Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Zyczenia dla Maszynisty!!! ,Te zyczenia choc z daleka plyna jak zburzona rzeka,i choc skromnie ulozone sa dla Ciebie Maszynisto przeznaczone,,Zdrowia,szczescia i slodyczy w Dniu urodzin Iwona Ci zyczy....... ,W dniu tak pieknym i wspanialym zycze Ci serduszkiem calym,duzo zdrowia ,sto lat zycia,milion zlotych do zdobycia..............
JESZCZE znowu ja ,ważna rzecz 6.45 martyna wyciąga odkurzacz ja w kibelku boze co sie dzieje ,a martynka chce plusika i jazda odkurzaczem ,wieć ulepszam mój system i daje plusy kiedy o tym nie wiedzą ,czyli jeśli sama z własnej woli zrobi coś dla innych np.pomoze zrobić lekcje kuzynowi ,albo no jest kilka rzeczy nic mi teraz nie wpada w mysl,nie za robienie odkurzaczem o o tak wczesnej porze ,ale sie zamotałam ,jeszcze wyjde na tym systemie jak zabłocki na mydle.
Jestem już w domku .Pozałatwiałam tylko częśc spraw ,które były najpilniejsze.Jutro dokończę resztę bo dziś muszę siedzieć w domu i czekać na facetów ,ktorzy przywiozą nowa zamrażarkę. Napakowałam 200 litrową zamrażarkę owocami i warzywami w drugiej mam full mięsa po nie dawnym świniobiciu a za kilka dni mają mi przywieść kury na zimę i nie mam miejsca aby je gdziekolwiek utknąć .Kuzyn w zeszłym tygodniu przywiózł mi jeszcze kilka kilogramów dorsza i jestem tak załadowana ,ze nie było wyjścia jak po zamrażarke do sklepu ruszyc. Zapasy się przydadzą bo święta tuż ,tuż a moja rodzinka to amatorzy swojskiego jedzonka .Zamiast wędliny wolą na przykład upieczony schab lub swojską szynkę. Przynajmniej wiemy co jemy!! Zimno u mnie jak cholera.Mgła nie chce odpuścić bleeee i lepiej w cieplutkom domku posiedzieć. Idę teraz obiadek dokończyć. Krystynko nie dostałam od Ciebie kochanie żadnej wiadomosci na gg.Nie wiem dlaczego ale nic wczoraj ani dzisiaj nie przyszło.Być może coś znowu się spierdzieliło ale to chyba nie u mnie ,ponieważ pisałam z bratem ciotecznym i wszystko było dobrze. Jak będziesz mogła to się do mnie odezwij.Jeżeli masz uszkodzone gg to puśc do mnie strzałkę na komórkę a ja natychmiast oddzwonię! Iwonko troszkę mi przeszło.Nie wiem po czym mnie tak wczoraj mdliło.Strasznie się czułam jakby czymś się zatruła.Nie mam pojecia co to było ale może cos z powietrza ,jakiś wirus się mnie przyczepił.No równie dobrze mogły mi zaszkodzić lody ,które zjadłam zaraz po obiedzie. W każdym razie wszystko jest już ok.Byłam u mamulki w aptece z samego rana i mi cos na to zaaplikowała.Jest ok. Freciu no rzeczywiście chyba Cię słono będzie kosztowała ta umowa z córkami.Tylko widzisz, ważne w tym wszystkim jest to aby dotrzymać danego dzieciom słowa.Jak się coś obieca trzeba to spełnić, bez różnicy czy ma to być nagroda czy kara. Stracony autorytet u dziecka ,potem ciężko jest odbudować. W sumie z tego co pisałaś chodziło Ci właśnie o to aby dziewczynki sprzątały i wydaje mi się ,że własnie za to im kasę obiecałaś więc teraz powinnaś byc konsekwentna i spełnić obietnicę. Sorki że tak Ci się wymądrzam doga Freciu ale możesz mi wierzyć na słowo ,że w tym przypadku mam rację.To wszystko co napisałam jest z mojego życia wzięte a zapewniam Cię ,że jako mama dwóch nastolatków całkiem nieżle sobie radzę.Tym bardziej że chłopcy w natrudniejszym tzw.głupim wieku są przez trzy ostatnie lata wychowywani praktycznie bez udziału ojca.Codzienny telefoniczny kontakt to nie to samo co twarda ręka w domu! To tylko moja rada dla Ciebie kochanie .Nie gniewaj się ,ze to napisałam ale zrobiłam to dla Twojego dobra! Maleńka nie masz za co mi dziękować.Przecież wiesz ,że zawsze jesteś mile widziana i odpowiem na każdy Twój post. Zagladaj częściej ! Małgosiu co sprawiło ,że wczoraj miałas taki cudowny humorek? Pewnie klasówka dobrze poszła albo lekcje przepadły!! A Marka nadal nie ma!
dorota za co sie gniewać ,przyjmuje wszystko ucze sie i próbuje różnych metod ,wiem ze musze być konsekwentna i napewno jeśli sobie zasłużą dostana pieniązki.Wczoraj wieczorem tak sie pobiły ,martyna walneła wike nogą centralnie w nos ,krew sie polała i jak tu sie nie wtrącac ,zostawić je niech same rozwiązuja swoje bójki ,ja tez sie tłukłam z siostrami .....ale niech to sie skończy..
No fakt Freciu, nie złe szopki musisz wytrzymywać .Temperament te Twoje ślicznotki ahahahaha Nie wiem może chłopcy są łatwiejsi do wychowywania?Nie mam dziewczynki i mieć nie będę więc może nie powinnam w tej sprawie zabierać głosu! W sumie dziecko dziecku nie jest równe. Kiedyś ,kilka lat temu Dyrektorka szkoły podstawowej do ,której uczęszczał mój syn zorganizowała dla chętnych rodziców odpłatne spotkania z pedagogiem szkolnym i psychologiem dziecięcym.Było to coś w rodzaju szkolenia .Z początku nie chciałam na te spotkania się zapisać bo uważałam ,że ja najlepiej znam swoje dzieci i nikt nie musi mnie dokształcać w dziedzinie wychowywania ich.Całe szczęście ,ze mąż mnie namówił,przydało się kilka dobrych rad ludzi znających się na rzeczy. Spotkania odbywały się raz w tygodni przez trzy miesiące po dwie godziny lekcyjne za każdym razem i być może to nie wiele ale dzięki nim nauczyłam się sporo a przede wszystkim nie podnosić głosu gdy nie jest to konieczne.Ja w ogólę jestem bardzo opanowana i nie wydzieram się bez powodu ale jak już się zdarzy ,że muzę krzyknąc to lorbasy biegają,i sprzątają jakby motorki w dupkach mieli. Jakoś sobie radze oby tylko tak było to będę szczęśliwa. Sraszy Przemek już chyba ma buntowniczy czas za sobą .W maju zdaje maturę ,musi podjąć pierwsze poważne decyzje w swoim życiu związane ze studiami więc stał się przez ostanie miesiące bardzo dojrzały a nie tylko dorosły z powodu posiadani dowodu osobistego.Młodsza pociecha troszkę bardziej rozbestwiona ale także zupełnie odmiennego charakteru więc postępownie wobec niego jest inne z mojej strony .Pocieszam się ,ze jak od września podejmie naukę w średniej szkole to troszkę spoważnieje i utemperuje swoje zachowanie. Rozpisałam się okropnie. Sorki ,że przynudzam! Kto nie chce ,czytać nie musi!!! Pa!
Gość krystyna 3
Witam ja chyba zaczynam odczówać skutki odstawiania afobamu ręce mi się trzęsą nogi jak z waty trudno mi kurcze trafic w odpowiedniią litere żeby posta napiac musze sprawdzac czy dobrze literke wybralam hihi jak pijak jaki ale trudno musze to przetrzymac juz kolejny raz nie bede zaczynała bo jak teraz zrezygnuje to koniec więcej nie zaczne odstawiac mam nadzieje ze mi sie uda Iwonko nie wiem cos się musiało z tym g g popieprzyć mam jeszcze troche darmowich munut to zadzwonie do ciebie na stacjonarny buziaczki Freciu nono szykuj kase dzieciaki teraz będą cię we wszystkim wyręczac chcąc zarobic buziaczki Marku a co u ciebie ?????????? Małgosiu pozdrawiam serdecznie słoneczko :) Dorotko buziaczki z tobą tez nie mogłam się wczoraj na g g skątaktowac :) Matigo pozdrawiam :) POzdrawiam wszystkich jeszcze raz serdecznie bez wyjątku
Freciu super!Dobry pomysł ,może Twój mąz coś załatwi .Na pewno kilka takich spotkań otworzy oczy nie jednemu rodzicowi na pewne sprawy. Musze Ci powiedziec ,że oprócz tych spotkań z psychologiem i pedagogiem mieliśmy jeszcze inne równi ciekawe i pouczające jak poprzednie A mianowicie ,były to spotkania z osobami ze stowarzyszenia Ludzie-Ludzim na tema narkotyków oraz z z osobami uzależnionym od alkoholu z AA na temat choroby alkoholowej. Najciekawsze jednak były spotkania ze seksuologiem,Super owocne wykłady na temat seksualności dzieci w szkołach podstawowych i gimnazjalnych.Warto i o takim spotkaniu pomyśleć Freciu! Krystynko znalazłas sie nareszcie. W żadnym wypadku nie przerywaj odstawiania afobamu!Już tak daleko zaszłaś ,że szkoda się cofać i zaczynać wszystko od początku. Dasz radę.!! Taka reakcja jaką opisujesz jest całkiem normalna ale przecież to da się przeżyć! A w klawiaturę trafisz a że literki po przekręcasz --to się każdemu zdarza!! Będę na gg wieczorkiem!
Witam moje skarby!!!, U nas taka okropna pogoda ,ze nawet psu nie chce sie z budy wyjsc,a co dopiero czlowiekowi,mglisto i mzawka jakas caly dzien popaduje,chcialam sie troche przejsc na okolo osiedla(mysle ,ze dalabym rade)ale wychodze z domu tylko sporadycznie ,do kur i papieroska zapalic,,,no i lescie pozamiatac ,bo moja sasiadka ma bez i tych lisci jest ful,a ona sama nie zrobi tego nygus z niej.... Moi panowie pojechali akurat na zakupy a mnie zostawili w domku hmmm,ale ja sie nie nudze w domu ,wole spokoj i swobode.,bylam dolozyc do pieca i mam jak w Hiszpani cieplo.ha ha. Krysiu dzieki ,ze zadzwonilas do mnie,czuje sie teraz spokojniej,bo martwilam sie o ciebie,ze nie odzywalas sie na forum i na gg,ale wiem ze masz tez swoje obowiazki,buziol jeszcze raz dla ciebie.pa. Dorotko ty dzisiaj mnie zaskakujesz na forum,piszesz jak pisarka ,brawo znalazlas dzis duzo czasu dla nas wszystkich..Aha wczoraj zapomnialam ci napisac o tym ukladzie miedzy nami,ja nie cierpie zaprawiac buraczkow,wszystko moge zrobic ale buraki nie,nigdy nie robilam i nie bede robic,choc moja spizarnia jest naladowana wszystkim ale buraczki w sloiczku sa kupione w hurtowni,no nie stety..a ty kochana mozesz zrobic wiecej i Iwonce przeslac ,ha ha,buziol,pa kochana. Siemanko Freciu,widze ze twoje dziewczyny maja mocne harakterki,ze sprzeczaja sie miedzy soba,ale kosztem pewnie twojego zdrowia co???,musisz dziewczyna ujac plusy chyba co ,za nierozwaznosc,byl piewnie placz jak krew sie polala ...buziol.pa. A gdzie nasz maszynista ,choc dzis jego wielki dzien,ale niech zawita na chwilke do nas ,zyczenia czekaja na niegi przeciez...buska.pa. Malgosia pewnie sie uczy ,lae mysle ze wieczorem zawita tutaj.buska dla ciebie.pa.pa. Matiiago a jak ty kochana dzisiaj sie czujesz co????jak synus???buska.pa. Dorko halo kochana,czy ty dzisiaj nie masz czasu do nerwuskow,aj zapomnialam baluje na calego,napewno sa tance i szampan!!!pozdro.buziol,pa.Odezwij sie. Wiktorio co ty masz za kota,ze tak buszuje po klawiaturze co???za kilka minut napisze do ciebie na gg,buska.pa. Marek a ty pewnie p[o nockach co???odezwij sie.buska.pa. Lece na film,,Brzydula***
Gość Małgosia1990
Witaski:) U mnie humorek super:d Chyba mam dni głupawki:D ale to chyba dobrze:D Psychiatra ze mnie wczoraj cieszył jak nie wiem:) Pierwszy raz chyba wyszła w dobrym humorze z gabinetu:D Może dlatego że zmniejszył mi dawkę leku i powiedział że jestem dobrym materiałem do pokazywania innym chorym na nerwice:) Że jak się chce to można;p Zapytałam czy wskazana byłaby psychoterapia on powiedział że tak ale tylko u takiego psychoterapeuty który jest w tej dziedzinie magistrem.Mój psychiatra zna takiego psychoteraputę tyle że on przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie:/ A koszt wizyty jednej ok. 100zł a wizyty musiałabym mieć na początku ok. jednego razu w tygodniu.I suma sumarum sporo kasy na miesiąc a nie chcę tyle pieniędzy wyciągnąć od rodziców.Pójdę do pracy,będ jeździła na płytki do wawy na weekendy.Dwa tygodnie i będe miała na cały miesiąc terapi:)
Witam byłem tu kiedyś już miałem ból w klatce piersiowej poszedłem do lekarza zrobili USG wyszło że mam nerwice. To już za mną ból w klatce piersiowej przeszedł kilka dni temu zauważyłem że moja skóra na lewej nodze znaczy na wierzchniej stronie stopy jest taka drętwa i nie czuje na niej bólu jak ją uszczypnę. Zacząłem szukać po necie co to może być no i wyczytałem :/ ehh pech chciał że trafiłem na forum o stwardnieniu rozsianym po przeczytaniu tego nie mogłem spać. Wymyślałem różne dziwne historie. Od tego czasu mam rozwolnienie ból za łopatką lewa ręka jest jak by trochę słabsza (przynajmniej tak mi się wydaje) powiedzcie mi czy to może być nerwica?? czy jestem chory na tą paskudna chorobę jakim jest SM :/
Gość Małgosia1990
Anonim ja niestety nie mogę Ci pomóc bo nie znam się na tym.Ale jak miałam robione eeg głowy to wyszło mi że mam zmiany rozsiane z tyłu głowy w części potyliczno-skroniowej.Przeżywałam to co Ty do momentu rezonansu magnetycznego i całe szczęście wszystko jest ok.A te złe wyniki to dlatego że sprzęt popsuty u mnie w mieście był:) A strachu mi napędzili co niemiara.
_★____________(¯`■█■´¯)(█)(▒)★ _★________(¯`■█■´¯)(█)(▒)★ _★_____(¯`■█■´¯)(█)(▒)★ _★___(¯`■█■´¯)(█)(▒)___D★ ___(¯`■█■´¯)(█)(▒)___O★ __(¯`■█■´¯)(█)(▒)___B★ _(¯`■█■´¯)(█)(▒)___R★ _(¯`■█■´¯)(█)(▒)___A★ __(¯`■█■´¯)(█)(▒)___N★ ___(¯`■█■´¯)(█)(▒)___O★ _★__(¯`■█■´¯)(█)(▒)___C★ _★____(¯`■█■´¯)(█)(▒)★ _★________(¯`■█■´¯)(█)(▒)★ _★____________(¯`■█■´¯)(█)(▒)★ *Słodziutkich jak miód, milutkich jak puch, takich Ci życzę w dzisiejszą noc snów
«´¨ ·.¸...DZIEŃ DOBRY....:)¸¸.·´¨`» ( ¸.·`´(¸.·`´ ``·.¸)``·.¸) __(—`•¦•´—)____Miłego __ `•.,(—`•¦•´—)____Dnia _____ `•.,(—`•¦•´—)___ Życzę. (´`·.¸(``·.¸ ¸.·`´)¸.·`´) «´¨ ·.¸¸*Całusek*.¸¸.·´¨`» ( ¸.·`´(¸.·`´ ``·.¸)``·.¸).
........(¯`°v°´¯) ......................(_.^._).....(¯`°v°´¯) .......(¯`°v°´¯) .................(_.^._) .........(_.^._).........Dzień Dobry..... .... (* * * *) .. ( =*o*= ) -(,,)-(,,)- .. ♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ...Uwierzyć w słońce.... ...Uwierzyć w blask... ...Uwierzyć w dobro... ...Zapomnieć, co to strach... ...Uwierzyć w wiatr... ...Pokochać życie... ...Otaczający świat... ...Pokochać ludzi... ...Poznać szczęścia smak... ...Patrzeć w niebo... ...Podziwiać chmury... ...Śnić i marzyć... ...Unosząc się do góry... ...Zapomnieć o bólu... ...Zacząć normalnie żyć... ...To recepta dla tych... ...Którzy szczęśliwi pragną być... ♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ *** CUUUDOWNEGO DNIA*** ♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ Buuuuuuuuuuuuziaki ;*****
Ale dzisiaj cisza ,wiadomo obowiazki ,ja wczoraj wieczorkim uczyłam sie z martyną religi dzisiaj zdaje kolejne modlitwy ,trzymam za nią kciuki.Samopoczucie od kilku dni w miare ,jak tylko coś sie zaczyna to nie wkrecam sie tylko mówie okey ,coś tam zabolało ,zaraz przejdzie ,narazie pomaga,zobaczymy co dalej/.KOchani powolutku czas myśleć o prezentach ,musze sobie zrobić liste ,zeby to miało rece i nogi.
Hm !!!!,zastanawiam sie czy czasami nie pomylilam strony na forum,ale nie ,,to jest nasza,tylko Frecia zajzala tu dzisiaj ,no i ja choc nie pisalam posta ,poniewaz mialam zajecie,w ogrodzie warzywnym,marchew powybieralam i liscie pozagrabialam, no i tez porzadki w piwnicy,ale teraz juz mam luzik,Synus poszedl z ciocia na cmetarz ,mezus ruje w totolotkach swoich a ja biedula do waszej dyspozycji. Mialam dzis w planie odwiedzic pania psychiatre ,ale ze wzgledu na liczna gromatke ludzi ,,nie dostalam sie juz ,pojade za dwa tygodnie,poniewaz na drugi tydzien jest 11listopada swieto i niestety nieczynne przychodnie,Chce sie dowiedziec od pani psychiatry,czy moze mi zmienic leki,ja teraz biore Doxepin,dziala na mnie dobrze,tylko niepokoja mnie te lęki jak jestem w duzym otoczeniu,tlum ludzi mnie przerasta,pragne z tym cos zrobic,choc nie wiem co,poprostu przeszkadza mi to w moim zyciu,psychitra pewnie wie i zna sie na tym ,wiec zostawiam jej ten problem,w koncu to ona jest fachowcem a nie ja,, Freciu,wiesz ja dzis przy obiedzie ,zaproponowalam mojemu synowi wspolprace ze mna ,przedstawilam mu ,ze mam do niego zadanie ,poprostu ma mi pomagac,a wzamian bedzie dostawal plusiki,(5 plusow ,,,5zl) hura bylo,zgodzil sie chetnie,powiedzialm tez co do jego obowiazkow bedzie nalezalo ,wiec sie okaze czy pragnie miec skarbonke dodatkowo uzupelniona,,,,,, Faktycznie juz pora pomyslec o prezentach,z malyl nie mam nigdy problemu,jakis ciuch firmowy,zaspokoi jego .ale mezusiowi nie wiem co w tym roku przyniesie gwiazdor.hmmmmmmmm,moze ktos nam tu na forum podpowie ,ha ha , Halo kochani gdzie jestescie,zadna wymowka nie bedzie usprawiedliwiona,,nieeeee...pozdrawiam i buziolki zostawiam...pa.pa. __¶¶¶¶¶¶______¶¶¶¶¶¶ __¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ _¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶____¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶____¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶¶ ¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ _¶¶¶¶¶ _¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ ___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ _____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ _______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶ _________¶¶¶¶¶¶¶¶ ___________¶¶¶¶ ____________¶¶ _____________¶ ____________¶ ___________¶ __________¶ ________¶__¶¶¶_________¶¶¶ ________¶_¶___¶_¶¶¶¶¶_¶___¶ ______¶__¶__¶__¶_____¶__¶__¶ _____¶___¶_¶¶¶_________¶¶¶_¶ _____¶___¶_________________¶ ______¶___¶_______________¶ ______¶¶___¶__¶¶_____¶¶__¶ _____¶__¶__¶__¶¶_____¶¶__¶ _____¶__¶__¶_____¶¶¶_____¶ _____¶___¶_¶____¶___¶___¶ ______¶______¶___¶¶¶___¶ _______¶______¶¶_____¶¶ ________¶_______¶¶¶¶¶__¶¶ _________¶______________¶ ___________¶¶¶¶___________¶ _____________¶________¶____¶ _______¶¶¶___¶_________¶____¶ ______¶___¶¶¶¶________¶¶¶¶__¶ ______¶______¶_______¶____¶_¶ ______¶______¶______¶_____¶¶ ______¶_______¶_____¶_____¶ ______¶_______¶¶¶¶¶¶______¶ _______¶___¶¶¶_____¶______¶ ________¶¶¶________¶______¶ ____________________¶___
♥ Z cichym wiatrem, z głośnym echem pozdrowienia ślę z uśmiechem. ♥♥♥ !!!!______..´´_´´_´´_´´_´´| .....´´_´´_´´_.:@:.@:: @ .....´´_´_´.:@::@::@::@:. .....´´_.:@::@::@::@::@::@:. .....´´.:@:: @::@::@::@::@::@:. .....´@:@::@::@::@::@::@::@:@ .....:.•°*”¨˜”*°�� �..•°*”¨˜”*°•.: .....................|| .....................||… ..(o´,_,`o) .(”)_(”)_.-””-.,....||.´(_(O)_)` .`O-O_`;_-._,_`)_||.(:) `.,´(:) (_•_,_)`___)_`-._)||.(,,,)..(,,, Pozdrawiam serdecznie....
WITAJ magda ,mam 35 lat i wszystko o czym napisałas znam ,lecze sie jezdze po psychiatrach i jest lepiej ,ale bez psychotropów u mnie sie nie obyło.KOCHANA to trudna choroba ,nie wszyscy ją rozumieją ,ale tu na forum wspieramy sie ,w złych i dobrych chwilach (bo i takie są). Znajdż lekarza ,póżniej psychoterapia i wiele siły ,a bedzie lepiej ,nie od razu ,pisz do nas my wszystko rozumiemy ,mamy cały przekrój wiekowy ,ja czuje sie lepiej tez wiedzac ze ktos jeszcze walczy z tym paskudztwem ,ale cieszą mnie posty kiedy wiem ze sie komuś coś udało.A i jeszcze nie drecz sie pytaniem czemu cie to spotkało ,ja juz go nie zadaje ,tylko chce być tą dziewczyną co kiedyś,pozdrawiam...iwonko co za talent do rysunku!!!