Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Mirku ale ja nie widzę nic złego w tym że psycholog pyta się jak minął tydzień?, bo powiedzmy po kilku spotkaniach na których *poznajecie* się potem poprostu na wstępie opowiadasz jak zniosłeś tydzień czy miałeś ataki lęku, strachu jak nerwica dawała o sobie znać, już samo to że wyrzucisz to z siebie daje satysfajcje apotem następuje inna część spotkania, często to co dzieje się dziś jest odzwierciedleniem tego co było kiedyś, i dochodzi się wtedy gdzie popełniono błąd. u MNIE to tak wygląda, nie jest to tak że ja ciągle przytakuje, poprostu powstaje dyskusja, rozmowa wymiana spostrzeżeń a najważniejsze to to że ktoś cię rozumie i próbuje w jakiś sposób pomóc...... ale podstawa to bycie szczerym, otwartym co za tym idzie rozluźnionym

ZALAMANA11 Dzięki ze odpisałaś :) może masz racje dlaczego by nie spróbować. Ale co jak osoba nie potrafi się otworzyć? ma blokadę dla mnie takie otwieranie to wstyd, skoro muszę sie wyżalić to znaczy ze jestem słaby że sobie nie radze. Taka myśl mnie właśnie blokuje, co z tego że rzekomo ktoś mnie rozumie jak i tak swoje myślę na chwile moze jest to ulga ale emocji nie oszukamy. Tak czy inaczej trzeba spróbować jestem ciekaw takiej wizyty zemną takie rozmowy nie bedą proste. Czemu nikt nie piszę ????? Moze im wszystkim już lepiej i wolą o tym nie myśleć czasem i tak lepiej pa! :)

Kochani witam ja tylko na moment wczoraj nie miałam czasu aby do was zajrzeć pochwale się wam wczoraj mój A kupił mi złoty pierśćionek!!! ale jestem szczęśliwa. jadę do niemiec jak wróce to zajrze do was pozdrawiam wszystkich trzymajcie sie cieplutko papa kochane aha czuję się świetnie wam też życze super samopoczucia

Hej Nerwusy!!!Fajny dzien dzis mam. Zimno jak cholera a mi ogrzewanie padlo, cos sie zaczopowalo i w zimnicy siedzimy. Robo, Rolnik fajnie slyszec od Was, jak to Rolnik powiedzial dobrze slychac, ze zyjecie. Co u Was chlopaki???Zalamana leniucha zlapalas, ze na spacer Ci sie nie chce hehe? Lena super, no, no to sie A postaral. U mnie w rodzinie tez pare pierscionkow rozdanych juz w tym roku:) Ofelio, Nadio, Edytko co u Was???Jak zdrowka???Mirku musze Ci sie przyznac, ze ja nie wiem co Ty masz z ta slaboscia. Rzecza ludzka jest okazywac slabosc tak mi sie wydaje i zadna to ujma poprosic kogos o pomoc jesli takowej potrzebujesz. Zobacz tutaj w jakis sposob sie otwierasz, dlaczego nie mialbys zrobic tego samego w realu???Przeciez to nie ujma na honorze, ze masz problem natury emocjonalnej.Jednak to tylko moje skromne zdanie. Poza tym Kochani 2 nocki przespane, wracam do zywych:)Ogladalam Anne Karenine, bardzo fajnie zostala zekranizowana, podoba mi sie pomysl teatru i bardzo polecam. Papaty moi mili do nastepnego klika.

Dzien dobry wszystkim! snieg strasznie sypie i baaaardzo zimno! MIREK ja tez czesto mam tak,ze wole byc sama ale wydaje mi sie,ze to bład bo jak sie jest z kims to jakos czujesz,ze ktos moze Ci pomoc a to duzy plus wiec ucze sie teraz tego zeby nie uciekac w samotnosc jak cos sie dzieje tylko z kims o tym rozmawiac bo to pomaga tak mi sie wydaje a nie takie zamykanie sie na innych. ZALAMANA ja do larynologa ide w srode takze nie lekcewaze tego nie ma co! a w czwartek ide do neurologa takze znowu zaczyna sie pielgrzymka po lekarzach:)) LENA oby tak dalej bez tych glupich zawrotow! moze i ja pojde w Twoje slady i mi to za przeproszeniem gowno przejdzie! Buziaczki na ten dzien dla wszystkich do reszty wpisow ustosunkuje sie pozniej bo musze jechac na chwilke na uczelnie ,caluje was !

Hej, weekend miałam sporo pracy i nie miałam mozliwosci zajrzec do Was. Na początku , Lena chciałam Ci pogratulowac tego piersicionka, to wspaniale, ze ktos Cie kocha i na pewno wspiera w tych dolegliwosciach. Edyto, mam takie pytanie, czy Ty w ogole wierzysz w to, ze masz nerwicę? Bo jak tak, to po co kolejne pielgrzymki do lekarzy? Ja wlasnie mam podobny problem, moja psycholog radzi, abym dała spokoj z tymi lekarzami, bo jestem zdrowa i nie szukała wciaz jakis chorób, bo to bezsensu, takie błędne kolo, ale ja jakos nie mogę oswoic się z tą myślą, ze to tylko nerwica i tez wciąz zastanawiam się do jakiego lekarza tym razem uderzyc :( Z drugiej strony znam taki przypadek, kobiety, którą tak lekarze ignorowali, ze niby wszystko z nią w porządku, a na te chwile, lezy biedna na onkkologii :( Bolał ją brzuch, miała wymioty i tak od wakacji, lekarze mowili, ze to na tle nerwowym, stersująca praca itp i itd, a teraz okazuje sie, ze to sprawy kobiecy i to w takim stopniu :((( To straszne jak lekarze traktują pacjenta i wez człowieku się nie denerwuj:((( Mirku, jesli chodzi o psychoterapię, to tak jak juz wczesniej wspominałam, nie wierze w jej cudowną moc, ale na pewno nie zaszkodzi, i czasami warto przed kims sie otworzyc i wywalic to co w nas siedzi, ponoc najgorzej jest tłumic to w sobie. Idziesz do obcej osoby, ktora Cie nie zna, nie zna Twojego otoczenia itd, tak jak na spowiedzi, wszystko zostaje tylko miedzy Wami, wiec w sumie nie ma czego sie obawiac. Czasami ulgę przynosi sam fakt wygadania sie komus. Missajgon gratuluje Ci tych nocek, oby nastepne tez takie były :) nie ma co faszerowac sie tą chemią. Brawo, brawo, brawo :) Ofelio, co tam u Ciebie jak puls, unormowało sie trochę?

NADIA bardzo długo nie wierzyłam w to ale teraz juz wierze bo widze po sobie jak sie zachowuje, jak sama napędzam swój lek.. Długo to trwało bo wmawiałąm sobie długo guza mózgu dopoki nie porobiłam roznych badań. DO lekarza ide bo miałam wyniki tomografii i musze jej to pokazać no i wyszło mi zapalenie przy uchu wiec musze to sprawdzic rowniez:) NIe ma co pisać czarncyh scenariuszy... MOja psycholog tez mi mowi,ze lubie to robic miedzy innymi wmawianiem sobie chorb swiata x 10000 Dzis miałam naprawde straszny dzien, franca pokazała swoje oblicze. Dobra noc wszystkim, trzymajcie sie

Witam wszystkich ponownie wpadłam żeby poziękować za słowa otuchy i powiedzieć że lek zacząła działać jeśli ktoś nie wie jaki to cital biore żyje i funkcjonuje normalnie beż objawów już dwa tygodnie jestem bardzo zaowolona bo już zapominałam jak to jest żyć bez lęków życze wszystkim takich dni jak najwięcej

ZAŁAMANA u mnie tez wszyscy chorzy i roznosza zarazki!! Zima strasznie trzyma... az sie przez to podwojnie z domu nie chce wychodzic a jeszcze dzis zgubiłam rękawiczki i normalnie łapki odpadają hehe Samochod ostatnio nieodpalany tez i az akumulator sie rozwalił a zreszta nie lubie autkiem smigac bo korki sa mega a tramwajem szybko jakos to leci Co tam u pozostałych? Ponarzekajmy troche na zimie moze odejdzie chociaz tyle narzekamy na nerwice a ta i tak gdzies tam sie pokazuje! Pozdrawiam wszystkich ciepło mimo -11 na zewnątrz

Hej Nerwusy!!!Ja dzis na chwilke bo niezbyt sie czuje. U mnie spadl snieg i jest lod na drodze. W zwiazku z tym jestem uziemiona, bo pod gorke nie podjade, stad ten humor wisielczy hehe. A jutro musze jechac do innego miasta z kolezanka na zabieg, mam tylko nadzieje, ze dojedziemy. Kolega jeepem po mnie przyjedzie bo inaczej j.w. Kochani u mnie -5 tylko wiec nawet nie wspominam, ze zimnica, poprostu wspolczuje Wam tych temperatur:)Zalamana Ty moja droga jakies probiotyki pobierz na wzmocnienie organizmu bo to grypsko zalazi Ci cos za skore:)Mamdosc ciesze sie, ze lek dziala i juz lepiej sie czujesz.Edytko jak tam na uniwerku?A poza tym co studiujesz jesli mozna wiedziec?Nadio, Leno, Ofelio, Mirku i cala reszta co u Was?Jak zdrowko?Dajcie znaka. Papaty. Do jutra.

Hej, w stolicy tez mrozno, brrr....Edytto z tego co piszesz, to uczeszczasz na terapię, widzisz jakies jej efekty? Bierzesz jakies leki na te france? Mamdosc, zaglądaj do nas czesciej, co Cie skloniło aby wziac te tabletki, naprawde nie radziłas sobie juz z nerwicą. Jak sie teraz czujesz, objawy wszystkie minely? Nie masz skutkow ubocznych? Gdzie reszta? Zmroziło Was czy co??? Ofelio, co z Tobą??? martwie sie :(

Missajgon, tylko pozazdroscic, ze mozesz swobodnie jezdzic autem, mnie nerwica do tego stopnia zdominowała, ze prawie od roku nie wsiadam za kółko, bo od razu wpadam w panikę, boje sie ze zemdleje, albo jakiegos zawału dostane i spowoduje wypadek, załosne :(

*Jezli człowiek zyje w niewygodzie, uświadomionej lub nieuświadomionej , coś mu uwiera a on robi wszystko, zeby tego nie dostrzec, zeby to wymazac, zeby to uniewaznic, to ta niewygoda predzej czy pozniej go od środka rozpierdoli*. To te chyba najważniejsze słowa, które wychwyciłam z tego wywiadu z p. Fraszynską i jakże prawdziwe. Poniekad pewnie ta niewygoda jest przyczyną naszych nerwic. Miło, ze stany lekowe mają równiez gwiazdy, a nie tylko my szarzy ludzie :)

Witam wszystkich znerwicowanych NADIA ja już nie radziłam sobie wogóle czasami miałam takie dni że nie wychodziłam wogóle z łóżka a u mnie na takie leżenie nie ma możliwości bo mam 4 dzieci i przy nich trzeba zrobić pierwsze chodziłam do psychiatrów ale psychotropy nie były dla mnie najlepsze bo działały 3 miesiące a potem podwójne lęki jak poszłam na tomograf spotkałam taką panią starsza po 60 też miała nerwice i doradziła mi żebym poszła do neurologa po takie tabletki posłuchałam i jestem zadowolona od 3 tygodni zażywam ten lek i tylko ten jeden na początku było ciężko ale dostałam na dwa tygodnie jeszcze jeden który po 2 tygodniach miałam odstawić na razie jest o niebo lepiej żadnych działań ubocznych a co najważniejsze nie uzależniają ja je mam brać na razie do pół roku a co najważniejsze wróciłam do życia

Witam kochani u mnie wszystko ok czuję się dobrze, ewentualnie tylko co to bardzo źle mi się oddycha nie mogę złapać oddechu az mnie klatka piersiowa boli. dzisiaj tylko rano trochę mi się kręciło w głowie ale to tylko chwilkę ale myślę że to ze zmęczenia bo z niemiec do domu wróciłam w nocy o 4. także jestem dzisiaj bardzo zmęczona, zrobiło to co musiałam a teraz leże wszystkie kośći mnie bolą i głowa,mam tylko nadzieję że nie będę chora. w piątek mamy imprezkę bo mój A ma urodziny i muszę wszystko przyszykować a trochę tego mam. i jeszcze dodatkowo musze obrabiać towar. missajgon bardzo się cieszę że nocki ci się poprawiły. a co u ciebie jeszcze słychać, u nas zima też jest staraszna w nocy ma być -16 stopni a w dzień -8. masakra. edytko napewno uda ci się pozbyć tych zawrotów, tylko postaraj się oby było to jak najszybciej ja bardzo się staram chociaż czasem mi nie wychodzi ale cały czas jestem dobrej myśli. kochani przepraszam was ale jestem bardzo zmęczona zaraz kładę sie spać obiecuje jutro nadrobić zaległośći i coś napisać. aha jeszcze mama do was prośbę jeżeli macie jakież ciekawe przepisy np. na jakąś sałatkę, mięso, coś co można zrobić na urodzinki do jedzenia bo ja już nie umiem nic wymyśleć. kochani pozdrawiam serdecznie do jutra miłych snów

Co słychać nikogo tu nie widać, nie słychać u mnie w porządku czuję się fajnie teraz tylko trochę kręci mi się w głowie ale myślę że to dlatego że nic nic jadłam i duzo się narobiłam bo już zrobiłam sałatke warzywną ugotowałam zupę gulaszową i upiekłam orzechowca zaraz lecę na magazyn cos tam porobić. MAMDOŚĆ ja miałam dokładnie tak jak ty miałam czasy kiedy w ogóle nie wychodziłam na podwórko bo się bałam ale od sierpnia biorę tabletki i naprawde zobaczyłam co to życie owszem czasem mam zły dzień jak każdy zwykły człowiek ale naprawde tabletki mi życie uratowały. teraz już nie biorę ich codziennie mam nadzieję że jeszcze pobiorę je tak do kwietnia, bo mam rezonans zibacze co tam wyjdzie i je chyba przerwe zapytam jeszcze o to lekarza. a co ty bierzesz za tabletki??? NADIA ja kiedyś też nie wierzyłam w moc lekarzy psychiatrów ani w leki na nerwice kidyś myślałam żę już nie ma dla mnie ratunku ze strace wszystko wszystkich i zostanie sam z tą francą ale nie poddałam sie. wierze w moc tabletek i moc psychiatrów oni naprwdę pomagaja wiesz dlaczego?? dlatego że oni pomogą ci uporać się ze złymi emocjami, nauczą cię nie przejmować się wszystkim nie brać do siebie każdego złego słowa. moim zdaniem nie zaszkodzi spróbować to nic nie boli. mi czasem jest dużo lepiej jak się wygadam przed kimś nie duszę tego w sobie i jest mi lżej. kochani napiszcie mi jakieś fajnie przepisy na coś do jedzenia n urodzinki. pozdrawiam życzę miłego dnia do później papa