Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

wiecie co jest najsmieszniejsze? ze jak sie obsesyjnie mysli o chorobie to faktczynie objawy wystepuja..jak wymyslilam guza mozgu to mnie glowa bolala i uciskala..ale p ozniej wymyslilam bialaczke i guz przeszedl..i tak w kolko jest..ale sa pozytywne strony..rzucilam papierosy,alkoholu boje sie nawet dotykac,staram sie miec duzo ruchu i zdrowo odzywac,na okraglo same owoce,warzywa i soki:)wmawiam sobie ze to mnie uchroni przed chorobami:))
Gość catullus
Ja się panicznie boję raka płuc. Zaczęło się od bólu pleców (gdzieś przeczytałem, że tak się to może objawiać) no i potem zaczęły się bóle w klatce piersiowej itp. Też rzuciłem fajki i teraz żałuję, że w ogóle zaczynałem. No i nie potrafię się uwolnić od tych myśli, kurka wodna.
ja tez zaluje ze zaczynalam..ale jakos o raku pluc jeszcze nie myslalam..mnie teraz strasznie meczy rozlanie sie wyrostka...ja to w ogole mam takie mysli ze wydaje mi sie ze jestem swirem..np boje sie panicznie operacji roznego typu,boje sie ze nie wybudze sie z narkozy albo wyobrazam sobie ze jestem smiertelnie chora i wszyscy sie nade mna uzalaja,wszedzie dookola litosc..a ja nie cierpie litosci...i nei moge zniesc tego widoku..
Gość catullus
To lepiej nie myśl :D. Ogólnie rzecz biorąc, to mamy ostre problemy z hipochondrią ;). Zastanawiam się, kiedy z tego wyjdę, bo mnie to bardzo, bardzo męczy. Już nie mam siły do siebie samego. Nie można tak cały czas się przejmować swoim zdrowiem. Łatwo powiedzieć, trudniej zrobić.
Gość catullus
Hm, wiem coś o tym, im dlużej o czymś myślisz, tym gorzej się czujesz. I rzeczywiście wszystko da się sobie *wkręcić*, włącznie z uczuciem duszenia się. Psychika potrafi płatać figle. Ja już po 2 melisie i trzecim validolu :D. Nie wiem, czy to coś pomoże, ale na pewno nie zaszkodzi ;).
Gość catullus
Wzajemnie, Doroto. Tak, od niecałych dwóch tygodni biorę bioxetin, w pierwszym tygodniu się strasznie dziwnie czułem, teraz czekam aż zacznie działać. Poza tym, chodzę do psychologa raz w tygodniu i chyba tylko to mi jest w stanie pomóc. A Ty?