Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Życie po zawale serca

Gość Adam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcin2446

Zabieg który miałem to koronografia(wszczepienie stentu) Stresu jakieś 4 miesiące przed zawałem trochę miałem, związane z dalszą pracą lub jej brakiem (niepotrzebnie bo wszystko jest ok) Ostatni pomiar cholesterolu jaki miałem to 225 czyli ok, 3lata przed zawałem (badanie z pracy) później już nie robiłem. Poza alkoholem i fajkami żadnych używek. Ruchu wcześniej brak.

Gość johnybravo

To widzę jestem na prostej drodze do zawału jak ty. Aczkolwiek podjąłem już decyzję o zażywaniu ruchu i odpowiedniej diecie. obecnie coś się dzieje z moim ciśnieniem ok kilku dni mam 160/110 Leków na nadciśnienie nie biorę bo przeraża mnie branie leków do końca życia ale będę musiał na pewno

Postanowiłam wam napisać co zaobserwowałam będąc w stanach. Wiadomo jest tak bardzo dużo osób, które są otyłe, objadają się na porzadku dziennym hamburgerami, popijaja cola. Non stop zamawiają pizze. Ale przez to częściej mają cukrzyce, czy nawet mają zawał. U nas mniej jest takich osob, ale jednak są. Tylko oni w porównaniu do nas częściej się badają. Nawet sporo osób mowi, że zawałem się nie przejmują, bo w domu mają zestawy testów Caretest Heart, które bardzo szybko są w stanie zdiadnozować zawał. NIe wiedziałam, że prócz testów ciążowych są jeszcze takie na serce. Idąc tym tropem zaczełam szukać o nich informacji i okazuje się ze i do nas te testy trafiły. Choć nie powiem i ja dla rodziców je kupiłam, bo nigdy nic nie wiadomo.

Gość Asiafizjo

Szanowni Państwo Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie mojej ankiety, której wyniki posłużą mi do napisania pracy licencjackiej. Jestem studentką V roku Fizjoterapii na Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu. Tematem mojej pracy jest: „Związek między strategiami radzenia sobie ze stresem a poziomem zaangażowania w proces rehabilitacji pacjenta po zawale serca”. Z góry dziękuję za wypełnienie ankiety i za pomoc! Pozdrawiam Link do ankiety: http://goo.gl/forms/8fIcRM6Uwa

Gość studentka

Ankieta dla osób po zawale. Proszę o wypełnienie. Ankieta jest anonimowa, a wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. https://www.ankietka.pl/ankieta/223123/stan-wiedzy-pacjentow-po-zawale-miesnia-sercowego-na-temat-profilaktyki-wtornej.html

WYLECZYŁEM MIAŻDŻYCE - udaru i zawału jeszcze nie miałem ale byłem na najlepszej drodze do udaru i zawału. Mimo zdrowego trybu życia moje żyły i tętnice były całe zamiażżycowane. Leki z apteki zupełnie nie pomagały. Dopiero zaprzyjaźniona ZIELARKA AGATA (znajdziecie ją na Facebooku) dała mi eliksir ziołowy do picia po 3 łyżeczki dziennie. Zacząłem pić po cichu nie wierząc w skuteczność. Po 4 m-cach stosowania zrobiłem badania - tomograf i stało się coś niezwykłego - moje żyły jeszcze niedawno zatkane złogami miażdżycowym były czyste bez śladów miażdżycy !!!!!!!!!!!!!!!!! Lekarz kazał mi powtórzyć badanie bo sądził, że to pomyłka w opisie. Na szczęście to była prawda - pozbyłem się miażdżycy dzięki zielarce Agacie. Kontakt mailowy z Zielarką atopowezapaleniekrem@gmail.com

Udzielam się trochę na eventach medycznych. Niestety wiele osób, nawet w średnim wieku nie ma świadomości, że wysokie temperatury, a do tego nieleczona wada serca to ogromne ryzyko zawału lub udaru. Wielu swoim pacjentom polecam na lato zakup ciśnieniomierzy, ale koniecznie z systemem wykrywania arytmii. Z tych lepszych to polskie ciśnieniomierze Sanity, bo widzę je u pacjentów od kilku lat regularnie.

Mężczyźni charakteryzują się większym ryzykiem zawału serca. Uwarunkowanie genetyczne. Każdy kardiolog to potwierdzi. Mężowi kupiłam w prezencie na poprzednich wakacjach ciśnieniomierz Sanity, który zapisuje mnóstwo wyników automatycznie. Wystarczy tylko mierzyć ciśnienie, a niekoniecznie przenosić wyniki do zeszytu. Zagrożenie zawałem mamy w domu duże, bo jednak w męża rodzinie zawały to powszechna sprawa. Przeglądam praktycznie wszystkie akcje odnośnie stop zawałowi serca i przyznam, że minimalna wiedza z profilaktyką działają cuda.

Ludzie mają w większości takie przeświadczenie że ciśnienie to mierzą tylko osoby starsze. A to nieprawda. Ja jeszcze 40 lat nie skończyłam a mam automat w domu i regularnie kontroluję sobie zdrówko właśnie w ten sposób. Dużo mi to daje spokoju, bo jednak po ciśnieniu można dużo się dowiedzieć na temat swojego zdrowia, stanu organizmu itp.

Szczerze powiem że tym starym ręcznym ciśnieniomierzem z pompką to bym sobie nie dała rady zmierzyć ciśnienia...to była wyższa szkoła jazdy, dobrze że teraz są automaty, sama mam od Sanity taki w ogóle bez kabla zintegrowany z mankietem – wygodnie i szybko mierzy.

Jestem studentką Wyższej Szkoły Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie, Wydziału Medycznego na kierunku fizjoterapia. Piszę pracę magisterską, której tematem jest „Rehabilitacja po przebytym zawale mięśnia sercowego”. Zwracam się do Pani/Pana z uprzejmą prośbą o wypełnienie niniejszej ankiety. Badania są prowadzone anonimowo z zachowaniem dobrowolności i będą wykorzystane tylko dla potrzeb mojej pracy. Link do ankiety: https://www.survio.com/survey/d/Q9C1S0Y9D7N0Q9W1V Z góry państwu dziękuję