Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wybulwienie w mostku kościach

Gość Anna

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie. Zauważyłam u mnie w mostku- pośrodku mostka nad piersiami takie jakby wybulwienie, tak jakby taką górkę, jakby okragła kość wystawała. Tak jakby kość w mostku była wybulwiona.

Nie przypomina to żadnego guzka, w dotyku to tez nie jest guzek, nie boli, nie jest okrągłe. To jest coś typu jakby mała górka, lekki "garbik" malutki ale sprzodu klatki piersiowej- nad peirsiami, w mostku , wybulwienie takie. Nie wiem, wydaje mi się, że miałam to dużo wczesniej ale teraz zaczęłam się bać panicznie że to jakiś guz czy coś z kością nowotowoerowe.

1 rok temu na rtg klatki piersiowej+ bok i wyszło wszystko w porządku oprócz - umiarkowane zmiany zwyrodnieniowe na przednich krawędziach trzonów kręgowych Th. 

Miałam też rtg kręgoslupa piersiowego AP+ bok i wynik badania to:  kyfoza kręgslupa piersiowego spłycona

oprócz tego mam spłycenie lordozty kręgoslupa lędzwiowego.

Możliwe ze te wybulwienie w kościach w mostku to z powody jakiegoś tam zwyrodnienia, skrzywienia? taka moja budowa?? patrzyłam u innych bliskich mi osób i nie mają czegoś takiego.

Zaczęłam się bać że to coś powaznego, że jakiś guz kości, nowotwór itd...nie wiem może miałam to juz wczesniej te wybulwienie a nie zauwazyłam.

Co to może być?