Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica? Czy coś poważniejszego !

Gość Dawid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od dawna cierpię na zabize ja nerwicowe  z objawami depersonlizacji czyli, wszystko wydaje minusie obce,sztuczne taki sen na jawie kiedyś to miałem potem ustąpiło. Miałem 5 lat temu robiony szereg badań neurologicznych i wszystko elegancko. Co roku inaczej to działało. Zazwyczaj gdy miałem lęki brałem pół tabletki 0,25 xanaxu i pomagało. Ale od niedawana czyli od 3 dni mam uczucie sztuczności mam teki nerwicowy chód czyli np. JAde do sklepu stoję przy kasie i się chwieje jak bym był pijany. Zazwyczaj takie objawy miałem na kacu jak odstawiłem leki kiedyś to takie jedno dniowe obiady miałem. Czyli leki jakieś nerwicowe ruchy problemy ze stabilnością ruchową. Ale od 3 dni jest co raz gorzej. Zaczęło sie od tego gdy pracowałem na budowie i nagle poczułem to uczucie które zawsze miałem po ich odrealnienie zaburzenia równowagi i depersonalizacja. I z dnia N dzień jest co raz gorzej. I boje się czy to nadal nerwica czy co ..... sam nie wiem czuje również lekki ucisk z tylu głowy ale on jest ledwo odczuwalny to AK jak by spadać włosy w kitkę. Ale najgorsze jest to że wszystko wydaje się sztuczne resztę da się jakoś wytrzymać załagodza to Xanax chociaż już i tak nie działa jak dawniej .... co powinienem zrobić ? Dodam że nigdy nie mieszałem leków z alkoholem oraz nie pije alko holu od miesiąca ani piwka ze względu na zmianę trybubzycia na zdrowszy a tu takie coś ....

Dzień dobry! 

Mam bardzo podobne objawy. Nigdy nie czułam się tak źle jak teraz. Od dziecka wmawiam sobie jakieś choroby. Rok temu był rak kości, guz piersi a teraz? GUZ MÓZGU. Od 4 miesięcy miewam bardzo dziwne bóle głowy w jednym miejscu. Jest to taki ucisk i pieczenie. Zauważyłam, że ból pojawia się w momencie w którym o nim myślę. Czasami miewam dziwne drgania pojedynczych mięśni np w stopie albo na ręku. Mam również uczucie zimna na plecach. Czuję się tak, jak bym nie była sobą. Takie odrealnienie. Mam ataki paniki i nie umiem sobie z tym już radzić.