Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uderzenie serca

Gość Radek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nazywam się Radek mam 41 lat.

8 czerwca miałem pierwszy raz atak częstoskurczu nadkomorowego. Leczę się na nadciśnienie (Bibloc). Wpadłęm w taką panikę , że serce nakręciłem do potwornych obrotów. Tzw. koło zamknięte reakcji.  Pogotowie zabrało mnie do szpitala dali potas, magnez i beta blockery. Niestety od tamtego czasu mam problemy. Łapią mnie na dworze i w pracy duszności. Dostaje pojedyncze  uderzenia serca jak młotem przy lekkim wysiłku. Robiłem 4 razy EKG. W przychodni, na sorze. I wychodzi idealne. Robiłem próbę wysiłkową i poza podwyższonym ciśnieniem nic nie wykazało. RTG klatki w porządku. Nie wiem co się dzieje. Robiłem nawet wyniki na troponinę we krwi i wyniki super. Ja nie daje rady. Boję się pracować, gdzieś wyjść na miasto dalej albo na urlop wyjechać. Skąd te uderzenia? Co to jest? od miesiąca biorę potas (kalipoz) 3 razy dziennie i Maglek B6. Oczywiście bibloc codziennie. Na noc biorę na depresję Trittico. Te wszystkie leki biorę od miesiąca, a bibloc od 3 lat. Cały czas żyłem bez problemów. Zaczęło się 8 czerwca i teraz nie chce mnie odpuscic. Dzisiaj juz sie super czulem myslalem ze juz bedzie ok, siedze przy TV i jak mnie przywalilo serce jak z buta, ze do tej pory pobolewa. Co mam robic dalej? W srode mam prywatnego kardiologa, ale nie wiem czy dozyje czy nie zejdę do tego czasu. Proszę pomóżcie mi. Czy ktoś jest z podobnymi objawami? Chciałbym poznać osoby z tym problemem. Może pogadać o tym na jakimś czacie. Strasznie się boję

Dozyjesz , dozyjesz , na to sie nie umiera czyli lupniecia serca no tak czasami w zyciu bywa , ze przychodzi znienacka a na ogol przychodzi z nienacka , tak ma coraz wiecej ludzi a to wszystko przez ogolnie rzecz ujmujac  * zwariowane zycie* . W Polsce chyba z 8 min ludzi tak ma .Zobacz jaka to jest rzesza ludzi i jakby mieli z tego powodu umierac to by raz dwa nikogo na tym swiecie nie bylo.Ale dobrze , ze idziesz do kardiologa niech zbada czy z sercem wszystko w porzadku ( napewno zrobi USG serca, bo to podstawa do diagnozy , ze Ci nic ni dolega ). Takze spoko , jak co to pij duzo herbatki melisowej , ktora uspakaja i relaksuje. Trzymaj sie , bedzie dobrze😀.

Hej, dodatkowe skurcze komorowe i nadkomorowe mam i ja, ponadto mecze się niemiłosiernie, mam 30 lat wszystko zaczęło się od kwietnia br, wówczas stwierdzono u mnie zator płucny, kolejno tachykardie i ostatnio migotanie przedsionków... od 3 mc jestem na zwolnieniu, nie potrafię normalnie życ...kiedys byłam aktywna dziś jestem wrakiem człowieka, leki nie pomagają, puls skacze przy wstaniu do 140, podczas snu pokazuje 40, u mnie to początki choroby dlatego nie potrafię obiektywnie spojrzeć na skale problemu, aktualnie mam wrażenie ze moje życie się kończy..chętnie pogadam z kimś kto ma podobne problemy, sama sobie nie potrafię z tym poradzić...I słowa innych będzie dobrze doprowadzają mnie do szału- szczególnie tych, którzy problemów z sercem nie maja lub nigdy nie mieli