na gg,ulzylo mi to bardzo.buska.
Gość Małgosia1990
Iwonko obawiam się że musiałabym zjeść dwa takie pojemniczki nutelki;p hihihihi:d Kurde jeszcze mnie rozwścieczyła była dziewczyna mojego byłego chłopaka:/ Nie dość psita zabrała mi cenny czas to jeszcze mnie naobrażała.Wszystko takie mądre cholerka przez gadu a jak chciałam żeby się ze mną spotkała jak taka mądra to nie chciała.
dzisiaj witam z rana bo musze napisać do magosi ,tak pomyslałm ze napisałś wczoraj ze nie widać ,ze mam nerwice i wiesz pomyślałm ze to taka podstepna cholera ,bo z zewnatrz zcęsto nic nie widać i to utrudnia ,bo nawet bliscy często myślą ,o co chodzi wygląda tak dobrze? a czesto na uroczystosciach rodzinnych walczę zeby nie wyjść ,mysle no jeszcze kawa, jeszcze poł godziny i nikt nie wie jak ciezko .a zdjęcia zatrzymały te wesołe chwile ,radosne ,gdybyś mnie widziala wtuloną w kąt łazienki ,albo stojącą w ogrodzie i wyjacą ....nic miłego.tak więc zdjecia sa wesołe i takie mają być1!!krysiu fajnie ze znalzłam i ciebie ,jeszcze kilka osób i zobacze wszystkich.mam nadzieje małgos ze nastrój lepszy ,a iwonka tymi obok sie nie przejmuj.
Hej Wszystkim ;* Ja już mam weekend....:) Dzisiaj i wczoraj jest póki co ok. Wczoraj wizyta u psycholog była i pochwaliła mnie, że jest postęp i, że plusem jest to, że widzę tyle zalet u siebie, oczywiście wady też...:)) FRECIA ja wiem jak to jest, dokładnie, siedzę i sobie mówię, wytrzymaj jeszcze troszkę, jeszcze 5 minut... no dokładnie mam to samo!!! Gonia nie przeżywaj byłej e tam, niech spada :)) buźka.
Gość Małgosia1990
Witajcie :) Dzisiaj założyli mi holter;/ ble jak ja tego nie lubie:/ No ale jak mus to mus:P jutro zdejmą i po sprawie;D dzionek dzisiaj nawet nawet:D humorek wrócił:d A i dostałam 5 z ekonomiki:d a tak ryczałam:P Freciu ciesze się że wczoraj sobie troszkę porozmawiałyśmy:) Już zaczyna mi się kręcić z którą z Was rozmawiam:P hihihihi Madziu olałam już tą sprawę;)
Gość krystyna 3
Witam skarbeczki No nie tylko 3 posty dzisiaj napisane maaaaaaaaaało coś piszecie no ja tez się dzisiaj nie popisałam ale od rana był wnusio i teraz mam czas zaglądnąć mysle sobie ale będzie czytania a tu tylko troszke Freciu Fajna z ciebie dziewczyna ciesze sie ze mam cię na NK dzięki za komętarz wiesz mnie też nikt nie chce uwierzyć że choruję ale jak to juz kiedyś napisałam to choroba duszy a nie ciała i dlatego moze tak nas ludzie oceniają Pozdrawiam cię kochana buziaki Małgosiu słonko ty moje nie przejmuj się i prosze tylko nie płacz szkoda twoich oczków kochanie Buziaczki Iwonko twoje problemy naprawde to przykre co przechodzisz ale nie przejmuj się tym wszystkim szkoda twojego zdrowia Pozdrawiam buziole Dorotka mam nadzieje ze napisze jak wroci od lekarza oby było wszystko dobrze Madziu pozdrawiam Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku Acha a gdzie Matiaga odezwij się kochana ????? Marku no nie tak mało piszesz Pozrawiam Zapomialam napisać skutki odstawiania afobamu dają o sobie znać ale trzymam się jakoś
witajcie wszyscy, o Boze zanim ja przebrne przez te wszystkie formalnosci w zwiazku z rejestracja to oszaleje, jestem tu pierwszy raz i czuje sie troche jak intruz i nie wiem czy mnie zechcecie widziec na tym forum, czytam wasze odpowiedzi od dluzszego czasu i wydaje mi sie , ze dobrze trafilam, czuje sie jak uczen, ktory pierwszy raz przekracz prog nowej klasy
Gość Małgosia1990
Dorma witaj serdecznie:) Bez obawy my nie gryziemy i wszystkich serdecznie przyjmujemy do naszej rodzinki:) jest wiele wspaniałych osób które na pewno w jakiś sposób Ci pomogą:) Ja też zresztą:D W sumie jestem tu najmłodsza ale robie za malutkiego błazenka i poprawiam humorki:D Krysia moja kochana muaaaa=*
Witam wszystkich Szczególnie witam Dormę! Dorma jeżeli jesteś nerwusek to dobrze trafiłaś, a jeżeli nie .........to też dobrze :) Najwyżej się ponudzisz widząc jak czasami sobie ponarzekamy na tą cholerkę nerwicę. Ale napewno nie będziesz intruzem. Wszyscy Cię tu przywitają bardzo miło, ja czynię to pierwsza :))) Ale Dorma napisz coś o sobie, kto jesteś, czy długo chorujesz i czy się leczysz?? Na to forum co rusz ktoś dochodzi, ja też jestem tu od nie tak dawna. Wszystkich przyjmuje się tutaj z otwartymi ramionami, tu są fantastyczne osoby. Zapraszamy. A co tam u Was dziewczynki, naprawdę dzisiaj wyjątkowa cisza na forum. Iwonko Tobie to współczuć tylko, sam fakt takiego zachowania jest przykry a co dopiero jak najbliższa rodzina się tak zachowuje. Ale nie przejmuj się, nie zwracaj na nich uwagi to im się znudzi. Jak zobaczą, że Cię to nie rusza to może dzdzą sobie spokój. Freciu fajnie, że masz taką psycholożkę która Cię buduje i po wizycie jest Ci lepiej. Dorotka nic nie pisze, hej Dorotko odezwij się.... Dosłałam Ci jeszcze 2 zdjęcia, obyś zobaczyła moje oczy :))) Czy tak mnie sobie wyobrażałaś?? Bo ja muszę przyznać, że ja sobie Ciebie trochę właśnie tak wyobrażałam :) Krystynko to super, że dalej sobie radzisz z afobamem, oby tak dalej Małgosiu Ty to się nie przejmuj byłym ani byłą, bo dasz im tylko satysfakcję, myśl o przyszłości a zostaw to co było. Ja wiem, że to nie takie proste ale jesteś jeszcze dziecko taka młodziutka, że jeszcze nie jedna miłość przed Tobą. Madziu aż Ci zazdroszczę, że już masz weekend, ja w piatek mam zawsze najwięcej pracy. Ale Ty korzystaj z wolnego czasu. No to kochani życzej dobrej nocki. Papatki
ojejku jakie mile przyjecie, az mi sie cieplo zrobilo, dziekuje wam bardzo, a jesli chodzi o mnie to mam 38 lat, dwojke dzieci, fajnego meza i oczywiscie nerwice lekowa, ktora rujnuje mi zycie, ale jestesmy blisko nocy wiec nie bede dzisiaj rozpisywac sie o moim przypadku , bo pousypialibyscie wszyscy
moja droga po lekarzech zaczela sie od czasu kiedy pojawily sie u mnie zawroty glowy, najpierw sporadyczne, potem coraz czestsze a teraz mam je non stop, kolatanie serca, pocenie, niemoznisc skupienia uwagi, bojazn przed wyjsciem z domu, bojazn o swoje zycie, zycie mojej rodziny, ciagly lek o to jak bedzie wygladac kolejny dzien, a niestety to wszystko pojawilo sie kiedy zaczelam szczesliwie zyc po wygranej walce z bialaczka, i co wy na to?
Witam moje kochane nerwuski!!!!!!!!!!! Na poczatku chcialabym powitac nowe osoby,czyli dorme i madziulax09,to bardzo milo ,ze kazdego dnia do nas ktos dalacza,Ciesze sie bardzo,ze wybralyscie akuret ten watek..widze,ze tez macie ten sam problem co kazda z nas,;;nerwica***to paskudna choroba ,oj daje nie raz po sobie ostro znac,ale uczac sie jak nad nia zapanowac,stajemy sie silne i nie poddajemy sie.Z calego serca i wam to zycze,abyscie walczyly,nie jest to proste,ale my tutaj wspolnie pomagamy sobie,,pozdrawiam cieplutko. Dorotko !! jestem zaskoczona ,ze wogole dzisiaj nic nie napisalas....no nie podobno,ze ta paskuda zaatakowala ciebie kochana.wiem,ze nie poddasz sie,pozdro i buziolek. Krysiu kochana nie mam ostatnio czasu ,zeby pogadac z toba na gg,mam robote w kuchni,mialam swiniobicie,wiec trzeba wszystko posortowac na zime,jak tylko znajde czas odezwie sie na gg,pozdro.buska.pa. Malgosiu,ciesze sie,ze 5 dosstalas ,mimo ze nie mialas glowki do nauki,a co do tej dziewczyny,moglas wogole z nia nie dyskutowac ,bylo trzeba ja za ddrzwi wywlic,,glowa do gory...buska.pa. Nati ciesze sie ze ostatnio wiecej czasu poswiecasz nam,ja wiem,ze lekcewazenie kogos dobrze mi wyjdzie na zdrowiu,mam to gleboko w d...,pozdro.buska.pa.pa. Witaj Magdo,jak tam u ciebie zdrowko???pozdro.pa.pa.buska... Marku a ty gdzie znowu,,czyzby nocki??pozdro.pa.pa.pa. Matiiago czy wszystko oki z dziecmi????jak twoje zdrowko,odezwi sie kochana.pozdro.buska.pa. Freciu kochana o tobie bym zapomniala!!,ciesze sie ze dajesz rade,a jak tam dziewczyny zbieraja plusy,moj synek juz ma 6 plusow i 1 minus,ale idzie mu swietnie ,codziennie pomaga mi w domu,nie poznaje go..... DOBRANOC !! KOLOROWYCH SNOW......
Witajcie kochani! Sorki ,że w ostatnim czasie Was zaniedbuję ale czasem naprawdę brakuje mi powera na pisanie. Nie ma to żadnego związku z moim samopoczuciem --zapewniam Was ,że wszystko jest ok.Robię sobie badania kontrolne i tyle. Jestem troszkę przemęczona ponieważ w ostatnim czasie sporo obowiązków nałożyło się ze sobą co sprawiło że doba jest zbyt krótka i z miłą chęcią rozdwoiłabym się aby wszystko pozałatwiać tak jak się należy. Można powiedzieć ,ze od dzisiaj rozpoczynam jak co roku zimowy urlop! Nie,nie --nie myślcie ,że firma stanie .Interesy kręcić będą się dalej tylko tyle ,że z minimalizowanym zaangażowaniem z mojej strony.Oczywiście dokumentacja i doglądanie wszystkich spraw nadal pozostanie moim obowiązkiem ale to już nie wymaga zbyt dużo czasu i jeżdżenia tak jak w ostatnich dniach. Będę miała dla Was dużo więcej czasu!!! Witam serdecznie Dormę i Madziulax. Hej dziewczyny!!Jak się macie? Napiszcie nam o sobie troszkę więcej to z pewnością ułatwi nam szybsze poznanie się a co za tym idzie ,lepszy kontakt. Miło Was widzieć w naszym gronie.Tu znajdziecie przyjazne duszyczki ,wsparcie i zrozumienie ,dlatego piszcie śmiało o czym tylko chcecie! Buziaczki dla Was! Krysiu kochana moja jak wrócę od lekarza to natychmiast się odezwę do Ciebie! Freciu jeżeli będziesz miała jakieś pytania odnośnie aparatów ortodontycznych to wal do śmiało. Przepisem na dobrą kaczuszke także się podzielę abys mogła mężulkowi przemówić do serca przez żołądek. Małgosiu przeczytałam gg.Jestem zdumiona tupetem dziewczyny . Porozmawiamy o tym wieczorkiem ok? Nati oczywiście mam także Twoje oczy.Tak jak myślałam są ciepłe ,serdeczne i bardzo ładne. Maleńka podałam Ci kontakty do mnie więc czekam . Iwonko skarbie ja żyję .Niczym się nie martw i trzymaj się cieplutko. Marku wielka prośba z mojej strony! Odezwij się do mnie na gg ponieważ mam kilka pytań i bardzo chciałaby poznać odpowiedzi na nie. Wiem ,że jesteś zajęty ale może uda Ci się znależć kilka minut dla koleżanki. W każdym razie czekam .Pa! Pozdrawiam : Matiiagę kochaną Krysię waw Magdę Domi ,która być może czyta forum Ewunię 26 i wszystkie pozostałe osoby ,których nie wymieniłam . Smigam na badania !Po powrocie napiszę do Was na pewno! Trzymajcie się cieplutko.Zyczę Wam miłego dzionka i przyjemnego weekendu. Buziolki !!!
dzisiaj ja pierwsza ,bo wy kochane piszecie po nocy a ja juz wtedy śpię ,wstaję rano wyszykować dzieci i do forum ,wszystko czytam i tak sie ciesze ze iwonka n apisała dorota sie odezwała czuje ze bez was juz nie idzie. dorota oczywiŚcie pytanie do ciebie o aparat ,wiki juz żle spała budziła sie ,mówi ze boli ja kazdy zab jakby jej wyrywali ,mówiłam ci ja bede miała jazde .mówie jej ze to tylkona początku ale tak naprawde niewiem ,czy to bolało tez twojego syna??iwonko twoje pisanie to balsam na mojĄ dusze obojętnie co czytam co napiszesz to ja sie ciesze!!!minusy okey ,ty wiesz ze moje dzieci wiedzą gdzie jest kosz w ogrodzie na śmieci!!!!wiki 2 minusy 3 plusy ,marta odwrotnie. teraz moge pzrzywitać nowe kobietki,ja mam 35 lat dwie dziewczynki 12 i 8 lat i walcze tak jak wy ,mam nadzieje ze bedzie wam tu tak dobrze jak mi... nati ja tez cvhce twoje zdjecie ,poszukaj mnie u dorotki ,taka blondynka za kratami ,jak to napisała mi małgosia.i masz racje ta psycholog super babka ,gdybym mogła to wszystkie bym do niej wysłała.
Witam kochani Witaj Madziulax, fajnie, że do nas napisałaś. To forum jest dla wszystkich potrzebujących :) haha jak to zabrzmiało :) Freciu wprawdzie pytanie nie do mnie skierowane ale może nikt się nie obrazi, chodzi mi o aparat, moja córka też nosiła 2 lata, teraz ma piękne ząbki ale po założeniu bardzo ją bolało, już nie pamiętam jak długo ale chyba ok. tygodnia, oczywiście co dzień to mniej. Podaj jej Freciu coś przeciwbólowego, mi tak poradziła ortodontka, trochę zawsze złagodzi ból, no i jedzenie jakieś takie rzadkawe i miękkie przez kilka dni. No i oczywiście higiena wzmożona bo będzie się robił stan zapalny jamy ustnej i dziąseł, a to nie jest też przyjemne. Jeżeli chodzi o zdjęcie to znalazłam Twoje na NK, fajna babeczka z Ciebie, masz fajną rodzinkę, ładne córeczki i przystojniaka męża. Ja nie mam portalu na NK, ale jeżeli podasz mi adres majlowy, to Ci mogę wysłać zdjęcie, żebyś widziała z kim piszesz. Iwonko ja również lubię jak piszesz, wnosisz niesamowitą radość i energię na to forum, pisz kobietko częściej, rób sobie przerwy w tym pakowaniu mięsa :) Ależ z Ciebie gospocha, całą gębusią :))) Dorotko jakie badania robisz?? Takie profilaktyczne?? Kurczę, mi też by się przydało, daaaawno nie robiłam. Napisz czy wszystko w porządku po badaniach. Małgosiu mam nadzieję, że się nie obraziłaś za to *dziecko*, ale dla mnie to Ty jesteś jeszcze dziecko, mam syna starszego od Ciebie, a córkę tylko 2 lata młodszą :))) Wiem kochanie, że jesteś pełnoletnia i bardzo rozsądna jak na swój wiek ale cóż to za wiek???? A poza tym to naprawdę fajnie być jeszcze dzieckiem, sama nie raz chciaabym być taka malutka :))) Ale jak do mojej córki zwracam się per *dziecko* to też się oburza :)) Dorma bardzo mi przykro, że miałaś białaczkę ale to już przeszłość mam nadzieję, a to, że po tym zachorowałaś na nerwicę to niestety taka jest często reakcja organizmu. Przez miesiące czy lata człowiek żyje w stresie, nerwy są napiete jak postronki a później jak już się wydaje, że wszystko jest dobrze, fajnie itd, te postronki puszczają i niestety zaczyna się *zabawa*, okropna i nazywa się nerwica. To oczywiście w dużym uproszczeniu i nie każdego dotyczy ale tak się zdarza, i pewnie u Ciebie też tak jest, u mnie również tak się zaczęło, wtedy kiedy już wydawało się, że jest wszystko dobrze. Ale organizm nam nie zapomina tak łatwo wcześniejszego stresu. Ale to nie jest koniec świata, trzeba walczyć i nie poddawać się i wielu osobom się udaje zupełnie pozbyć nerwicy, mam nadzieję, że i Tobie i nam wszyskim się uda, głowa do góry Doremko. :)) O rany jak sie opisałam, kończę już bo obowiązki wzywają, pozdrawiam Was bardzo sredecznie, wszystkich, i posyłam całuski.
NATI dzieki za odpowiedż ,moja wiki jest z tych cierpiących ,ale postanowiłam ze bede ją wspierać bo to naprawde moze boleć i jakoś to dzielnie znieśc.MÓJ adres boguszynska032@gmail.com ,czyli jakiś czas bedzie bolało ,no do szkoły jej dałam pitny jogurt ,bo cieżko z bułką.A jeszcze musiałm kupić taką szczoteczke do aparatu ,wika mówi ze za bardzo nie idzie nią myć ,ale to chyba trzeba tak delikatniej.Wczoraj miałm małe zwycięstwo ,nachodził lęk a ja na samym początku ,odpedzałm zle myśli ,właczyłam płytkę kasi kowalskiej i wsłuchałm sie w tekst tylko o tym mysląć i wiecie ze udało mi sie ,czułam przez chwilke ze to jest możliwe ,a psycholog powiedziała ze tylko na początku ataku mam szanse go zatrz6ymać ,potem wszystko idzie bardzo szybko i trzeba duzo wiećej siły zeby to pokonac.JEZU ,BIORE SIE ZA OBIAD I cholerne prasowanie,a dzisiaj o 20 na tvn fajny filmik taki babski bedę oglądał z moimi laseczkami .
witajcie kochane dziewczynki Dorotko W napisałam do Ciebie na gg. A co u mnie nie wiem co się dzieje ale jakoś ostatnio dostałam jadłowstrętu nie moge jeśc nic mio nie smakuje i na wymioty mnie bierze jak pomyśle o jedzeniu a musze jesc bo cierpię na niedocukrzenia jest to troche niebezpieczne,myślę że to z powodu strachu bo termin wizyty u onkologa się zbliża ale sama nie wiem mąż każe mi iść do lekarza ale już wolę poczekać bo zaraz zaczną szukać nie wiadomo czego.pozdrawiam wszystkich pa buziali i miłego dnia.
Witajcie ponownie! Może w pierwszej kolejności odpowiem Nati ,ponieważ to bedzie dotyczyło dzisiejszej wizyty u lekarza a z tego co wiem nie tylko ona jest zainteresowana tymi moimi nagłymi badaniami. Nati wczoraj byłam u lekarza rodzinnego po skierowanie na badania ogólne a dzisiaj odwiedziłam kardiologa aby się upewnić czy z moim serduchem wszystko w porządeczku.Na pewno wiesz bo czytasz forum nie od dziś ,że moją zmorą jest lęk przed zawałem.Nie wiem dlaczego sen z powiek spędza mi akurat zawał a nie wylew czy rak ale już tak mam i tego boje się najbardziej na świecie. Stąd te moje regularne badania i kontrole. Cięzko się dostać do kardiologa nawet prywatnie ale udało mi się załatwić wizytę na dzisiaj a badania na połowę grudnia --echo ,holtera,proba wysiłkowa.To i tak nie zły termin bo przez NFZ czekałabym do kwietnia. Dzisiaj zrobiono mi tylko ekg i nic poza tym na resztę muszę poczekać(ekg idealne) Oprócz tego badania krwi i moczu też całkiem ok więc chyba nie mam powodów do zmartwień. Freciu faktycznie przez pierwsze dni ząbki maja prawo boleć,Tak jak Nati wspomniała ,daj córce proszki przeciwbólowe w razie konieczności. Najważniejsza w tym wszystkim jest higiena jamy ustnej.Tu córcia musi na prawdę się przyłożyć i nie zaniedbywać tego bo narobi sobie kłopotu. Mój Arek zęby myje po każdym posiłku i przekąsce to jest nawet do 10 razy dziennie.W szkole również ma ze sobą specjalną szczoteczkę i spiralkę do czyszczenia szpar pomiędzy drucikami.Konieczne są też nici dentystyczne ale takie dla osób noszących aparat ze specjalną pętelką na końcach no i oczywiście potrzebny jest płyn do płukania jamy ustnej.Bez tego ani rusz. No i jeszcze jedna sprawa .Nie kupuj jej pasty elmex .ponieważ żle wchodzi w reakcję z aparatem . Freciu pytaj w razie potrzeby ,na pewno odpowiem! Maleńka faktycznie dostałam od Ciebie wiadomość.Była w archiwum ,poniewaz zablokowałam sobie otrzymywanie wiadomości od osób spoza listy kontaktów. Dzięki serdeczne! Już odpisałam! Teraz biegiem do kuchni obiadek kończyć Dorotka! Dziś szefowa poleca filet z dorsza w panierce i suróweczkę z kiszonej kapustki-mniam ,mniam uwielbiam rybki w każdej postaci!
MAMO wiesz jak to boli... mamo ale wode moge pić ...mamo ale podjadanie odpada bo za duoz mycia .....mamo a na noc to mi dasz tabletke....mamo ale jestem taka głodna...mamo własciwie to ja dziś nic nie jadłam....Jestem cierpliwa ,jestem uśmiechnięta ..odpowiadam na kazde pytanie ,,ale mozecie mnie zaadoptować na tydzień????????MĄŻ dziś w stolicy na koncercie ,a ja zamawiam prezenty na allegro,boze jak on to zobaczy to mi nic nie pomoze....