Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór Krysiu, wspólczuję Ci, ja to samo miałam, na dzień dzisiejszy już jest lepiej ale trochę mnie pomęczyło, do lekarza dobrze, że idziesz, lepiej sprawdzić co tam słychać w oskrzelach czy tez plucach. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Majkak, co u Ciebie ? Gdzie się zapodziałaś kochana ? Weteranko, ja też Cię przytulam :) Kochani, wszystkich Was przytulam i życzę dobrej nocki :)

Dzień dobry :) Martha, musisz przetrwać ten trudny czas, niełatwo w dzisiejszych czasach o pracę, a o dobrą to hoho. Na pewno coś znajdziesz, na razie musisz się pomęczyć. Może trafi Ci się wymarzona praca :))) A jak Ci ciężko to pisz, nie można w sobie trzymać negatywnych emocji, to źle wpływa na całokształt. Jeśli mąż Ciebie nie wysłucha, to my na pewno. Na nas to jak na Zawiszy :)) Buziaczki!

Czesc dziewczyny, pierwszy raz tu pisze. mam nerwice od maja-czerwca. nie wiem jak opisac jej przebieg, ale najgorzej czuje się rankiem, gdy wiem że np. musze iść do szkoły lub gdzieś indziej, cos załatwić itp. zresztą prawie non stop mnie mdli, czasem lekko czasem mniej, strasznie mi kołata serce. czuję ścisk w gardle. byłam z tym u lekarza rodzinnego, przepisała mi hydroxyzinum. lekarka powiedziała że mogą to być objawy nerwicowe i nic dalej w tym kierunku. jak sobie wezmę jedna tabletke to pomaga mi, ale to jest raczej lek doraźny, wątpie że wyleczy mnie z nerwicy. naszczęście nie mam tych całych *ataków*, o ktorych niektorzy piszą. kupiłam sobie jeszcze lek uspokajający bez recepty, ale nie widzę poprawy. dziś kolejny dzień zawaliłam w szkole z tego powodu. dodam, że jak siedzę w domu i wiem, że nie musze nigdzie wychodzic to czuję się dobrze, ale gdy się już czymś zdenerwuję to odrazu źle się czuję. powiedzcie mi prosze, co mogę robić w tym kierunku aby uwolnic sie od nerwicy? może pomoże mi coś mocniejszego na nerwice, ale bez recepty? boję się iść do lekarza, boję się tez psychologa, psychiatry...nie wiem juz co mam robić..

Witajcie. Amelka wg mnie powinnas isc do psychologa. Nerwica ma to do siebie ze siedzi w naszej glowie. Leki pomagaja nam sie uspokoic, ale problem jest w naszej psychice, wiec jezeli nie zaczniesz pracowac nad soba to leki zapudruja tylko Twoje problemy. Pisalas, ze jeszcze nie mialas atakow wiec tym bardziej masz szanse na szybsze wyzdrowienie. Czeka Cie ciezka praca, ale musisz wierzyc, ze sie uda. Nie czekaj az ta franca zadomowi sie u Ciebie na dobre. Pisz z nami, wiele z nas ma juz za soba jakis czas walki, i zwiazane z tym doswiadczenie. Krysiu zdrowka Ci zycze. Nati a ty bylas u lekarza. Moze syrop z cebuli Ci pomoze. Weteranko najedz sie czosnku, cebuli, miodu i na dwor !!!!!!!!! Ostatnio tak pieknie Ci szlo. Buzka Majeczko co u Ciebie???? Agus pracusiu ty moj jak dzisiaj? Mam nadzieje ze malpa odeszla. Matrha wszedzie gdzie pracuje wieksza ilosc ludzi sa problemy, tak bylo, jest i bedzie. Nie mozesz tak wszystkiego brac do siebie bo bedzie sie to wszystko odbijac na Twoim zdrowiu. Wiem, ze to trudne ale niestety innego wyjscia nie ma. U mnie kochani tak sobie. od 2 tyg nie moge dostac okresu. Wszystko boli jak bym miala dostac ale jego ni widu ni slychu :( Test zrobilam, ale wyszedl negatywny i juz sie zatsanawiam co za ciort mogl sie przyczepic. Do tego jeszcze na onecie info odnosnie raka szyjki macicy :/ Wiec wyobraznia dziala. Ahhh beznadzieja. Trzymajcie sie kochani wszyscy. Buzka

Witajciemoje rybki zabki misiaczki i robaczki!!!!!!!!!!!!!!! nie bylo mnie dlugo bo dzieciaki chorowaly i mialy wysokie goraczki,u mojej starszej corci wystapily kiedys drgawki goraczkowe i bylysmy w szpitalu,to podobno jest genetyczne wiec jak synek mial 39,5stopni to myslalam ze umre ze strachu o niego,tym bardziej ze dwa tyg.wczesniej szwagierki corka tez dostala drgawek,a akurat byly u mnie na kawie,ode mnie zabierala je karetka.... Boze co to jest za przezycie to sie w glowie nie miesci...nie zycze trego najgorszemu wrogowi! ahhh... U mnie jakos idzie z ta malpa francuska... ostatnio wybralam sie sama do gminy, samochodem na dodatek-co prawda dwie wioski dalej,ale jaka radosc z takiego sukcesu,fiu fiu.... Jakis czas temu pojechalismy tez z mezem do lerua marle-czy jak to sie tam pisze :),musielismy kupic drzwi, stres ze nie wiem,balam sie ze zaraz mnie ta franca zlapie,jak zaczelam czucduskomfort to powiedzialam mezowi ze ide na dwor,jednaknie wyszlam i zaczelam sama sobie spacerowac. Dziewczyny jak ja zobaczylam jakie tam maja roznasci to normalnie bylam chora,aj co ja bym nakupowala.... W drodze powrotnej smialam sie do meza ze czasem dobrze ze niem,moge chodzic po takich sklepach,bo bym cala kase chyba wydala:)-to takimoj drugi sukces :))) Dzis troche mnie glowa boli,nie wiem czy to od pogody czy od tego ze wczoraj nie wzielamtabletki bo wypilamsobie z mezem wieczorem podwie lampki wina..... Trzymajcie sie mmmooooccckkkkooooo i cieplutko,u nas w nocy bylo dwa stopnie mrozu.... WETERANKO TY TEZ JESTES TAKA FAJNIUTKA>>>> W OGOLE WSZYSTKIE JESTESCIE KOCHANIUTKIE I KOCHANI OCZYWISCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam Kochane, przyznam ze dawno nie zaglądałam do Was.....Chciałam jak najmniej myslec o nerwicy i nie uzaleznic sie od forum :) Moja walka z nerwica trwa..Okres wakacji był rewelacyjny i myslałam ze najgorsze mam za soba, ae od połowy wrzesnia wszystkie leki i napiecia powróciły, nasiliły sie ataki paniki..Po bezskutecznej terapii postanowiłam pojsc do psychiatry po leki!! Tak, tak ja wielka przeciwniczka brania leków!! Juz nie mam siły liczyc na cud...Terapia prywatnie od listopada. Brałyscie takie leki jak CITAL i SYMPRAMOL -podobno odpowiednik PROMOLANU???? Prosze WAs o opinnie i wsparcie bo od jutra zaczynam brac i boje sie efektu ubocznego! Jestem panikara jesli chodzi o leki. Dziekuje!

Witam i dziekuje wam ze o mnie nie zapomnialyscie, ja sama do was zagladam i jestem na bierzaco co z wami.Najpierw choroba pieska potem cos maz zaczal sie skarzyc na bol brzucha , robil mnostwo badan , wczoraj mial kolonoskopie wszystko wyszlo super jeszcze nagonie go na gastroskopie , te bole byly prawdopodobnie z jelitowki ale nigdy tego nie mial i byl w potwornym strachu. Ta cala kolonoskopia to mi by sie przydala bo moja mama zmarla na raka jelita grubego.No ale starczy o tym , Krysiu zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia, Agus to zle samopoczucie u Ciebie to najwiecej od stresu w pracy, nie jestes zaden beznadziejny przypadek , jestes poprostu bardzo wrazliwa osoba, trzymaj sie .Weteranko wychodz na dwor rob zdjecia , dasz rade.Nati jak tam idzie corci z dala od domu a Ty jak sobie radzisz z tesknota za nia.Zabko takie male kroczki jakie wykonujesz , jazda samochodem czy zakupy w sklepie pokazuja ze dasz rade , potrafisz , wiec dalej do przodu , bedzie dobrze uwierz starszej i wiekowo i chorobowo kolezance.Sylcia bierz leki z poczatku moze byc ciut gorzej ale nie musu a potem to juz z gorki.Groby na cmentarzu juz obrobione,a jeszcze kilka lat temu nie moglam wstapic na cmentarz , nerwica zwiazana ze smiercia . Teraz czuje sie super , czasem cos tam zaskoczy ale szybko mija. Gruszeczko jak tam Twoje goscie, jesli nic sie nie zmienilo to odwiedz lekarza i nie nabijaj sobie glowci jakis rakiem , napewno robisz cytologie i wszystko jest w porzadku , mi kilka razy w zyciu zatrzymywala sie miesiaczka ale zawsze to bylo od lekow , ja mam zawsze wszystkie skutki uboczne . Ale sie rozpisalam , pozdrawiam i przytulam wszystkich serdecznie. I na koniec sie pochwale kupilam sobie piekny plaszczyk zimowy i kozaczke , no teraz juz uciekam i piszcie wiece bo malo jest do czytania.papa

Hej. Juz po zmartwieniu. Dostalam :) Tak czy inaczej zapisalam sie na wizyte u gienia. Bylam prawie 2 lata temu wiec juz czas na kontrole. Dzięki Majeczko za troske. Co do kolonoskopi ja mialam miec we wrzesniu ale nie poszlam. Badania mi wyszly w miare oki wiec stwierdzilam ze nie bede tego robic. Powiedzialam, ze jak znow bede miala takie problemy z zoladkiem to sie zglosze. Buzka

Witam kochani Jestem taka umordowana ty kaszlem że wszystko mnie boli dzisiaj już jest trochę lepiej biorę antybiotyk mam zapalenie krtani na szczęście oskrzela i płuca bez zmian wysiedziałam się 2 godziny w kolejce do lekarza tyle ludzi choruje wszyscy patrzyli na mnie jak na grużlika tak mnie kaszlało och szkoda gadać Nati No to obie namordowałyśmy się z ty kaszlem mam nadzieję że u Ciebie też już lepiej Buziaczki Gruszko Dziękuję za troskę Buziaczki Wszystkich serdecznie pozdrawiam trzymajcie się kochani

Witam mnie dopadły ostatnio problemy żołądkowe, straszny ból i wymioty;/ dzisiaj byłam po skierowanie do chirurga i jutro lece do lekarza bo już mnie to przeraża przecież mam dopiero 23 lata a już takie sito z żołądka;/ nadal biorę po jednej tabletce i zostały mi już tylko 4 i nie wiem co dalej nie wiem co robić... czuję się w miarę ale nie jestem zdrowa... czy te leki mnie uleczą? czy iśc po inne? ale znowu z innymi może byc pogorszenie zanim się trafi na odpowiednie;/ co robic????

Witajcie moje skarbenka ;-) Ja nachwileczke pzred prace do Was zagladam ;-), zaraz wychodze, ciagne nocki ten tydzien ;-/, wczoraj kurcze tak sie zdenerwowalam przy maszynie ze normalnie nie nadazalam zbeirac eh ;-/ wzelam ziolowke i pzreszlo, najgorsze jest to ze mamy na hali kamery a i z innych stolikow dziewczyny wszystko widza i komentuja plotkary ejdne eh ;-/, boje sie bo ponoc po takim zcasie juz powinnam pewne sparwy umeic a mi to nie wychodzi i dupa...... Jutro ide robic badanie pod katem cukrzycy eh ;-/ trzymajcie kciuki aby nie bylo ;-), dostalam tez skierowanie do endokrynologa i szpitala endokrynologicznego bo niby wyniki wmiare a mam takie dziwne objawy ze czuje ze cos nie tak ze strony hormonow. pozdrawiam skarbenki uciekam, narazie nerwica mi odpuscila , sylciu ja tez bylam pzreciwnczka lekow, nie ma co sie martwic tzreba brac je i tyle, terapia i do przodu ;-), bedzie dobzre ;-) trzymaj sie!1!

Hej wszystkim:) żabko ja robiłam dziś usg i wszystko ok:) szczęście w nieszczęściu bo skoro tu nic nie ma to trzeba w żołądku szukać czyli gastroskopia się kłania;/ jakie to okropne ale jak trzeba to trzeba... Musze jeszcze usg tarczycy zrobić bo mam dziwne uczucie w gardle jakby mi coś stało byłam u lekarza i gardło ok ale dzisiaj były babki na biopsję tarczycy i mówiły że tak miały więc lepiej zrobić to usg dla świętego spokoju... Kochane i kochani zdrówka:) mi na razie nerwica dała ciut spokoju na tyle że możemy z małą spacerować korzystając z tego pięknego słoneczka i wam tego życzę:) Pozdrawiam

Witajcie moje sloneczka ;-* ale dzis u mnie piekna pogoda i jak cieplo ;-), ja mam dzis wolny dzien ale za to w ktoras sobote musze odrobic tzn caly zaklad ;-/ no coz tzreba ;-), cos za cos. Dziekuje kochane za pamiec ;-) bardzo sie ceisze ze tu Was mam ;-), naprawde ;-) bo ktorz mnie tak zrozumie lepiej jak nie Wy ;-). Nerwica narazie odpuscila,bylam na miescie po owocki , staram sie wprowadzac wiecej owocow do swojego zywienia ;-), mam rozregulowany tryb zycia po tych nockach ale mysle ze juz dzis doszlam do siebie-noce kiedy nie moge spac az do rana wykorzystuje tworczo a mianowicie robie kolczyki decupage ;-) a raczej maluje drewienka i lakieruje narazie hihihi a wczoraj udalo mi sie ozdobic duza pomaranczowa doniczke ;-) niezle to wyszlo tylko musze jeszcze na koniec polakierowac ;-). Ciesze sie ze mam te prace, nie jest ona wymarzona ale pieniadze tzreba miec, magistra schowalam do kieszeni i jade ;-), wiadomo ze bywa roznie, narazie dziewczyny daja zyc hihihih ;-), tez ucze sie sporo w tej pracy, mysle ze w takich zbiorowiskach kobiet dopiero tu otwieraja sie oczy jakie jest zycie, jacy ludzie itp, czasem mam dola a czasem nie ale musze nauczyc sie nabierac dystansu i choc fizycznie nie ejst latwo to ciesze sie z tej pracy. Ja ogolnie bardzo boje sie zmian, reaguje na nie niepokojem, po ex pracy strasznie rozpaczalam cos typu gdzie ja pojde, gdzie sie nadaje i do czego-teraz nawet miewam chwile ze mowie sobie ze jestem zadowolona z siebie i te zmiany tzn ta konkretna z ex praca byla widocznie mi potzrebna. Ja ciagle rozpracowuje swoja nerwice, nie ejst to latwe, znow zaczelam chodzic na terapie zaniedlugo mam wizyte ;-), wynik pod katem cukrzycy ok, zapisalam sie tez do endokrynologa ale prywatnie neistety. Smigam skarbenki moje ;-*, moja rodzinko ;-), pozdrawiam Wszystkich ,nowe i stale duszyczki ;-), uciekam zrobic trucht wokol jeziorka ;-), ciesze sie ze jetsescie ;-*

Witam kochani! U mnie dzis ciemno szaro i ponuro :/ kompetnie nic mi sie nie chce,no i w ogole jakos przytlacza mnie Wszystkich Świętych...do tego mam jakies zawroty gllowy,,,wrrr,,,, Mam dzis tyle spraw na glowie,musze z moja Zuzia jechac do lekarza,zrobic zakupy,spakowac siebie i rodzinke bo wyjezdzamy do rodzicow itp itd.....normanie jestem taka byle jaka..... tffff....Jakiegos mnie Panie Boze stworzyl takiego mnie masz...nawet obiadu nie robilam tylko zamowilam pizze....

Witam! pisze pierwszy raz ! tez mam problem z ta cholerna nerwica dwa tygodnie biore leki ale nie ma poprawy! w piatek pierwsza terapia mam nadzieje ze pomoze ! chciałabym jutro isc na cmetarz ale chyba nie dam rady lęk przed ludzmi jest silniejszy nie moge tez prowadzic auta odrazu serce mi chce wyskoczyc to jest straszne! mam 30 lat i straszne jest to dla mnie ze mam strach wyjsc z domu jeszcze pol roku temu chodzilismy z mezem na zabawy bylam bardzo rozrywkowa a teraz po dziecko do przedszkola nie pujde bo strach!!! Mam nadzieje ze dam sobie z tym rade jak czytam wasze wpisy to dodaja mi optymizmu i lepiej sie czuje !!! pozdrawiam cieplutko!!!