Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

To ja znow . już wykapana i pooglądam chwilkę filmy i do spania mój A ju śpi bo jego tato miał dzisiaj imieniny i wypili sobie troszkę a ja siedze i sie nudze. kochani piszecie że macie złe sampoczucie po tabletkach, ja miałam tak jak brałam jakieś tabletki i xle się czułąm to je zmieniałam bo pa jakimś czasie było jeszcze gorzej to były skutki uboczne po tabletkachi nawet lekarz kazał zmienić teraz mam moim zdaniem dobrze dobrane leki bo fajnie się czuję. załamana ale mi zrobiłaś ochote tymi krokietami mniam mniam ale ja chyba we srodę zrobie ale pierogi ruskie bo bardzo lubie. a krokiety zrobie dopiero na święta. kochanie jak się czujecie ty i córeczka ja dalej się nie wyleczyłam jak przez trzy tygodnie bolało mnie gardło i w końcu przestało to teraz mi głos odebrało i mam zajebistą chrype. oj jak nie urok to sraczka haha EDYTKO a co u cibie jak zdrówko nie widać cię tutaj??? NADIA a ty gdzie sie podziewasz??? i cała reszta kochani pozdrawiam wszystkich dobranoc papa

Lenka moja córcia już dochodzi do siebie, nawet apetyt jej pomału wraca, został jej kaszel co mnie troszkę martwi ale jutro zrobie jej sok z czerwonego buraka. A ja mam tak zmieniony głos że ludzi odstraszam masakra, ciężko nawet mówić ale w sumie to nie narzekam bo gardło już nie boli. Ja na swięta będę robiła barszczyk wielkanocny a na drugi dzień świąt chyba normalnie polski schabowy będzie:) Lenka mój tat też dziś imieninki obchodził:) byliśmy u niego złożyć życzenia:)

Czesc MISSAJGON, kurcze żle się trochę określiłem z tymi lekami, mam wyrzuty sumienia to że po nie sięgnełaś to duży krok by coś z tą nerwicą zrobić, ja z roku na rok obserwuje to gorsze objawy i uparcie nic z tym nie robie myśląc że może pewnego dnia bedzie lepiej. Moze się przełamie w koncu i zaczne leczyc tę nerwice. Trzymajcie się idzie wiosna! czeka nas ulga :)

Witam! nie pisałąm bo miałam kilka intensywnych dni dziękuję jednak za troskę LEno:) Kochani zima non stop za oknem! ALe ostatnio miałąm udane dni byłam poza domem bardzo długo i tak - chwilami źle się czułam ale zostawałam mimo wszystko bo tak sie nie da życ, jezdziłam nawet sama samochodem! To jest cos! Troche doskwiera mi serce i chyba dla świętego spokoju pojde w tym tyg do lekarza zeby mnie osłuchał:) NIe buore leków nie mam w tej chwili 57 zł zeby wykupic je a niedługo konczy mi sie recepta wiec chyba po ptakach, mam w torebce tylko lek w razie *ataku* i to mnie chyba jakoś uspokaja. Pozdrawiam Was kochani, jakos msimy sie trzymac moze rzeczywiscie przyjdzie wiosna - bedzie lepiej w to wierze:)

Gość a28aga28

Witajcie kochani ;-) witam stala ekipe missjagon, nerwusek, rolniku ;-). U mnie tez roznie teraz, najgorsze to chyba sa u mnie te hustawki nastrojow, 1 dzien euforia az mnie unosi a na 2 dzien czy 3ci dol i apatia, nie umiem jakos tego wywarzyc.W pracy tez roznie, zgrzyty tez, wkuzraja mnei te 3 zmiany, bo jakos teraz sil jakby mniej i tylko praca i dom w sensie lozko eh ;-/ sen. Tez od kilku dni znow mam swoje fisiowanie napady lęku, ale to czuje ze mi sie nazbieralo, w pracy sie pozarlam z jedna kolezanka starsza, tak niby spokojnie sie gadalo a temat pzrerodzil sie w klutnie, na temat tego ze mam tyle lat a nie mam dziecka, ze zegar biologiczny mi tika i zebym nie pzrespala tego czasu ;-(, bardzo mnei to dotknelo, jetsem teraz sama juz rok a co tu mowic o dziecku eh ;-(. Martwie sie tym ze tyle ogranizcen e mnie, czlowiek nie wierzy w siebie i zamaist pzrec i isc naprzod to sie bo a bo nie wyjdzie a bo bedzie zle a bo se nie poradze.Psycholog mi powiedzial ze moja nerwica wynika z tego ze ja sie boje doroslosci eh ;-/. Martwie sie tym ze mam tyle lat i nic nie mam swojego, ze mieszkam z rodzicami jescze majac tyle lat i ze czlwoeik sam i taki jakis niezaradny w swej nerwicy, chodze na terapie ale zadko bo zcetso musze kombinowac z dojazdami zazwyczaj chodze 1 w meisiacu gdy mam nocki.Znow teraz mam te swoje objawy takeigo skupiania na jedzeniu posilkach i jakby odruch fekania eh ;-( wkuzra i pzreraza to, a zyje juz tyle lat z ta franca eh. Z pozytywow to to ze jednak jest ta praca jakis grosik, nigdy nie lubilam nie meic grosza, bylam u fryzjera i wracam do swojego koloru natruralnego kosztem pzrepalenia wlosow eh ale sam fakt zmiany tu istotny heheheh ;-) i ze teraz mam wolne to sobie odpoczne, pogram i zrelaksuje sie robiac tego jacobsona.martwie sie ze bedzie gozrej, ze keidys moje ataki tak sie naisla ze nic nie wezme to buzi eh ;-(, pozdrawiam i pzreoraszam ze taki smutny post, za oknem u mnie sypie snieg, lekow nie biore juz rok ;-).

Hej Nerwusy!!!Ostatnia noc mialam super, nalykalam sie apo-zolpinu i spalam do 5 rano, naprawde odpoczelam. Natomias poprzednia noc to byl koszmar. Nie wiem Kochani co zrobie z ta sertralina, bo zle ja znosze. Poczekam ten miesiac i jak nadal bedzie jak jest to bede musiala odstawic i cos innego dostac, zobacze. Mirku ja tak pytam z ciekawosci,bo naprawde podziwiam osoby, ktore nie biora lekow i sobie radza. Tak bardzo bym chciala tez nie brac swinstwa, ale jak sobie pomysle co w nocy przezywam to jednak strach wygrywa. Poprostu jeszcze nie moja pora na zycie bez lekow. Kochani mimo, ze ostatnia nocke mialam oki, to nadal jestem bardzo zmeczona. Dziewczyny, chlopaki ciesze sie, ze ruch jakis wzgledny na naszym forkum, pozdrawiam i sle calusy dla wszystkich. Do nastepnego. P.S.Zalamana jakbys miala chec i czas to wrzuc ten przepisik na ciasto, bo tak zachwalalas, ze zrobilabym:)

Hej A28AGA28 Ja też jestem w podobnej sytuacji byłem w związku 4 lata mieliśmy poważne plany ale nie udało sie zdradziła mnie, nie umiałem jej tego wybaczyć i to wszystko zakończyłem, no i teraz jestem sam co prawda samodzielny sam sie utrzymuje itd. ale obawiam się że już nikgo nie znajdę i będę sam na starość a jestem juz w takim wieku ze własne maluchy do przedszkola powinienem wozic ;) MISSAJGON na pewno przyjdzie taki moment że nie bedziesz juz musiała brać leków z tego co czytałem to na początek bez leków się nie obejdzie potem to juz z górki najgorsze masz za sobą :) mam nadzieje że już nie masz tych skutków ubocznych EDYTTA widzę że u Ciebie super aż miło się to czyta:) i to bez leków no no podziwiać oby tak dalej :) Trzymajcie się!

Witam kochani co słychać u mnie spoko w głowie mi się nie kręci na szczęście ale dzisiaj jest okropny dzień dla mnie bo strasznie boli mnie z tyłu głowa to znaczy teraz zaczęła i od razu uczucie gorąca i straszny lęk przed nie wiadomo czym ale myślę że zaraz mi przejdzie w ogóle od paru dni czuję się ok zawroty odpuściły nie wiem na jak długo ale mam nadzieję że na zawsze ale muszę jeszcze coś zrobi c z tym ciśnieniem bo zauważyłam że skacze mi ono. a czy wy się orientujecie czy jak się bierze tabletki na cisnienie to ono nie skacze i jest unormowane???? bo ja boję się tego ciśnienia że coś mi się stanie a w ogóle kiedy mi skacze to kiepsko się czuję i od razu mam lęki i czuję jak gorąc uderza mi do głowy. MISSAJGON bardzo sie cieszę że twoje nocki się poprawiły oby tak dalej ja tez zazdroszczę wszystkim tym którzy nie biorą tabletek i umieją walczyć z tą francą bo ja jestem mądra ale tabletki łykam bo wiem że bez nich nie dam rady chociaż bardzo bym chciała się ich pozbyć a najbardziej chciałabym pozbyć się tej francy ale jeszcze nie wiem jak???!!!!!! co u ciebie jak dzisiaj zdrówko jak samopoczucie !!!! EDYTKO bardzo się cieszę z twoich sukcesów że jakoś sobie radzisz z tą francą, nie poddawaj się ja wiem że jak się ma zajęcie to nie mysli się o tej francy i chce się żyć. powodzenia kochanie a dzisiaj co u ciebie jak samopoczucie ???? ZAŁAMANA a co u ciebie dzisiaj jak dzień minął jak zdrówko ??? kochani pozdrawiam was wszystkich czekam na jakieś wiadomości od was i do później papa

Hej Nerwusy!!!Ale pogode mamy...., kiedy to sie skonczy???Mirku, Lena dzieki juz mi lepiej, ale kurka myslalam, ze nie dam rady. Co prawda z nasennymi zasypiam, ale wreszcie wyspana jestem. Mirku co do skutkow ubocznych to chyba zaczynaja sie zmniejszac, ale powiem Ci, ze wesolo nie bylo. Porownanie mam tylko z lexapro, a przy tym leku nie mialam zadnych dolegliwosci. Ale jak to ja dobrej mysli jestem, poza tym musi pomoc bo po to jest:)Kochani ja juz chcialam pomidorki, papryczke siac a tu nici bo zimno i snieg popaduje, a w Polsce slyszalam, ze masakra tak pada. Aga na wszystko przyjdzie pora, na zwiazek tez. Nie ma co sie pchac w cos a pozniej byc nieszczesliwa. A medycyna moja droga prze do przodu, wiec wiekiem a zajsciem w ciaze bym sie nie przejmowala. Edytko jak tam nauka idzie???Kochana ja tez mam nadzieje, ze juz niedlugo wiosna zawita:)Dziewczyny, chlopaki lece poogladac jakies filmy a pozniej spaciu:) Udanego wieczorku zycze, papaty.

Gość nerwusek30

Witajcie, ostatnio pisalam,to system mi wywalilo, mam nadzieje,ze teraz bedzie ok. MISSAJGON super,ze sie wysypiasz, bo przeciez sen to zdrowie:) Ja tez tu wypatruje wiosny i ...nic. EDYTA tez czasmi tak miewam, po czym pojawia sie lek, ale zaraz probuje odwrocic uwage i mija (raz szybciej a raz troche trzyma). AGA nie przejmuj sie tym, co ludzie mowia. Zawsze gadali i beda gdali. A zycie sobie ulozysz, milosc przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie:) Staraj sie nie skupiac nad tym co Ci nie wychodzi, tylko mysl jestem super i sprobuj znalezs pozytywne rzeczy i na nich sie skupiaj. Wiem,ze sa chwile,ze widzi sie tylko te zle rzeczy, ale nie poddawaj sie!!! LENA wiem,ze zeby stwierdzic nadcisnienie, to trzeba codziennie, najlepiej o tej samej porze mierzyc cisnienie (tak przez miesiac), zapisywac i potem idziesz z zeszycikiem do lekarza i on moze cos stwierdzic. Bo wystarczy,ze sie troszke zdenerwujesz i juz cisnienie skacze. Ja kiedys tak spanikowalam,ze cisnieniomierz zwariowal i od tamtej pory nie mierze, bo sie boje. A ja zmierzylam sie z franca i pojechalam tym pociagiem i zawiozlam mezowi rzeczy:) Bylo nawet ok. Oczywiscie byla ze mna kolezanka, to mi z pewnoscia dodalo otuchy. Na razie koncze. Pozdrawiam Wszystkich.

Witam wieczorkiem NERWUSEK dzieki za odezw ja już ponad dwa tygodnie codziennie mierze ciśnienie i jak na złość jest ok to znaczy jet różne bo czasem jest 120/75 a czasem 150/90 takie mam skoki tego cisnienia ale najgorzej jest wtedy kiedy na dworze jest ciepło gorąco latem tak jak ostatnio jeden dzień był taki ciepły i już mialam skok cisnienia az do 160/95 i wtedy czułam się okropnie było mi słabo i o mało nie zemedyałam a czy orientujesz się czy jak zazywa się tabletki na nadcisnienie to one regulują i wtedy ono tak nie skacze??? bo ja nie wiem jak to jest???? pozdrawiam aha i cieszę się z sukcsu jazdy pociągiem pomału a do przodu. kochani pozdrawiam wszystkich jeszcze za chwilke wpadnę idę zrobić dla A kolacje bo zgłodniał!!!

Już siedze w końcu u mnie pogoda dzisiaj była piękna aż zyc sie chciało rano jadę na zakupy na taki targ do grodkowa zaszaleć czuje się ok.już dom sobie przystriołam w jajeczka a mój A się ze mnie smiał że tyle tego wyciągłam ale ja lubie takie pierdułki. edytko a co u ciebie jak się czujesz znowu do du.... oj jak mi ciebie szkoda ale widzisz to tak jest ja też tak mam raz słońce raz deszcz w oczy i tak cały czas musimu byc silne trzymaj się kochanie missajgon cieszę się że już u ciebie lepiej oby tak dalej ty twarda jesteś i żadna franca nie da ci rady kochanie głowa do góry pozdrawiam. do jutra kochani dobranoc papapapapapa a co u ciebie załamana ???? odezwij się nerwusek jak u ciebie pozdrawiam

CZESC JESTEM TUTAJ PIERWSZY RAZ NERWICE MAM OD 16 LAT Z ROKU NA ROK JEST CORAZ GORZEJ ALE MAM TO SZCZĘSCIE ZE MAM SWIETNEGO MEZA SUPER CORKE KTÓRZY W TYCH ZLYCH CHWILACH SA PRZY MNNIE NA KTÓRYCH ZAWSZE MOGE LICZYC ALE NERWICA MNIE WYKAŃCZA KIEDYS MIAŁAM TYLKO BOL LEWEJ REKI SZYBKIE TĘTNO DUSZNOSCI TABLETKI BRAŁAM BARDZO SPORADYCZNIE ALE TERAZ BIORE CO WIECZÓR BO INACZEJ NIE ZASNE MUSZĘ JESZCZE NAPISAĆ ZE 1,5ROKU TEMU TATA MIAŁ UDAR JEST SPARALIZOWANY 4 MIESIACE TEMU ZMARŁA MI MAMA I MOZE DLATEGO JES ZE MNA GORZEJ CIESZE SIE ZE SIE ODWARZYŁAM NAPISAC TO MÓJ PIERWSZY RAZ JESZCZE SIĘ ODZEAWIE PA PA

Hej wszystkim,dawnomnie nie było bo próbowałam radzic sobie sama ale wielka dupa, ups. mam pytanie i pilnie prosze o odpowiedz bo do lekarza ide za dwa tyg i chyba zwariuje, dosłownie. CZY MIELISCIE TAKI DZIWNY STAN W GŁOWIE NI TO BÓL A NIE BÓL , NI TO ZAWROTY GŁOWY, TAKIE ODERWANIE OD RZECZYWISTOSCI JAKBY DO WAS ZZA SCIANY MÓWILI I WY PRZEZ SZYBE PATRZYLI, TAKI DZIWNY MAM STAN PLUS MEEEEEGA LĘK ŻETYM RAZEM JEDNAK UMRE PLUS DURNE SNY , ŻE SNI MI SIE MÓJ ZMARŁY TATA I MI SIE WTEDY WYDAJE ŻE JAK MI SIE ZMARŁY TATA SNI TO JA TEZ UMRE I DZISIAJ JESZCZE MI SIE SNIŁO ZE SIOSTRA ZMARŁA CHOCIAZ ŻYJE, zwariuje.prosze was odpiszcie mi czy w waszej głowie było tez tak dzienie bo sie boje udaru albo ze mam guza albo nie wiem co,panika na maksa.tak, jakbym była oderwana od rzeczywistosci a wszystko sie dziłaoobok mnie.coś takiego , trudno wytłumaczyc,jak wstaje to godz jest ok a potem do wieczora mam talki stan tak mam juz dwa dni pozdrawiami odpiszcie jaknajszybciej

Hej Nerwusy!!!!Stajnia ja tez tak mam, to znaczy ze boisz sie smierci. Ja tak boje sie, ze umre iz kazdy sen ze smiercia odnosze do siebie lub bliskich. Kochana jak Ci sie sni smierc to na dlugie zycie, wiec nie masz sie co nakrecac jeszcze dlugo pozyjesz. A jesli chodzi o glowe to gdy mam atak paniki to myslenie jest nieracjonalne, mozesz czuc sie jakby za szklem. Stajnia jakie leki bierzesz i jakie dawki???

Hej. Missajgondo tej pory brałam seronil10i pramolan poktórym sie czułam fatalnie.a teraz ide doinnego lekarza,juz czekam na nowe leki bo zwariuje.nawet nie pale od soboty bo sie tak boje ,ze umre,teraz mnie cos w klatce boli i mysle sobie że od głowy miidzie w dól. to śmieszne może ale ja myśle od rana do wieczora jak sie czuje nawet jak bardzo nie chce.pozdrawiam was i jak wy dajecie rade to nie pojmuje,czytam i podziwiam co niektórych

Gość nerwusek30

Witajcie, STAJNIA ja dzisiaj mialam cos podobnego, czekalam pod szkola na dzieci, rozmawialam z kolezanka i nagle taki dziwny ucisk glowy, jakby zaciskajaca obrecz i taki dziwny obraz, nie wiem jak to opisac. Nie byl rozmazany, niby ok, ale jakos inaczej. No i zaraz lek i serce zaczelo mi walic. Juz mi sie to zdarzalo, wiec zaczelam sobie tlumaczyc,ze to nic zlego, wzielam tabletke na bazie melisy i mowilam sobie zaraz minie i minelo, ale teraz jestem przymulona, najchetniej bym sie polozyla spac, le jeszcze lekcje z dziecmi na mnie czekaja. LENA leki na cisnienie sa po to,zeby je unormowac. A ja dzisiaj mam dola, bo wlasnie zle sie czuje, tzn. rozwalilo mnie to przed szkola i tak sobie mysle dwa dni wczesniej jade pociagiem, mozna powiedziec w nieznane i jest praktycznie ok, wracam podbudowana z mysla dam rade tej francy. A tu nagle nie wiem czemu prawie atak paniki i znowu dol i brak nadziei na normalnosc:( Pozdrawiam wszystkich i ide do lekcji:)

Hej Nerwusy!!!Ja tez dzis mialam nie najlepszy dzien. Najpierw do psychiatry, niestety nie moglam wiecej brac sertraliny. Pani Madra zmienila mi na lexapro, jak poprzednio do tego dodala nowy lek, ktory kosztuje fortune. Nie wydam takiej kasy na jeden lek. Za dwa tygodnie znow mam wizyte, wiec jej to powiem. A druga wizyta u internisty (gdzie po raz pierwszy dostala ataku paniki w poczekalni, wszystko zaczelo mi sie rozjezdzac, opanowalam jak lekarz mnie wezwal), bo mnie w klacie tak bolalo ostatnio, ze juz nie wyrobilam. Oczywiscie znow tym razem Pan Madry stwierdzil, ze to nerwica i tyle. Dostalam przeciwbolowe. I wiecie co tez tak mysle. Ta franca zabiera nam zycie. Stajnia jak dlugo bralas te leki???I jak sie teraz czujesz, mam nadzieje, ze przechodzi???Stajnia wlasnie dzis pod wieczor czuje sie jakym z wolna swiat odczytywala, wiec kochana nie jestes sama.Nerwusku super, ze dalas rade z tym wyjazdem, pociagiem, szkoda, ze dzis Cie zlapalo, ale glowa do gory, no dziewczyny przeciez nie moze byc, ze ta malpa nas pokona. Lena moja droga jak cisnienie???Zalamana, Edytko, Nadia, Mirku, Lukaszu, Aga i tak bym mogla wymieniac, Kochani co u Was???Papaty i jeszcze pozniej wejde, walne sobie herbatke na odstresowanie:)

ja biore cloranxsen i jet niezly bynajmniej mi pomaga jest niedrogi i dobrze działa na zawroty glowy czuje sie po nim dobrze a biore tylko wieczorem plus magnez osłonowo pije siemie poniewaz doszły mi jeszcze problemy zolądkowe i to jest najgorsze ból jest taki ze pot mnie zalewa ale musze jakos funkcjonowac wiec radze sobie jak moge fajnie ze jestescie trzymajcie sie cieplutko bo wiosny nie widac...

Witam dziewczyny choiaz człowiek czuje,ze juz po nim ze umiera bo ja pamietam moj pierwszy ata gdzie siedzialam w oknie i myslalam sobie: boze prosze zebym nie teraz umarła, nie w ten sposob jeszcze tyle przede mną to musi sie podniesc mnie tweraz tez uciska w klatce, czuje sie nie moge oddychac kazdy oddech kontroluje bo tak sie boje uduszenia to jakos zyc musimy kurde nie mozna sie poddac... chce tyle rzeczy w zyciu zrobic! i wy na pewno też! jestem przekonana ze zrobimy te rzeczy bez wzgledu na wszystko!!!!!