anderrekord Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Tak miałem w 2002r robione bay-basy.Miały być 2 ale po otwarciu trzeba było zrobić 4. Do tej pory jest wszystko OK.Cała operacja trwała 7 godzin.Bardzo dobra Klinika,opieka super, mile (jeżeli pobyt w szpitalu może być miły) wspominam pobyt. Cytuj Odnośnik do komentarza
ikacz Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Niedawno mój mąż zadebiutował tam w roli pacjenta, przeszedł tam niezaplanowaną wcześniej operację wszczepienia bypassów. Lekarz który go później operował wyjaśnił dlaczego jest potrzebna i na czym będzie polegała operacja oraz jakie jest ryzyko. Trzeba było się zgodzić na operację, alternatywą było życie na minie. Po operacji mąż był w solidnym dołku psychicznym, bał się utraty sprawności, ale jak usłyszał od lekarza prowadzącego że będzie takim samym facetem jak dotychczas to zaczął z optymizmem spoglądać w przyszłość. Dziękuję Panie Doktorze! Teraz po pięciu tygodniach od operacji mąż czuje się bardzo dobrze, nic mu nie dolega. Spaceruje po okolicy, chodzi po schodach, *jeździ* na rowerze stacjonarnym. Jest już po kontroli, wszystko jest w porządku, może nawet prowadzić samochód. Powoli wraca do pracy. W Instytucie Kardiologii można odczuć, że to właśnie pacjent jest najważniejszy, ma tam zapewniona opiekę i poczucie bezpieczeństwa, nie ma mowy o jakimkolwiek lekceważeniu czy spychologii. Personel jest super! Osoby chcące odwiedzać pacjentów nie są uważane za intruzów; gdy zadzwoniłam na oddział z pytaniem czy i kiedy można odwiedzić męża usłyszałam w słuchawce: zapraszamy. Wszyscy rozumieją, że chcemy być z naszymi bliskimi aby towarzyszyć im w trudnych momentach i ich wspierać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość xxx Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Klinika słynie z dobrych specjalistów i to jest chyba podstawą do oceny. Niestety ale ilość zabiegów , które codziennie się odbywają ok.8 , decyduje o jakości opieki., jest tragedia , tak więc polecam odwiedziny rodziny . Oklepywanie chorego czy też prześcielenie łóżka , należy do ponad standardowych czynności :) poziom cukru ha , takie tematy tam nie istnieją.Po zabiegu , chory powinien mieć kaskę na zakup gorsetu , który jest bezwzględnie zalecany , niestety nie przewidują tego procedury szpitalne. Piszę dlatego bo w całym instytucie nie ma bankomatu , tak więc posiadanie gotówki wymagane. Cytuj Odnośnik do komentarza
romanrafal Opublikowano 2 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 Witam prosiłbym bardzo o więcej informacji na temat gorsetu bo niewiem czy mam go kupić mamie po operacji w szpitalu czy gadzi indziej.Moja mama jest 2 dobę po operacji,czy taki gorset jest konieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość On 59 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Gorsety które polecaja w Aninie to pomyłka, Mocno niewygodny rany goją sie dłużej a jak jest za mocno sciśnięty kość moze sie krzywo zrosnąć to opinia lekarza po powrocie z Warszawy. Są inne pasy które nie zaciskaja klatki piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość karo Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Witam, czy ktoś miał dializę nerek po operacji? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi