Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim przedemna jeden z najgorszych tygodni z tymi dolegliwosciami dziwne bo braklo mi tabletek niby wszystko bylo oki bo todwa dni niebrałem ale tak mi sie jakos porobiło ze do tej pory to odczuwam taki jestem otepiały wylekniony tylko bym w łóżku leżał i najlepiaj spał jak troche poleże i pospie to wskakuje na obroty ale ogólnie zle na mnie działaja te gorace dni musze isc do neorologa moze tam sam jakies przyczyny mojego stanu gdyz badanie EEG ma wynik nieprawidłowy napadowy ale padaczki nigdy niemiałem i powiedział że leczenia niewdraża bo samego wyniku sie nie leczy co wy na to sam niewiem bo ja juz sobie wkrecam ze mi sie cos w głowie dzieje chodz miałem robiona tomografie i tam zabardzo nic zagrazajacego zyciu niewykazało

Gość a28aga28

Witajcie Wczoraj mialam gastroskopie,,uf przezylam to dziadostwo..wrrrrr. Dawno nie mialam rzadnych atakow czy mysli natretnych od okolo tygodnia zazcelo cos mnie brac, to wewnetrzna telepawka, lęk,przesadna wrazliwosc i znow mysli natretne od kilku dni..... Moze to dlatego ze nie mam tej pracy, ze zaduzo mam wolnego..... cholerka wie....wkuzra mnei to skupianie sei na pzrelykaniu, bo jest to jak mucha.....Staram sie robic spacerki codziennie, tak nazrekalam na swoj wyglad to zazcelam robic brzuszki systematycznie, neizaduzo ich ale staram sie byc sytematyczna i konsekwentna i tez za gotowanie sie wzielam,,na solarium chodze,, dla siebei samej..... wkuzra to bo w gotowaniu tzreba cos probowac a jak mam swoje fazy to jest to badzo meczoce i niemile..... Nie chce gnusniec, zcesto tak sie czuje gdy dzien jest pelen objawow i jakos nie moge sie odgonic od nich...... tzn poradzic, wstyd mi!!!!1! tyle lat juz mam te nerwice a dalej to samo.....rece mi juz opadaja....normalnie

Halo kochani co słychać u mnie spoko jakoś leci ostatnio mam bardzo dużo pracy na budowie i nerwica dała spokój ale dzisiaj mnie dopadła na nowo w pewnym momencie tak bardzo źle się poczułam zrobiło mi się słabo i nagle bardzo gorąco a w kaltce tak mnie piekło że masakra. teraz jest trochę lepiej ale też nie najlepiej. strasznie mnie piecze w klatce piersiowej i jestem bardzo słaba kręci mi się w głowie. pogoda u mnie też się popsuła bo dzisiaja jest bardzo duszno i parno ale nie pada. kochani później się odezwę idę się teraz wykąpać pozdrawiam papa

Czesc jestem tutaj nowa od roku czasu mam ciagle nudnosci szum w uszach bol brzucha i zoladka.caly brzuch jest wrazliwy na dotyk nie ma sekundy zeby nie bolalo przez to wszystko dostaje napady lekow ze umre.czy ktos tez tak mial czy nerwica daje takie objawy caly czas nie ma sekundy zeby bylo dobrze.mialam robiona gastroskopie i kolonoskopie i jest ok morfologia tez.dostaje juz szalu od tego wszystkiego.pozdrawiam

Gość a28aga28

Hej XXX nudnosci to tez czesty objaw nerwicy.Ja tez mialam takei odruchy jak mialam wrzody ale to wyszlo w gastroskopi i dostalam leki na wrzody, skoro Ci wyszly ok to z newicy najprawdopodobniej. Wiesz ja podczas mojej nericy tak na pozcatku mialam silne beigunki napzremian z zaparciami i okazlas sie to tzw zespol jelita drazliwego, tez moze takie objawy dawac, tez w brzuchu mzoe kluc bolec itp jelita porpsotu pod wplywem silengo stresu so tam ponapinane, na to sa leki, aby wyciszyc te jelita, ja bralam debridat zamiennik debretin jakos tak, ale pogadaj jeszce z lekarzem ogolnym o tym, tez mnei na dotyk bolalo..i wlasnei tak to dziala w nerwicy ze jak boli, jak jelita sa rozdraznione to zclwoeik i tam sie skupia, nasluchuje, weim niemile to.... to sa mysli natretne a im bardziej sie skupiasz tym bardziej czlowiek panikuje.....keidys tak mialam, teraz mi sei zaczyna od gardla ze sie udusze, brzuch sei robi jak balon i tam w brzuchu nasluchuje eh, dziadostwo, ceizko jest odgonic mysli natretne ale jak wiele osob mowi nei warto i nie powinno sei z nimi wlaczyc bo napeiraja ze zdwojona sila!!!!!!!! tzreba odwrocic uwage!!!!! sapcer, muzyka, rozmowa,medytacja gra,ksiazka, ruch... cokolweik co zatrzyma to stado mysli!!!! Ja mam ostatnio bardzo trudny okres ze wszystkim.....pozdrawiam Wszystkich, odezwijta sie reszta!!!!!! co tam u WAs?????

Hej A28Aga28 i PAWELPANIKA Wam to chociaż te leki pomagają a mi nie od roku juz tyle tabletek sie nabrałam że za niedługo to moja wątroba da o sobie znak.ja mam ciągle problem z wypróżnianiem nigdy nie mialam biegunek brzuch boli czasami ale żołądek boli dzień w dzień jest wrażliwy na dotyk jak sie tam dotknę albo córeczka sie przytuli do mnie to zbiera mnie na wymioty robi sie jeszcze gorzej.te objawy sa nawet jak jestem w pracy i nie mam czasu na myslenie.czasami wychodze z córeczką na spacer przejde kawałek drogi i musze wracac do domu bo te złe samopoczucie nudności i ból żołądka doprowadza do tego ze zaczynam sie bac ze cos mi sie stanie na ulicy.czy od nerwicy mozna miec stan zapalny crp mialam 68.nie trzesa mi sie rece tylko ten żołądek boli i caly bok pod lewym zebrem.kiedys bralam aurex i sedan to pomoglo mi w lękach jak to bralam to mialam wszystko gdzies ale ból był dalej.tak tutaj sobie poczytałam troche i kurcze ta nerwica to dziadostwo.wie sie o tym ze sie nic nie dzieje ze zdrowiem i nie mozna jej pokonac.ciesze sie z zycia bo stalo sie lepsze a dolegliwosci sa i wszystko niszczą.boje sie ze mam cos tam jakiegos torbiela czy cos ze sie gdzies ukrył i zostawie moja córeczke sama. trzymajcie sie Wszyscy i głowa do góry nadejdzie czas że pokonamy to dziadostwo:) Pozdrawiam

Witam moi drodzy. na poczatek do XXX wiesz co bo tak czytam twoje posty i myślę że ty możesz mieć nerwicę żołądka bo wszystkie objawy które masz na nią wskazują wiem co jakiś czas temu taż ją miałam i wszystko było dokładnie jak u ciebie czyli raz biegunka potem zatwardzenie wieczny ból żołądka po czym kolwiek zjadłam takżę myślę że ty to masz. a tak w ogóle witam cię w naszym gronie i pozdrawiam serdecznie. kochani co u pozostałych, u mnie nawet ok czasem gorsze dni ale wiecie jak to bywa. zresztą ostatnio w ogóle nie mogę dogadać się z moim A wiecznie się kłucimy a ostatnio to już o mało się nie wyprowadził, wiecznie coś mu przeszkadza jego zdaniem wszystko robię źle, juz czasem nie mam siły dzisiaj ma jakiegoś focha bo w ogóle się do mnie nie odzywa tak bez powodu twierdzi że jest zmęczony bo w nocy nie spał ale z innymi gada na luzie i nawet się śmieje a do mnie nic, masakra z tymi chłopami ręce opadają. co do mojej koleżanki to jest różnie a teraz jak się nie mogę z nim dogadać to franca atakuje jak durna. a najgorsze to to że mam problem z chodzeniem bo normalnie tracę równowagę. nie mam siły. już pomału wymiękam !!!!!! kochani a co wy tak żadko tu zaglądacie missajgon , edyta, załamana , nerwusek, paweł , i cała reszta odezwijcie się !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej wszystkim:) dzisiejszy dzien jak kolejny do bani.spedzilam go w pracy i znowu wymioty ból pod lewym żebrem cały dzień nudności.Lena jak Tobie to przeszło czy to w ogóle mi przejdzie mam to juz rok i ani dnia spokoju.Wiem ze jest Ci ciężko z powodu chłopaka tez pewnie ma dosyć Twojej choroby i ta nerwica wykancza Was.tez mam tak ze swoim chłopakiem zaczynamy sie oddalac od siebie on ma juz dosyc mojego ciaglego zlego samopoczucia nawet nie mozemy nigdzie jechac bo zawsze konczy sie to zwiedzaniem pogotowia stanami zapalnymi.Lena głowa do góry będzie dobrze:) uśmiechnij się! porozmawiaj ze swoim chłopakiem co jego gryzie o co chodzi że nie chcesz żeby tak było bo bardzo go kochasz i zależy Ci na nim.nie fochaj sie na niego.wydaje mi sie ze musimy ich zrozumiec nie wiemy jak byśmy sie my zachowały jakby to oni byli na naszym miejscu.hmmm ciezko jest z ta choroba ale trzeba z nia walczyc i nie dac sie.trzymajcie sie cieplo milej i spokojnej nocy:)

Witajcie kochani:) dawno mnie nie było, wpadłam na chwilkę bo już późno spać trzeba bo jutro do pracy U mnie jakoś leci, niestety nerwica jest jak ta bomba z opóźnionym zapłanem nie wiadomo kiedy wybuchnie......... Ale jest pękna pogoda, siedzimy z córeczką całe popołdnia na dworze jest pięknie:) XXX jeszcze nie doczytałam co ci dokładnie dolega, ale piszesz że boli cię ciągle brzuch i masz nudności i wymioty, witaj w klubie, ja już się męcze z bólem brzucha 10lat, mam ścisłą diete leki i jakoś daję radę ale początki były okropne. Tyle że ja mam refluks żołądkowy czyli cofanie się treści żołądkowych do przełyku, przez to żołądek jest narażony na kwasy no i pojawia się silny ból, a nawet stan zapalny żołądka u mnie tak niestety jest. Ale duzo też daje nerwica, wystrczy że zjem coś w nerwach i juz ból jest murowany. LENA masz racje z chłopami tak jest, ale tak jak pisze xxx trzeba trochę przymknąć na nich oka, bo oni nie są w stanie wyobazic sobie co to jest za choroba nerwica... Aguś a co tam u ciebie???co taka smutna?

Hej Nerwusy!!!Lena U mnie dobrze. Szkola wiec nie mam czasu na nic. Od jakis 3 dni mamy super pogode, wiec jak moge to jade na plaze. Dzisiaj tez bylismy i zasnelam, dobrze ze M czuwal hehe. W sobote bylam na imprezie, kochani ale sie wytanczylam, do 4 rano. Lubie takie imprezy, gdzie nogi bola jeszcze na drugi dzien :)XXXX Lena ma chyba racje, nerwica zoladka bedzie. Jesli badania nic nie wykazaly, to najlepiej byloby sie mniej denerwowac. Zalamana fajnie, ze jestes tu z Nami. Aga daj na luza, odpoczywaj zanim dostaniesz nowa robote i masz racje jak odwracasz uwage od nerwicy to ona jakby cichnie, tak jest w moim przypadku. Lenka tez mam teraz taki okres, ze kloce sie z M o byle co, bedzie dobrze, jak wykanczanie domku idzie??Kochani padam dzis, to wczorajsze balangowanie sie odzywa, ale coz od czasu do czasu sie nalezy :)Slodkich snow i do nastepnego.Papaty.

Jej wszystkim:) XXX ja w zime mialam takie epizdody z zołądkiem i nudnościami aż czasami myslalam,ze jestem w ciazy. Teraz mi przeszło na serce, więc podejrzewam,ze nerwica atakuje wszystko po kolei jak jej się chce tzn zignoruje się np objaw nudnosci to pojawiają się zawroty głowy zignoruje sie zawroty to pojawiaja sie problem z oddychaniem i tak w kółko. LENA a sproobuj Ty wyciaganac reke, moze jakas dobra kolacja we dwoje po co sie wkurzać głupotami:) PS też mam czasami ,ze wydaje mi sie,ze juz nie dojde bo sie wywale i strace rownowage ale nigdy sie to nie przytrafilo wiec to tylko głupie przeczucie ktore nie musi sie ziścić. Ja nadal problem mam z sercem i to tak już troche trwa... Ale staram sie z tym jakas funkcjonować i za około miesiąc idę zbadać serce do specjalisty. A lato jest jakoś łatwiej się pozbierać. Nawet ławiej mi radzić sobie z uderzeniami gorąca niż w tą zimę gdzie jak czasem je miałam i musislama wyjsc na mroz by ochłonąć ludzie patrzyli na mnie jak na debila hehe no coż... codziennie coś mamy innego na to wychodzi... Pozdrawiam Was Trzymajcie się

Kochani witam, u mnie dzisiaj porażka czuję s to się makabrycznie źle lęki. ból serca, strach przed wszystkim jejku nie daję rady to chyba przez te kłutnie z A nie mam siły czuję się jakby mnie z krzyża sciągli kochani czy to się kiedyś skończy czy jeszcze będę normalana ja już nie wiem wymiękam. czuję się jakby mnie ktoś w głowe palną nie umniem chodzić normalnie boję się najbardziej tego że dostanę jakiegoś zawału przez te nerwy i że umrę. przepraszam ale jestem bardzo załamana nic mi nie wychodzi wszystko mnie wkurza. czuję jakbym miała umrzeć i już czasem to bym chciał żeby się nie męczyć. kochani przepraszam papa

Hej! :) jestem tu nowa, ale podobnie jak wszyscy, którzy tu zaglądają mam nerwicę, 25 lat na karku a to paskudztwo mnie dopadło :/ ale wiecie co zauważyłam, że ostatnio zrobiłam się strasznie zamknięta w sobie, jakaś rozkojarzona, często się zamyślam :/ przeraża mnie to, bo zawsze byłam energiczną, wesołą i bardzo kontaktową osobą... Czy to też objawy nerwicy? Proszę o jakieś słowa pocieszenia pozdrawiam

Lenka jestem z Tobą, trzymaj się jakoś kochana:) Kucze szkoda ze kłócicie się z A, a może postaraj się unikać sytuacji zmerzających do sprzeczek. nNie wiem co ci poradzić, bo ja dziś też się fatanie czułam, do tego stopnia że jak wróciłam z pacy i zjadłam to aż zwróciłam:( NO I dziś strasznie mnie boli w lewym boku, czuje takie kłucie ciężar ehh No ale dostałam @ i boli mnie głowa więc totalny spadek formy. Asiaaa witaj, no niestety nerwica dopada w każdym wieku nawet częściej młodych ludzi:( NIESTETY ja też kiedyś byłam radosna, żywiołowa pełna enerii do czasu gdy dopadła mnie tak przeklęta nerwica. Ale ja zawsze powtarzam sobie że mam cel w życiu, mam dla kogo żyć i muszę się trzymać!!! Warto powtarza,ć sobie to co mamy osiągnęliśmy pozytywnego.

Hej Nerwusy!!!Lenka jestem z Toba, trzymaj sie i tak jak Zalamana pisze nie kloc sie z A, nie wolno nam nerwusom :)Zalamana jak dobrze od Ciebie uslyszec, szkoda ze tez spadek formy. Czesc Asiu, coz franca atakuje bez wzgledu na wiek i potrafi namieszac. Coz moge Ci powiedziec trzymaj sie i badz z nami, pisz tutaj, bo moja droga to forum pomoglo mi w bardzo duzym stopniu i nadal pomaga. Kochsni lece do nauki. Buziaki, glowy do gory i slodkich snow. Papaty.

A u mnie urlop dopiero od 23 lipca, ale już się nie mogę doczekać! Pomimo, że pewnie nigdzie nie pojadę, ale sam fakt psychicznego odpoczynku od pracy poprawia nastrój :) dzisiaj czuję się już troszkę lepiej, ale jakieś dziwne zawroty mam głowy :/ starałam się dużo rozmawiać z koleżankami w pracy, ogólnie o wszystkim, pośmiać się troszkę, to mnie zawsze stawia na nogi więc mam nadzieję, że i wylanie swoich żalów tutaj będzie w jakimś stopniu formą terapii :) dziękuję za słowa wsparcia :) będę tutaj zaglądać bardzo często i mam nadzieję będę mogła z Wami porozmawiać :)

Hej kochani witam wszystkich nowych nerwusów i goraco pozdrawiam...ale tez jak tak mysle ze tyle nas jest i ciagle sie ktos pojawia jakie te zycie jest nasze usłane nerwami tak to nazwe.....człowiek jest wesoły by jutro byc smutny i zmarwiony bojący sie że ta nerwica go wykonczy a ta franca jest niedoprzewidzenia moze uderzyc w każdej chwili ja sie teraz jakos pozbierałem ale bez dopalaczy dla nerwusów bym niedał chyba rady cloraxen rano 5 przez tydzien teraz biore tylko połówke rano noii jakos funkcjonuje potem odstawie i bede na hydroxyzynie hm coz zrobic wolałbym nic niebrac ale nieraz sie nieda kochani

Cześć kochani u mnie kicha to znaczy pogoda do kitu bo cały dzień pada i jest ponuro ja mam bardzo niskie ciśnienie i kiepsko się czuję. jak to u mnie bywa mam problem z równowagą kręci mi się w głowie a jak dzisiaj poszłam na targ to myślałąm że padnę tak mi się słabo zrobiło że szybko pobiegłam do auta aż sie przeraziłam a byłąm sama - masakra!!! w ogóle jestem taka przybita z A jeszcze nie jest za dobrze chociaż rozmawiamy ze sobą ale co z tego jak jemu nic nie pasuje, wszystko mu przeszkadza. czepia się byle czego a kochani ja nic mu nie mówię na temat mojej nerwicy on wie że jestem chora ale przy nim nawet jak kiepsko się czuję to przy nim udaję że wszystko jest ok. także sama nie wiem o co mu wiecznie chodzi, starałam się z nim rozmawiać a on twierdzi że ja jestem wredna i złośliwa a tak wcale nie jest ale z chłopami tak bywa. chyba prawda??????????? widzę że przybywa tu nowych kochani pamiętajcie że zawsze jesteśmy razem piszcie zawsze!!! musimy sobie pomagać!!!! a gdzie reszta kochani piszcie co u was???? pozdrawiam i do następnego

Witam:) U nas dziś tylko 10 stopni zimno i wieje:( ja chcę letnią pogodę bo mam urlop!!!!!!!!! W dodatku od tej pogody dziś cały dzień bolała mnie głowa gdyby nie 3 ibumy max to nic bym nie zrobiła a tak to już jesteśmy spakowani:) No i boli mnie w lewym boku bo strasznie się zdenerwowałam, popsuł mi się laptop i przepadło dużo pięknych wspomnieniowych zdjęć z moją córeczką:(.... Oby jutro było lepiej!!!

Gość a28aga28

U mnie narazie spokoj bez wiekszych atakow, wiadomo fazy male jakies mam ale mysle ze to siedzenie na bezrobociu sprzyja takim myslom.... roznym, pesymistycznym. Martwie sie znow tym szukaniem pracy, jak sobie przypomne ze znow nowe srodowisko, nowi ludzie az mnie krew zalewa..... czemu nie moge osaisc w 1 firmie tylko w tak krotkim zcasie skazce jak ten debill, pchla?.... wiecie co meczy mnie to juz, bo czuje ze potzrebuje stabilizacji a tu wszystko na nie, czuje sie bezsilna!!!poporstu, dlugo sie adoptuje, jak ide do pracy to sie boje ze sobie nei poradze w nowej i takei mysli lekowe teraz mnei drecza ;-(, gdyby miec polot, zagluszyc je, stac sie pewniejsza siebie zycie moje byloby latwiejsze i lzejsze i weselsze!!!!!!!!!!!. biore leki na jajniki mam male cysty, biegunki mnei biora przy tym..jutro ide do kontroli. a tak to kulinarnie w domu sie udzielam ;-) i zabralam sie za kondycje swoja ;-) soaceruje i cwicze brzuszki ;-) 2 miesiac juz ;-) systematycznosc jest dla mnei wazna ;-) cwizce ja ;-). Pozdrawiam kochani, piszcie co u Was ;-) gdzie reszta jak sie macie czujecie?? pozdarwiam Wszystkich