Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

witam.Jesli moge doradzic nie szukajcie w internecie odpowiedzi na pytania typu czy to krwiak, tetniak, rak i.t.p.choroba jaka jest nerwica lekowa doslownie delektuje sie tym,czytamy i za chwile mamy 80 % objawow no i nocka z glowy.Jestem pielegniarką ta szkola byla moja zyciowa pomylka pamietam jak przezywalam wszystko czego sie uczylam nie spalam calymi nocami przechodzilam w przenosni oczywiscie wszystkie choroby o ktorych sie uczylam.stalam sie przesadnie wrazliwa na punkcie zdrowia a kilka lat pozniej pojawila sie nerwica wszystko ma swoja przyczyne dementuje stwierdzenie ze nerwica pojawia sie znikad i bez powodu kiedys madry terapeuta powiedzial mi ze jej zarodek pojawia sie czesto nawet w dziecinstwie potem lata sie rozwija az w koncu stres lub nawet przyjemne intensywne przezycie po prostu ja wyzwala.Nasz mozg to skomplikowany komputer nie mamy pojecia do czego jest zdolny i jakie psikusy moze nam platac ale pamietajmy ze ostatecznie my nim dowodzimy podswiadomie i to jak sobie z tym radzimy pokazuje nasze cialo,tak wiec my nerwusy jestesmy przykladem ze gdzies sie w tym pogubilismy,trzeba wrzucic wsteczny i naprawic bład.O ludzie ale sie rozpisalam,u mnie ok troche ustapilo,trening autogenny czyni cuda i to bez prochow.Pozdrawiam wszystkich goraco :-)
Gość Dorota W
Przyszła pora na powiedzenie Wam dobranoc! Jestem strasznie umęczona dzisiejszym dniem . Mam nadzieję ,że ten koszmar się jutro znowu nie pojawi bo chyba sobie sama z tym nie poradzę.Dzisiaj walczyłam z całych sił i obyło się bez pogotowia ale nie wiem czy zniosę kolejny atak i jeszcze niedaj Boże w nocy! No nic kochane ja się zbieram pomalusiu ,śpijcie spokojnie i niech Wam się przyśnią same bajeczne i kolorowe sytuacje.
Gość Dorota W
Witam !!! Widzę ,że dziś nie było żadnego rannego ptaszka .Wszyscy zajęci są z pewnością przygotowaniami do świąt.Ja również mam sporo pracy , liczba gości na święta zwiękrzyła mi się już do 17 osób więc trzeba się zmobilizowac i zaczą robotę aby ich godnie i suto przyjąć. Samopoczucie dziś mam takie sobie .Jest lepiej niż wczoraj ale to jeszcze nie to czego bym sobie życzyła. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie.Odezwijcie się w wolnej chwili i napiszcie co u Was słychać:-)
Soratko,nie -krwiaki i tetniaki nie daja takich objawow,krwiak tworzy sie po urazie a tetniak ma rozne przyczyny np nadcisnienie miazdzyca no i dotyka czesto ludzi starszych.Glowa do gory ja tez mialam zawroty glowy i to nie do wytrzymania to sprawa nerwicy i balaganu jaki robi w osrodkowym ukladzie nerwowym,skąd u ciebie tak drastyczne przypuszczenia nie zadreczaj sie dziewczyno napewno jestes zdrowa jak koń.Pozdrawiam uszy do gory pa :-)
Matiiago gratulacje! wczoraj zajmowałam się półrocznym synkiem siostrzeńca i wciąż myślałam o Tobie ,jakie masz maleństwo.Uwielbiam zapach niemowląt:) Aguś wypoczywaj ja cały czas bedę na gg będzie dobrze. Krysiu nie daj się, idą święta i musi byc ok Małgosiu miło było Cię spotkać, to ja jedna z Twoich ulubionych cioci,zawsze pamiętam o Tobie. Pozdrowienia dla tych które o mnie pamiętają :)
Gość Małgosia1990
Witajcie kochani:) Czuję się dzisiaj tak samo jak wczoraj czyli koszmarnie ale cóż chyba powinnam się do tego bardziej przyzwyczaić:) Ale szczerze mówiąc jeśli miałabym możliwość operacji tego płatka bez wahania bym się zgodziła.Lepiej zaryzykować niż męczyć sie do końca życia;) Dorotko kochana to będziesz miała wesoło w święta:) Zazdroszczę Ci:) Krysiu mam nadzieję że szybko poczujesz się lepiej:) Sorata na pewno nie masz ani żadnego krwiaka ani tętniaka;) Co Ci do głowy przychodzi?? Iwonko skarbie jak się czujesz?? To co napisałaś zabrzmiało jak pożegnanie:(
Gość Dorota W
Małgosiu no nie ukrywam ,że wszystkie święta spędzam w tak licznej gromadce a nawet czasami większej i za kazdym razem odbywają się u mnie ze względu na sporo miejsca jakim dysponuję.Napewno będzie bardzo wesoło ale zanim imprezy będzie czas zacząć sporo trzeba się napracować! Nie narzekam oczywiście -- no może troszeczkę ale sama się na to zgodzilam więc trzeba zakasać rękawki i to roboty.Oby tylko zdrówko dopiasało a wszystko będzie jak należy. Lenko30-- wiem ,ze to mało ważne ale Sorata to chłopak.Sorki ,że to piszę ale faktycznie jego nick jest mylący
Ale plama,sory sorata za ta pomyłke wiesz to chyba tez dlatego ze myslałam ze nerwica to raczej kobiety dotyka miło miec *rodzynka* na forum choc przykro ze w takich okolicznosciach.Dzis chyba mało kto dobrze sie czuje ta pogoda nas zadrecza i brak słonca,Ja za 3 tygodnie jade do Grecji wiec zachłysne sie słoneczkiem wiecie ze tam ludzie nie choruja ani na nerwice ani na depresje to znaczy bardzo rzadko i ciagle sie usmiechaja -cud klimat.Ja od przyjazdu do Polski ciagle choruje no i samopoczucie tez nie to samo.
Gość Dorota W
Lenka zgadzam się z Tobą ,już zastanawiałam się kiedyś czy nerwica nie jest czasem chorobą Polaków.Chyba tylko w naszym kraju jest tak wiele walki i gonitwy za lepszym bytem i stresu bo ciężko ten byt dogonić.To jest chore ale cóż my możemy szare myszki na to poradzić
Hej. Mam 24 lata i cierpię na tą nieprzyjemną chorobę co wy - nerwice. Od jakiegoś czasu biorę Neurol 1.0 i Afobam w razie ataku. Lekarz przepisał mi też rexetin ale boje sie go brać (skutki uboczne) Ostatnio mam ataki codziennie, 2 dni temu znalazłem sie na pogotowiu. Jeśli ktoś chciałby porozmawiać, doradzić jak z tym walczyć to piszcie na gg 1728524
Witam !Ja od rana biegałam po sklepach , jeszcze jutro do południa muszę iść po wędliny i mięso . Dzisiaj mnie też dopadło , jestem padnięta i śpiąca , czekam tylko aż maluchy padną i sama idę spać . Do jutra postaram się zajrzeć , wszystkim życzę miłej nocki .
Gość Dorota W
Nefri biedactwo ale musiałaś dziś dostać nieżle w kość skoro jesteś taka padnięta.Może jutro będzie spokojniejszy dzień.Zacznij powolutku odpoczywać bo na święta będziesz taka umordowana ,że Ci się siedzieć nie będzie chcialo:) Storm przy naszej chorobie wyrzucamy ulotki od leków -nie czytaj przynajmiej nic na temat skutków ubocznych
Gość Małgosia1990
Zgadzam się Dorotką ja już nie czytam ulotek bo wtedy z góry zakładam że ja wszystkie z tych objaw będę miała i odkładam lek.Karze czytać ulotkę mamie i wkładam do pudelka i nie wyciągam jej:P Ale dzisiaj się koszmarnie czuję:( ja kochani zmykam spać=*=* Słodkich snów=*=*