Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kiedy mogę wrócić do pracy po angioplastyce.

Gość Klaudiusz49

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Klaudiusz49

Witam. Mam mieć robiana we wtorek koronarografie i prawdopodobnie (zależy od wyniku) angioplastyke naczyń wieńcowych. Dzis zaczęto podawać mi heparyne w brzuch. Lecze sie parę lat na nadcisnienie, ponoc mam chorobę niedokrwienna serca taką diagnoze wystawił moj kardiolog.  Zabieg będzie wykonywany w Niemczech a konkretnie w klinice w Herne. Jestem kierowcą zawodowym będącym tam przejazdem i przyjęto mnie do ww kliniki z powodu bóli. I stąd moje pytanie.... po jakim czasie mogę wrócić ponownie do pracy? Nadmieniam że mam bardzo lekką pracę w przewadze siedząca i brak wysiłku fizycznego, pracuje normalnie i spokojnie, przesypiam noce. Będę bardzo wdzięczny za szybką odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. 

Gość Leszek55

Uszkodzili naczynie w trakcie zabiegu. Jest to nieodwracalne, mam to samo. Ręka da radę, wytworzy sobie inne drogi obiegu krwi. Kłopot taki, że na tą rękę nie da się już robić koronarografi. W razie czego to przez udo, czasem można przez drugą rękę, zależy w które miejsce muszą trafić.

Gość Klaudiusz49

Jestem tydzien po koronarogriafii. Dopplet i TK potwierdzily zatkanie tetnicy promieniowej. Wypisano mnie ze szpitala. Do teraz mam dosc silny bol rwanie od miejsca naklucia az po staw ramieniowy.  Czy tak ma byc? Czy ten bol przejdzie?