Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwnie zachowanie organizmu

Gość Aleksander

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Aleksander

Dzień dobry. Około miesiąca temu pojawił się u mnie ból w okolicach serca, szybkie jego bicie, nudności i duszności. Po miesiącu udało mi się dostać do lekarza, który po zrobieniu EKG nie wykrył niczego i przepisał maść przeciwbólową. Badania krwi oraz prześwietlenie klatki piersiowej nie wykazały niczego podejrzanego. Jest jednak pewien problem, otóż po lewej stronie klatki piersiowej często czuję coś w rodzaju wibracji, czy "burczenia". Nie jest to łatwe do opisania, ale jest to uczucie podobne do burczenia w brzuchu, choć jest słabsze. Czy ktoś może coś poradzić?

To może być od żołądka. Od 8miu lat cierpię na arytmie komorowa, a także przewlekłe zapalenie trzustki, problemy żołądkowo-jelitowe. Często pojawia się coś takiego, jak wibracje między żebrami z lewej strony, jakieś bulgotanie pod sercem, przemieszczające się w żołądku, a widoczne pod skóra, jakby chodzące pod nią  skarabeusze. Wygląda przerażająco, a jednak tyle lat z tym żyje. Człowiek jest w stanie wytrzymac i przeżyć tyle, że sobie nie wyobrażasz. Wiele razy lądowałam na SoR, lekarze kazali nie zwracać uwagi na jakieś tam bulgotanie, mrowienia, czy kłucia. Najróżniejsze układy, a już szczególnie nerwowy, płatają rozne figle. Na codzień mam czestoskurcze, również nieutrwalone-komorowe. Jakbym miała przejmuj wac się tym cym zespole objawów, dawno skoczyłabym już z okna. Zdrowia życzę.