Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo niskie ciśnienie po Cardiamidum i Glucardiamidzie

Gość korneliuszzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość korneliuszzzz
Czy ktoś wie czy oba te leki mogą mieć odwrotne działanie do zamierzonego? Od paru miesięcy męczę się z niskim ciśnieniem a od dwóch dni zażywam te lekarstwa. Niestety dzisiaj po dwóch tabletkach Glucardiamidu, 40 kroplach Cardiamidum i 3 kawach moje ciśnienie wynosi 90 na 40 :-( Nie wiem co robić, brać je nadal czy odstawić ??? Niestety z lekarzem będę widział się dopiero w poniedziałek, proszę pomóżcie :-(((
Miałam cisnienie 80/45.Brałam m.in. cardiamid i coś tam jeszcz,nie pamiętam(to było w ubiegłym roku),piłam kawę.Nic nie pomagało.Taki stan utrzymywał się kilka m-cy.Lekarze tym się nie przejmują.Teraz też mam niskie ciśnienie 90/60.Nie jest tak drastyczne, jak przedtem.Tyle tylko,że samopoczucie jest do kitu.Ponadto stwierdzono ,że mam cisnienie ortostatyczne.Jeśli nie wiesz,jakie to jest,poszukaj odpowiedzi w googlach. Pozdrawiam.
ja nad ranem mam 50/30 a czasmi nawet niższe bo holter ciśnieniowy miał problem by zmierzyć - nie mam siły nawet usiąść. dopiero ok 9 się normalizuje a ok 11 wzrasta do 150/90 i dlatego ok 11 biore leki na nadciśnienie. bo normanie mam nadciśnienie ale mam takie momenty w nocy że mi mocno spada a nad ranem to totalna katastrofa :(. teroretycznie miałam brać gutron ale boję się ze względu na nadciśninie :( pozdrwawim