Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kochani u mnie dzisiaj lepiej rano wstalam byłam już na wyjeżdzie bo byłam zamówic parapety granitowe do domku i schody zaraz jeszcze lece do gliwic po częśći na wysyłkę także cały dzień będę miała zjęty, także nie mam czasu na tą france mam nadzieje tylko że ona sobie o mnie nie przypomni. MISSAJGON ja też czasem myslę o tych czasach przed nerwicą jakie były piekne, powiem wam że wszystko jest do zniesienia ale te zawroty, problemy z równowagą i lęki to mnie przerastają, ja też jestem przekonana żę pokonamy tą francę. ja do kina tez nie chodzę bo tam jest za ciemno i głośno wiem jestem stuknięta no ale niestety franca zabrała mi tąprzyjemność i zrobiła ze mnie durnia, bo do kina kiedyś uwielbiałam chodzić. ja nie brałam gripeksu tylko polopiryne s na rozgrzanie ale to te nie chodzi o to bo tak też mam kiedy jest mi gorąco i coś robię to czuję jakbym miała zemdleć. martwi mnie to ale zaptyam o to lekrza jak pójdę. missajgon informuję że badania zrobiona wyniki we czwartek!!!! szkoda mi ciebie z tymi nockami wiem jakie to okropne ja też kiedyś to przechodziłam masakra ale jestem pewna że już nie długo je pokonasz i będzie lepiej trzymam kciuki. no no OFELIO ja te jeszcze nie trafiłam na takiego porządnego lekarza żeby si tak mną opiekował i interesował. ale to dobrze oni przecież od tego są żęby pomóc. nie martw się wyników napewno będę dobre.ale daj nam znać jak je odbierzesz. ja też we czwaretek odbierałam wyniki to tę dam znać tylko że ja miałam pobierana krew. NADIA jestem jestem tylko coś ostanio nie mam ochoty na nic wczoraj miałam kiepski dzień dzisiaj trochę lepiej. a jak u ciebie jak ty się czujesz???napewno jak dobrze poszukasz t w stolicy znajdziej dobrego lekarza tylko musisz faktycznie zapłacić żeby chciał pomóc wiesz jak to jest. kochani ale się rozpisałam kończe już popołudnio znowu tu zajrzę pozdrawiam udanego dnia!!!!

Hej Wam U mnie zawroty glowy od rana, no tez nie wiem skad to sie bierze i tak ja Ty Lena, zawsze mnie to stresuje. A macie moze tak,ze jak Wam sie w glowie zakreci, to tez robi Wam sie tak jakby niedobrze?? Lena, ja tam sie ciesze, ze on do mnie dzwoni i ja moge tez zadzwonic do niego, ale jakbym korzystala z uslug kardiologa na NFZ to bym sie mogla dzwonic o parapet chyba ;) Ja chodze do kardiologa prywatnie, wiec mysle,ze to dlatego tak sytuacja wyglada, ale musze przyznac tak jak juz Wam kiedys pisalam,ze facet jest naprawde rzeczowy i opanowany. Tylko,zeby dal juz dzisiaj te wyniki ;) Napisz Lena jak wyniki krwi, choc jestem przekonana,ze beda dobre. Piszcie jak u reszty? Pozdrowionka

Witam edytko ja sobie w ogóle nie radze to jest masakryczne. też chciałabym zeby ktoś dał mi jakąś rade na te zawroty no coż ale nikt jej nie ma. kochani jutro zajrzę idę spać bo cały dzień byłam na rozjazdach jestem zmęczona i jeszcze dodatkowo pokłuciłam się z A i nic mi sie już nie chce. pozdrawiam i do jutra papa jak wyniki będę miała to napisze jutro jeszcze rano idę odwiedzić koleżanke bo urodziła córeczke. papa

Ofelio, a co na to lekarz Ci powiedział, co teraz masz z tymi blokami i pulsem zrobic? Jakie masz zalecenia? moze jak dobierze Ci dobrze leki to nie będzie zle. Moze wlasnie jest to swiatełko w tunelu, ze w koncu ktos Cie zdiagnozował i ze dobiorą Ci takie leki, ze Twoje dolegliwosci skonczą się raz na zawsze. Napisz co powiedział lekarz, jestem bardzo ciekawa. Mirku, co do psychoterapii, to mam mieszane uczucia, sama chodzę juz na drugą, bo podczas pierwszej stwierdziłam ze szkoda na to czasu i pieniedzy, bo po roku zero rezultatów, tyleze w portfelu mniej, teraz chodzę na drugą 7 miesiąc i mam podobne odczucia, niestety duzo to nie daje, jedynie to, ze mozesz przedkims sie wygadac, ja osobiscie nie mam z kim o tym rozmawiac, bo i tak nikt tego by nie zrozumiał. Uwazam, ze nikt nie zrozumie osoby dotknietej nerwicą, nikt, prócz osoby która zetknęła się z tym problemem. A co do psychoterapii online, no nie sądzę zeby było to dobre rozwiązanie, oczywiscie mozesz sprubowac, ale nie sądzę, ze jest ona skuteczna, skoro face to face jest pic na wode. W razie jakbys jednak korzystał z tej formy terapii, to daj znac o efektach.

NADIA tak byłam u nerugologa, robilam nawet TK i w ogole. Mam teraz skierowanie do larynogloga wiec pojde. ALe musze i tak isc do neurologa pokazac jej wniki wiec spytam znowu o te zawroty bo to jest straszne;/ OFELIA mam nadzijee,ze z serduchem bedzie dobrze, niech bije mocno ale moze niech troszke zwolni gdzie tak spieszno:)) zdrowka yzcze napisz dokladnie o co chodzi

LENA26, a mogę wiedzieć gdzie zamawiałaś te schody do domu i jak cenowo?? Generalnie bardzo Was wszystkich rozumiem to o czym piszecie nie jest mi obce. Ja robiłam krew tydzień temu i tsh mam 3,01 norma do 4, a ft3 i ft4 robiłam pierwszy raz i wyszło mi podwyzszone ft3...nie wiem co to znaczy..muszę iść do lekarza z tym.. Zawroty miałam ostatnio dość spore w sklepie.., ale sobie myślę, a ciul najwyżesz padnę..jak zajmę rzeczywiście czymś głowę to widzę, ze jest lepiej. Nie miałam nawet tk głowy

Witam, czoraj byłam padnięta jak wróciłam z pracy, więc nic nie pisałam......... Ofelia napisz nam co powiedział lekarz, bo to ważne co on na ten temat powiedział..... Edytka też mam zawroty głowy i sobie z nimi nie radze............ znowu wróciłam do pramolanu, po nim się dobrze czuje a jak go pobiorę z miesiąc to jestem spokojniejsza, wyciszona........ Co gorsze zauważyłam że mam problemy z zasypianiem:(, a rano bym spała do południa:(ehhh

Witam kochani u mnie spoko, dzisiaj odebrałam wyniki badań krwi i okazało się ze mam anemie dość mocną, i to dlatego też jestem osłabiona i tak mocno kręci mi sie w głowie. muszę iść do lekarza żeby przepisał mi jakieś tabletki i pomógł z tego wyjść a może wy macie jakiąś radę aby szybko i skutecznie pozbyć się tej anemi? tak po za tym to jeszcze mam bardzo dużo potasu i bardzo dużo krwinek czerwonych bo aż 465 a maksimum to 400 ale to ponoć nic zlego bo nie grozi mi białaczka. chociaż tyle dobrze. elaa ja jeszcze nie zamówiłam schodów byłam narazie oglądać mnie więcej koszt takich drzwi z drzewa schody dywanowe kosztować mnie będą ok 15 tyś. rozglądam się wszędzie. jeszcze nie mam takiej firmy konkretnej ale jak już coś znajdę ciekawego to dam ci znać. a skąd ty jesteś ja z okolić opola!!! ofelio nie matrw się na zapas. daj znać co konkretnie powiedział ci lekarz. zobaczysz szystko będzie ok. czekam na info pozdrawiam mssajgon kochnie gdzie ty się podziewasz co u ciebie slychać co mi doradzisz na moją anemię?? kochani idę wziąść kąpiel i później jeszcze wpadnę do was aha zapomniałabym się wam pochwalić dzisiaj wzięłam od koleżanki jej córeczke i poszłam na spacer spacerowałam ponad godzinkę ale byłam szczęśliwa że nic mi się nie dzieje czasem tylko zakręciło się w głowie ale tak po za tym było ok. papa do później

Edytto, skoro masz skierowanie do laryngologa, to moze faktycznie masz cos z błędnikiem, jak tak Ci sie kręci w tej głowie. Ponoc najlepiej to sprawdzic prostym cwiczeniem. Stan na palcach wysun ręce do przodu i zamknij oczy, jesli nie bedziesz mogła utrzymac równowagi i bedzie Cie ciągnęło do przodu, to moze oznaczac, ze jednak masz problemy z błędnikiem. Missajgon, cos Cie nie slychac, no chyba nie odsypiasz tych nocek? odezwij się, czekamy na Ciebie :)

Hej Nerwusy!!!Jak mija???Chyba za pozno pytac:)Kochani nie odsypiam hehe.Nie spie, oczy mam juz na *zapalkach*, ale mam super ksiazke wiec nie biadole. Mam kiedy poczytac. Czuje w kosciach, ze niedlugo albo wreszcie zasne albo wezme cos ziolowego na spanie bo dlugo tak nie pociagne. Zalamana moze jak pramolan zacznie dzialac to bezsennosc zniknie. Miejmy taka nadzieje, trzymaj sie kochana. Ofelio Nadia ma racje, teraz dobiora Ci leki dokladnie potrzebne dla serducha i bedziesz miala spokoj z kolataniami icisnieniami.No chyba to powinna byc dobra wiadomosc?!Nadio ja zgadzam sie z Toba co do terapii a w szczegolnosci internetowej. Uwazam, ze nasza choroba potrzebuje drugiego czlowieka, zeby sie wygadac, ale nie powinno sie za to placic, takie jest moje zdanie. Edytko to moze byc blednik to fakt, laryngolog Ci wszystko powie i bedzie dobrze!!!Mirku a gdzie Ty sie podziewasz???Lena widzisz potrzebowalas tych wynikow. Wiesz, ze brak zelaza, wit B12 powoduja uposledzenie ukladu nerwowego, stad poniekad nasza nerwica. Kochana ja walcze z anemia zlosliwa od ponad 2 lat i wygrywam. Powiedz ma a czy zbadali Ci ferytyne???Ferytyna oznacza ilosc zmagazynowanego zelaza najprosciej. Ja moje zelazo wyprowadzilam na prosta i walcze tylko wlasnie z ferytyna. Kochani musze teraz skonczyc, Lena napisze Ci pozniej co jest najlepsze. Edytko widzialam Hobbita, super film. Papaty na teraz.

Hej kochani No wlasnie to nie jest tak,ze teraz to juz jest dobrze, bo sie dowiedzialam co sie dzieje. Do tego co mialam, czyli tachykardii doszly te bloki, na to jest cos co nawet nie przechodzi mi przez usta i mysli. Lekow zmieniac nie musze. Bede musiala niedlugo znowu zrobic holter, zeby sie dowiedziec,jak sie to poglebia. Musze teraz myslec pozytywnie, bo chce zeby tego juz nie bylo. Moim zdaniem to wszystko spowodowal stres. Jak mialam robione holtery od dwoch lat to na kazdym dochodzilo cos nowego a teraz jeszcze to i to w takim stopniu. To przez nerwice,, Nerwica niszczy mi zdrowie Ps. Dziewczyny ja tez mam anemie. Biore zelazo, kwas foliowy i wit B. Pozdrawiam Was

Lena super, że poszłaś na spacer z koleżanki córką, tak trzymaj trzeba dawać nerwicy w twarz i nie poddawać się:) Edytka wiesz, ja rok też dostałam skierowanie do laryngologa ale zlekceważyłam sprawę i nie poszłam a to był błąd bo w MR wyszedł mi stan zapalny i moja neurolog kazała się skonsultować z laryngologiem. Missajgon też mam nadzieje że ten lek mi pomoże i będę spokojnie zasypiać bo jak w nocy nie śpię potem w pracy jestem nie do życia:( nie wiem jak u was ale jak na razie ja nie mogę złego słowa powiedzieć na temat psychoterapii,trafiłam na w miarę dobego psychologa który co tydzień naprostowuje mnie na tą *dobrą* pozytywną ścieżkę myślenia Chodzę regularnie co tydzień i nie płacę za to wszytko jest na nfz. Tak samo jeśli chodzi o panią doktor psychiatrę, jest sympatyczna przyjaźnie nastawiona do pacjenta, wizyta trwa tyle ile potrzeba alby lekarz o wszystko się wypytał, porozmawiał a nie 3 minuty i dowidzenia Co u mnie to muszę wam napisać ze byłam u lekarza rodzinnego bo po tej grypie jeszcze nie mogę się pozbierać, męczy mnie suchy kaszel, ból w klatce piersiowej przy oddychaniu i głowa w czole to pewnie zatoki. Tak więc dostałam skierowanie na badania te podstawowe i ekg i tsh. DZIŚ już badania z krwi zrobiłam tylko jeszcze ekg i pójdę na kontrolną wizytę a potem do endokrynologa. zmykam kochani do jutra

Hej, u mnie hum... nie zapeszac, serducho sie uspokoiło, moze w koncu te leki na nadczynnosc tarczycy zaczely działac. Mimo wszystko boje sie zostawac sama w domu, bo wtedy najczesciej nerwica mnie dopada. oj cidzko z tym dziadostwem zyc, moja psycholog mowi, ze trzeba z nerwicą sie zaprzyjaznic, ale do cholery jak to zrobic skoro rujnuje ona nasze zycie??? Gorące usciski dla tych co piszą i znaki zapytania do reszty, ktora cos ostatnio zaniedbuje nasze koło znerwicowanych, dobrej nocy kochani

Hej :) Kurde wszyscy piszecie o tym że w razie ataków w ogóle w złym samopoczuciu macie potrzebę by ktoś przy was był... ale u mnie jest inaczej to chyba rzadki przypadek otóż ja wole unikać ludzi kiedy mi jest zle. Zawsze chce sam sie z tym uporać, może to cecha samotnika nie wiem zle mi z tym ale z drugiej strony mam satysfakcje ze nie potrzebuje osoby postronnej by łagodzić nerwice. NADIA83 strasznie mnie to zdziwiło co napisałaś bo zarówno pacjenci jak i lekarze terapeuci uwazają ze psychoterapia jest skuteczna, moze powinnaś spróbować z inną osobą ? moze nie mozesz sie na tyle otworzyć nie macie porozumienia? pozdrawiam wszystkich :)

Mirku, byłam na 2 terapiach no i wciaz na jednej jestem z nadzieją, ze jednak bedzie efekt, ale sama nie wiem czego oczekuje, po pogawędkach z obcą kobietach, o pogawędkach jak minal tydzien i takie tam. To jest cos w rodzaju ach pojdę do kolezanki na ploty. W kółko to samo takie wygadanie się, wiec nie wiem jak to sie ma do mojego wysokiego pulsu i innych dolegliwosci. Chodzę na te terapię, bo nie chce siedziec z załozonymi rekoma i czekac az nerwica sama przejdzie, ale szczerze to nie wierze w jej cudowną moc, bo takiej nie ma. Nie wiem, moze ktos ma inne doswiadczenia, lepsze od moich to niech napisze, ja niestety uwazam, ze to pic na wode, aczkolwiek nie zaszkodzi :)

Hej Nerwusy!!!Wlasnie jestem po super filmie *mala miss* polecam kazdemu, wlasnie na ukojenie nerwow i na przemyslenia. Moja lekarka polecila mi ten film i sie nie mylila. Dziewczyny, chlopaki kto z Was jeszcze ma anemie???Dajcie znaka. Kochani ja na anemie na poczatku bralam Galfer, w plynnej postaci. Podskoczylo mi zelazo i ferytyna.Teraz zeby watroby nie przesilac to pijam soki warzywne, sama wyciskam i mam taki napoj. 1 kg burakow, 1 glowka czosnku, garsc kopru i osolona przegotowana woda.BUraki umyc i pokroic, czosnek obrac i pokroic. Koper nadno sloika, poukladac buraki i czosnek, zalac to osolona woda i odczekac 5 dni, przecedzic i pic. Kto nie jest wprawiony to zaczynac od np. 2 lyzek dziennie, ja jestem na etapie 1/2szklanki.Sok z burakow moze powodowac mdlosci na poczatku dlatego trzeba uwazac, kochani to jest super lek i nie chemia wiec polecam. Mirku musze przyznac, ze ja jednak wole zwrocic sie o pomoc jak mam atak lub zle sie czuje. Caly czas powtarzam, ze to jest choroba duszy, a choroby duszy jak dla mnie wymagaja wysluchania, ale to tylko moje zdanie. Natomiast ja tez nie za bardzo wierze w psychologow i psychoterapii jako takiej. Wole wygadac sie przyjaciolom i rodzinie a czy slusznie no coz....zobaczymy.Kochani slodkich snow i do jutra.

Witam kochani co u was? nikogo tu nie słychać u mnie w porządku czuję się fajnie , nie chcę zapeszać ale od trzech dni w ogóle nie kręci mi się w głowie oj nawet nie wiecie jakie to zajebiste uczucie tak fajnie się czuć mam nadzieje że już tak zostanie. missajgon dzięki za przepis na anemię ale ja czegoś takiego nie wypiję, prędzej zwymiotuję. kupię sobie jakieś tabletki na wzmocnienie. myśle że też mi pomogą. kochani kończę idę oglądną jakiś fim ściągnęłam pare z internetu i trzeba coś obejrzeć. mogę wam polecić film o ile ktoś z was lubi thilery ,,mr brooks** zarąbisty film pozdrawiam kochani i do później papa

Hej Nerwusy!!!Rzeczywiscie cicho sza...Zalamana 11h, co Ty maratony sobie upodobalas hehe. Jak kaszel, juz sobie poszedl?I co za placki bedziesz piekla???Lena nie jest zle jak sie przyzwyczaisz, to napewno lepsze niz chemia, jednak wybor nalezy do Ciebie. Ja musze Wam powiedziec nawet mojego M. przekonalam do soczku i mu smakuje. Poza tym dzis pielegniarka do mnie dzwonila i bardzo ferytyna mi skoczyla do gory.Walczylam o podniesienie ferytyny od 2 lat wiec super wiadomosc dla mnie. Rowniez dzis bylismy na spacerze, lekki mrozik, fajne powietrze bylo naprawde dobrze:) A teraz juz po kapieli i ja dzis Anne Karenine bede sobie ogladac, ale Mr Brooksa juz szukam i tez zobacze:)Dzieki Lena. Kochani slodkich snow i do jutra.Mam nadzieje, ze wiecej osob sie odezwie:)Papaty.

Cześć:) NADIA83 Jak mamy się pozbyć tych przykrych dolegliwości? chyba jedyna metoda to praca nad swymi emocjami bo przecież leki (o ile je bierzesz) tylko oszukują nas mózg ze wszystko jest w porządku. Myślę że może psycholog powinien prowadzić jakiś program nie wiem szukać coś w naszych umysłach coś co jest skaleczone..coś z czego sobie spawy nie zdajemy. A ty piszesz że on pyta co u Ciebie?! taką wizytę bym od razu odpuścił na dzien dobry. Pogadać i wyżalić to sie mogę nawet do drzewa w lesie... Skąd u was ta anemia? mało jecie? z nerwów? moze ja sam musze sie zbadać w tym kierunku, pozdrwiam wszystkich ciepło:)