Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

MAMDOŚĆ ale ty możesz zażywać te tabletki ziołowe. ja na początku jak zaczęłam brać cital to jeszcze codziennie brałam zomiren przez dwa tygodnie, zomiren to taki lek który działa od razu jest on lekiem doraźnym ale uzależnia i dlatego mogłam go brać maksymalnie dwa tygodnie po dwuch tygodniach zaczął działać cital i jest ok. dlatego jeżeli ten ziołowy lek ci pomagał to bierz go tak jeszcze okoła dwa tygodnie a potem pomału odstawiaj. tak jest moja rada. jeżeli chodzi o te trzęsienie to ja też tak mam, jest to takie uczucie jakby wszystko w środku się trzęsło i ogólnie taki nie pokój, jeszcze dochodzi mi kołatanie serca i okropne lęki. nie martw się nie jesteś sama. a czy wy macie tez cos takiego że zapominacie co chwilę temu robiliście bo ja tak mam ostatnio i trochę się martwię, nie umiem się skupić jestem strasznie taka rozstrojona? i jeszcze czy macie problem z równowagą, ja czasem nie moge stać na nogach czuję jakby mnie paralizowało sama już nie wiem co o tym mysleć? missajgon gdzie sie podziewasz załamana co u ciebie nadia co u ciebie krzysiu jak tak wizyta u lekarza? i cała reszta gdzie sie podziewacie później wpadne

Witam jestem tutaj nowa,kiedys chorowalam na nerwice az do teraz mam dziwne objawy kiedys zawsze pieklo mnie w klatce i dretwiala lewa reka,teraz piecze i boli w klacie piecze i boli prawa reka czytalam na necie ze kobiety tak maja przed zawalem wystraszylam sie:(:( ktos z was tak ma ??/ pozdr

Ja tak mam też zapominam co robiłam przed chwilą a nie mówie co tydzień temu bo wcale nie wiem raz nawet zdarzyło mi się że rano pojechałam do pracy po drodze odwiozłam syna do szkoły i o trzeciej nie wiedziałam wogóle jak dojechałam nawet gdzie auto zaparkowałam a nogi to mam takie jak z gąbki słabe że czasem wole nie chodzić bo nie wiem czy sie nie przewruce

Hej Nerwusy!!!Ja sie pytam czy to juz wiosna czy pogoda robi nas w konia haha!!Pieknie u mnie jest, az chce sie posadzic pare kwiatkow. Lena ta nasza kiepska pamiec to od lekow. Leki psychotropowe bardzo zabieraja mi pamiec dlatego trzeba trenowac szare komory. Ja na przyklad duzo czytam, zapamietuje itp. Mamdosc magnez to chyba mozesz sobie pobrac niezaleznie z innymi lekami. Ja ziolowe tez bralam z psychotropami wiec chyba tez mozesz. Ofelio jak tak wypieki?Nadia, Krzysiu co u was???Zalamana jak samopoczucie i zdrowko, czy grypsko jeszcze trzyma???Jutro ide na urodziny matki M, jak zwyke bedzie slodkopierdzaco, ale coz...Kochani koncze, buziaki slodkich snow i do jutra.

Witam jestem tutaj nowa,kiedys chorowalam na nerwice az do teraz mam dziwne objawy kiedys zawsze pieklo mnie w klatce i dretwiala lewa reka,teraz piecze i boli w klacie piecze i boli prawa reka czytalam na necie ze kobiety tak maja przed zawalem wystraszylam sie:(:( ktos z was tak ma ??/ pozdr

Natii jeśli masz takie objawy to idź do lekarza i niech ci zleci ekg na którym wyjdzie czy coś się dzieje czy to tylko objawy nerwicy. Ale wydaje mi się że raczej nerwicy. Wczoraj podpisałam umowę a pracę zaczęłam już z początku stycznia. Jestem po trzech dniach pracy i jestem bardzo zadowolona. Choć na początku bałam się tych godzin spędzonych z dala od domku (bezpiecznej strefy). Rano gdy wychodzę do pracy i jadę busem to strasznie brzuch mnie boli, i mam ochotę wyjść z niego i uciec, ale staram się nad tym zapanować i gdy już jestem blisko pracy mija to wszystko. W pracy nic się nie dziej, może dla tego że głowa zajęta jest czymś innym niż wymyślaniem nowych objawów. Ale chciałam się zapytać czy wy również w pracy macie ataki i jak sobie radzicie? Czytałam że nerwica i praca nie idą w parze. Trochę się tego boję ale chcę się was poradzić. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź w mojej sprawie.

Cześć Mam na imie Mirek lat 28 Cierpie na nerwice od dziecinstwa stopniowo z coraz to gorszymi objawami. Nigdy nie byłem z tym u lekarza wczesniej uwazałem ze to przejdzie samoistnie a teraz to juz jestem w takim stanie ze nie jest mozliwe zebym poszedł do lekarza bo popadne w okropny lęk którego nie opanuje. Mozliwe ze mam coś z tarczycą bede musiał zdać sie na siłe i zrobic badania krwi:/ . Mam prace tam jest najgorzej bo w pracy byc musze i czy mi cos jest czy nie trzeba siedzieć i tu zawsze mam niepokój. Napiszcie proszę jakie mam podjąc 1 kroki gdzie iść co robić bo zaczyna mnie to już przerastac. Boje sie ze jeszcze trochę i w moim mózgu powstaną nieodwracalne zmiany. Zyc sie nie chce :(

Hej U mnie zle. Rano mialam napad tachykardii. Obudzilo mnie to, jeszcze tak nie mialam. To bylo cos strasznego. Mialam nagle puls 140 i mna telepalo. Myslalam, ze bede mogla odchodzic powoli od lekow na serce, ale niestety sie nie uda chyba. Jestem zalamana tym, ze znowu cos takiego mnie spotkalo i przerazona, ze teraz od poniedzialku max do pracy a ja sama z malym. Strasznie sie boje, ze teraz bedzie sie powtarzalo. Plakac mi sie chce

Witam moi drodzy u mnie wczoraj była wiosna a dzisiaj jest zima pada deszcz za śniegiem i jest zimno. ja dzisiaj jadę do niemiec w końcu zacznę coś robić a nie tylko siedzieć w domu. mam tylko nadzieję że ta franca nie pojedzie za mną że będę mogła od niej odpocząć bynajmnie bardzo bym chciała. kochani pozdrawiam was serdecznie i do następnego jak wróce to się odezwę papa

Hej Nerwusy!!!U mnie nadal wiosna trzyma.I mam nadzieje, ze nie dopusci juz. Nati tonie zawal, zgadzam sie z Pen, ale nie zaszkodziloby zrobic ekg jak koledzy pisza. Gosiaki gratulacje. Kochana czego sie bac, zajecia przyjda to zapomnisz o francy. A jak sie pojawi w robocie to miej przy sobie bellergot(nie wiem czy poprawnie napisalam).Co prawda nie bierz za czesto, lepiej dac francy po mordzie niz w zoladek, ale czasami trzeba. Poza tym to ziolowy preparat, no moze jakis 1%nie ziolowy.Witamy Mirku, coz mozna powiedziec do rodzinnego i skierowanie do psychiatry. Psychiatra najlepiej poradzi. Ofelio glowa do gory, no na serducho musisz brac leki i tyle, ale francy zdecydowanie krzycz nie!!!Ofelio jak boisz sie, ze bedziesz sama z dzieckiem mozemy w razie kryzysu na skypie sie umowic i co franca przyjdzie bedziesz do mnie dzwonic???Daj mi znac, ja glownie w domu siedze, taka robota:)wiec raczej problemow nie powinno byc. Ewentualnie jak nie skype to googletalk.Lena zazdrosc mnie zrzera, ja tez chce do niemiec!!!Odezwij sie jak przyjedziesz. Udanego wypadu.Kochani ja za powiedzmy godzinke bede jechac na urodziny do tesciowej miod malina:)Koncze kochani tzreba sie umalowac itp i do nastepnego....buziaki.

Dzieki za odpowiedz Missajgon. Czy psychiatra nie uderzy z grubej rury i nie przepisze mi od razu leków (psychoaktywnych). Boje sie takiej wizyty ale jest juz tak zle ze muszę coś robic. Nawet najblizsi nie wiedzą jak w srodku cierpie oszukuje ze wszystko jest ok usmiecham sie fałszywie... 1 raz mam obawy jak bedzie w pracy przeszedłem tam juz parę ataków ale to było 30 minut i koniec a ostatnio cały dzien w pracy chodziłem w ogromnym napieciu, dusznosciami, i tym okropnym suchym kaszlem mam tak przed atakiem . Chciałbym juz jutro coś zdziałać ale zeby sie dostac do lekarzy to juz widze kiedy ja sie dostane :( Zawsze mialem pare dni gorszych potem przechodziło teraz mam obawy ze tak zostanie ehh mam nadzieje ze sie mylę moze jutro pojutrze bedzie lepiej ...

WITAJCIE jestem jestem, dziś miałam dzień lenia nigdze nie byliśmy, nawet do kościoła nie poszłam a tak bardzo chciałam:(.......może za tydzień z M pojedziemy, córcia się na pewno ucieszy jak szopkę jej pokarzemy:) Co do grypy to został nam bardzo uporczywy kaszel, męczy nas . Lecze się byłam u gina, w tym tygodniu idę do endokrynologa, cały czas chcodze do psychologa, musze się wyleczyć taki mam plan na 2013 r.

Hej, Ofelio ja tez zmagałam się wczoraj w nocy z wysokim pulsem myslałam, ze juz koniec ze mną ze to serce wyskoczy mi z klatki, ale jakos dotrwalam do rana. Byłam u kardiologa, ktory nie stwierdził zadnych anomalii, jedynie na echo serca wyszło wypadanie płatka, co ponoc jest tak powrzechnym problemem i ze nawet tego się nie leczy, wiec nie dostałam zadnych leków na wysokie tetno, taka moja uroda pani kardiolog stwierdziła. Jakos wątpie w jej wiedzę, poprostu mnie spławiła, zobaczyła ze młoda dziewczyna, wiec i pewnie wszystko z nią w porządku. A ty Ofelio jakie leki na to tętno stosujesz? I czy przypadkiem nie obnizaja one cisnienia? Załamana powiem Ci, ze ja tez mam takie postanowienie, aby w tym 2013 jednak sie wyleczyc, bo ile mozna tak życ??? Witam nowych klanowiczów walczących z newricą, hum... chyba zle napsiałam walczących, bo ponoc jak się walczy z newricą to ona staje się jeszcze silniejsza, to moze witam osoby zmagające się z ta cholerną francą!!!

Hej Nerwusy!!!Jak wam mija. U mnie super!!!Co prawda noc do duszy, bo zaczelam sobie wkrecac nowa chorobe a mianowicie zakrzepice, ale wiecie nie ta to bylaby inna. W kazdym razie ide w srode do lekarza na wszelki hehe i badania krwi moze cos sie poprawilo:)Dzis super dzien rowniez, ze pogadalysmy sobie z Ofelia na priv i ja uwazam, ze takie rozmowy pomagaja, napewno mi. Wiec dzionek udany. Zalamana ja caly czas trzymam kciuki za to zeby ta dziadowska bakteria cie opuscila i poza tym mam nadzieje, ze juz oki:)Mirku wiesz, psycholog to jak dla mnie jakby to powiedziec za delikatny jest, ale moge sie mylic.Moze dla ciebie bedzie odpowiedni, jednak o to zapytalabym rodzinnego. Kochani zmykam narazie, papaty.

Witajcie Nadia ja biore beta blokery na ta tachykardie. Tez mnie tak lapie i mysle, ze to koniec. Jezeli mialas echo i wszystko jest oki to dobrze, bo ja tez mam to lekkie wypadanie i to jest luzik. Natomiast te skoki pulsu biora sie z nieprawidlowego rytmu zatokowego. Ja ide w tym tygodniu na holter, zeby sprawdzic, czy to dalej to sama, bo te napady burza caly moj swiat, ktory odbudowuje sobie powoli, podkopuja pewnosc siebie i zabieraja nadzieje na wyleczenie i lepszy czas. Moze tez powinnas miec wykonany holter. Pogadaj z lekarzem. Dzis sobie gadalysmy z Missajgon i bardzo mi to pomoglo :) okazalo sie, ze z ta zakrzepica mamy taka sama jazde, bo ja mialam podobny problem w zeszlym miesiacu, a nawet juz teraz mozna powiedziec roku.

Pewnie bym sie dzis nakrecila pare razy, gdyby nie nasza rozmowa z Missajgon :) Na koniec dnia spotkala mnie hmm niemila przygoda w kibelku, bo znowu dostalam biegunki. Nie wiem od czego to. Stawiam troche na magnez, bo wypilam go i po dwoch godzinach juz mnie zaczal bolec brzuch i w piatek bylo tak samo, a chcialam go uzupelniac ze wzgledu na serce. Piszcie jak u Was? Nadia jak dzis z sercem? Zalamana juz dosc tego chorowania :) zdrowiej nam Pozdrowionka dla Was

Missajgon dziekuje za uwage, właśnie sie zastanawiam moze jednak masz racj ei porozmawiam z ogólnym lekarzem niech mnie nakieruje tylko jak to zwykle bywa zrobi mi sie lepiej to zaczne to przekładac bo teraz jest dobrze eh . I tu tak sobie ostatnio pomyślałem jak to jest ze raz mamy napady jest zle a za pare(naście) dni wszystko jak by odchodzi. Zyjemy dalej zapominamy stopniowo o tym, i przychodzi taki moment takie uderzenie i znowu wita nas nerwica z dużą siłą.

Ofelio a ten nieprawidłowy rytm zatokowy to na echu ci wyszedł? Bo ja w swoim wyniku nie mam nic o rytmie zatokowym, jedynie ze przepływ prawidłowy, ale nie wiem czy to jest to samo. ... A propos zakrzepicy to tez miałam z tym jazdy i w koncu zrobiłam sobie badanie krwi w tym kierunku, nazywa się to dedimery, wyszło oczywiscie wszystko wporządku :) U was dziewczyny na pewno tez jest ok :) ale tak dla swietego spokoju tez mozecie wykonac sobie te badanie ( będzie jeszcze jedno do kolekcji) Jesli chodzi o moje dzisiejszy samopoczucie to trochę mnie dusi, mam potrzebę ciągłego nabierania głębokiego oddechu, normalnie paranoja. Pozdrawiam

Nadia echo tez mi wyszlo oki, ja mowie o holterze. To zakladasz cos takiego podobne do ekg na klatce piersiowej i dostajesz jeszcze taka puszeczke i z tym chodzisz minimum 24h, to rejestruje jaki masz rytm serca. No takie ekg non stop :) Mnie tam pokazalo, ze mam ta tachykardie. Jaki mam puls jak spie itd. A te d-dimery to ja tez juz mialam, teraz nasza Missajgon jeszcze musi zaliczyc takie badanko, jak to mowisz do naszej kolekcji he he. Moje wyniki oczywiscie byly prawidlowe, ale stres byl, bo jak moze byc inaczej ;) Ja oczywiscie nie moge spac, czyli standard :)

Hej Nerwusy!!!Jak dzionek mija?Umnie dzis sinusoida pod wzgledem obowiazkow. Teraz akurat mam chwilke zeby napisac. Dzis i jutro bedzie taki balaganiarski dzien:)Nocka na wielki plus, spalam cala:)!!!Mila rozmowa z rana z nasza wspolna kolezanka i od tego czasu robota. Mirku nie wiem w jakim stadium masz nerwice, ale ja nie czekalabym na nawrot strachow i poszla jak najszybciej do lekarza. Teraz dobrze a za pare dni, tygodni jak cie dopadnie to bedziesz po *sicianach*chodzil, wiec wolna wola, ale lekarz powinien byc:) Dziewczyny tak, tak zawitam do klubu d-dimerow mam nadzieje juz wkrotce. A z zapowietrzaniem sie tez mam problem. Wiecie co ja mysle o tym chwilowym braku tchu, ze franca chce zaatakowac odbiera powietrze(tu nie mozemy zlapac tchu)a my na to nie malpie i lapiemy je i tak wyglada moja walka z nia.Moze to glupie takie myslenie, ale mi pomaga. Ja juz nie reaguje wielkim stresem na brak powietrza, tylko spokojnie nabieram powoli lub otwieram okno i przechodzi. Kochani polecicie jakies dobre filmy, w stylu sensacja, thriller, komedia byle nie horror:)Ksiazki dobre teraz czytam, seriale sensacyjne ogladam a jakos mi filmow brakuje troszke:)Lece teraz bo robota czeka. Papaty i do pozniej....