placeck Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Witam pisze poniearz mam mały problem.Kardiolog stwierdził u mnie zespół wpw (holter wykazał PQ 100-120 ms), wypadanie płatka zastawki militarnej (echo serca *Nieco pogrubiały brzeg przedniego płatka zastawki militarnej z granicznymi cechami wypadania i małą (śladową ) falą zwrotną.). Odczuwam kłucia z lewej strony klatki, lewej strony podbrzusza, czasmi promieniujący ból do lewego jądra, lekarz twierdzi ze to na tle nerwowym. Na wyniku holterowskiego badania jest napisane * wklęsłe uniesienie ST na kanale I i II 1-3mm.Czy moze wskazywac to na jakieś inne zmiany sercowe? Czy związane jest to z zaburzeniami repolaryzacji? Dodam ze dokuczały mi arytmie w dzień i w nocy uniemozliwiające zasnięcie.lęki z tym związane i prawdopodobnie miałem glisty ludzkie lecz zadne badanie tedo nie potwierdziło. Proszę o odpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ad Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 militarna ? chyba mitralna. a skąd ta informacja o glistach ludzkich ? skoro zadne badanie nie poteirdziło? a w ogóle było jakiekolwiek przeprowadzone? a to glistnica wpływa na rytm pracy serca- i do tego moze wywoływać kłucie w lewym jądrze? naorawdę trzeba promazyny Cytuj Odnośnik do komentarza
placeck Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Pomyłeczka oczywiście chodziło mi o zastawkę mitralną, nic nie wspomniałem o tym aby glistnica miała jakikolwiek wpływ na rytm pracy serca czy kłucie w jądrze bo ono wcale nie występuje.(jest to ból promieniujący z podbrzusza do jądra) .Żadnej informacji o glistach nie było tylko objawy wskazujące na ich obecność w moich jelitach. Badanie było robione (na kał) lecz wynik był uz do odebrania następnego dnia. Powyżej także napisałem *dokuczały* czyli obecnie nie występują* z wyjątkiem tego promieniującego bólu o lekkim nasileniu i kłucia z lewej strony klatki. Moje pytanie dotyczy wklęsłego uniesienia ST w kanale I i II . naorawdę??? CHYBA NAPRAWDĘ Promazynka przydała by sie rzeczywiście tutaj komuś. Cytuj Odnośnik do komentarza
placeck Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Dodam, iż sądze że glistnica może w niektórych przypadkach wywołać arytmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi