Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kamila28

Nerwica choroba ludzi wrażliwych !zgadzacie się z tym?właśnie Jagoda co ty bierzesz jak cię atakuje wielkie zło. Ja też tak czesto miałąm ze nie poszłabym do roboty zwłaszcza po nieprzespanej nocy - ale sie zmuszałam i odziwo lepiej funkcjonowałam po nieprzespanej nocy niż normalnie.Było nawet tak ze zasypiałm ok 4 a wstawałam o 6 z wielkim stresem ze nie dam rady przeżyć całego dnia a pracuje prawie na 2 etaty i nie moge się w ciągu dnia kimnąć.Może masz leki zle dobrane? Ja odstawiłam wszystkie i biore 5htp może na ciebie zadziała!!!!pozdrawiam

Gość jagoda30

Witajcie .Jest pózno ,ale ja jeszcze nie spie ,rozgadałam sie z koleżanka na gg i w ogóle nie wiem czy bym zanseła.Biore Oxazepam w chwili ataku ,oraz takie ziołowe z walerianą czasami.Ale już zrobiłam sie taka wystraszona ,ze nie nabiore pewnosci siebie ,chwilami jest lepiej a chwilami to jestem wrakiem z pustka w srodku albo sie nakrecam w myslach nie wiem jak zaczac myslec pozytywnie juz.Po tym oxazepamie czuje sie jakby o pół nieba lepiej bo moge rozsądniej mysleć .Macie taki mętlik w głowie czasami a przy tym strach no i jeszcze na dodatek nie moge odnaleść sie wsród ludzi często ,pogadać jak człowiek z człowiekiem .Jutro ide do psychologa jak dobrze pójdzie musze z kims kto sie mam nadzieje zna na tym pogadać.Ja potrzebuje odbudowac pewność w siebie .To jest mój stres ,a nieporządane mysli nie wiem co z nimi zrobie bo czasem robia ze mnie wariatke i na razie wygrywają .Sorki za smuty.Pozdrawiam .Miłych snów bez lęków .

Hej moje Nerwusiątka najukochańsze !! :):) i te stare i te co dopiero nerwy wzięły :):) u mnie jakos leci pomalutku, nie pisze, ale czytam Was, czytam, kciukole zaciskam i myslę o Was, a nawet mi sie snicie :):) ja coraz rzadziej wącham, jak sie czuję i na dobre mi to wychodzi :):) dużo na pogodę zganiam i z francą w ciuciubabkę się bawię :):) a pigułę też od czasu, do czasu łyknę ! a zdjęcia rooooobię cały czas i wspaniale sie i bawię i leczę :):) pogoda wredna u mnie okrutnie, głowe chce urwać i upierdliwe cuś z nieba kapie, gadają, że jutro słoneczko ma sie przedrzeć hahaha zobaczymy !!! no to Was strasznie moooocno przytulam, całuję, sciskam i pocieszam :):):):) trzymać mi się !!!!! nie dać francy podrygiwać i do miłego KOCHANI WSZYSCY ! :)::):)

Gość michu2421

Zamiast leczyc sie co chwile nowu=ymi lekami i uodparniac sie na nie moze leppiej uleczyc psychike i isc do psychoterapeuty na terapie i popracowac nad swoimi lekami bo ciagle branie lekow nie ma sensu, tez biore leki ostatnio mobemid i jeszcze gorzej sie po tym czuje mysle ze branie tego nie ma sensu bo i tak na dluzszy czas nie pomoze trzeba wyleczyc umysl leki tylko chwilowo hamuja .... Pozdrawiam

Gość kamila28

U mnie też pogoda do duszy!Jagoda30 nie poddawaj się.Co piąty człowiek cierpi na nerwice - jak mnie łapie to się rozglądam i myślę ile osób wokół mnie jeszcze na to cierpi.Bierz leki jak Ci pomagają i żyj chwilą bo życie jest krótkie i trzeba z niego czerpać każdą minute lub chodz na terapie.Chetnie bym sama chodziła ale mieszkam w małym miasteczku i kręcąc sie koło psychiatry miałoby straszne skutki(wszyscy by wiedzieli)-no i nadal się przejmuje co kto powie - nerwica choroba ludzi wrażliwych. Ale z dnia na dzień jest mi lepiej:)Pozdrawiam cieplutko Wszystkich znerwicowanych - trzymajcie się pogoda ma też się poprawić....

Gość a28aga28

Witajcie Weteranko super ze wreszcie sie odezwalas buziolki cieplutkie ;-*. Ja zalapalam sie do pracy fizycznej, mowei Wam taki zapiernicz ze w glowie sie nie meisci, praca na 3 zmiany ale plusem tej pracy jest to ze czlowiek nie ma zcasu na myslenie o pierdolach nawet jemy w pospiechu ;-) narazie tydzien pzrepracowalam.Tabletki dalej lykam, narazie mam pzrerwe w terapi, i jakos leci ;-) ceisze sie bo ta praca nie zwiazana z mym zawodem wcale ale traktuje ja jako wyzwanie ;-) tzreba sei chwytac wszystkiego. witam nowe osobki a weteranow prosze o odzew nawet kilka zdan, pozdarwiam wszystkich ;-)

Gość martin82

Witam ponownie . Hm mamy pluchata jesien tego lata . Weteranko- hura hura odezwalas sie. Cykaj foteczki łap chwile w obiektyw ktore sa ulotne i bez powrotne Aga28- super ze masz prace i nie myslisz o tej glupiej chorobie ja mam nowy problem i mysle o tym intensywnie:-(:-(

Witam Jak milo poczytac posty od naszych gwiazd na forum :) Krysiu, ten atak to na pewno efekt stresu który Ci ostatnio towarzyszy w związku z syutacją z synem, matko moja uwazaj na siebie kochana, zdrowie masz tylko jedno. Wiem, wiem, łatwo powiedzieć ale.............. trzymaj się Krysieńko. Weteranko, jak dobrze, że napisalaś juz sie martwiłam czy cos złego sie nie wydarzyło....... bo ja cały czas czytam forum, gorzej z pisaniem, czasami brakuje weny........ buziaki. Spinko, no wlasnie tak jest, że człowieka absorbują problemy a później........... jak się uspokoi to atakuje ta cholera wredna, ech ! Mam nadzieję, że tym razem nie bedzie źle u Ciebie, miłego dnia :) Aga, fajnie, że masz pracę, szkoda, że nie w swoim fachu ale taka fizyczna praca czasami lepiej działa na układ nerwowy niż umysłowa. czlowiek się umeczy i nie myśli o głupotach, a i endorfiny w czasie ruchu się wydzielaja :) To tez jakis pożytek :) Robo, mam nadzieję, że byleś daleko od ataku w Norwegii, no, gość żywcem zwariował, i to w dodatku Norweg. Ech, szkoda słów... Współczuję rodzinom ofiar. Majkak, jak Ci sie mieszka bez córci w domu ? Chyba trochę smutno, co ? Mnie tez to czeka jak córka wyjedzie na studia do innego miasta, och, jak będę tesknić, jesteśmy bardzo zżyte.... Martin, zawsze musi być jakiś problem, kurczę, mam nadzieję, że to nic poważnego, jak coś to pisz, może pomożemy albo chociaz pocieszymy :) Witam nowe osóbki na forum, piszcie bo to prawie jak terapia :) Wszystkich serdecznie pozdrawiam i życzę dobrej nocy.

Gość martin82

Dzien dobry Wam. Kurcze wczoraj tak fajnie juz bylo a dzis mzawka od rana . Nati- a co u Ciebie jak zdrowko i samopoczucie . Dobrze to ujelas ze nasze forum to prawie jak terapia :-) hm a moj problem niby maly ale mnie zlosci . W tamta niedziele wyszlem na slonce tak sie opalic i nabrac energi bylem moze z godzine a w tygodniu na klatce piersiowej obsypaly mnie male krostki takie male pieprzyki mysle ze to od slonca

Gość jagoda30

Siema.U mnie troche jakby lepiej chociaż nerwica natręctw myslowych atakuje w każdym dniu i prawie w każdym momencie staram sie jej nie przeciwstawiać .W domu jak jestem albo jak mam wolny dzień to daje rade.Boje się troche w pracy jak będe bo tam czuje mało pewności siebie paradoksalnie bo też uwarzam ,że dobrze robie swoja robote.Nie chciałabym stracic roboty przez ta chorobe bo kasa jest wiecznie potrzebna .Paradoksalnie boje sie w pracy tych samych sytuacji ,rozmów ,że nie bede mogła się skupic na pracy bo wpadne w zamęt w głowie .Jezu .Zdrowia i dobrego nastroju to to co nam potrzeba .Pozdrawiam ciepło mimo zimnej pogody :-)

Dzien dobry wszystkim nati dzieki za troske ale ja 500 km wyzej mieszkam , wszyscy sa w szoku i norki i my tez , na poczatku myslalem ze to islamisci ale zeby rasowy norek... jak widac szalenstwo nie zna roznic etniczych czy kulturowych a przeciez chodzi tylko o to ,aby byc czlowiekiem.... pozdrawiam wszystkich trzymajcie sie

Dzień dobry :) Weteranko, nareszcie się odezwałaś!!! Przynajmniej wiadomo, co u Ciebie i trochę lżej, że nie jest źle. Z tą ciuciubabką to dobre, ja ostatnio też tak ciągle uciekam francy. Mam sporo na głowie, trochę stresów, a mimo wszystko daję radę! Nie mam wyjścia, hihihih. Nati, nieprędko zapowiada się zakończenie tych wszystkich moich zawirowań, tak więc franca musi trochę poczekać :))))) Michu, masz trochę racji. Leki nie zawsze wyleczą, ale czasami są nieodzowne. Na przykład w nerwicy/deresji kiedy człowiek nie jest w stanie funkcjonować, leki mogą pomóc w początkowej fazie, a później można zacząć pracę nad sobą. Wszystko zależy od konkretnego przypadku. Ale to prawda, że to nie wyłącznie leki są receptą na wszystko. Wiele zależy też od nas, a o pracy nad sobą to chyba nikt nie powinien zapominać. Choć wydaje mi się, że jednak wiele osób zupełnie tym się nie przejmuje. Bo to jednak ciężka praca, bardzo ciężka nawet. Ale jak się chce efektów, to nie ma zlituj :))) Aga, super masz nastawienie. Po pierwsze trochę fizycznego zmęczenia dobrze robi dla psychiki, po drugie widzę że świetnie sobie radzisz w nowej pracy. Oby tak dalej, a w międzyczasie zawsze można się rozglądać za czymś bardziej zgodnym z Twoim zawodem. Powodzenia! Martin, na początek możesz zażyć sobie wapno, jeżeli to jakieś uczulenie. Powinno zniknąć w ciągu kilku dni. Pozdrawiam wszystkich słonecznie, mimo że za oknem leje. Buźki!!!

Gość a28aga28

Witajcie kochani ;-) ja dzis mam niestety na 2 zmiane eh na 14 godz do 22 sie zobaczy co to bedzie. Dzis mam jakis niepokoj w sobie, mysli o ucieczce, to dziwne bo jak pracowalam zero mysli a jak tylko sie weekend zblizyl i wolne to juz swirowanko i az do dzis ;-/ chyba bede musiala wziac jakas ziolowa tabletke albo moj paromerc kolejna dawke bo az ten niepokoj w klatc emi siedzi. Narazie ogarniam u siebie na pietrze to [rzy rybkach porzadek porobilam bo jak wroce to peweni bede tak zmeczona ze odrazu lozkoo i lulu ;-/ szczerze wole zmiane 1 czyli na 6 rano ;-). Narazie w terapi mam zastoj bo tak wracam umordowana po pracy ze nie mam sily na jakakolweik dalsza jazde nawet na terapie.Dzis idzie mi na 2 tydzien jak jestem w nowej pracy, praca esttyczna ale tasma niemiloseirna;-/ cholernica-dzis maja mi p[odkrecici tempo tasmy a mnie sie wydaje ze i tak szybko leci ;-/. Nie weim skad znow ten niepokoj ale powiem szczerze ze juz kilka mies chyba ze 2 mialam spokoj ;-). pozdrawiam wszystkich starych i nowych forumowiczow, starych prosze o jakikolweik odzew nawet 2 zdania ;-) buzka

Gość kamila28

Pozdrawiam wszystkich!!!piszcie coś ludziska....widzę że wszyscy zapracowani...praca fizyczna rzeczywiście pozwala się odstresować i mózg wyłączyć...pozdrawiam wiecie że co piąty Polak cierpi na to cholerstwo....nie jesteśmy sami...pozdrawiam