Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Jestem tu nowa ale już dłuższy czas czytam forum i tylko chyba dzięki niemu jakoś funkcjonuje. Choruję od października 2015 roku wiec staż mam krótki ale to co przeszłam z tym dziadostwem to tragedia. Co chwilę co innego mnie boli do tego choruję na nadciśnienie to razem jest wybuchową mieszanką mojego strachu. Ale widze nie jestem sama, chodź dziwnie to zabrzmi bardzo mnie cieszy :-)

Witaj IzaIza nie liczy sie ile kto choruje czy miesiac czy kilkanascie lat,w obliczu nerwicy wszyscy jestesmy tacy sami:) wiek tez nie ma tu nic do tego.A ze lepiej sie czujesz jak odkrylas ze jest nas wiecej i pomaga to Tobie to super po to jest forum,do popisania i do poczytania:) Pozdrawiam Cie serdecznie ps Ewelinko wez godzine przed wizyta uspokajacz zobaczysz ze bedzie dobrze dasz rade.Maju a Twoje zdrowko jak?

Mam wiele pytań pewnie niektóre się powtorza ale wybaczcie. Do bólu w okolicach klatki brzucha i głowy w szczególności skroni się przyzwyczaiłam. Zauważyłam że jak przyzwyczaje się do jakiegoś bólu i nie reaguje panika to organizm zmienia miejsce. Jak była klatka, brzuch to później skronie. A czy ktoś miał takie szczypanie pieczenie nóg. Nieraz jak idę to zaczyna mnie tak jakby szczypie i coraz wyżej aż do ud i przestaje. W międzyczasie kostki u stóp mnie pobolewaly. Ale tłumacze sobie ze jak w dwóch naraz to nic się nie dzieje bo się nie da tak parami odrazu. Ale teraz boli mnie jedna lewa noga na wysokości piszczela i juz panika. A nic sobie nie zrobiłam w nią. I nie wiem czy to znowu ta nerwica sobie upatrzyla teraz nogę i mnie męczy czy coś się tam robi. :-(

No niestety Izo to nerwica,miesnie sa napiete caly czas co powoduje bole pieczenie zarowno rak jak i nog,srodkowej czesci plecow.Wredna pani z tej nerwicy,ze tak meczy,ale jak mi tlumaczyla moja lekarka,trzeba to olewac i sama zauwazylas ze potrafi sie zmiejszyc objaw lub cakiem ustapic za to laduje sie w nowe miejsca,im bardziej bedziemy to lekcewazyc tym szybciej bedzie poprawa.Oj Maju to Cie rozlozylo,dbaj tam o siebie szybko wracaj do zdrowia:) trzymam kciuki mocno pozdrawiam serdecznie

A czy wszyscy bierzecie leki bo tak czytam i co chwilę jakieś nazwy się pojawiają a mi też lekarz przepisał asertin ale ja się tak bardzo bałam go brać ze nawet recepty nie wykupiłam . Ale dodatkowo leczę się na nadciśnienie w akademii medycznej i zapytałam mojego profesora co mam zrobić. I powiedziałam ze jego zdania będę się trzymać. To powiedział mi ze jeżeli są dni ze nie potrzebuje nawet roślinnych leków uspakajajacych to żebym się wstrzymała. Moja Pani psycholog tez mi powiedziała ze można bez leków wyzdrowiec. Terapia najważniejsza.

Witajcie nie mialam cala dobe internetu nic wogole awaria dostawcy wiec dopiero teraz moge napisac:) Ewelinko ,Maju jak samopoczucia:) Jak dentysta przezylas? Izo masz bardzo madrego lekarza kardiologa i madra pania psycholog ,sluchaj sie ich a uda sie Tobie.Ja tez funkcjonuje bez lekow,moje objawy sa cisnieniowe,ze skokiem pulsu zdaza sie to raz na jakis czas wiec tabletka tu sprawy nie zalatwi.Doraznie dobrze miec uspokajacz typu afobam szybko likwiduje lęk bo po co sie meczyc ale ja go jeszcze nigdy nie bralam.Nie neguje osob ktore biora leki sa takie stadium czasem nerwicowe ze trzeba jak pomagaja to ok,np jak Ewelinka bierze i dobrze niech sie wyciszy spokojnie.Ale walka z nerwica polega na jak napisalas psychoterapi,walce z samym soba,to my jestesmy jedynym lekiem na nia,nikt za nas tego nie wygra,nie zmiejszy objawow poniewaz to nasza psychika nam psikusa robi.Jasne ze czasem jest ciezko nikt nie obiecywal ze bedzie latwo.Napewno nie mozna sie poddac,trzeba wszystko robic aby to scierwo odpuscilo,leki sa ok ale nie zwalnia to do pracy nad samym soba.Serdecznie pozdrawiam.

Gość Ewelina67

Hej dziewczyny miło Was widzieć ,słyszeć czy czytać :) Aniu byłam u dentysty przeżyłam hehe byłam tez u endokrynologa i hormony w normie jak Pan doktor stwierdził mógł się wytworzyć chwilowy stan zapalny który minął i dlatego niskie tsh wyszło ale dla pewności dał mi jeszcze skierowanie na usg tarczycy! Dziś mam też wyniki eeg co będzie dalej się zobaczy! Ja biorę ten SERTAGEN dopiero ponad tydzień i czytając Wasze wypowiedzi żałuję że go wzięłam bo chyba dało by rade żyć tak jak Wy tylko z jakimiś uspokajaczem raz na jakiś czas :(ale już za późno tylko gorzej pewnie będzie ho odstawić ale co nas nie zabije to nas wzmocnienia pozdrawiam

Lek Sertagen to najnowszej generacji specyfik,jak kazdy lek ktory odstawiasz bedzie dawal jakies nieprzyjemne odczucia,to ze wzielas nic sie nie stalo 3 miesiace z tego co wiem do pol roku pozniej bedziesz z niego schodzic.Mowilam ze przezyjesz:) Ja wlasnie tez ide do endokrynologa na 13 mam wizyte zobaczymy co mi wyczyta z kolejnych badan hehe:)

Gość Ewelina67

Napewno będzie wszystko ok daj później znać! Ja jutro mam neurologa i tak w kółko od lekarza do lekarza jeszczez dziećmi lekarze dochodzą juz mi się to znudziło hehe ale tak to jest jak się coś spier.... To wszystko naraz i jeszcze ta pogoda wczoraj lało dzisiaj śnieg z deszczem... A u Was jak tam?

U mnie slonko sie wylania ale zimno taki chlod nieprzyjemny ale nic nie pada na szczescie :) Nie martw sie kochana ile ja zwiedzilam lekarzy to hoho,a karetka tez przyjezdzala dosyc czesto:) Wiesz kiedy zdalam sobie sprawe ze przegielam jak do mnie pod blok podjechala karetka,cala zaloga ktora wysiadla akurat z psem spacerowalam powiedziala mi *dzien dobry* wiec jakis impuls wtedy mnie natchnal ze jednak nieszkodliwy *wariat * ze mnie i trzeba jakos z ta nerwica zyc,ciezko bo kluje w sercy czy cisnienie lekko w gore juz panika sie wkrada ale no przeciez nie bedzie mna nerwica rzadzic:) A endokrynolog to akurat trzeba pokazac wyniki wiec zobaczymy co powie na tarczyce pewnie uslysze jest Pani zdrowa hehe:)

Witam samopoczucie nie za ciekawie krtan mimo antybiotyku nie puszcza a i nerwica jakby przy okazji daje znac ze jest nie opuscila mnie moja przyjaciolka . Jutro powinnam pojsc na terapie bo w piatek ja koncze i ma byc podsumowanie , ale fizycznie a i psychicznie do kitu no ale jeszcze dzis caly dzien zobaczymy , Aniu czekam na wiesci, pozdrawiam .

Dzięki za podniesienie na duchu :-) najgorsze ze wiem ze nic mi nie jest bo tak mówi mój profesor ale i tak panikuje i nie wiem jak sobie radzić do końca. Najgorsze są drętwienie kończyn. Np teraz stopa mi drętwieje do połowy łydki i meczy mnie to że jakiś zakrzep czy inne badziewie. I nie umiem swojej głowie przemówić :-(

Gość Ewelina67

Hej ;) Maja może plukaj sobie dodatkowo gardło szałwia albo woda z solą lub woda z sodą oczyszczoną może syrop prawozlazowy ?A Ty Iza może poprostu spróbuj się zrelaksować jakoś i nie myśl o tym lub weź hydroksyzyne może coś pomoże wiem ze się łatwo mówi ja jak narazie czytam książkę ,,pokonać lęki i fobie ,, fajna jest dużo z niej można skorzystać jest wiele fajnych dialogów wewnętrznych które pomagają !Pozdrawiam piszcie bo nudy :)

Ewelinko literatura super tez akurat to czytam mam jeszcze Pokonac lęk wiec nawet te same ksiazki czytamy:) Izo my majacy nerwice mamy wrecz obsesyjna manie wkrecania sobie wszystkiego,ciezko nad tym zapanowac.Zaufaj lekarzowi i swojej intuicji,sa osoby ktore z nerwica walcza dlugie dlugie lata,daja rade raz lepiej raz gorzej ale przeciez nei sztuka jest sie poddac.Ja bylam u endokrynologa z wynikami tarczycy sa wrecz idealne tarczyca pracuje dobrze.Kolejne badanie wyszlo na 5+ jak zreszta sie spodziewalam.Zaufalam lekarce ktora przeciez ma wiedze a nie ja poslugujaca sie google.Dobrze pisze Ewelina,postaraj sie rozluznic zajac czyms.Maju na gardlo podobno miod dziala bardzo lagodzaco.Tak samo jak woda z sola czy woda utleniona rozrobiona z woda zwykla.Pomagaja tez cukierki mietowe bardzo mocno mietowe,ogolnie jak gardziolko chore trzeba cos ssac zeby slinianki pracowaly.A jak wasze samopoczucia wieczorkiem?:) pozdrawiam dziewczyny serdecznie

Gość Ewelina67

U mnie Aniu nudy hehe byłam z psem wieje zimno pada :/ a tak to nic ciekawego się nie dzieje !Co do książek mam jeszcze,, pokonaj depresję, stres i lęk ,, jak przeczytam to powiem czy godna polecenia a u Ciebie jak samopoczucie?

A u mnie dzis takie na 3+ zle nie jest ale bywalo lepiej:) Mysle ze ta pogoda jest zeby sie nie wyrazac do d... :) Tez bylam z psina i chlodem ciagnie po nogach.Ksiazki wogole lubie czytac ta* pokonac leki i fobie* jest fajnie napisana takim zrozumialym jezykiem a i porady dobre.Czytaj szybko mi napiszesz recenzje :) A u Ciebie jak wieczorek mija:)?

Podpowiem na krtan bo przechodziłam ostatnio to aż u laryngologa skończyłam. I dowiedziałam się że te płukanie woda z solą, utleniona, tabletkami do ssania aby slinianki pracowały to samobójstwo u tez to popełniłam . Laryngolog mnie oswiecil ze: 1. Żadnych landrynek, owoców, cukrow po 17 albo najlepiej wgl przez minimum miesiac 2. Żadnej gorącej kawy i herbaty tez miesiac 3. Tabletki na gardło ale te nawilżające czyli takie żelki 4. Lek typu polprazol Bo krtan dostaje od za dużego kwasu w żołądku. I zastosowalam się i jak ręką odjal po kilku dniach :-)