Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nadciśnienie i częstsze tąpnięcia serca

Gość Martusia_82

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Martusia_82
Witam serdecznie !!!! O m,oim kłopocie pisałam gdzie indziej . Chodzi o mojego męża . Otóż kilka miesięcy temu miał ataknadciśnienie , chyba . Pogotowie w szpitalu stwierdzili , że wypłukaó sobie doszczętnie potas i magnez ( dużo kawy ) po kilku dniachudał się do lekarza , zapisał mu leki na nadciśnienie ( bisocard i jeszcze jakiś ) brał potas , magneż . Nigdy wcześniej tąpania serca mu sięnie zdarzały . Rzucił papierochy , i kawy nie pije wcale . Pomimo to coraz częściej zdarzają mu się porządne rtąpnięcia serca .
Gość Martusia_82
Tak mocne , że czasem aż musi się czegoś przytrzymać bo ma wrażenie , że zaraz odleci . Po tym epizodzie na pogotowiu po kilku godzinach gopuścili i powiedzieli , że to nic takiego . Nawet leków nie zapisali . Nie kazali rzadnych badań porobić . Pomimo tego że już nie palii nie pije kawy , rzadko pije alkochol , to te tąpnięcia są cora silniejsze i drętwieje mu też lewa ręka czasem /
Gość Martusia_82
Denerwuje się bo u mnie prawie to samo , na początek marca mam ablację , mąż to nadciśnienie ,. bardzo podobnie czasem się czujemy :/ Kurczę aż dziwnie , że dwie osoby w domu prawie takie same epizody mają . Boję się czasem bardzo , przecież mamy dwoje dzieci :/
Chyba jest to oczywiste że należy pójśc z tym do lekarza, zapewne przyczyn może by wiele. To, ze nie dali zadnych zalecen na pogotowiu nic nie znaczy-wtedy wszyscy mysleliscie ze to pojedynczy atak. Ale skoro sie to powtarza...Nie ma co gdybac.
Gość Martusia_82
Powiem wam że najczęściej pojawia się to po wysiłku . Było ekg i nic tam nie ma . Chcemy jeszcze zrobić echo . Dodam że nigdy wcześniej nie miał takich objawów . Wszystko się zaczęło od tego jak się wypłukał z mag i potasu i zaczął brać leki :/ Wcześniej zdrowy , lekarze mówią że nawet zdrowy może mieć takie kołatania .