Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie drogie i drodzy forumowicze. summer, na poczatku pragne podziekowac za to ze sledzisz moje marne pociny na tym forum. tak naprawde to nie wiem co mam ci odpisac ,bo z jednej strony mam wrazenie ze mnie nie zrozumiales do konca a z drogiej strony trafiles w sedno. jesli chodzi o lososie to je po prostu uwielbiam tak samo w polsce jak i w norwegii,choc tu maja chyba lekko inny smak.mie bylo moim zamierzeniem pokazanie tego ze mnie tylko na nie stac. przykleilo mi sie troche kilogtamow a czytalem ze lososie to te dobte tluszcze wiec staram sie nimi odchudzic zwlaszcza ze po rzuceniu palenia wiecej sie je. o stanie konta nie bede pisal bo to by juz bylo przegiecie ,jednak jak radziles,nie moge klamac sam sobie ,wiec fakt ze od roku jestem na bezrobotnym i to niezle platnym,gdzie dorywcze prace zapelniaja moj wolny czas i dodatkowo reperuja oj budzet rodzinny,nie pozwala mi zgodzic sie z twoja teza o tym ,ze nic nie osiagnalem przez te 4 lata w norwegii.poza tym moja zona teraz ciagnie 2 prace ja dopielnowuje czesciej moje coruchny gdy fuch brak ,tak wiec rodzine te nalblizsza mam kolo siebie. trafiles jednak w 100 procentach ze za krajem ojczystym tesknie, pieniadz,nawet rodzina przy boku ,przynajmiej dla mnie nie daje mi uczucia spelnienia i szczescia w 100 procentach. gdy mam te szczescie byc niepokojony przez dluzszy okres atakami,wtedy dstaje kopa i probuje przeniesc gory ale to ostatnio coraz rzadziej sie zdarza. moze istotna sprawa nedzie to ,ze wyruszylem na polnoc gdyz moja firma skromna splajtowala i pozostaly mi wielkie dlugi ,norwegia rzeczywiscie pomogla mi szybko je splacic ale nawet wtedy lososie bardzo mi smakowaly;0;0;0 a kresowiakiem po trosze jestem ,zwarzac na to ,ze moi dziadkowie zza buga do wroclawia wypedzeni oprzez czerwona plage sowiecka zostali...nie nawidze ruskich....wiec moze i ja podswiadomie utoszsamiam sie z nimi. podsumowujac ,chyba swoje konflikty wewnetrzne juz dawno rozwiazalem a nerwica zostala ,i tu klopssss stary i jeszcze jedno lososie w norwegii sa drozsze nizeli w kraju ,tylko przed swietami ceny spadaja ,ot taka norweska tradycja.dzisiaj widzialem w sklepach i ceny wrocily do normy czyli ok 200 koron czyli ok 100 zl za kg cholera za dlugo o rybkach mowimy ,chyba jutro nad fiordek sie wybiore bo lososie lososiami a wlasmorecznie zlowiony dorszyk to jest dopiero obiadek ;0 pozdrawiam ,wybaczam i prosze o wybaczenie;0
witajcie kochani jestem dzisiaj piersza mimo tej godziny ale wy wszyscy pracujecie wiec nie macie czasu wczoraj czulam sie super ale dzis cos nie za bardzo moze to ze dzis dostalam okres i zawsze nie wspominam go milo mam urwanie z moja psina szczeniak shi-tzu ma niecale 4 miesiace rozrabia na calego a lecie puscila bym go na dwor ale teraz jest zimno i duzo sniegu kazda moja praca jest duzo dluzsza bo caly czas kreci mi sie pod nogami chce sie tylko bawic corce juz drugi raz przegryzl kable od komputera dzis jedziemy z nim na szczepienie a pozatym pale w piecu sprzatam i tak bardzo tesknie za wiosna od dzis zwiekszylam dawke leku to juz 3 tygodnie jak go biore co tydzien zwiekszam dawke czekam na to aby obudzic sie rano i nie poczuc leku niepokoju na poczatku lutego bedzie rok jak mnie to trzyma w sumie nie tak mocno jak na poczatku bo poczatek to byla silna depresja a teraz leki niepokoj starczy o mnie dajcie znac co u was KRYSIU .DOROTKO /NATI i pozostali jak sie trzymacie w tym nowym roku oby wszystkim nam bylo lepiej pozdrawiam
Cześć wszystkim....u mnie tak sobie dużo zwaliło mi sie na głowe różnych problemów małych i dużych.Dlatego tak mało jestem na forum.Czas mam ograniczony z powodu załatwień.Ale jakoś sobie radze.Dobrze że mój kochany mąż jest ze mną i pomaga mi jak może,dzieciaki ok.Pozdrawiam wszystkich i mocno trzymam za was kciuki.
Witajcie kochani. Mialo mnie nie byc, ale niestety jestem. Prawde powiedziawszy moglabym tam (czyli w NL) siedziec i 2 tygodnie, byleby nie uslyszec wiadomosci, jaka wczoraj po poludniu dostalismy. A mianowicie maz dostal wczoraj wypowiedzenie w pracy i jestem zalamana. Mamy kredyt na mieszkanie, dziecko w przedszkolu itd. Wiecie jak to jest. Najgorsze jest to ze w naszym miescie nie ma wiekszych mozliwosci na znalezienie pracy. A w stanie meza to juz wogole (3 lata temu mial wypadek w pracy, spadl z wysokosci 2 pietra i zlamal kregoslup. Funkcjonuje normalnie, ale duzo rzeczy nie moze robic). Wiem, ze pieniadze to nie wszytsko, ze jakies wyjscie moze sie znajdzie, ale na razie ah szkoda gadac. Piekny poczatek roku. No dobra koniec o mnie. Musze jakos dac rade. Oby tylko ta zmora nie wrocila!!! Nati jak badanie? Wiesz juz cos. Trzymaj sie Majkak to urwanie glowy masz z tym pieskiem:) Malgos trzymaj sie. Niedlugo zaswieci sloneczko:) Robo ogolnie nie lubie za bardzo ryb, ale ta gadka o rybach narobiles mi ochoty:) I kilka slow do summer*a - po jakiego ciorta wlazles tu i wypisujesz te debilizmy. Skoro i ciebie stac na lososia to idz i sobie go kup!!! A do tego mozesz sobie kawior dokupic bo tez jest u nas dostepny( moj 4 letni synek jada go od czasu do czasu i tez sie do tego czepisz, ze pisze to na forum?) Wydaje mi sie, ze jestes rozgoryczony bo to wlasnie Tobie nie wyszlo za granica!!! Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to lepiej tylko czytaj to co piszemy i badz szczesliwy, ze to dziadostwo Ci nie dopadlo. A jezeli Cie dopadlo to napisz o tym, moze jakos Ci sie lepiej zrobi!!!!!!! Pozostalym milego dnia zycze:)
gruszka to że jesteś rozgoryczona utratą pracy przez męża to rozumiem .Szkoda mi czasu czytanie twoich debilizmów i martwych wypocin złośliwej i nieszczęśliwej baby o kształtach gruszki?a tym bardziej na komentowanie ich nie mam ochoty ,sama zresztą wiesz dlaczego.Moje wypociny możesz komentować bo widać potrzebujesz się wyżyć.Od razu widać że czegoś ci brakuje.Szkoda mi takich nieudaczników życiowych jak ty.Kochasz litość co?
Summer - nikt Cie nie zmusza do czytania moich postow, ale to robisz. Komentowac tez nie chcesz a komentujesz. Piszesz jedno a robisz drugie. Co do mioch ksztaltow to sie nie wypowiadaj bo mnie nie widzales. Czy jestem nieszczesliwa - tak, bo dopadla mnie ta okropna choroba. No jakbys nie zauwazyl jest to forum dla ludzi z pewnym problem !!!!!!! A co do zlosliwosci, daleko mi do Ciebie. I jeszcze jedno jakbym chciala sie wyzyc to na pewno przeczytalbys cos innego na swoj temat. Nie upadne do Twojego poziomu. Mimo wszystko szczescia zycze. Obys je odnalazl.
jestem nai bardzo chcemy poznac wyniki meza ,czy juz s wiadomo?. sam dobry Bog wie jak o was mocno myslimy. gruszeczko ty moja slodziutka nie wytracasz sie z rownowagi to oznaka sily. dziekuje za obrone lososi ,bo juz bym ich nie tknal ;0 magda ty wiesz ze bdybym nie byl zonaty to normalnie rumak ,bialy welon ,podroz zycia chocby przez fiordy i wspolne kolacje przy ognisku ,oczywiscie ucztujac sie winem i........wedznym lososiem he he he ;0 i to koniec ........co mowisz sommer ? zapomnialem o tobie? no dobra ziom to teraz do ciebie . widze je jestes zwyklym prowokatorem ,a moze naprawde znasz sie na ludziach ,tak latwo ich szuflatkujesz. ten ledwo zarobil na lososie i cie cieczy jak mudzachedin do w.cejrowskiego ta sie poci jak pisze posty inna nie godna by twoje czytac ,czy tam ty nie godzien by do niej pisac........ to tera ja sie zabawie w doktora i o twjej,jakze monumentalnej osobwosci kilka zdan wypoce.. po twym logo wnioskuje ,ze twoj przyspieszny kurs angielskiego dobija ku koncowi ..ja tez taki konczylem .aj spik inglisz wery lel so ju sej ju ar mader samer ;0;0 osadziles mnie jako nieudacznika na tulaczce , ktoremu nic nie wyszlo ,a ja pytam co ty porabiasz na tym forum dla nieudacznikow ,przeciez twoje miejsce jest na forum ,,my rekiny badz lososie finansjery... poza tym nie do konca mi nie wyszlo bo moja corke mercedesik w skorze zawozi i odwozi ze szkoly i to za darmoche ..teraz jezyka wystawiam...ty tego nie masz ;0;0;0 i minus 30 stopni ponizej zera i pol metra snieguuuu....o cholera chyba sie zagalopowalem ,tego mi nikt nie bedzie zazdroscil..... tak na powaznie lubie cie za to ze starasz sie pomoc ludziom ale zastanow sie co z tego wynika.ja mam dystans do samego siebie,wiec nie poczulem ze mnie w jakis sposob uraziles,mozesz wiec kolejny raz sprobowac mnie wyleczyc z nerwicy,ale na litosc boska ,spytaj sie taty badz dziadka badz kmendanta ochotniczej strazy pozarnej w kopydlowie,jak sie powinno rozmawiac z kobietami ,bo w tym temacie ...sa tacy ,to nie zart ,dla ktorych jestes wart mniej niz zeroo o pozdrawiam ,szanuje ,i trwam
No no misiaczki ładnie szalejecie ,wracam z pracy czytam i prosze . Robo a wiesz ze ja nie lubie łososia (moze nie powinnam sie przyznawac),ale makrele lubie (czuje sie jak na forum o rybach) A tak nas powaznie ,mam znowu kłopoty z zasnieciem ,mam leki ale nie chce ich ciagle brać. Nati jestescie juz po badaniu ,napisz w wolnej chwili. Nefri ty masz pewnie teraz zapieprz ,ale dasz rade! Ide z moja wiktoria na kolejny koncet ,boze jaka ta moja corka juz wielka ,a jeszcZe tak nie dawno uczyła sie chodzić. Robo zobaczysz jak ci corka szybko urosnie i chłopaki beda pod drzwiami stali. A teraz ide ja odpytac z histori jutro duzy sprawdzian . Elcia ty tez bys juz mogla cos napisać!! Całe reszte pozdrawiam zycze miłęgo wieczorka!
Witam kochani Na początek jeszcze raz Wam dziękuję za wszystko, jesteście niesamowici, przyznam się, że się wzruszyłam, i to bardzo. Robo jesteś bardzo wrażliwą osobą, zaskoczyłeś mnie mile. Przepraszam, że tak tylko do Robo piszę osobiście, a nie do każdej z Was moje kochane, ale po pierwsze jest jeden rodzynek na forum, po drugie u mężczyzn taka szczera wrazliwość jest niezmiernie rzadka. Wy, moje kobitki kochane jesteście jak zawsze wspaniałe. Nie znamy się osobiście a tyle ciepłych słów popłynęło do mnie. Nawet nie wiecie jak to pomaga. Buziaki dla Was, kochani. A jeżeli chodzi o wyniki to nie jest, jak na razie najgorzej, ale podkreślam, na razie, bo potrzebna jest dalsza diagnostyka, bardziej szczegółowa. Więc tak, wiadomo, że jest struktura , na tyle na ile tomograf może zbadać, można stwierdzić, że jest to zmiana łagodna, ale.........ta zmiana jest w..... głowie, w miejscu bardzo trudnym i dlatego tomograf nie jest jeszcze do końca wiarygodny, muszą być zrobione dalsze szczegółowe badania. W poniedziałek jesteśmy umówieni do profesora neurochirurga, zobaczymy jakie badania dalsze zleci, na pewno już będą robione na oddziale w klinice. Dopiero po tych badaniach wszystko się okaże. No i czeka męża operacja. To by było na razie tyle. Mam nadzieję, że pozostałe badania potwierdzą, że jest to guzek łagodny. Modlę się o to bardzo i pozostaje nam tylko czekać. Pozdrawiam wszystkich, buziaki
dobry wieczór kochani! u mnie jak co dzien czuje sie dobrze ale nuda zaczyna dawac sie we znaki,tak naprawde jestem zapracowana ze brak mi sił na nudy ale to wszystko co robie juz mnie nudzi praca potem dom,obiad na nastepny dzien,pranie i tak w kółko ale musdze sie cieszyc tym co mam bo jak sobie przypomne jak funkcjonowałam kiedys gdy cierpiałam na głęboką depreche to odrazu chce mi sie teraz zyc,mysle ze ta pogoda tez daje sie we znaki. jutro pracuje tylko do 17 a weekend mam wolny ...hura!!! tak sie ciesze nareszcie sobie pospie:) pozdrawiam wszystkich bez wyjątku pa kochani nie złośccie sie na siebie.
robo teraz do ciebie boroku.Mój angielski jest lepszy niż twój polski bo jak weźmiesz słownik ortograficzny i spojrzysz na swoje posty to ci włoski deba staną zapewniam.No chyba że już udajesz Norwega.A tak serio to przestań udawać i przestań śmiesznymi wg ,niektórych wypowiedziami zagłuszać swoje nieszczęśliwe życie.Pamiętaj że kłamstwo czyni człowieka nieszczęśliwym.Nie wyszło ci w Polsce nie wyszło ci na obczyźnie.No cóż nieudacznicy to też ludzie.Prawda???ale ok już zapominam o tobie.Ryby są ciężkostrawne dlatego nawala ci trzustka.Zmień dietę bo fakt mięso ryb zawiera tłuszcze z grupy omega 3 działające korzystnie na układ krwionośny ale są cieżkostrawne o czym zapewne napiszesz że wiedziałeś.Weź się do roboty bo te 1000 koron to ci jedynie na łososia starcza jak widać.Nie jestem prowokatorką ale nie dam się obrażać nieszczęśliwym nieudacznikom.Pa robolku.
ariva ja riva tego mi tu brakowalo ,teraz czuje ze zdrowieje ;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0 kochany ,badz kochana kunta kinte summer bambo bardzo przepraszam za me ,jakze karygodne bledy ortogragiczne ,wynikajace z niestykajacej klawiatury jak i mojemu powolnemu gramatycznemu upadkowi. takie krytyki z pokora i honorem przyjmuje na klate . teraz odpowiedz mi czego wciaz drazysz motyw nieudacznika i takie tam ,wybacz mi ale jestes za cienka ,niczym skora na jajach,by wzbudzic we mnie kompleks nieudacznika .moja droga ...i tego nie bierz dosadnie do siebie...zalozylem firemke sprzedazy i montazu okien w wieku 20 lat ,zarabialem takie kokosy,ze ty ,twoja dalsza rodzina twoj proboszcz nigdy takiej kasy nie uzbieracie przez cale zycie,celowo nie wymieniam bliskiej rodziny bo z pewnoscia jej nie posiadasz czorcie kostrubaty,jak mawiala moja stara sasiadka ;0 przyszla konkurencja wraz z niewyplacalnymi klientami i kokosy sie skonczyly.ale jak ja pieknie wtedy zylem...nostalgia... moje zamilowanie do podrozy polaczylem z celami zarobkowymi,potem niemcy ,hiszpania i w koncu norwegia migdy niczego nie zalowalem ,mam pelny plecak wspomien ..a teraz nawet pelny podjazd metrowego sniegu....;0 ale zbaczam z tematu. sedno sprawy jest takie ze ja mam gdzie wracac ,piekny dom pod wroclawiem obok pola ktore w lecie mienia sie zlocistym lanami boz,na przydroznym slupie bocki co przycuply na przyjaznej krainie o ciezkostrawnosci ryb nie wiedzialem o twojej zajadliwej wredocie,popartej zapewne zazdroscia,badz ,, nieprzecietna uroda,, wiedzialem za tysiac koron moja droga to umyjesz mi autko,nie podam marki bo ,jeszcze mi ukradniesz;0 podam ci date mojej kolejnej wizyty,abys czekala z wiaderkiem i szmatka buhaha jesli chodzi o twoj ostatni watek wymiocin,t dam ci advice. jesli niechcesz sie dawac obrazac,nie obrazaj innych POLAKIEM BYLEM ,JESTEM I BEDE DO KONCA MYCH DNI i dziekuje ci za ten dialog w polskim wydaniu ,tego mi tu brak.norwedzy tacy mili ,nie zawistni pozbawieni zazdrosci i wewnetrznej zgnilizny,jednym slowem ni hu.a do ciebie nie podobni . kocham was
Rety co się tu dzieje!!! ale jak widzę to jeden wart drugiego. I proszę nie obrażać Polaków i mnie Polaka. Mam prośbę do Ciebie Nati ale nie wiem czy mogę to pytanie zadać by Cię jakoś nieurazić.Chodzi mi o Twojego męża a konkretnie o to jakie miał objawy że poszedł na tomografię.Bo coś mnie głowa ostatnio pobolewa i nie wiem co o tym myśleć.Jeśli pominiesz moje pytanie to zrozumiem.Pozdrawiam wszystkich.Tych co nie lubią Polaków też .
Cześć wszystkim......no prawie wszystkim Summer o co ci chodzi?Co jest złego w tym że Robo kupuje łososia?Albo że Gruszka pisze o swoich problemach?A tak poza tym to czepiasz sie czyjejś pisowni a sam napisałeś ;Robo teraz do Ciebie boroku;.....co to jest ten borok?He he kozak z ciebie bo jesteś anonimowy,a my wszyscy sie tu znamy.Powodzenia ci życzę z takim podejściem do ludzi. No u mnie zaczyna sie parę rzeczy prostować,ale zaraz potem pewnie coś nowego zwali mi sie na głowę.Dzieciaki zdrowe,małżonek ok. Buziaki dla wszystkich,prawie wszystkich......
Czesc wszystkim Robo dzieki za mile slowka i wsparcie. Tez wierze, ze bedzie dobrze:) Rewelacyjny post do summer!!! Nati. Na pewno okaze sie, ze nie jest to nic groznego. Lacze sie z toba w modlitwie. Trzymaj sie. Frecia. Mam nadzieje, ze klopoty ze snem szybko mina. Tez lubie makrele, szczegolnie z bialym serkiem, szczypiorkiem i majonezem. Dzis piatek i chyba na kolacje sobie zrobie taka paste. mniam. Milego dnia.
Gość krystyna 3
Witam wszystkich serdecznie U mnie jakoś leci zimno jak cholera pięta troszkę mniej boli daje radę przeczytałam że laserowe leczenie było by wskazane tylko że lekarz mi o nich nic nie wspomniał a może trzeba się udać do specjalisty już nie wiem Summer Z całym szacunkiem ale jeśli nie podoba Ci się to co piszemy wcale nie musisz czytać i pisać nie bądz złośliwa Pozdrawiam was moi kochani serdecznie
Witam wszystkich;) też dołączam się do Was. Ja tez mam problem tej natury. Jest mi bardzo ciężko, bo w sumie tylko na pogotowiu powiedziano mi, że mam nerwice, ale u neurologa jeszcze nie byłam. W ogóle może przedstawię moją sytuację. Byłam sobie w pracy i tak w pewnym momencie zakręciło mi się w głowie, miałam takie zaćmienie, myślałam, że zemdleje ale jakoś się trzymałam. Usiadłam sobie i za chwilę zaczęło mi drętwieć ciało. Nogi i ręce miałam ciężkie i czułam wielkie mrowienie, robiło mi się tak ciepło w środku i to szło do głowy. Sparaliżowało mi tak jakby ręce i nie mogłam ich wyprostować. Później nie mogłam nic nawet powiedzieć bo tez czułam drętwienie twarzy, ale przyjechało pogotowie i dali mi zastrzyk i mi przeszło, ale miałam takie zaćmienia. Panikowałam wtedy bardzo, krzyczałam, że umieram. Nigdy mi się takie coś nie przydarzyło.Teraz co jakiś czas też mi się tak robi ciepło i i tak w głowie dziwnie kręci, albo się zaćmi. Miałam robione badanie krwi i wszystko było ok. Cholesterol w porządku, ob też i inne rzeczy też. Ale ja jak typowa panikara już sobie wmawiam najgorsze, że to może jakiś Nie daj Boże guz, boję się strasznie, bo nie pozwala mi to funkcjonować normalnie. Myślałam, ze może naderwałam coś w kręgosłupie, bo jak miałam te zaćmienia to mnie bolał kark, i zrobiłam prześwietlenie kręgosłupa, ale za dużo z tego opisu nie rozumie.