Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry dziewczyny i chlopaki:) Paul mam Cie kopnac w cztery litery!!?? Chlopaku nic nie szukaj,zapomniaj o chorobach masz nerwice z nia sie zyje nie umiera na nia chociaz tak sie Tobie wydaje,uwierz nawet jak Cie sponiewiera atak paniki taki ze prawie sie w majtki wiesz co... to nic Ci nie bedzie,zreszta nikimu z nas.Chociaz nie wiem jakbys sie staral na nerwice nie umrzesz:) a Ty jestes przebadany jak *kon przed wyscigiem* wszystkie badania ktore robiles sa wazne 5 lat tylko morfologie kontrolnie robimy raz w roku,nic wiecej :) Nas boli umysl nie cialo,wez sluchaj muzyki,potancz sobie zajmij sie ZYCIEM a nie szukaniem czegokolwiek.Zaakceptuj ze masz nerwice i zycie stanie sie latwiejsze obiecuje Tobie a wiem co mowie spalam z cisnieniomierzem kochaniutki,a zalogi pogotowia mowily mi dzien dobry :) Ewelinko jak samopoczucie?:) Iza a Ty w Gdansku to gdzie mieszkasz jak moge wiedziec? Maju a u Ciebie jak? Robert klaniam sie mysle ze Ty tez sie trzymasz:) buziaki wszystkim :) A dla kolezanek wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet :):)

Gość Ewelina67

Hej u mnie jak narazie odpukać wszystko wporzadku ja również kochane życzę wszystkiego najlepszego w naszym dniu przede wszystkim zdrowia :) no a Ty Aniu jak?pozdrawiam Was cieplutko buziaki dla wszystkich na miły początek dnia :*

Gość Robert1984

No na początku to z okazji dnia kobiet dla Ani, Ewelinki i Majki wszystkiego najlepszego, spokoju, szczescia i najwazniejsze zdrowka zycze:) A co do szukania dalej to Ania ma racje Paul nie kop dalej i głebiej bo cos tam jeszcze, zobacz w tej pierwszej mojej wypowiedzi ile badan miałem, wszystkie najwazniejsze i najdokładniejsze i dale juz STOP!!! nie szuka sie , tylko stajemy na tym co faktycznie nam jest niestety, i wlaczymy z ta franc.a nerwica a nie przekopujemy encyklopedie chorob. Bez sensu i strata czasu i co za tym idzie nakrecania psychiki. Ja zanim miałem porobione te wszystkie badania to tez szukałem i czytałem co jeszcze i wyczytywałem wszystko. teraz juz skupiam sie nad tym co jest, tzn moze nie skupiam ale po prostu mam to wiec trzeba juz tylko radzic sobie z tym a nie dalej gnebic tkz ,,moze czyms czego nie ma ,, A jeszcze tak swoja droga to u nas nericowcow to najwazniejsze tak mi sie wydaje opanowanie naszej psychiki zeby tych objawow nie wywoływac samemu. Co powiem jest trudne i o sobie nie powiem ze mi wychodzi bo dopiero bede zaczynał tak naprawde ta prawdziwa walke ale bede probował zeby ułatwic sobie funkcjonowanie. Jeszcze raz Dziewczyny wszystkiego NAJ NAJ Najlepszego:)

Dziękuję Wam wszystkim bardzo serdecznie. Jesteście wspaniali. Jeszcze kilka dni temu myślałem że po mnie, masakra te lęki to coś strasznego. Powiem wam szczerze w tajemnicy że się przeraziłem, ponieważ od waszej pomocy, coś się we mnie zmieniło i dalej zmienia. Od 2 dni nie czuję lęków, czuję się świetnie do takiego stopnia że mnie to aż martwić zaczyna bo dawno się tak nie czułem. Żadnych bólów, kłucia, zdarzają się arytmie ale lekkie w sumie i się nimi nie przejmuję. Serducho mi wali ostatnio w rytmie poniżej 70 nawet. Czyli nie wali a spokojnie bije, dojdzie czasem do 80 ale to rzadko. Potrafiło 140 z przerażenia. To wszystko dzięki Wam, jeżeli ja z tego wyjdę i sprostuję swoje sprawy to chcę wam się odwdzięczyć stąd się umówimy może na Skype gdzie będziecie chcieli. Czuję się dłużny, i chcę pomagać innym. Mnie ta choroba połknęła. Wczoraj w sumie dziś w nocy powoli mnie znów łapało bo zacząłem czytać wiecie co.... Ale generalnie to chodziło o czystą ciekawość. Zwłaszcza o tej melatoninie, ja bardzo lubię czytać różne rzeczy w każdym temacie, robię to od czasu kiedy skończyłem szkołę średnią bo w niej heh trudno było się czymś zainteresować :D Naprawdę jeszcze raz dziękuję. Rafał Ty się też nie przejmuj, jesteś pewnie spoko koleś, dużo przed Tobą, możesz wiele osiągnąć jeżeli chcesz wsparcia to zawsze możesz tu uderzać. A Wam drogie Kobiety, dziewczyny i ogólnie Panie życzę również Wszystkiego Najlepszego z okazji dnia kobiet, miłego i przyjemnego. Pięknych róż i czekoladek bo podobno je uwielbiacie :3 Odsyłam Wam link do niespodzianki. Niby nic wielkiego skromnego ale zawsze coś :x hehe mam nadzieję że zadziała :) Proszę : --- > http://www.gifanimaties.nl/files/animaties-gif/rozen/animaties-gif-rozen-3780906.gif < --- 3majcie się wszyscy zdrów cieszę się że świat składa się również z ludzi dobrych, dalej dojrzewam uczę się życia i byłem przesiąknięty tym że już każdy jest przeciwko mnie a tu taka niespodzianka i nadzieje jesteście niesamowici. Dziękuję

Gość Ewelina67

A ja myślę że to Ani trzeba dziękować bo on zawsze tu jest i zawsze kiedy trzeba to pomoże i dosłownie potrafi dać kopa w d...nawet przez neta! Każdy z nas pisze jak walczyć jak to daje rade i to jest najważniejsze że jesteśmy tu razem i razem musimy dać radę szkoda ze nie którzy mieszkają tak daleko :( wyobraźcie sobie jak fajnie by było się spotkać pogadać... Oj było by świetnie! Pozdrawiam

Dziekuje Robercie za zyczenia i ja od siebie zycze wszystkim nam KOBIETOM jak najlepszych dni i duzo zdrowia i milosci . A niu dzis pierwszy dzien bez terapi nie moge sobie znalesc miejsca zwlaszczaze jestem troche jeszcze podziebiona a tu taka wredna pogoda caly czas cos siapi , nie wyjde na dwor bo boje sie powrotu krtani , brzydko kaszle sama flegma , poszla bym na kijki no ale mam nadzieje ze pogoda sie poprawi.Jak juz mowilam 3 tygodnie super a teraz troszke meczy ale lekarz z terapi mowil ze antybiotyk mogl tak zadzialac i powinno puscic , wierze w to , bedzie dobrze . Widze ze odwiedzaja nas panowie to dobrze ze sie nie krepuja i szukaja pomocy a moze i oni sami cos nam dopowiedza pozdrawiam .

Ewelnka bo sie zaczerwienie:) Maju uwierz w koncu ze bedzie dobrze,to podswiadomosc robi z Toba co chce,daj odpoczac swojej psychice nie mysl tak o tym co bedzie nie czekaj na atak,im wiecej bedziesz myslec tym lek napewno sie pojawi.Paul widzisz zaczyna mi sie podobac Twoj tok myslenia,czyli mozna prawda?:) Chlopaku masz psaje,jestes mlody kopnij w dup... ta nerwice daj luz olej ja niech sobie robi co chce a jak zobaczy ze ja olewasz pojdzie sobie moge Ci to obiecac.Wredna jest owszem potrafi somatycznie wywolac kazdy rodzaj bolu,ataku paniki ale jak zobaczy ze sobie radzisz to odpusci to Ty jestes lekarzem w tej parze i pokonasz bestie uwiazesz ja na lancuchu *ciocia * Ania obiecuje :) Robert to samo tyczy sie Ciebie dacie rade bo wystarczy chciec a bedzie z gorki,owszem bedzie jeszcze was trzepac,bediecie umierali po raz 101 ale jak nie umarliscie 100 razy to za 101 tez przezyjecie.Idzie wiosna lato bedzie sloneczko,zielono o tym myslcie a nie o jakiejs tam nerwicy:) niech idzie w cholere.Dziekuje za zyczenia buziaki dla wszystkich :)

Tak Maju to jeden z glownych objawow nerwicy,bole kostno -miesniowe.wynika to z tego ze caly czas miesnie sa spiete podswiadomie naprezamy organizm co za tym idzie caly uklad miesniowy do walki do ataku jestesmy w pelnej gotowosci,rozluznij sie poloz na kanapie zamknij oczy poloz rece na brzuchu,wez gleboki oddech przez nos i delikatnie wypuszczaj przez usta liczac w myslach do 6 na 6 zebys miala wydech czyli wdychamy nosem gleboko,wydychamy ustami delikatnie wypuszczajac powietrze,zobaczysz ze pomoze ale skup sie na oddychaniu,rece na przeponie zebys czula oddech,to pomaga sie odprezyc i zrelaksowac.

Dzięki za życzenia :-) najlepszego kobitki. Aniu mieszkam na Wrzeszczu. Teraz siedzę na zajęciach na PG jeszcze i zaczyna męczyć. Głowa juz zaczyna boleć , szczęka cała mnie boli, plecy mecza ale walczę na sucho. Najgorsze jak uszy mi zatyka i takie uczucie jakby chciały zacząć boleć. Można zwariować ale nie można się poddawać :-)

Gość Robert1984

No Ewelinka fajny pomysł był by z tym ze jak bysmy tak wszyscy, to takie naszegrono ktore wymienia sie informacjami i sie wspiera spotkali sie gdzies na piwku w jakims barze czy kawiarni i tak usiedli , poznali sie, pogadali , wymienili swoimi doznaniami i obiawami ale w taki sposob ze posmiali sie z tego wszystkiego z tej całej nerwicy to było by fajnie, był by to tez jakis ogromny krok w kierunku walki z tym cholerstwem:) Ale ja z okolic łodzi wiec troszke pozbierac nas razem było by ciezko :) dzis miałem w miare spokojny dzien , taki lajtowy dosyc, fajnie czasem odpoczac od tego:) czuje sie taka normalnosc wtedy:)

Gość Robert1984

I dla Ani owszem szczegolne podziekowania bo faktycznie daje takiego kopa zeby isc do przodu:) Miło sie pisze z wami wszystkimi, rowniez Paul i Iza daja od siebie cos, kazdy cos pozytywnego:) duzo tez zaczynam po woli rozumiec jak starac sie z tym radzic. Mi juz np z tymi bolami miesni i kosci tak nie dokucza , wczesniej na poczatku to owszem, lewa noga i reka bardzo dretwialy kuły i ciagły i tez serducho i oddech był taki płytki i tetno wyzsze. teraz tylko meczy najbardziej sama głowa jak juz łapie, ale walka wewnetrzna z tym i do przodu, wierze ze wszyscy damy ładnie sobie rade. Trzymajcie sie cieplutko dziewczyny i miłej spokojnej nocy zycze i jeszcze raz wszystkiego co najlepsze:) buziaki

Gość Ewelina67

A ja jestem z Podkarpacia i mam do Was aż za daleko :/ ja wczoraj byłam z wynikami usg tarczycy i nic jakaś torbielka jest kontrola za rok :) jeszcze musze sprawdzić żelazo czy się wchłania a najgorsze ze jem jem a nie przybierać na wadze tylko spadam :( nie dość że jestem szczupła to jeszcze teraz będę wyglądać jak kosciotrup :) a po za tym macie jakieś ciekawe książki do polecenia na temat naszej wspólnej koleżanki? Ania ta książka którą zaczęłam czytać co Ci pisałam jest beznadziejna wogole nie wciąga połowę rzeczy nie do zrozumienia dziwna dlatego szukam innej godnej polecenia pozdrawiam buziaki i miłego dnia u mnie taka mgła ze nic nie widać!

Haj chlopaki i dziewczynki.Pogoda sie spierdzielila u mnie przyznac sie kto ukradl sloneczko?! Ewelinko kup sobie ksiazke *Nie boj sie lęku* Borwin Bandelow to napisal,bedziesz zachwycona,ja ja czytam drugi raz.Zobaczysz sama rewelacyjna jest :) W kazdym empiku jest,zreszta kazdemu z was ja polecam.Pomaga zrozumiec czym jest nerwica,jak to mowia trzeba poznac swojego wroga wtedy uda sie go pokonac.A teraz kawka juz pachnie w calym domu wiec panstwo pozwola ze udam sie na ta przyjemnosc:) Pisac mi tu nie mileczec:) Robert,Paul jak tam dzisiaj?Iza samopoczucie u Ciebie mam nadzieje ze dobre :) Maju Ty musisz ciutke zwolnic,organizm oslabiony po chorobie,to nie grypa u Ciebie to oslabienie zreszta idzie przesilenie wiosenne i nasze samopoczucia ciut sie pogorsza ,jestesmy my nerwicowcy wrazliwi na zmiane pogody ale to minie niech tylko przyjdzie juz ta wiosna i jak ktos znajdzie sloneczko to prosze odeslac.:) Kawa dla wszystkich :) ja stawiam Buziaki

Witam wszystkich :-) o Aniu to fajnie to możemy coś pomyśleć nad spotkaniem :-) S dzisiaj u mnie było fajnie noc spokojnie, do pracy sobie zawedrowalam .. Było dobrze i.... Głupia sprawa kopnął mnie prąd bo podlaczalam ładowarkę i oparłam się delikatnie czołem o ścianę bo nie mogłam dosięgnąć. Nie bolało ale dziwne uczucie i nerwica dala o sobie odrazu znać. Teraz meczy mnie aż pracować nie mogę :-(

Witam wszystkich :-) o Aniu to fajnie to możemy coś pomyśleć nad spotkaniem :-) S dzisiaj u mnie było fajnie noc spokojnie, do pracy sobie zawedrowalam .. Było dobrze i.... Głupia sprawa kopnął mnie prąd bo podlaczalam ładowarkę i oparłam się delikatnie czołem o ścianę bo nie mogłam dosięgnąć. Nie bolało ale dziwne uczucie i nerwica dala o sobie odrazu znać. Teraz meczy mnie aż pracować nie mogę :-(

Gość Ewelina67

Izka mnie też tak raz prąd kopnął i ręką cały dzień jakby dretwiala na drugi dzień było ok a ostatnio przed świętami jak choinkę ubieralam światełka mi w ręce wybuchły tzn ta końcówka hehe nic się nie stało tylko ręce i nos na czarno mi okopcilo haha teraz się z tego śmieje ale wtedy śmieszne to nie było! Dasz rade nie myśl że to nerwica tylko prąd Buzki pozdrawiam

Gość Robert1984

Hej dziewczyny:) no mi dzis nie najgorzej dzien mija, moze troche takie zesztywnienie szyi odczuwam czasem i troszke ciezka głowe no i lekkie bardzo przemieszczajace sie uciski na czubku głowy ale to delikatniusie dzis. wiec jak na rzie jest oki:)

Gość Robert1984

No i Aniu masz racje ze z tej łodzi to moze i nie tak daleko do trojmiasta ale to cos sie pomysli bardziej latem z wybraniem sie na morze :) ja np zadnych ksiazek zwiazanym z tym nie czytam dziewczyny, powiem wam tez ze jako takich bardzo powaznych lekow moze i nie mam po za tym co było wczesniej ze myslalem ze mi głowe rozsadzi lub sie cos wyleje lub peknie z powodu tego uciskania. I tez tylko nad jednym nad czym sie zastanawiam nie raz to z kad sie to bierze np w momencie kiedy nie jestem zestresowany niczym, nie mysle o tym a i tak potrafi ten ucisk przyjsc głowy to takie najdziwniejsze bo wydaje sie jakby tak bez powodu Aniu. to dziwi. uszy tez zatyka czasem jakby pelne były. no to tyle. a wracajac do samopoczucia to dzieki wam nie jest zle jak tak sie popisze z wami to własnie z usmiechem na buzi:) a z pradem uwazajcietez tam hehe:)

Robercie bierze sie to z podswiadomosci :) Poprostu caly czas jest organizm gotowy do walki,mimo ze wydaje sie Tobie ze jestes zrelaksowany i nie masz stresu to poprostu to co do tej pory sobie wypracowales procentuje,ale jak sam przyznaj coraz slabiej.Cokolwiek odczuwasz olej to naprawde,zajmij sie czyms zobaczysz ze szybko wszystko minie,tylko nie wsluchuj sie i nie daj nerwicy szans na nakrecenie sie do granic paniki a wszystko bedzie mijac, usciski w glowie i inne golegliwosci ich nie ma to kwestia napiecia organizmu ktory przez jakis czas tak funkcjonowal,a teraz wyluzowales wiec jest zdziwiony :) a nie wspomne juz o nerwicy ta to musi miec szoka ze jak to ona ie meczy a Ty ja olewasz zobaczysz spakuje sie scierwo i sobie pojdzie jeszcze pobryka ale coraz slabiej:) Iza nic Tobie nie bedzie,od czasu do czasu nawet czlowiek majacy nadcisnienie jak go pierdzielnie prad to uwierz zaden organ nie zareaguje na to.Nie nakrecaj sie to bylo jedno male pikniecie,bez znaczenia dla Twojego nadcisnienia.Jasne ze jak walnie mile to nie jest,ale dotyka to kazdego ot pech poprostu:) Ewelina jak tam :)?