Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dla osób uczciwych i prawdomównych - nerwica - choroba duszy, życie

Gość Pogódka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! dziś od rana czułam się lepiej i nawet miałam ochotę na śniadanie,ale jak zjadłam to znów serducho zaczęło mi walić i wali nadal,przez co nie mogę się skupić...czy Wy też tak miałyście/miewacie??ja się zastanawiam,czy to przypadkiem nie od żołądka,bo póki nie zjem jest dobrze...no i miewam zgagę.
Gość Pogódka
ja też tak miałam , bardzo często, nie wiadomo kiedy i nie wiadomo przez co, do tego od razu ręce mi się pociły i byłam osłabiona - jak był silny atak, a czasami tylko serce mi waliło tak jak u Ciebie i właśnie skupic się nie mogłam, bo słyszałam to bicie i czułam
No właśnie tak mam...może wykończyć,ale jak wezmę sobie połówkę propranololu,to przechodzi i mogę dalej funkcjonować. Wiki !ja słyszałam,że na bolące stawy bardzo dobrze robi okład z liści kapusty, przede wszystkim na stawy kolanowe.
Gość Pogódka
Wiki! cieszę się, że nie obraziłaś się na mnie za te słowa, ale nie wiem czy pamiętasz u mnie pierwsze dni wyglądały następująco(po rozejściu z mężem):widziałam swoje i tylko swoje błędy i nic sobie nie dałam powiedziec, a tak po prostu nie ma, nawet właśnie jeżeli chodzi o tą chorobę, wsparcie jego dla mnie=0, tak było, i nawet to jego wina i tyle teraz inaczej na pewne rzeczy patrzę, potrzebne były mi 2 tygodnie, żeby poukładac sobie w główce i zmienic tok myślenia..a uwierz mi było ciężko życie niezle nam daje w kośc, czasem potrzebny jest az taki kop jak u mnie, żeby je zmienic całkowicie i uwierz mi, gdyby była jakakolwiek szansa na zejście z mężem(bo w życiu nigdy nic nie wiadomo), to pomimo moich uczuc do niego, nie byłoby to tak i super, dużo rzeczy musiałabym sobie przemyslec, a nasze zycie musiałoby wyglądac całkiem inaczej zarówno z jego jak i mojej strony. popatrz w końcu na siebie , nic nie tłumaczy braku wsparcia i zrozumienia u osoby u której NAJBARDZIEJ ono powinno byc, cóż nam po człowieku, z którym żyjemy długi okres zcasu a po pomoc musimy chodzic do innych ludzi to on powinien byc mężem, przyjacielem, kochankiem, wsparciem tak ogromnym, że nawet jak nie ma go obok to czujemy taki serdeczny uścisk dłoni i czujemy, że nawet tam gdzie jest myśli o nas i daje nam duchowe wsparcie. ale się rozpisałam, jak nigdy pozdrawiam
Pogódka! zgadzam się z Tobą w 100%, może jeszcze jestem młoda i nie mam takiego doświadczenia jak Ty,ale wiem,że ktoś bliski obok nas jest niezbędny,aby nas wspierać i pomagać w trudnych chwilach.Tak to już my- kobiety- jesteśmy skonstruowane,potrzebujemy wsparcia i kogoś przy kim możemy czuć się bezpiecznie, bo jak to ktoś mądry kiedyś napisał...to człowiek człowiekowi najbardziej potrzebny jest do szczęścia... :)
Gość Pogódka
dziękuję buzia mam nadzieję, że nie tylko Ty, jak tak zaczniemy myślec wszyscy, to do wyleczenia pierwszy krok, bo będziemy szukac wokół siebie ludzi , którzy zechcą i będą mogli nam pomóc, a z pomocą...łatwiej się wyleczyc i łatwiej..po prostu życ!
Witajcie. Pogódko brawo,brawo.Bardzo mi się podobało to co napisałas.Tak powinno być.Dokładnie tak jak napisałaś.Pozdrawiam. A jesli chodzi o te liscie z kapusty to tez słyszałam ale to trzeba bardzo długo stosować. Buzia powinnas pojsc do psychologa.Nie masz jeszcze takich drastycznych objawow nerwicy moze uda się z tego wyjsc bez lekow . Pozdrawiam.
Nasz wątek jest moją odskocznią, kiedy robię sobie przerwę w pisaniu pracy magisterskiej:) Krysiu, już byłam na pierwszym spotkaniu u psychologa a w środę mam kolejne,wiem,że mam może szanse na podleczenie się bez leków i bardzo bym chciała,żeby tak było!
Witajcie,ja kawkę właśnie z mężem popijam :) Pogódko mądre słowa napisałaś.Tak trzymaj a nic nie będzie w stanie Cię zaskoczyć,poradzisz sobie ze wszystkim skoro z takimi problemami dajesz radę. Dzisiaj pogoda z rana była ładna,teraz trochę się zachmurzyło.Mąż zawiózł mnie do lasu,ależ tam pachnie....Dawno nie czułam zapachu drzew i mchu...Wspaniałe uczucie,porzytulałam się do drzew bo to ponoć taka swego rodzaju terapia.Ale jeszcze tam pojadę jak wiosna na dobre się rozkręci,żeby usłyszeć śpiew ptaków i jak soki wewnątrz drzewa przepływają.POzdrawiam Was,miłego popołudnia.
Kurcze,jeszcze nie śpię.Nie miałam wcześniej problemów z przypisywania sobie chorób.Jednak teraz widzę,że lekarze dowiadując się, jakie leki biorę,traktują mnie, jakby z przymróżeniem oka.Zresztą może mi się tak tylko wydaje.Cały wieczór poświęciłam na diagnozowaniu swoich dolegliwości.Obłęd!Wszystko do mnie pasowało.Kiedyś *miałam* zawał,a teraz mam wszystkie choroby świata. Szanowny małżonek odzyskał dawną pewność siebie.Nie,nadal nie pije.Chwilami jest bardzo pobudzony i daje upust swojemu rozdrażnieniu.Trwa to chwilę,a pózniej postępuje tak, jakby się nic nie wydarzyło.Staram się tego nie widzieć i nie uczestniczyć w tych chwilach jego słabości. Nie wiem, jaka będzie dzisiaj noc.Jeśli wystąpią bóle,na pewno jutro pójdę do lekarza. Po.Dobranoc,a może raczej dowidzenia.