Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam ale mam do was jedno pytanie czy towarzyszy wam brak apetytu tak nagle bo u mnie tak jest :wszystko było ok a nagle od wczoraj nie mogę nic zjeść cały czas mnie mdli i jem na siłę bo w ogóle nie czuje głodu. z góry dziękuje wam za pomoc

Lena26 weisz mi sie wlasniei nerwica nawrot tym objawia ze trace laknienie ;-/ nie umiem wyrazac gniewu czesto sie stresuje martwie i wylazi po czasie....... wiesz ja kiedys tez mialam stwierdzone wrzody zoladka a raczej na dwunastnicy to wyszlo w gastroskopi. Trudno jest tak stwierdzic co jest przyczyna utraty lakneinia u Ciebie, moze idz do lekarza niech Cie skieruje na jakies badania!! juz cos robilas??pod katem wrzodow, moze anemia a moze pasozyty a moze stres nerwica zoladka, wrzody.koniecznie idz do lekarza!! bedzie dobzre ;-) pozdrawiam. Zalamana to super bedziej lzej napewno jak juz zaczelas leczenie, nie martw sie bo na pozcatku zawsze leki sie nasilaja przy braniu lekow ale to minie po ok 2 tyg, tzreba sie jakos ratowac ;-) pozdrawiam. U mnei lęki nadal sa ;-/, cos znow jelita mnie bola, biegam ciagle do toalety, zaduzo stresow znow, czy ja kiedys dam sobie na luz??albo pzrejmuje sie wszystkim wokol albo obwiniam siebie ze jestem zagruba, nietaka,taka wewnetrza mocna krytyka eh ;-/ ocipiec mozna.....

Gość nerwusek30

Dzien dobry, choc u mnie moglby byc lepszy. Mam juz dosyc mojej nerwicy!!! Niszczy nie tylko mnie,ale i moja rodzine:( Wczoraj znowu przez nia scielam sie z mezem, bo on ma dosyc i nie rozumie, a ja potrzebuje wsparcia i pomocy. Ryczalam jak dziecko, juz nie pamietam, kiedy tak sie zanosilam. Aga, jakbysmy z mezem nie mieli dzieci, to on by pewnie tez zwial, zreszta tego nie ukrywa. No nic, musimy sie trzymac! Zalamana pisalas o swoim ataku, znam to:( , ale mamy dzieci i dla nich musimy walczyc!!! Sciskam wszystkich i udanego dnia zycze.

Witam, Mam takie dziwne objawy juz jakies 3 tygodnie, a ogólenie chodzi o to że mam bóle/kłucie serca objawowo nie cały czas najczesciej jak o tym pomysle, bóle w klatce piersiowej a także bóle brzucha najczęściej po jedzeniu ale również jak sie czymś przejmuje mysle o tym to czuje jak mi sie coś tam przelewa i gulgocze..mój brzuch cały czas zdaje się być pełny nawet jak w ciagu dnia mało zjem. Odczuwam także częste zmęczenie, problemy z koncentracją, częste bóle głowy i zazwyczaj lewej ręki ale także kończyn dolnych. Znaczny brak apetytu, w niektórych sytuacjach poczucie jak bym miał zemdleć albo umrzeć... Jakieś pół roku temu odczuwałem podobne objawy/lęki i udałem się na ekg które wyszło w porządku, także kardiolog nic nie stwierdził(zbadał serce i powiedział że zdrowe) a także miałem robione usg brzucha które również nic nie wykazało. Nie wiem co mam robić z tym bo od tych 3 tyg. nie moge sobie poradzić, nie moge się od tego odciągnąć... Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy to jakaś nerwica i co mam w związku z tym zrobić???

Witam:) pat555 może masz dużo problemów na głowie i to obiawia się tym że boli cię brzuch, serce.....jeśli o mnie chodzi ja też mam problemy z żołądkiem ale oprócz nerwcy mam też problemy gastryczne na które gastrolog zalecił leki więc musze je brać a mimo to diete mam bardzo ograniczona.. biorę już leki, znowu jestem po nich senna rano trudno jest mi się obudzić i do południa chodzę i śpie, dziś miałam wolne w pracy więc miałam drzemkę razem z moim dzieckiem 2,5godziny :) potem ogarnęłam dom a teraz myślę co zrobić na kolacje chyba naleśniki:) dziś byłam na wizycie u psychologa w czwartek kolejna dopiero po 10 spotkaniach można coś powiedzieć..........

Witam wszystkich mam nerwice lekowa od kilku lat ale w ostatnim czasie bardzo ona sie nasilila......... brakuje mi sil jestem zdolowana tym co sie dzieje.Mam leki mam fajnego lekarza a mimo to jest zle wychodze do sklepu na spacer i jest w miare ok ale jak trzeba gdzies jechac albo na wieksze zakupy albo cos zalatwic to sie zaczyna cyrk. Jestem taka zmeczona lekami.Czy jest tu ktos kto wyzdrowial z tego diabelstwa czy da sie wyzdrowiec? Jesli ktos moze odpisac na moje pytania to bardzo bede wdzieczna.Wszystkich pozdrawiam

Hej Nerwusy!!!Jak dzionek mija?U mnie ciagle pada..., ale caly czas mam nadzieje na dobra pogode jeszcze w tym roku hehe. Parodia nie chce zapeszac, ale ja od 2 tygodni jestem bez lekow i narazie idzie oki. Nerwice mam od 2 lat, caly czas bralam najpierw lexapro, a pozniej zmienilam na mozarin(tanszy odpowiednik). Nie mam pojecia dlaczego nic mi sie nie dzieje bez tabletek, poprostu odstawilam zeby zobaczyc reakcje. Odstawialam juz wczesniej, ale musialam wracac do dziadostwa. Teraz jest inaczej i moze sie uda. Parodia trzymaj sie to musi byc wyleczalne, nie ma innej rady. Co sie dzieje u reszty nerwuskow???Aniu nic cie nie widac???Zalamana chcialabym tak pospac bez sanennych, ale chyba za bardzo je juz lubie i sen gwarantowany hehe. Kochani do nastepnego klika, buziaki.

Dlaczego wy nie chcecie wyzdrowiec?? pisze do was osoba, ktora od lat miala nerwice, a po zrobieniu cyklu sesji eft, jestem prawdopodobnie zdrowa. najtrudniejsze bylo przekonanie samej siebie, ze chce uwolnic sie od nerwicy. UWIERZCIE, ze nerwica to tylko i az wlasne mysli, ktorym pozwalacie soba rzadzic, byc moze z powodu blokad w przeplywie energii powstalych juz w dziecinstwie. sciagnijcie sobie ksiazke z tej strony *praktyczne eft na codzien*, jest za darmo. a czyni cuda.. http://instytuteft.com/ksiazki.html uwierzcie, ze lęk to brak wiary w milosc Boga i brak wiary w swoja przewage nad umyslem, ktoremu bezwiednie oddaliscie wladze i on sie cieszy, podczas gdy umysl i mysli, maja byc nam poddane. to my sami wytwarzamy wszystkie mysli i mamy wladze, by je zatrzymac. pozdrawiam.

Gość do edycia

Pierwsze spotkanie jest za darmo, ok 30 min.(bardzo wygodny i intymny sposob terapii przez skype) jedna sesja ktora trwa godzine kosztowala w przeliczeniu ok 200zl (terapeutka nie mieszka w Polsce, ale w Polsce przyjmuje jej kolezanka). dla mnie nie bylo to tez tanio, ale zdrowie bylo dla mnie wazniejsze niz pieniadze. bylam zdesperowana i wykonczona atakami paniki i ciaglym lekiem. z pomoca terapeutki doszlysmy po nitce do klebka. mozna probowac samemu dojsc do sedna sprawy..ale ja nie chcialam ryzykowac. jak ktos chce sam poprobowac, to jest darmowy podrecznik ktory podalam w linku wyzej. u mnie wiekszosc problemow lezala w dziecinstwie, a pozniej w toksycznych zwiazkach, ktore byly odzwierciedleniem braku milosci i akceptacji mnie przez rodzicow kiedy bylam dzieckiem pozdrawiam

Gość krystyna 3

WITAM KOCHANI Dawno mnie nie było na forum ale cały czas pamiętam o was Obiecałam że napiszę jak wyniki otóż mam nadżerki na żołądku przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka refluks żołądkowo przełykowy sok żołądkowy silnie zażółcony wpuklanie się śluzówki żołądka do przełyku przysadzisty polip 2-3 cm polip test urazowy ujemny tak to mam napisane Byłam u lekarza rodzinnego za pół roku muszę powtórzyć panedoskopie czy ten polip nie rośnie martwię się troszkę bo jak będzie rósł trzeba go będzie usunąć biorę leki IPP 20 i debridat ale i tak jak wstaję rano mdli mnie tylko że te boleści żołądka trochę odpuściły A USG wyszło prawidłowo tylko mam trochę powiększoną wątrobę To na tyle wyniki U mnie upał nie do zniesienia wczoraj było 37 stopni i dziś zapowiada się to samo nie cierpię upałów nie wiem jak wy Pozdrawiam wszystkich stałych i nowych forumowiczów miłej Niedzieli wam życzę

Gość parodia

Missajgon dziekuje Ci za odpowiedz na moj wpis.U mnie do bani prawie caly czas mam lęki.... male i duze a przy tym inne dolegliwosci , sama nawet nie wiem czego sie boje , pomyśle ze w czwartek musze jechac do lekarza i juz mam leki .Znam wszystkie mozliwe techniki pozbycia sie leku i nic ulga na chwilke......... wczoraj o maly wlos i bym zeslabla Zazdrosze Ci ze jestes bez lekow i tak super sobie radzisz ale szczerze gratuluje i ciesze sie Twoim sukcesem bo jestes zywym dowodem na to ze z tego gowna mozna wyjsc. brawo ;) pozdrawiam

Gość edycia25

Witajcie u mnie dzisiaj tragedia strasznie się boję mam lęki a w ogóle nic mi się nie chce mam tego dosyć bardzo bym chciała wyzdrowieć bardzo chce spróbować to terapię co pisała lenaaa tylko za bardzo nie wiem jak ją rozpocząć lena pomożesz pozdrawiam

Kurcze, rozumiem cie, bo sama mialam takie stany, gdybym tylko mogla przekonac cie, ze to naprawde moze szybko sie skonczyc..na poczatek dobrze byloby pogadac z terapeutka, ja spotykalam sie przez skype, zeby zapoznac sie z technika eft (to jest technika wolnosci emojonalnej). w sumie jest ona banalnie prosta, moze dlatego niektorym wydaje sie glupia i nieskuteczna, ale jest wrecz odwrotnie. trzeba po prostu wypowiadac pewne sekwencje i jednoczesnie opukiwac punkty na ciele, glownie na glowie, ktore odpowiadaja punktom w akupunkturze..podczas opukiwania dokonuje sie uwolnienie emocji i zablokowanej energii, ktora wraca powoli do rownowagi. najwazniejsze jest by wypowiadane sekwencje dotykaly konkretnego problemu, leku, sprawy..na poczatek polecam zobaczyc na youtubie jak to wyglada. te filmiki bardzo obrazowo pokazuja ja trzeba sie opukiwac. po prostu dwoma palcami pukac tam, gdzie pokazuje ten facet. tutaj link: http://www.youtube.com/watch?v=pPwtqmukS3w&feature=related i nie myslec, ze to glupie. bo to jest genialne w swojej prostocie. polecam, ten filmik , a tam znalezc mozna tez inne. zreszta wczesniej podawalam juz link do strony, gdzie wszystko jest wyjasnione.

A przepraszam, nie doczytalam, ze chcialabys zaczac terapie. wiec to jest adres strony do terapeutki u ktorej ja bylam: http://www.psychologdlapolonii.net/o-nas.php trzeba po prostu do niej napisac i umowic sie na sesje przez skype, ale z tego co wiem to ona ma teraz urlop do wrzesnia. jest jeszcze inna Pani ktora jest w tym dobra, ale ja nie moge dac gwarancji, bo osobiscie jej nie znam. jednak warto sprobowac, ona tez napisala ksiazke o EFT i jest psychologiem: Nr telefonu: (022) 668 798 268 E-mail: joanna.chelmicka@eft.net.pl Skype:: joannna_chelmicka

Gość edycia25

Dziękuję że mi pomagasz zaraz napisze do niej emalia i zapytam kiedy mogę zacząć bo już nie daję rady a jestem dobrej myśli ze ta terapia mi pomoże. cała się trzęsę nie umiem się uspokoić znasz może jakieś metody aby trochę się odprężyć. a zaraz zobaczę tamten link. jeszcze raz bardzo ci dziękuje

Mam nadzieje, ze chociaz ten link ci pomoze na poczatek. ja tez tak mialam, ze cala sie trzeslam, w nocy mialam ataki paniki i na to wlasnie robilam cwiczenia z tej terapii. u mnie okazalo sie, ze to byly echa *zaleknionego dziecka* we mnie jeszcze z czasow dziecinstwa..kiedy te wszystkie traumy przerobilam i wyplynely na swiatlo dzienne, wowczas mogly dopiero sobie pojsc bye bye i juz ich nie ma. Nie wiem, czy bez terapii wystarczy by spojrzec w lustro i kiedy sie trzesiesz otoczyc w myslach miloscia i opieka to *zaleknione dziecko*, czyli sama ciebie. powiedziec - jestes juz bezpieczna, kocham cie i wszystko jest dobrze. a dla mnie najlepsza jest tez wiara - Jezusowe *nie lękaj się i uwierz w miłość Boga*- to podstawa. Pozdrawiam i zycze duzo spokoju. herbata uspokajajaca tez moze troche pomoc. jednak dlugoterminowo to tylko terapia. pozdrawiam.

Gość edycia25

Jeżeli chodzi o wiarę to jak najbardziej masz rację ja cały czas staram się współpracować z Bogiem modle się o zdrowie. pomaga na pewno ale to nie wystarczy tak jak piszesz trzeba terapii. cały dzień byłam strasznie nie spokojna ale teraz mi trochę przeszło oby tylko tak zostało. pozdrowienia

Jesli jestes wierzaca to polecam goraco ten film> http://opoka.tv/filmy/15-film-jezus-po-polsku.html na mnie dziala on bardzo kojaco, nawet moje dzieci go chetnie ogladają, a kiedy dawniej miewalam kryzysy dzialal tez przeciwlękowo pozdrawiam