Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość catullus
Hm, sądząc po opisie i wypowiedziach ludzi to jest to lek antydepresyjny - http://www.forum.nerwica.com/viewtopic.php?t=415&start=0 . A ja z doświadczenia wiem, że się nie powinno mieszać tych leków z alkoholem. Nieważne, czy brałeś go minutę, czy 10 h temu - o ile wiem, to te leki potrafią działać do kilku dni. Ja brałem bioxetin i po zmieszaniu z piwem miałem napady lęku i po prostu pić przestałem. Zresztą, na pewno na ulotce jest napisane coś o alkoholu..
Gość catullus
Oto co znalazłem..: Opakowanie 20 szt. tabletek 25mg 30 szt. tabletek 100mg Skład 1tabl. zawiera 25mg lub 100mg perazine. Działanie Perazyna jest fenotiazynowym lekiem psychotropowym o właściwościach przeciwpsychotycznych. Działa jako antagonista receptorów dopaminergicznych D1 i D2. Wywiera także antagonistyczne działanie na receptory cholinergiczne, adrenergiczne a1 , histaminowe i serotoninowe. Ze względu na zrównoważony profil działania i małą toksyczność perazyna jest uważana w Polsce za lek pierwszego rzutu w terapii zespołów urojeniowych. Wskazania Lek stosowany jest w leczeniu ostrej i przewlekłej schizofrenii, ostrych i przewlekłych psychoz z towarzyszeniem urojeń, stanów lękowych, halucynacji, utraty poczucia osobowości i katatonii, zespołu maniakalnego oraz chorych w stanie pobudzenia psychomotorycznego. Przeciwwskazania Nadwrażliwość na lek, stany śpiączkowe wywołane barbituranami, alkoholem, środkami odurzającymi i innymi środkami wpływającymi depresyjnie na ośrodkowy układ nerwowy, stany depresyjne, uszkodzenie szpiku lub komórek krwi, niewydolność wątroby i nerek, pierwszy trymestr ciąży. Brak dostatecznych danych dotyczących bezpieczeństwa stosowania leku u dzieci poniżej 16 lat. Ostrożnie stosować w złośliwym zespole neuroleptycznym, leukopenii, padaczce, chorobie Parkinsona, raku piersi, zwężeniu odźwiernika, okresie karmienia piersią, niedociśnieniu, jaskrze z wąskim kątem przesączania, ostrej niewydolności wieńcowej, przeroście gruczołu krokowego, drgawkach, u osób w podeszłym wieku i u chorych osłabionych. Działanie niepożądane Objawy niepożądane występują rzadko i mają niewielkie nasielnie, może wystąpic; senność, apatia, zespół dyskinetyczny, zespół parkinsonowski, akatyzja, objawy depresji, niedociśnienie ortostatyczne, arytmia serca, zaburzenia ze strony układu pokarmowego, uszkodzenie wątroby, zaburzenia endokrynologiczno-metaboliczne, zaburzenia układu krwiotwórczego (leukopenia, agranulocytoza). Interakcje Wzmaga działanie leków wpływających depresyjnie na ośrodkowy układ nerwowy (barbiturany, inne leki nasenne, narkotyki, leki przeciwbólowe) oraz alkoholu. Nasila działanie leków hipotensyjnych. Osłabia działanie lewodopy i leków przeciwcukrzycowych. Dawkowanie Dorośli zwykle 50-100 mg 2-3 razy dziennie; w długotrwałym leczeniu szpitalnym 75-600mg dziennie; w leczeniu ambulatoryjnym do 75-300 mg dziennie w dawkach podzielonych. Maksymalna dobowa dawka lecznicza wynosi 800 mg (tylko u chorych hospitalizowanych) w dawkach podzielonych. W leczeniu stanów lękowych i niepokoju podaje się 25 mg przed snem. !!!! Uwaga : Podczas leczenia nie należy prowadzić pojazdów mechanicznych ani obsługiwać maszyn, pić alkoholu. !!!!
Gość catullus
Mistrzu, nie jetem ani farmaceutą, ani lekarzem. Z opisu widać, że lek wpływa na wydzielanie hormonów i ja bym go z alkoholem nie mieszał. Mówię, brałem bioxetin (polski odpowiednik prozacu), który wpływa na wydzielanie serotoniny. Po wypiciu małej ilości piwa miałem po prostu napad panicznego lęku. Równie dobrze Ty możesz nawet nie poczuć żadnych skutków ubocznych, ale uprzedzam. To nie są zwykłe antybiotyki na grypę, działają na hormony, które regulują działanie Twojego organizmu. Ja też nie wierzyłem, że nie powinno się ich mieszać z alkoholem i Aga z tego forum mnie ostrzegała... Dopóki dziecko się nie oparzy, nie będzie wiedziało, że to boli. Ale.. to Ty decydujesz o tym, co robisz.
Gość matiiaga
witajcie Dorotko jeszcze nie poszłam rodzić, ale nie czuję się najlepiej. Prawie przestałam dzisiaj chodzić, nie wiem co się dzieje. Mam taki silny ból kręgosłupa, w pachwinach i ucisk w biodrach, że nawet do łazienki muszą mnie prowadzić. od biodra do kolana czyli całe udo nie czuje nogi lewej. Kurcze nigdy tak nie miałam. Leżę cały dzień w łóżku, a teraz mąż przyjechał to mogę napisać, bo z normalnego kompa nie moge pisać bo jest za daleko:) Do tego boję się dosłowniee wszystkiego. Mam bóle w klatce, pieczenie i ta głowa boli. Nie wiem czy czekać z wizytą u gin do 29 lutego czy iść teraz w piątek. Boże ja już dłużej nie wytrzymam, już nie chcę być w ciąży!
cześc wszystkim niedawno wróciłam i od razu pisze mattiago ja tam bym nie czekała, idx w piątek, moze to nic groxnego, ale po co się męczyć i snuć domysły dorotko jak tam u fryzjera, zadowolona z uczesania? freedom, ja bym tam leków z browarkiem nie łączyła, wiem co mówię iwonko, wiem, że jniełatwo wziąc sie w garśc, ale udało się, pamietaj, ze zawsze jest jakies wyjście nawet z najtrudniejszych sytuacji catullus cześć mordko pyskata, z ta jedyna to nie przesadzaj mój drogi, spotkasz taką, jestem pewna joker wysłałas mi zdjątka, ale jeszcze nie obejrzałam, zaraz wejde krysiu 3 miałas sie pojawić krysiu waw, a ty gdzie?
catullus szybko do łazienki i dwa palce, zaraz poczujesz się lepiej:) joker oglądałam fotki, cóż...moja sunia troszke chyba mniejsza od twojego zwierza?ale tylko troszeczke nie?a pociechy, to juz wielkie pannice, ładne jak mama;(choc nie wiem czy cos miłego moge pisac, bo catullus kazał nie słodzić)
Jeny ja niedwno się obudziłam ,ja nie poznaję siebie żeby w dzień spać to szok i dalej chodzę jak struty Marek nie no ja mam rodzinę tak nie może być Matiaga ja też miałam tak jak byłam w drugim w ciązy jak usiadłam na kibel to nie mogłam wstać ,mąz mi pomagał a ja beczałam ale nacierał mnie Amolem trochę pomagało( tego nie zapomnę brrr)
a z domi sie nie przywitałam - świnia ze mnie witaj domi, co tam zmuliło dzis troszeczkę?ja jak pośpię w dzień, to póxniej jestem nie do zycia, mam muła juz do konca dnia, więc raczej staram się tego nie robić, ja niestety w ciązy od 5 miesiąca w zasadzie cały czas leżałam i to była taka przeplatanka: 2 dni w domu, dwa tygodnie w szpitalu, póżniej tydzien w domu, 3 w szpitalu i tak juz do konca możecie więc sobie wyobrazic jak genialnie się czułam, no miód po prostu, kiedy przyszedł 9 miesiąc tez , podobnie jak matiiaga nie chciałam byc w ciązy później cesarka i po niej też niezłe jazdy teraz jeszcze czasem dopada mnie chęc posiadania drugiego dziecka, ale juz coraz słabsza
Hej ! zerknęłam na posty...Grzesiek ,ja ten lek zażywałam ,nie jest mocny,ale wyjątkowo uprzedzała mnie lekarka,że przy nim nie można pić , więc nie szalej... Matiiaga! przecież Ty kochana już niedługo będziesz w ciąży to jakieś pocieszenie:) Ja wieczorem mam mało czasu bo co chwilę rozmawiam z Agą,hmmm jakby się zastanowić to nie rozmawiamy tylko się śmiejemy...dostałyśmy takiego ataku śmiechu,że aż nas brzuchy rozbolały..trochę ochłonę zanim śmiech od nowa.W sumie to robimy niechcący terapię śmiechem:) Domi...ja tak siebie nie poznawałam przez kilka ostatnich dni bo wciąż spałam, za to dziś jestem wyjątkowo żywotna:) Nie wiem czy się jeszcze pojawię bo dziś liga mistrzów więc oczywiście oglądam,no i mam dzwonić.Pozdrowienia dla wszystkich od Agi...pewnie coś pominęłam ,ale jestem dziś roztrzepana..
Gość Dorota W
MATIIAGOmyślę ,że nie ma co czekać do 29 lepiej idż wcześniej po co się męczyć! Czarna fryzura kosmiczna platynowy bląd (hiihihihihi) żartowałam I.Czarne górą! Domi -ty śpioszku mnie też dziś muli ale nie kładę się bo w nocy będzie tragedia Ludziska zaraz do Was wracam .Muszę nakarmić moje stadko bo popadają jak muchy
herbaty nie słodzę, więc myślałam, że posłodzę catullusowi:))))), a tu co?po uszach oberwałam dorotka jasne, że czarne górą, choć niby czarny postarza?????, ale o jezu no, nie wyobrażam sobie siebie w innym, choć powiem, ze prócz jasnych przerabiałam juz wszystkie kolory domi ja po kawie dostaję takiej telepki, że po prostu musiałam odstawić, czasem tylko jakaś lura pół na pół z mlekiem, ale nawet nie wiem po co, bo nie pomaga
Gość catullus
Domi, no jeszcze żyję, jak widać na załączonym obrazku. Źle nie jest, chyba ten nowy lek mnie usypia, gdziekolwiek się nie położę, to natychmiast usypiam :)). I też jestem strasznie przymulony dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc - jako tako.
pomocy! nikt mnie nie rozumie, nikt nie wierzy, że mam nerwicę lękową i napady agorafobii... :( mój chłopak śmieje się ze mnie a ja umieram stojąc nawet w kolejce w sklepie, we łbie mi się kręci i czuję, że zasłabnę... męczę się z tym od miesiąca, matko... co mi jest? pomóżcie! proszę...