Skocz do zawartości
kardiolo.pl

WPW, zastawka mitralna, kłucia z lewej strony klatki

placeck

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pisze poniearz mam mały problem.Kardiolog stwierdził u mnie zespół wpw (holter wykazał PQ 100-120 ms), wypadanie płatka zastawki militarnej (echo serca *Nieco pogrubiały brzeg przedniego płatka zastawki militarnej z granicznymi cechami wypadania i małą (śladową ) falą zwrotną.). Odczuwam kłucia z lewej strony klatki, lewej strony podbrzusza, czasmi promieniujący ból do lewego jądra, lekarz twierdzi ze to na tle nerwowym. Na wyniku holterowskiego badania jest napisane * wklęsłe uniesienie ST na kanale I i II 1-3mm.Czy moze wskazywac to na jakieś inne zmiany sercowe? Czy związane jest to z zaburzeniami repolaryzacji? Dodam ze dokuczały mi arytmie w dzień i w nocy uniemozliwiające zasnięcie.lęki z tym związane i prawdopodobnie miałem glisty ludzkie lecz zadne badanie tedo nie potwierdziło. Proszę o odpowiedz .
militarna ? chyba mitralna. a skąd ta informacja o glistach ludzkich ? skoro zadne badanie nie poteirdziło? a w ogóle było jakiekolwiek przeprowadzone? a to glistnica wpływa na rytm pracy serca- i do tego moze wywoływać kłucie w lewym jądrze? naorawdę trzeba promazyny
Pomyłeczka oczywiście chodziło mi o zastawkę mitralną, nic nie wspomniałem o tym aby glistnica miała jakikolwiek wpływ na rytm pracy serca czy kłucie w jądrze bo ono wcale nie występuje.(jest to ból promieniujący z podbrzusza do jądra) .Żadnej informacji o glistach nie było tylko objawy wskazujące na ich obecność w moich jelitach. Badanie było robione (na kał) lecz wynik był uz do odebrania następnego dnia. Powyżej także napisałem *dokuczały* czyli obecnie nie występują* z wyjątkiem tego promieniującego bólu o lekkim nasileniu i kłucia z lewej strony klatki. Moje pytanie dotyczy wklęsłego uniesienia ST w kanale I i II . naorawdę??? CHYBA NAPRAWDĘ Promazynka przydała by sie rzeczywiście tutaj komuś.