Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ofelia, missajgon dziękuję ale już jest lepiej, staram się już zapomnieć o tychh okropnych świętach, nawet nie miałam jak do kościola pójść:(... moja teściowa już doszła do siebie, jutro zostaje z moim dzieckiem....... a ja szukam przedszkola dla małej bo już trzeba się rozglądać. u mnie w miare ok, w piątek kolejne spotkanie z psychologiem już się przyzwyczaiłam że chodzę na te spotkania, nie ma co pomagają mi. Kochani czy ktoś z was pierze lek fluanksol???pramolan??

Holtera nie miałam, jeju tyle badan miałam a tego podstawowego nie. Hum... Trzeba bedzie zrobic :) W sumie nie zrobiłam z tego powodu, ze kardiolog do której chodziłam, po echu stwierdziła, ze wszystko jest ok i nie potrzebne mi są dalsze badania. Chyba trzeba lekarza zmienic :) A dzisiaj standardowo dusi mnie, ciekawa jestem czy mozna wyjsc z tej nerwicy w 100 procentach. Coraz częsciej w to wątpie. Nie wiem co mozna jeszcze z tym zrobic. Naprawdę często zastanawiam się czy to na pewno nerwica, boję się chorob serca, z resztą wszystkich chorób się boje. Ci lekarze tak bagatelizują objawy, są jedynie po to aby skasowac kolejną 100 i dowidzenia. Zenujące.... :( A my dalej zmagamy się z tym czymś. No i jak tu życ???

Hej Wam Nadia mnie lekarze, nie mowili, ze to nerwica. Przynajmniej kardiolog. Mowili o dodatkowej drodze przewodzenia w sercu, ktora moze powodowac wlasnie tachykardie. Tyle, ze sprawdza sie jeszcze innym badaniem, ale to juz w szpitalu i pobudza sie serce, ja dziekuje za to badanie :) Leki ktore biore jak widac nie daja 100% skutecznosci. Chociaz powiem Wam, ze juz myslalam, ze tego nie mam, a jednak.. wlasnie teraz leze z holterem. Umowilam sie z dwoma lekarzami na szczegolowy opis. Mnie tylko raz kardiolog powiedzial, ze moze niektore zawirowania sa na tle nerwowym, ale nie chce mi tego wmawiac czy mnie obrazac w jakis sposob :) To. :)wlasnie moj lekarz. Pelen taktu, spokojny kardiolog i kardiochirurg. Facet mi nawet kiedys pomogl zalatwic badania w szpitalu za darmo, nie bierze lapowek! Nadia zrob sobie ten holter, to Cie na pewno uspokoi, bo zapewne nic nie wykaze. Napisz jak tam sie czujesz.

A jeszcze Wam chcialam powiedziec, ze nasza Missajgon to mieszka w takiejcudownej okolicy, ze chyba od tego ma ta nerwice, ze musi patrzec na te zajebiste widoczki ;) powiem Ci kochana, ze ja dzis sobie ogladam caly dzien zdjecia z hrabstwa, ktore zamieszkujesz, az zapomnialam o francy, tak mi sie podobalo. Nawet sobie jeszcze do snu poogladam :) Jak tam u reszty? Mnie znowu meczy ta biegunka. Czy Wy tez macie przy nerwicy biegunke? Chyba bede musiala isc do gastrologa.. Pozdrowionka

Hej Nerwusy!!!!Ofelio ale sie usmialam czytajac twoj post.Piekna okolica nie przecze, ale co bys powiedziala jakbys miala 20km do szpitala, przez pagorki, ktorych w zimie(jak jest snieg) nie mozesz pokonac na letnich oponach(tutaj nie ma zimowych):)Z drugiej strony bardzo sie ciesze, ze o francy zapomnialas ogladajac widoczki.A moze moja droga chcesz sie zamienic???Ja jednak miasto wole.Trzymaj sie z tym holterem i koniecznie powiedz nam o wynikach. Zalamana pramolan brala moja babka jak chciala sobie humor poprawic, lekkomanka byla. Jutro dowiem sie wiecej na temat leku i dam ci znac. Nadia musisz wierzyc, ze zwyciezysz z franca. Nie masz innego wyjscia, ja wierze, ze pokonam nerwice. Tak to juz jest z chorobami duszy, je sie dluzej leczy poprostu:)Kochani ide spac powiedzmy, mam nadzieje a jutro lekarz zobaczymy jak mi tym razem pojdzie. Slodkich snow. Papaty.

Cześć wszystkim... U mnie strasznie niedobrze, boje sie wszystkiego... dzis mam isc do kina i juz tez sie boje .. jak mozna sie tego bać, przecież to kiedyś była dla mnie ogromna przyjemność żeby wyjśc do kina i się rozerwac;/ Byłam u psychologa w piatek, w ten jade znowu bo chyba zle zrobiłam,ze przerwałąm terapie:( nie wiem jak juz zyc, jest tak ciezko...

Hej Nerwusy!!!U mnie dobrze. Bylam u lekarza. Pobrala krew, dala wit.B12 i skierowala na sesje do psychologa. Natomiast dziewczyny nie zrobila d-dimerow, gdyz stwierdzila, ze moja krew jest ciagle pod kontrola i nie mam zadnych implikacji w kierunku zakrzepow. Wiec wierze jej, nie wiem czy dobrze ale wierze dla mojego swietego spokoju. Zalamana pramolan jest z tej samej grupy lekow co hydroksyzyna i mozarin, silniejsze tylko, ale oki. Dziewczyny, chlopaki teraz relaksik, prysznic i jakis dobry serial na dobranoc:)Papaty i do jutra.

Hej, odebrałam dzisiaj wyniki tarczycuy i od rzau umowiłam sie do endokrynologa, wyszła mi nieznaczna nadczynnosc i e tym momencie pojawiło sie u mnie swiatełko w tunelu, przepisała mi lek metizol i mam nadzieje, ze chociaz częsc dolegliwosci ustąpi, dobrej nocy...

Witam serdecznie już wróciłam w niemczech było super czułam się jakbym nie miała nerwicy jakbym była zdrowa piękne uczucie!!! ale trwało tylko chwilkę bo już popołudniu we wtorek zrobiło mi się strasznie słabo zakręciło mi się w głowie i nadeszły straszne lęki wszystko mi zepsuły, ale starałam się wszystko opanować i po jakimś czasie mi przeszło, mogłam spokojnie iść na zakupy i później wracać spokojnie do domku. dzisiaj też troche kręci mi się w głowie zresztą mogę powiedzieć że cały czas toważyszą mi te zawroty głowy wkurza mnie to strasznie jest to bardzo meczące. myślę że już nie długo mi przejdzie!!! jeżeli chodzi o pramolan to ja kiedyś brałam go i nie to że chcę was straszyć ale ja bardzo źle się czułam po nim brałam około dwa tygodnie i poszłam do lekarza zmienił mi na jakieś inne. kochani co u was, dwa dni mnie nie było miałam trochę czytania ale jeszcze wszystkiego nie przeczytałam bo nie miałam za bardzo czasu ale nadrobie zaległośći. missajgon jak tam nocki poprawiły się, ja też pamietam że kiedyś miałam straszny problem ze spaniem nie mogłam w ogóle zasnąć i co chwilke się budziłam a budziło mnie takie coś co własnie wy tu opisujecie ty ofelio np. że miałam bardzo wysoki puls w nocy i myślałam że zaraz umrę. straszne uczucie bardzo się tego bałam ale na szczęscie mi przeszło. teraz tez czasami mnie coś podobnego nachodzi. a co gorsze to są te zawroty głowy nie mam już do nich siły. ale łudzę sie że mi przejda tak jak przeszedł mi ten problem ze spaniem. edytko czemu u ciebie źle co się dzieję??? załamana co u ciebie??? co u reszty pozdrawiam aha miałam zapytać co to jest to badanie HOLTER bo ja te nie miałam. co ono wykazuje po co się je robi, napiszcie mi coś na temat tego badania?!!! później wpadnę

Witam! Sami widzicie ze kazdy lek dziala inaczej na kazdego. dotyczy np.pramolanu. Holter jest to 24-godzinne monitorowanie serca. zakladany jest aparat i trzeba z nim chodzic cała dobe. Mozna miec badanie tylko pulsu a moga Ci zalozyc holtera do mierzenia cisnienia. Nie boli .troche przeszkadza ale jest bardzo pomocny w ocenie stanu serca. Mialam robiony 2 lata temu. Wszystko wyszlo dobrze. Diagnoza nerwica.

Hej, jak tam Wasze samopoczucie? mnie standardowo przydusza ta franca. Dobrze ze to juz weekend i nie bedzie trzeba nigdzie wyłazic. oj męcząca jest nerwica. Ludzie jak choruja na nie wiem np anginę czy nawet tą cholerną grypę, to chociaz maja swiadomosc ze wkrótce wyzdrowieją, a my...??? Kiedy to się skonczy, ciągnie się i ciągnie to cholerstwo i konca nie widac, buuuuuu.........

Witam, wszedłem tu by napisać podziekowania dla MISSAJGON za to ze mnie wysłuchała nie jak reszta...hej dziewczęta co jak co kiedy....jesteś spostrzegawczą osobą :), dziekuje ze mnie wysłuchałaś :) z moim problemem musze uporać sie sam, do tego wniosku doszedłem ...Pozdrawiam wszystkich jak ktoś chce cos czasem napisac to odpisze mojeid@poczta.fm pa! :)

Witam co słychać tutaj cisza jak makiem zasiał!!! missajgon co ty sama sie okaleczasz? to chyba fajnie wyglądasz z tym siniakiem na czole. mnie dzisiaj chorubsko rozbiera wszystkie kośći mnie bolą a najbardziej plecy, już wzięłam tabletki z samego rana żeby nie dopuścić do grypy. jutro jadę na giełdę strasznie mi się nie chce ale coż jak trzeba to trzeba. kochani czy wy się orientujecie jak dlugo jest ważne skierowanie na badania krwi? powiem wam że nie mogę się doczekać kiedy pójdę na ten rezonans magnetyczny już mam dosyć tych zawrotów głowy nie mogę sobie z nimi poradzić nie umiem z nimi zyć chodzę jak pijana nawet przed chwilką prasowałam i po nie długiej chwili zaczęło mi być słabo nogi miałam jakby z gumy i w głowie zawroty. ah ja nie mam siły czy komuś z was też tak doskwierają te zawroty , tak mocno jak mi??? ja juz czasem wątpie że to nerwica boję się że to coś poważnego,bo nic nie działa na te zawroty żadne tabletki. kochani kończę na chwilkę , idę się wykąpać i później do was wpadne czekam na was tutaj zajrzyjcie

Hej Nerwusy!!!U mnie dzis moze byc, chociaz nocke okropna mialam. Atak paniki trzymal mnie do 6 rano. Wiecie co mnie niepokoi, zawsze wiedzialam co za lek mnie trzyma, tlumaczylam sobie i ustepowalo tym razem bylo inaczej nie wiedzialam czego sie boje. Podejrzewam, ze to jeszcze pozostalosci nasennych wychodza:)Mirku dzieki za te slowa, jednak moj drogi w kupie lepiej i powinienes zagladac do nas. Zawsze znajdzie sie ktos kto odpowie. Tutaj mozna dowiedziec sie roznych ciekawostek zwiazanych z nasza choroba i najwazniejsze nie powinienes zmagac sie sam z nerwica. Choroby duszy wymagaja wysluchania, poradzenia sie, wygadania. Zrobisz jak chcesz, jednak pamietaj my tez sie z tym zmagamy i jestesmy po Twojej stronie, udanego weekendu.A propos byles u lekarza???Lena moja polka mnie zaatakowala, jeszcze nie doszlam do etapu samookaleczania hehehe.Najlepszy rosolek na grypsko i duzo cytrusow.Kochana ty sie nie obraz wiesz, ze ja wale prosto z mostu ale czy te waciane nogi to nie efekt wmawiania sobie???Jak mi sie kreci to siadam na chwilke pare oddechow i znow moge wracac do tego co robilam, nie mysle poprostu o tym dluzej bo wtedy pewnie jeszcze slabiej by mi bylo.Jedz na gielde i wracaj do nas:) Nadiu tak juz jest z franca daje nam pare oddechow i znow wraca, w najmniej oczekiwanym momencie, ale idzie z nia zyc i wierze, ze idzie ja pokonac!!!Tylko nasza zawodniczka jest wytrzymala i potrzebujemy czasu zeby ja znokautowac.Kochani jak tam u calej reszty, Lena ma racje cicho bardzo. Buziaki i do nastepnego.

Hej Wam U mnie srednio, caly czas mam ta jazde z pulsem i brakiem oddechu, na wynik holtera musze czekac do przyszlego tygodnia. Chyba w sumie jest u mnie gorzej. Pojechalam teraz z malym na weekend do rodzicow, niby to samo miasto, ale zawsze jakas wycieczka ;) Myslalam,ze tu bedzie lepiej, no ale jednak nie,, Bede miala tu kiepsko z netem, ale bede pisala jak tylko bede mogla. Co do rezonansu to jak ja bylam to moglam wejsc z kims kto mnie trzymal za reke, bo mam klaustrofobie. Ogolnie uwazam,ze to super przydatne i dokladne badanie, bedziesz kochana zadowolona. Moja rada, nie otwieraj oczu jak bedziesz wjezdzala do tej tuby. Piszcie jak u Was? Ja tylko tu znajduje pocieszenie na swoje dolegliwosci. Ps. Co do zawrotow glowy, to tez odpoczne chwile jak Missajgon i wracam do tego co robilam Pozdrawiam Was

Hej, Mirku zacznę od Ciebie, mianowicie, mimo iz nie otrzymales lawiny odpowiedzi na swoja wypowiedz, to nie oznacza, ze cała reszta tego nie przeczytała i nie integruje sie z Tobą!!! Wrecz przeciwnie, a czytanie wypowiedzi innych tez bywa pomocne, bo zdajesz sobie sprawe z tego, ze nie jestes sam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lena, co do Twoich zawrotów głowy i nóg z waty, to moim zdaniem w momencie kiedy Ci się zakręci wpadasz w panikę i dopada Cię Franca, poprzez odczucie słabnięcia mięsni, mi tez tak się zdarza, bez zawrotów głowy mam uczucie, ze nie mam siły w nogach a nawet i w rękach. Nie wiem czy jest to klasyczny objaw newricy, no ale mozna tak przyjac. Chociaz powiem Ci, ze wszystkie dolegliwosci, ktore mi towarzyszą, raczej przypisuje jakims chorobom, ale na tym własnie polega nerwica. Missajgon, mam nadzieje, ze nie wrócilas do tabletek na sen, nie ma co szprycowac sie chemią, całym sercem wspieram Cię w tym, abys dała radę. pozdrawiam całą resztę!!!!

Acha Ofelio, dla pocieszenia, tez mam jazdy z tym pulsem. 3 dzien biore tabletki na nadczynnosc tarczycy, bo niby ta tarczyca przyczynia się do tych palpitacji, ale szczerze narazie nie odczuwam poprawy, cały czas puls szaleje, staram się juz nie mierzyc ile mam, bo to chyba gorzej mnie stresuje. W sumie nie musze juz mierzyc, bo bez mierzenia czuję ze serducho wali jakbym z 10 km przebiegła. Puls czuje w całym ciele, beznadziejne uczucie. Tez mysle o tym, zeby holtera załozyc, ale narazie chciałabym poczekac, az moze łaskawie te leki zadziałają co biorę. Liczę na to, ze trochę się w moim organizmie uspokoi. spokojnego pobytu u rodziców, trzymaj się