Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Moja histoaria zaczeła sie jakies 1,5 roku wczesniej, ale za nim bylo to chcialbym podkreslic, że przez okolo rok zażywałem amfatminę. I w momencie gdy już zaczynałęm odstawiac zaczął sie moj problem. Pewnego dnia poczulem sie dziwnie w pracy, strzasznie słaby i zaniepokojony, wrocilem do domu i nie moglem spac calą noc[zawsze mialem bzika na punkcie zdrowia]. Objawy te mi zaniknely, ale po kilku dniach wrocilo na znowu - tym razem lęk, zawroty głowy, osłabienie i szum w uszach. Tak meczylem się cała zimę[ mialem badania krwi, ekg, neurolog, laryngolog]. W styczniu poszedłem do pracy i objawy zaczeły zanikać, a jedyne co mi zostało to osłabienie i szumy uszne[ w momencie gdy czułem głód to tracilem siły i pojawialy sie zawroty]. Jednak to bylo zupelnie do wytrzymania. Problem pojawil się znowu we wrzesniu, gdy siegnalem 1 raz po amfatamine, wszytsko wrocilo z podwojona sila - do tego doszlo dziwne klucie w roznych okolicach serca[klatka, lopatki itp, [jedno razowe uklucia, ktore powodowaly straszny strach o moje zycie]. W pażdzierniu wyladowalem w szpitalu, po tym jak mialem silne bole glowy i wymioty[kolejne badania ekg, krew, posiew, zdjecie glowy, nosa, neurolog, laryngolog]. Po powrocie ze szpitalu dlugo dochodze do siebie, ale nadal mam stany lekowe, dziwne ulkucia, szybko sie mecze, koszmary nocne, wychodza mi strasznie zyly, zawroty glowy. Mam 22 lata, cisnienie 120-80[zawsze], ekg dobre. Laryngolog stwierdzil zaczerwienie nosa i jakas alergie, ale to raczej nie to. Dodam, że mam też wade kregoslupa. Od 5 lat pale paierosy i od jakichś 2 prowadze bardzo statyczny tryb zycia[zero ruchu i powietrza], do tego praktycznie nie ruszam sie z domu i jedyna osoba z jaka mam jakis wieksz kontakt to dziewczyna - unikam znajomych i kontaktu z ludzmi. Prosze o pomoc, może też mieliscie cos takiego. co mam robic bo już nie moge tego wytrzymac
Musisz dużo spacerowac, ja jak mam zawroty głowy od razu wychodzę na dwor lapac powietrzei nie możesz już brac amfet. siedzenie w domu okropnie dobija,myslimy tylko o chorobie,musisz wyjśc między ludzi choćby sprubować wiem ze to trudne.
Nie martw sie tak jak pial domi koniecznie wyjdz na powietrze ja mialam to samo dwa dni nie wychodzialm z domu i mialam zawroty jak wyszlam to odrazu lepiej jest,mowie ci!!!Ja tez mysle o ty co mi sie dzieje a dzieje mi sie roznie raz mnie kuje z prawej strony teraz mam takie dziwne skurcze z lewj strony takie 3 sekundowe i nie wiem co to jest:(staram sie nie myslec ale i co z tego jak zaraz mi sie przypomina i dzieje mi sie wtedy czesciej.czy to podswiadomie????
Gość PanDobraRada
Definitywnie powinieneś się udać do psychiatry. Objawy, które opisujesz mogą być objawami zaburzen psychicznych, spowodowanych zażywaniem amfetaminy. Nie ukrywaj przed lekażem tego, że brałeś. Jeśli masz lęk przed wyjściem z domu, wyjdź razem z dziewczyną, ale zrób to. Lekarz sam do Ciebie nie przyjdzie. Idź, powiedz wszystko i opisz objawy.
Gość Dorian 16 lat

Witam mam na imię Dorian i mam 16 lat kilka miesięcy temu wykryto u mnie nowotwór śródmózgowia objawy mam bardzo podobne tyle , że jestem już po chemioterapii doszło do tego jeszcze podwójne widzenie i padaczka. Wybierz się do specjalisty na poradę lub poszukaj innych porad . Pozdrawiam !

Gość karolina 20

Witam serdecznie, Od około miesiąca przebywam w UK, nie jestem pierwszy raz za granicą kraju, jednak teraz dziwnie się czuję. Często odczuwam zawroty głowy, panikę, głowa staje się bardzo ciężka, czoło mam zimne a dłonie bardzo spocone i gorące - bądź na odwrót...Dzieje się tak najczęściej, gdy jestem daleko od domu... wracam komunikacją miejską stopniowo zaczyna co raz bardziej kręcić mi się w głowie , im szybciej chcę znaleźć się w domu tym dłuższa staję się dla mnie droga... do tych czas nie zdarzały mi się tego typu odczucia, zachowania. Muszę nadmienić, że w wielu sytuacjach jestem zdana na sama na siebie... muszę * ogarniać* siebie i partnera z którym przyjechałam, pomimo to wszystko co uda mi sie osiagnac jest negowane co bardzo odbija się na moim wewn. odczuciach. Czy to wszystko może być objawem jakiegoś etapu choroby depresyjnej badź *nerwicowo podobnej*??

Sorry ale masz chyba coś z głową, skoro z jednej strony palisz papierosy, bierzesz amfetaminę, a z drugiej boisz się jakiegokolwiek wysiłku fizycznego, bo uważasz że może mi się coś stać! I jeszcze się dziwisz że prowadząc taki tryb życia masz problemy ze zdrowiem.

Gość gosckw

Mam tak od kilku miesiecy bylem u lekarza dostalem 200 tabsow (6 dziennie) bylo to w paryzu..teraz zjechalem do polski i powrocilo 3 razy wiekszym skutkiem gdy pojechalem na impreze to malo co nie mdlalem ze strachu..wszystkiego sie balem nawet jak ktos na mnie spojrzal..;/ ogolem masakra ale dzis ide na kolejna impreze sprawdzic czy bedzie sie to powtarzalo..jezeli tak bedzie jutro ide do psychologa.. wiec jak wiekszosc ludzi pisze..tylko psychoplog Pozdrawiam i szykiego powrotu doi zdrowia :)