Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wszystkim, Ofelio, wciąz Cie nie ma??? :( Mirku, ja chodzę na terapię i mam nadzieje, ze w czyms mi ona pomoze, ale mam jakies pesymistyczne nastawienie do tego. Moze po 5 latach tez dojdę do wniosku, ze była mi potrzebna, no oby :) Askad Ty jestes jesli mozna zapytac? Jesli ze stolicy, to moze podsunę Ci swoją terapeutkę, ona na pewno nie gryzie i potrafi sprowadzic na ziemię :) Chociaz działa to na mnie przez krotki okres czasu, bo po 2 godzinach od wizyty u niej wszystkie moje lęki wracaja jak bumerang :) Dlatego boję sie przyjmowac leki, poniewaz zdaje sobie sprawę z tego, ze nie mozna brac ich przez całe zycie i nie rozwiąża one naszych problemów, a po odstawieniu ich nerwica moze powrócic z podwojoną siłą. Staram się radzic z tym bez farmakologii, ale jest ciężko, ponad 2 lata się męczę z różnymi objawami, jak nie serce, to głowa, jak nie głowa to duszności, jak nie to to ściska mnie w gardle, wkółko coś i nie wiem jak z tym życ. Narazie nie ma wyboru jakos trzeba zyc i zaakceptowac to cholerstwo. Zawsze mozna sie pocieszyc, ze to tylko nerwica, a ludzie mają gorsze choroby. Hum... nie wiem czy to dobre pocieszenie :)

Załamana, masz niedoczynnosc tak jak i ja. Od 2 tygodni biorę lek o nazwie metizol. Ale ogromnej poprawy nie wiedzę. Oczywiscie naczytałam się o nadczynnosci w internecie i o skutkach ubocznych podczas stosowania metizolu i jeszcze bardziej się nastraszyłam, wiec moze dlatego jest tak a nie inaczej. Jakie masz objawy tej nadczynnosci?

Załamana, masz niedoczynnosc tak jak i ja. Od 2 tygodni biorę lek o nazwie metizol. Ale ogromnej poprawy nie wiedzę. Oczywiscie naczytałam się o nadczynnosci w internecie i o skutkach ubocznych podczas stosowania metizolu i jeszcze bardziej się nastraszyłam, wiec moze dlatego jest tak a nie inaczej. Jakie masz objawy tej nadczynnosci?

Witam wszystkich, u mnie dzisiaj imprezka już prawię wszystko mam zrobione jjeszcze tylko trochę posprzątać i się wykapać. czuję się ok tylko mam jakis taki ogólny niepokój w srodku nie wiem dlaczego ale staram się go opanować jestem jakaś taka ospała nic mi się nie chce. NADIA nie chcę cie denerwować ani martwić ale masz rację zę nie wyleczona do końca nerwica wraca po jakims czasie z podwójną siłą jestem tego dowodem. miałam tak to była masakra. teraz powiedziałam sobie że zrobie wszystko aby się jej naprwdę i na zawsze pozbyć. wydaje mi się że pomoże mi w tym psycholog on nauczy mnie tolerować tą france i nie zwracać na nią uwagę bo kiedyś jak byłam u psychiatry ale tylko raz to on własnie mi tłuaczył że w psychoterapi własnie o to chodzi żeby nauczyć się ją tolerowac nie zwracając uwagi na jeje ruchy bo każdy człowiek ma nerwicę tylko jeden się jej daje a drugi wygrywa i my też musimy wygrać. poświęć się tej psychoterapi a zobaczysz że ci się uda. MAMDOŚĆ ja tez biorę cital dla mnie jeste bardzo dobrym lekiem ma tylko nadzieję że one pomogą mi pozbyć się tej francy. ja też często mam takie dni jak ty ale to nic takiego lekarz mi mówił że czasem będę taka ospała bo one też tak działają na lepszy sen ale wtedy poprawiam sobie samopoczucie kawą i jest ok. kochani co u reszty missajgon a ty gdzie się podziewasz? nie ma cię i nie mam??? odezwij się załamana a u ciebie co??? i cała reszta odezwijcie się ?!!!

Hej Nerwusy!!!Lena jestem tylko troche sie dzialo. Jednak franca nie zapomniala o mnie. Nie moge oddechu zlapac, nie wiem co to, moze nerwobole. Kochani ostatnio dowiedzialam sie, ze gostek, ktorego znam tez mial nerwice i z niej wyszedl. Nie uzywal tabletek tylko medytowal. W przyszlym tygodniu powinnam sie z nim spotkac i dowiem sie wiecej. Jak tylko cos konkretnego bede wiedziec to dam znac. Lena baw sie dobrze, wszystkiego naj dla Twojego chlopa. Zalamana mam nadzieje, ze nie bedzie to powazna sprawa.Hej Nadiu, Mirku, Edytko i Ofelio.Buziaki Kochani i do nastepnego. P.S. Jutro mamy urodzinowe party ojca M. Juz torcik zrobiony:)Papaty

Witam ja juz po imprezie tylko mam strasznego kaca strasznie mi sie w głowie kreci okropienstwo. MAMDOSC pytałam lekarza czy mozna pic to powiedział ze tak ale ja jak wiem ze bede pić to w ten dzien nie biore tabletki. i na kaca tez nie biore missajgon ja tez ostatnio nie mogę złapać oddechu i boli mnie klatka piersiowa a dzisiaj to przy tym kacu cała sie trzese ale na szczęście to już koniec imprez. kochani kończę nie mogę się skupić później wpadnę jak trochę mi przejdzie pozdrawiam

MAMDOŚĆ powiem ci tak na początku ja zaczęlam brać tabletki też nie odważyłam się napić, zdarzyło mi sie to raz bo też bałam się drugiego dnia i kaca bo wtedy napadały mnie straszne lęki, bałam się chodzić i nic nie mogłam zrobić czułam się wtedy jakbym umierała ale teraz to już wiem że tabletki działają i nic mi się nie dzieje owszem też czasem coś mnie napadnie ale zaraz przechodzi myślę że te tabletki mnie w srodku uspokoiły i nie nakręcam się tak ja kiedyś. zresztą ja czasem w tygodniu nie biorę tabletek i widze że jest ok ale jak nie biorę dłużej jak 3-4 dni to już zaczynam się nakręcać. poczekaj jeszcze jakiś czas jak zauważysz różnicę w tej fracy czyli że trochę ci odpuszcza tez nie będziesz się bała wypić. aha wiesz co mam to do dzisiaj że jak mam kaca to moje zawroty w głowie są potrójnie mocniejsze masakra czasem to aż nie mogę dojść do kuchni. a co tobie najbardziej dolega??? pozdrawiam halo a gdzie reszta missajgon jak zdrówko jak z oddechami lepiej już??? zaraz kłade się spać jutro na giełdę a jeszcze ta impreza mnie dobiła i jestem bardzo zmęczona? a ty Edyta z jakiej okazji imprezowałaś?? jak się bawiłaś?? bierzesz jakieś tabletki na nerwicę?? kochani piszcie co?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam wszystkich papa udanego weekendu

WITAJCIE:) jestem wszystko już na jutro przygotowane:):) super się ciesze bo po pracy byłam sama z młodą w domu a udało mi się wszystko zrobić:) moje słoneczko usnęło:) tak uwielbiam na nią patrzeć jak śpi, taka do zacałowania:) u mnie dziś spokój, nie uwierzycie buszowałam dziś po galerii, wydałam 80zł i już mam moralniaka:(...ale kupiłam sobie 2 sweterki i bluzkę z krótkim rękawkiem i czapkę a córuni śliczne 2 spinki:)

LENA do tej pory balam sie brac tabletki ale chyba zaczne brac pramolan bo slyszalam,ze jest bdobry na takie ogolnie wyciszenie... prze.. zycie z ta nerwica naprawde. Imprezowalam bez powodu znajomi wpadli i posiedzielismy wspolnie, jak troszke wypije to chociaz umiem sie wyluzowac i to chyba jedyny plus bo ostatnio odkad choruje na nerwice to boje sie pic bo tak jka Ty mam potem lekkie leki i zawroty ale mam je w sumie non stop... Dobrej nocy wam wszystkim!

Hej Nerwusy!!!Ja wlasnie imprezuje, ale powiedzialam sobie, ze napisze jak bede widziec literki hehehe. Nie, nie wypije sobie winka nie powiem ale niezbyt duzo. Lena mam nadal problem z oddechem, ale uwazam ze to nasza Pani z nami pogrywa i tyle. Zalamana nie zaluj sobie, zrozumialam to niedawno i jak moge to zawsze sobie cos kupie i sie ciesze. Edytko tak trzymac, baw sie i ciesz sie zyciem, a jak kac dopadnie to i tak przezyjemy hehe.Mamdosc niby nie powinno sie laczyc tabletek z psychotropami, ale co tam jedno zycie mamy:) Kochani a gdzie reszta???My tutaj czekamy i martwimy sie o Was???Kochani koncze i ide dalej w tany, papaty.

Witam ja nie odważyłam sie jeszcze napić bo sie boje po karmi jak wypije to potem chodze cała rozczęsiona i taka napięta cała w środku ostatni na dzień babci wypiłam trzy lyki drinka a na drugi dzień nie mogłam se poradzić a czy wy też macie jakieś dziwne tiki rękami i nogami w nocy

Hej Nerwusy!!!!Juz po i imprezie. Bylo superkowo, troszku sobie winka popilam(uwielbiam).I dlatego blad w moim ostatnim poscie. Mamdosc lekow(psychotropow)nie powinno sie laczyc z alkoholem, ale jesli nie przesadzisz to nie powinno byc wiekszych konsekwencji. Ja po takiej degustacji czasami mam atak paniki, kaca. Jesli chodzi o nogi i rece to kiedys mialam bole i tego i tego. Teraz bola mnie nogi. Tak rwa w nocy, ze czasami jak bralam nasenne to bol mnie budzil. Teraz jest jakby lepiej i coraz rzadziej mam te bole. Kochani koncze na teraz ide cos do jedzenia M zrobic bo zaczyna jeczec hehe. Papaty i do nastepnego.

Witam u mnie spoko tylko mnie mdli nie wiem dlaczego. wkurza mnie to zawsze coś jestem taka ospała. MAMDOŚĆ ja też bardzo często mam gorsze dni tak jak ty dzisiaj trzęsę sie i nakręcam bez powodu. dzisiaj też jakoś tak mam mdli mnie a ja już Bóg wie co sobie wmawiam i się nakręcam nie umiem nad tym zapanować wszystko mi śmierdzi. czasem szkoda mi mojego życie jak wstaje rano i dobrze się czuję to ok ale jak mam gorszy dzień to już rano chce aby on się już skończył i modle się aby następny dzień był lepszy. co to za życie masakra jak tu żyć??? jak wy myślicie czy uda nam się z tego wyjść bo ja bym zrobiła wszystko alby mi się udało zazdroszczę tym co nie mają tej francy. EDYTA baw się do upadłego. korzystaj z życia. nie bój się tabletek one napewno nie zaszkodzą. missajgon no no co to za zabawy!!! super ty też baw się ile wejdzie co nam zostało innego. mam dzisiaj jakiegoś doła nie wiem z jakiego powodu dzień miałam spełniony na giełdzie czułam sie fajnie miałam dużo pracy ale to fajnie a teraz jak wróciłam do domu to mi się pogorszyło jestem smutna. ZAŁAMANA nie żałuj na siebie i maleństwo pamiętaj że my kobitki jesteśmy najważniejsze a 80zł to jeszcze nie majątek. także doradzam więcej takich wypadów do sklepów. kochani kończę narazie idę trochę poleżeć może ten humorek mi przejdzie i poczuje się lepiej do później papa

Hej Lena!!!Wez krople zoladkowe albo mietowe.Ewentualnie ze 2 rapacholiny(nie wiem jak sie pisze).Co tak Ci zle? Lena byly urodziny ojca M. U nas w domu, robilam ciasto, kolega robil gruzinskie kebaby. Bylo naprawde super. I musze Ci Lena powiedziec, ze wychodzi sie z nerwicy. Wzeszlym tyg. gadalam z takim gostkiem, ktory ja pokonal. Mam nadzieje, ze bede gadac z nim niedlugo i dostane mnostwo dobrych rad, ktore Wam oczywiscie opisze. Papaty.