Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmiana rytmu w pozycji na plecach

Gość Kobel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na wstępie chciałem zazznaczyć że jakieś 3 lata temu miałem robione badania i odwiedzałem kardiologów. Między innymi EKG i Echo. Badania te nei wykazały żadnych nieprawodłowości i stwierdzono u mnie nerwice. Po leczeniu właśnie pod tym kątem nastąpiła poprawa i czułem się lepiej. Jakiś czaś później schudłem bardzo dużo bo byłem otyły i w między czasie wydarzyło się w moim życiu sporo stresujących sytuacji i niestety ale problemy powróciły i sam już nie wiem czy to nerwica czy może rzeczywiście jest coś nie tak. Moje objawy to częste zawroty głowy senność i zimne dłonie że jest to nei do wytrzymania skóa na dłoniach w okresie zimowym pęka używam kremów. Jeden objaw nie daje mi spokoju polega on na tym że gdy zmienie pozycje ciała np. położe się na plecach to moje serce potrafi jakby zgubić normalny rytm czuje wtedy wibracje w klatce piersiowej i po przyłożeniu palca wyraźnie czuje że łapie ono takie szybkie skurcze czasami się one powtarzają 3-4 razy następuje przerwa w pracy i wraca prawidłowy rytm. Jest to związane ze zmianą pozycji ciała najczęściej na leżącą i nie wiąże się to z ządnym staten emocjnalnym. Objaw ten wywołuje u mnie przerażenie kręci mi się potem w głowie i wiadomo występuje lęk przed śmiercią. Co to może być i dlaczego tak się dzieje przy zmianie pozycji ciała. Rzadko się zdarza że występuje gdy np. siedze.