Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagłe uczucie gorąca i kołatanie serca

Gość Ewciaczek1991

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ewciaczek1991

Witam serdecznie🙂

Diagnozy swojego stanu poszukuję już od dawna, ale odnoszę wrażenie, że za każdym razem jestem bagatelizowana. Jednak od początku. Od około 5 lat przez większą część dnia towarzyszy mi ciągle zmęczenie. Odnoszę wrażenie, że jestem otepiała, a mój wzrok nie nadąża za poruszającymi się przedmiotami. Towarzyszą mi nieustanne bóle miesni pleców i karku. Po przebudzeniu towarzyszy mi około półgodzinne bardzo szybkie bicie serca i okropna potliwość. Po epizodzie omdlenia zostałam skierowana do kardiologa, który wykonał holter 24 h - wynik w porządku, stwierdzona niemiarowość zatokowa. Kolejnym badaniem było echo serca - wynik również w porządku. Kolejne badania wykonałam już na własną rękę: tk głowy bez kontrastu, USG tętnic szyjnych, podstawowe badania krwi, test na boreliozę - wszystko w porządku. RM kręgosłupa szyjnego - całkowite odprostowanie lordozy szyjnej, lewostronne skrzywienie kręgosłupa na łączeniu odcinku szyjnego z piersiowym. Wizyta u neurologa również odbyta - stwierdzona sztywność karku, odruchy prawidłowe. Wit. D3 na poziomie 14 - suplementuję regularnie. Dwa lata temu urodziłam dziecko i lekarze twierdzą, że moje objawy wynikają z przemęczenia. Jednak to co wydarzyło się wczoraj skłoniło mnie do napisania na forum. Dodam, że przez kilka dni przerzucalam na działce kamienie na skalniak (może to od dźwigania?). Około godz 23 mój syn przebudził. Pobujalam go chwilę na rekach, odłożyłam do lozka, a sama się położyłam obok niego. I wtedy się zaczelo: nagle oblała mnie fala gorąca, pojawiło się dziwne uczucie w glowie, a serce waliło jak oszalałe. Chciało mi się wymiotować, ale odbijało mi się jedynie powietrzem. Nie mam pojęcia ile czasu to trwało, ale zdretwiały mi ręce i nogi. Gdy wydawało mi się, że już po wszystkim, nadeszła kolejna fala, a po niej jeszcze następna. Po wszystkim było mi niesamowicie zimno. Jestem przerażona! Nie mam pojecia, co z tym wszystkim robić. Boje się zostawać sama z dzieckiem. Nie wiem już do jakiego lekarza iść i szukać pomocy. Czy może to być nerwica? Dodam, że jestem aktywnym palaczem papierosów elektronicznych i niskociśnieniowcem 90/60.

Witam mam to samo od 3 lat mam dodatkowe skurcze komorowe z wstawkami migotania wyniki z holtera najgorsze ataki są dzień dwa przed miesiączka wtedy jest masakra sa tez migotania chwilowe bo zdążyłam zrobić holtera dzień przed okresem w 2018 była zrobiona Ablacja rok był spokój ale wróciło po roku od nowa i doszły właśnie dodatkowe incydenty właśnie takie duszność chęć do wymoitow drżenie całego ciała poty rano wstaje i drze cokolwiek bym nie robiła mecze się bardzo i poce strasznie A takie napady duszności wymoitow i uczucia zimna zdarzają się na noc rozmawiałam z kardiologiem i mam iść do psychiatry bo podobno to nerwica lękowe ale nie jest łatwo z tym żyć