Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość poetka30
Witam wszystkich....eh jak wczoraj bylo lepiej to dzis juz musi wyrownac od dupy strony. gruszka ....nerki ...jak zloto brudzi to nerki trzeba sprawdzic moze jakas drobna infekcja a przepij to urosanemn ze 3 dni i juz.ja pije 2 razy dziennie urosan na zbijanie aldosteronu.czy pomaga jeszcze nie wiem. ....aga28....sprawy sercowe u mnie wciaz na tylnym planie .rozmawiam codziennie z moim panem m. raz na 2 tygodnie sie spotkamy na pogawedke i narazie tyle.mnie wystarczy .exmlody do mnie zas dzwonil ale nie gdalam z nim bo spalam .mowil zebym sie odezwala ale nie mam zamiaru.bylo minelo,tego kwiatu [pol swiatu.fajnie ze rybka cie cieszy ,mnie tak ciesza moje tulipany.juz powoli rosna . ....gala1....dla ciebie nie mam dobrych wiesci ....ta hipochondria /cholera jak sie to pisze dziuryw mozgu /to nic innego jak podswiadomy sposob na wypelnienie emocjonalnej pustki.nie twierdze ze nie angazujesz sie wsprawy rodziny czy wychowania dziecka ale widac to dla ciebie za malo.sa ludzie o takim poziomie energii ze musza byc w sporym ruchu,doslownie musza sie wyzyc artstycznie czy ideowo czy wjakikolwiek sposob.no widac ty jestes osoba ktora potrzebuje wyjsc z domu malo tego dzialac .twoja psychika akurat taki sobie schemat obrala .jest to jak nalog,jest okazja to lapie objawy bo wtedy jestes aktywna,zaangazowana.powroc do chwil kiedy nie byals nie czulas sie chora ,co sie wtdy dzialo ,co robilas .przeanalizuj to .ucieczka w chorobe jest najczesciej spotykna u ludzi u ktorych dysproporcja iedzy marzeniami a zyciem jest zbyt duza.to tak w skrocie ...malgosia ....nie dawaj sie jeszcze troche i beda wakacje ja tez mam prace do pisania i egzmainy a jakos to bedzie .uczyc to sie nikomu nie chce ...ha ha...trzymaj sie ,lykaj magnezik,tranik,pomoze w nauce,a suka widze jest porostu romantyczka ,moje ogladaja co robi chomik w akwarium a w tv lubia annimal planet,
wiesz poetko cieszy mnie ta mala rybka, mala a cieszy ;-). wiesz biore po 2 tabletki wczoraj bylo ok a dzis niezbyt, ale wpomniaj ktos ze jak sie zwieksza to tez sie nasiaja objawy ;-/.Te przed miesiaczka jestem. Wiesz Poetko najgorsze jest to ze teraz ja juz nie mam tych mysli co dawniej, wiesz efektem tamtego myslenia sa teraz moje reakcje dziwne organizmu;-( ja juz to czuje, lekam sie okropnie, to jakby bylo realne ze zaraz sie stanie ;-(, wszystko co zwiazane z przewodem i ogolnie ustami ;-(Masz jakies sposoby na oderwanie mysli? od tego? jak Ty sobie radzilas z tymi natrectwami myslowymi? Ja powtarzam jak to sie pojawia:milosc radosc spokoj zdrowie szczescie.wiesz naprawde sie tego boje, psycholog powiedzial mi ze silna we mnie jest potrzeba kontroli siebie i zwiazku ;-( swiadomie tego nie robie, dobil mnie.Wiesz naprawde bylo dobrze przez 6 miesecy w zeszlym roku, zmiany obsady kadrowej, rozstanie z chlopakiem i zejscie, nie wyrazanie tego co mi w srodku gralo, tlumienie zlosci w sobie bo na bliskich nie chcialam jej wyladowywac to doprawilo mnie, teraz czuje ze jest gorzej niz pare lat temu.Pytanie specjalisty:Czy Pani ma jakies zajecia? k........rwa myslalam ze go wysmieje;-). Rybka, praca, spacerki po pracy...Poetko napisz cos moze mnie pocieszysz jakzwykle ;-)
Gość Iwona P...
...Dzien dobry)**.. .....U mnie nadal bez zmian ,samopoczucie do bani,,co prawda jedynie co wczoraj mialam niezly ubaw,ale to w nie dlugim czasie wam napisze,musze sprawe zamknac do konca,,za tem caly poniedzialek przelezalam w wyrku,ja piernicze jak zle sie czulam,,nerwica nie odpuscila sobie czuwania przy mnie,juz myslalam ze wyladuje na pogotowiu,slabe cisnienie,drzenie calego ciala,lęki,obawa,ze mi sie cos stanie,oj dawno tak sie nie czulam,ale nerwy jakie przeszlam przez ostanie dni daly po sobie znac,ale co zrobic,,, ...Pozdrawiam i zycze milego dnia,buziaczki,,
Witajcie. Iwonko trzymaj sie kochana. Walcz. Wiemy wszyscy, ze latwo nie jest, ale nie poddawaj sie. Sciskam Cie mocno. Gala ja tez mam tak, ze boje sie roznych chorob. Moze nie jest to u mnie az tak dokuczliwe jak u Ciebie, ale jednak jest. I poetka ma w 10000% racje. Jak mam zajecie jest dobrze nic mi nie dolega. W momencie kiedy mam chwile wolna, jak tylko cos mnie ukuje od razu czarne mysli sie pojawiaja. Tylko, ze u mnie skupia sie to w sumie, w tej chwili na jednym organie.(nie bede pisala, o ktory mi chodzi z wiadomych wzgledow). Poetko tylko jakie mam badania zrobic. Mocz niedawno mialam badany. Wyszlo oki. A przed badaniem tez brudzilo mi zloto:(Dzieki za odpowiedz. Buziaki dla wszystkich
Gość poetka30
Witam Was chcialabym miec na tyle optymizmu aby nim was obdarowac ale jakos cienko u mnie tyz..... ....no wlasnie zajecie mam /sa objawy /odpoczywam ,jest ok/wstane zeby cos zrobic sa objawy .TO JEST tak glupie ze brak mi slow .czy to mozliwe zeby tak dzialal system nerwowy ,,siedze jest ok ,spuszcze nogi tylko na ziemie od razu rypie.....otoz nie po dokladnym przeanalizowaniu tysiecy stron wykladow prac ,opisow przypadkow wiem ze to podloze genetyczne ....tylko jak to leczyc w tym kraju...wrrrrrrr .....ale mniejsza o to ....dziewczyny wszystkim nam cos tam nie dziala jak trzeba ,kazda potrezbuje indywidualnej oceny i dobranego leczenia ,a tu same widzicie ,kleja do czlowieka etykiete lenia i wariata. ....aga28 ...no widac sam doktor bardzo powaznie traktuje swoja prace ze czuje sie jakby nic nie robil ,,bo kazdy sadzi po sobie.....jak nieraz mnie doktorki wkurzaja ,,to sobie mysle swoje ,,czesto brzydkie mysli sa to ,,obrazajace doktorka ,,,ahahahaha zdarzaja sie lekarze z powolania ale ci sa tak zdominowani przez reszte ze siedza cicho.natrectwa sa jak sama nazwa wskazje natretne niczym mucha gownojadka .opedzanie na nic sie tu nie zda trezba sobie zadac trud i wywalic ten gnoj.nie wiem co ci radzic agus ,to tak sie nie da od razu ,na 100 procent ,pozbyc wszystkiego .ten balagan powoli sie uprzata i zas wylazi cos spod spodu .jak bierzesz po 2 ie to za 2 3 tygodnie juz sie powinno stabilizowac .gdy cie zlapie pomysl ze to cos naturalnego jak bol brzucha przy okresie ,no niemile ale przejdzie .ja tez spodziewam sie najazdu ,,i pewnie temu taka u mnie irytacja ale nie poddaje sie smaruje tym progesteronem w nadzieji ze sie ustawi .agus zrob rybce zdiecie i wyslij mi na gg .....gruszko .....moze cos zaczelas zazywac ostatnio ,a i zakwaszenie organizmu takie daje brudzenie ,ale to by cie stawy pobolewaly i taka ociezalosc by byla.to zrob tylko kreatynine z krwi /na wydolnosc nerek/moze to po leku jakims . ....gala to zrob zwrota o 180 ,nie wiem na treningi sie zapisz albo jakas szkole .pomysl o czym marzylas moze jakies male hobby.
Gość Dorota W
Dobry wieczór :) Ojjjj kochani ale dużo napisaliście podczas mojej nieobecności-----pogubiłam się w tym wszystkim i nie wiem czy dam radę ze wszystkim dojść do ładu tym bardziej ,ze sporo nowych osób do Nas dołączyło A może ja już się nie nadaję ... ? Ech ---- jestem w szoku!
witajcie skarby ja tylko na chwilke tak mnie głowa boli ze chyba mi pęknie ale gotuje na jutro obiadek i zaraz ide sie wykapac i spac źle sie cos czuje,reszta bez zmian;( Dorciu jestes nareszcie pozdrawiam wszystkich i zycze spokojnej nocy
Witajcie, witaj poetko, ok zrobie zdjecie w prawdzie nie bedzie dobrej jakosci bo komorke mam dosc starawa ale jestem jak widac przywiazana mocno do niej hehe ;-). Wczoraj zrobilam spacerek i odwiedzilam mojego mezczyzne, kupilam jedzonko i mu zostawilam w lodowce, pogadalismy, poprzebywalismy razem bylam wtedy spokojniejsza, wrocilam szybko bo padnieta bylam ale jeszce gramolilam sie bo wyczyscilam kule bo rybka miala juz brudno az lsni ;-), dzis jej robaczki ide kupic. pislalam tez na forum do Pani Jadwigi odpisala mi z czego mocno sie ciesze, wiesz moze czesto i panikuje ale nieswiadomie, poprostu sobie momentami nie radze z tym, poddaje sie i wcale nie rozumiem bo cos nowego wylazi ciagle ;-( no coz....Pani Jadwiga mi doradzila i naprawde chce to zaczac praktykowac, trzeba odwraca od etgo uwage i jak mam ten lęk to poprostu bede mowila ze tak wiem ze zaraz sie to zacznie, czekam zeby szybko sie skonczylo i ponoc pomaga bo juz jestesmy na to przygotowani, a strach atakuje jak czuje ze sie boimy ;-).Biore tez Twoje uwagi, sledze co piszesz chce sie uczyc od Was od Ciebie jak se radzic i cos probowac na sobie a jak to mi sie pojawia to jakas bezradnosc mnie owladnia i pesymisz straszny ze to koniec, wiem ze to jest zaprogramowane z tymi moimi odruchami teraz czas to odkrecac no jak prze z 3lata ta mysl krazyla no coz..................wiem z boku moze sie wydac jakbym panikowala ale to z bezradnosci wynika i poprostu ze zdziwienia ze takie rzeczy maja miejsce to abstrakcja a umysl bierze za prawde ;-(
Witam kochani Ja już nie wytrzymam, tak strasznie mnie w nocy bolała głowa, że myślałam, że już po mnie. Nie dość, że atak migreny miałam dopiero w piątek-niedziela ( przez 3 dni ), to wczoraj znów i to tak strasznie, że to zwariować można. Miewam migrenę regularnie raz, dwa w miesiącu ale tak jak ostatnio, raz za razem to już dawno nie miałam. Przy tym wszystkim serce mi wali jak oszalałe, jak by chciało mi wyskoczyć z piersi. Cała jestem jakaś * roztrzepana * wewnątrz, powiem szczerze, że już mam nie raz dość tego wszystkiego. Sorki, że znów marudzę o tej głowie, ale muszę się wygadać, jeszcze sobie popłaczę i może ulży :( Gdybym pracowała na etacie, a nie u siebie, to chyba wykorzystałabym cały urlop na moje migreny, z takim bólem nie da sie w żaden sposób funkcjonować, nie mówiąc juz o pracy :( Dorotko, ja czasami też nie ogarniam wszystkiego, mimo, że jestem regularnie, dużo osób jest nowych, trudno nadążyć, ale po prostu wskocz i już. Zazdroszczę Ci tego wyjazdu ( tak pozytywnie ), ja kocham podróże, a w tym roku, z różnych przyczyn, chyba nigdzie nie będę mogła wyjechać. Ale miło, że Ci się udał wyjazd. Poetko ja biorę leki hormonalne ( brak progesteronu własnie ) dlatego ta maść, czy też krem z progesteronem u mnie nie ma sensu, ale dzięki za radę. Freciu, daj znać koniecznie co z teściem. Trzymaj się. Gruszko, ja słyszałam, że złoto brudzi gdy jest w nim jakaś domieszka innego metalu, wcale nie oznacza, że jesteś chora. Złoto nie powinno brudzić, gdy jest dobrej próby, gdyż nie wchodzi w reakcję z większością odczynników chemicznych. Jednak nie występuje ono w czystej postaci, ma różne domieszki metali, które mogą właśnie brudzić. Na pierścionku czy obrączce powinna być wybita próba mówiąca o jego czystości. Nie doszukuj się kochana żadnych chorób. Buziaczki Gruszko :) Niestety muszę kończyć, piszę do Was trzymając laptopa na kolanach i siedząc w łóżku ale moja głowa jeszcze przypomina o sobie, nie mogę ją męczyć za bardzo. Miłego dnia wszystkim.
Gość krystyna 3
Witam kochani Ja już dzisiaj nie daje rady od drugiej w nocy na nogach moja ukochana wnusia w szpitalu obudziła się o pierwszej w nocy z ogromnym płaczem potem zrobiła się blada i przestała oddychać dobrze ze zięć był w domu zaczoł ją reanimować zaraz przyjechało pogotowie i zabrali ją do szpitala robią badania Ja już mam dosyć trzęsę się cała Pozdrawiam jak bedę cos wiedziała napiszę
Krysiu pomodle sie ,matko musi byc dobrze. Z tesciem nic sie nie wyjasniło ,zeby zostac na kroplówke musi miec skierowanie od rodzinnego lekarza ,zeby go zdiagnozowac trzeba jeszcze jednego badania 23 termin. Na apetyt nic mu nie moze dac bo to zakłóci to badanie ,a z bólem ma sobie radzic.Mam dosc. A wynik tego wycinka cały po lacinie ,a tesciu nie pozwolil do gabinetu wejsc tesciowej i nic wiecej niewiem .Moze Bartek ten wynik wezmie to cos poszukam w internecie.Buzka
Gość Małgosia1990
witam Was kochani. Jeju dobrze że jutro już piątek można chociaż trochę będzie odpocząć przez weekend. Ale pewnie i tak spędzę go nad biologią do matury. Płyty ze studniówki jeszcze nie ma....inne klasy już dostają te co miały tego samego kamerzystę. Jednej klasie dali płyty gdzie źle im zmontowali przedstawienie klasy:D Zupełnie inne osoby były:D hehe a najlepsze że kazali sobie dopłacić 50zł za poprawienie. My powiedzieliśmy że chcemy najpierw jedną płytę obejrzeć i dopiero zapłacimy resztę pieniędzy jeśli wszystko będzie ok. Bo wpłaciliśmy tylko zaliczkę. A jak będzie coś nie tak to inaczej będziemy dyskutować:) Krysiu Boże to okropne.....przeraziłam się Twoim postem. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. Gruszko dziękuję za zaproszenie na nk:) Nie wiedziałam że to TY:) Bo czasem zapraszają mnie osoby które po prostu zbierają znajomych albo jakaś moja rodzina której nigdy nie widziałam na oczy:D Jakiś czas temu zaprosiła mnie na nk moja ciocia i nawet nie wiedziałam że to moja ciocia:D hehehe:D Poetko ja to normalnie jestem wypompowana tą szkoła ale jeszcze troszkę i 3 miechy laby można powiedzieć bo zamierzam iść do pracy:D
Nati, ja Ci strasznie współczuje z tą migreną, nie raz patrzyłam jak mama cierpiała, gdy ją łapało to, coś strasznego... dzielna jesteś, nie poddawaj się, chociaż wiadomo, że to takie męczące...:( Gruszka, to ja od Ciebie też dostałam zaproszenie, tak? Bo też myślałam, że ktoś od tak sobie zaprosił, bo wiele ludzi tak właśnie robi... Jeśli to Ty, to bardzo mi miło, na pewno przyjmę do znajomych :) Krysiu, to straszne co napisałaś, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Jestem z Tobą całym sercem, bo wiem troszkę coś o tym, co napisałaś............. A u mnie... ni jak. Pozdrawiam!!
Witam wszystkich ! Wiosna już nie długo a tu patrze że coraz więcej każdy ma problemów :/ Mam pytanie czy myślałyście/myśleliście kiedyś o spotkaniu na żywo w jakimś miejscu w Polsce ?? Tak żeby się zobaczyć na żywo?? Aga28 ja też myślałem żeby sobie kopić jakieś zwierze tylko zastanawiam się nad żółwiem :P przynajmniej jakieś zajęcie by było :) Nati nie zazdroszczę tych bólów głowy to może być też spowodowane brakiem świeżego powietrza Pozdrawiam wszystkich i dobrego samopoczucia i optymizmu życzę :)
Gość Dorota W
Krysiu --Boże kochany ,nawet nie wiem co Ci powiedzieć Pomodlę sie za Amelkę , Bozia wysłucha Nas i sprawi ,że malutka szybko wróci do zdrowia. Trzymaj się skarbie i uwierz ,że wszystko będzie dobrze Myślami jestem z Tobą--pamiętaj --zawsze i wszędzie! Kochani odezwę się za momencik bo mam w tej chwili obiado-kolację:)
witajcie kochane Krysiu wszyscy jestesmy myslami przy Tobie i Twojej wnusi bądźmy dobrej myśli u takich maleństw zdarza sie czasami bezdech ale to musi przejsc zobaczysz bedzie dobrze trzymaj sie kochana Gruszeczko co do brudzącego złota to tak jak wyzej napisała Nati różne słyszałam opowiastki o tym i przyznam sie ze ja tez mam ten problem kiedys lekarz mi powiedział ze to jest od jakiegos stanu zapalnego w organizmie ale mam mieszane uczucia bo słyszałam ze jak ktos ma chore serce,nerki czy jeszcze jakis tam organ to niby to tak sie objawia ale sama nie wiem czy w to wierzyc bo np.jak mam miesiaczke albo źle sie czuje to mam zawsze na jednym palcu u lewej reki czarne pod pierscionkiem a mam ich razem 5 i tylko pod tym jednym palcem mi sie to pojawia a chyba tylko kilka razy pod obrączką ale to było tak dawno ze juz nawet nie pamietam i nie biore sobie tego do głowy bo po co nie martw sie kochana napewno Nati ma racje trzymajcie sie kochani uciekam bo gotuje bigos cały wielki gar papa
Gość Dorota W
Dzień dobry skarby Miałam napisac do Was wczoraj wieczorkiem ale niestety nie znalazłam ani chwili aby posiedzieć przed kompem. Ja się chyba starzeje na maxa bo w ostatnim czasie zwolniłam obroty i dzień stał sie dla mnie za krótki na wszystkie sprawy ,zajęcia , obowiązki itd. A może to tylko wiosenne przesilenie? W każdym razie , jednym słowem brakuje mi energii pomimo dwutygodniowego wypoczynku . Poza tym u mnie prawie wszystko po starem---prawie a prawie jak wszytskim robi wielką różnicę ale o tym napiszę Wam jak wrócę z pracy .O której godzinie to bedzie nie wiem bo mam sporo papierkowej roboty do zrobienia .Nazbierało sie tego wszystkiego sporo podczas mojej nieobecności więc trzeba troszkę czasu poświęcić i doprowadzić firmę do ładu i składu:) Kochani tak ogólnie rzecz ujmując : Życzę wszystkim udanego ,słonecznego i wesołego weekendu---w końcu nadchodzi wiosna więc trzeba uśmiechnąc buziunie. Trzymajcie się cieplutko i Krysiu myslami jestem z Tobą .Zdaję sobie sprawę jaki koszmar przeżywasz i na nic zdają się pewnie moje słowa ale Wiedz ,że jest ktoś kto wspiera Cię i trzyma mocno kciuki
witam wszystkich w bardzo sloneczny poranek , ptaszki spiewaja, bociany juz przylecialy.KRYSIU jestem z TOBA wierze ze bedzie dobrze z TWOJA WNUSIA.Umnie kochani dosc dobrze pani psycholog stwierdzila ze juz niepotrzebne mi sa spotkania z nia ,ze dam sobie rade sama ,mam tylko mowic sobie codziennie rano ;bedzie dobrze, dam rade.wczoraj bylam u psychiatry przepisala mi leki na dwa miesiace do tej pory chodzilam co miesiac wiec jest jakas poprawa oby juz na stale to juz ponad rok jak sie lecze .zycze wszystkim milego ,slonecznego dnia i duzo usmiechow na gebolkach .
Gość Elcias10
Strasznie sie przestraszylam Twoim postem Krysiu..............Boze kochany co sie stalo i dlaczego ?Napisz koniecznie jak bedziesz mogla..... Iwonko jak Cie to choc troszke pocieszy to Ci powiem ze ja tez ostatnio wypadlam z formy pare dni mam fajnych i wszystko jest ok a potem znowu spowrotem nerwy i te glupie mysli.Cholera czasem to sobie mysle ze mi sie cos w glowe stanie z tego wszystkiego....A co z tata? Freciu trzymam kciuki za tescia.... Malgosia1990 znam ten bol uczenia sie biologi ja tez ją pisalam na maturze i ustnie tez zdawalam.Przyznam szczeze sciagi pomogly zdac mi mature hi hi. Magda1989 napisalas ze wiesz cos na ten temat co napisala Krysia .....tez mieliscie takie zmartwienie w rodzinie?To przykre napisz o tym.... Dorotka jak milo ze piszesz i ze wrocilas ;) Majkak55 gratuluje Ci postepow w leczeniu brawo. Zastanawiam sie ostatnio gdzie sie podziala Ewa26.Wiecie cos ? Pozdrawiam was kochani i milego usmiechnietego dnia zycze