Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dla osób uczciwych i prawdomównych - nerwica - choroba duszy, życie

Gość Pogódka

Rekomendowane odpowiedzi

nie malomowny tylko mam slabsze dni wszystko mnie denerwuje wymiotuje i wogole to juz nie wiem co chyba okres bede mial jeszcze teraz mam takie cos jak bys biegla i potem tak gardlo z plucami boli to tak mam tylko ze jeszcze glowa boli jak sie szybciej rusze to mi serce wali i zaczyna bolec ta szyja i pluca nie wiem co to
Gość Pogódka
Witam Prozak! Nie mogę napisac więcej ., Iwonka jak wyjdzie i będzie chciała , sama się z Wami podzieli mam nadzieję, że rozumiesz A co u ciebie Prozak?bo mam wrażenie , że nie najlepiej? chyba okres Tobie Prozak nie grozi, a jeżeli chodzi o uczucie ja bym to nazwała zmęczenia to zdarza się i jest częste, ogólne porzemęczenie organizmu i stres robią swoje Teresa! Napisz coś więcej, ja raczej tylko tutaj jestem, więc nie szukam wglądu w inne wątki, jestem na swoim:))) Pozdrawiam serdecznie:)
Gość teresa27
to ja teresa i moja historia-nerwica-wtedy nie wiedzialam- zaczeła sie w tamtym roku.styczen-ojciec ma zawal serca-wszystkie sprawy dotyczace jego leczenia.zabiegow chirurgicznych,pobytow w klinikach byly na mojej glowie-wszystko sama zalatwiac.no i tak sie zaczelo,strach okropny przed tym ze on kiedys sie przewroci i nie wstanie,kiedy jechalo pogotowie,zaraz paraliz i telefon do ojca czy wszystko ok-bylam pewna ze to po niego.ale pozniej jeszcze gorzej,bo zaczelam u siebie szukac objawow zawalu-cisnienie mierzylam po 30 razy na dzien,puls praktycznie nonstop mierzylam-szalenstwo.i tak przez 7 miesiecy az ktorejs pieknej soboty moje serduszko dalo znac szybkim biciem-najpierw 110 za moment 150.wezwalam pogotowie-dostalam zastrzyk ale na uspokojenie sie nie na serce.dobrze ze trafilam na takiego lekarz,ktory przeprowadzil ze mna szczegolowy wywiad-no i stwierdzil nerwice lekowa przed chorobami,smiercia.no i wizyta u lek.pierw.kont.Ekg chyba z 5 razy wtedy-nic zero zmian-idealnie.ale moj lek.dla mojego spokoju kazal odwiedzic kardiologa-holter i usg serca-ksiazkowe.ekg-razem z 30 badan-ok.tabletki CITABAX i psycholog.tak wiec 3 x 3-czyli trzy miesiace terapii dwa razy w tyg. i tabletki.i od grudnia jest ok.jestem szczesliwa,zdrowa.usmiech na buzi caly czas.denerwuje sie tylko ale to tak normalnie,jak moj syn choruje.tata ma sie dobrze pracuje,wiec ok.juz nie pozwalam wsadzic sobie na barki wszystkich problemow i zalatwian swojej rodziny.pomagam ale na spokojnie.POZDRAWIAM WAS
Gość Pogódka
Witam Teresa! Miałaś objawy bardzo podobne jak ja , u mnie również nerwica zaczęła się w podobny sposób, tyle tylko, że nie miało to związku z chorobą kogoś z rodziny , natomiast objawy były podobne... Cieszę się, że już sobie radzisz...a napisz dalej chodzisz na terapię i bierzesz tabletki?
Witajcie!ja na chwilkę,,właśnie poczytałam sobie.. Teresa pisze cos bardzo waznego-nie dajmy wszystkich problemów wsadzic sobie na barki!!!ja własnie tego sie ucze i musze powiedziec że mi z tym lepiej! a po za tym to troche mi ciezko bo moja przyjaciółka jest bardzo chora i pojecia nie mam jak to sie skończy ale cały czas mam nadzieje...:( Iwonko!trzymam kciuki mam nadzieję ze szybko powrócisz tu do nas:) pozdrawiam wszystkich i uciekam na wieś...:))
Gość teresa27
witam Pogódko-nie biore juz tabletek i nie chodze na terapie od grudnia.jest mi wspaniale.uwazam ze dlatego szybko poradzilam sobie z choroba bo trafilam na odpowiednich lekarzy,chociaz kardiolog byl pewien ze mam tachykardie-szybki puls-chcial tablety na serce dac ale moj lek.1-ego kontaktu nie pozwolil.mowil mi ze to choroba duszy a cialo wysyla informacje zebys zaczela walczyc-u mnie info wyslalo serce.ja zreszta jestem taka ze jak mnie cos niepokoi to staram sie zrobic badania-tez mam dobrego lekarz ktory nie patrzy na ilosc tylko jakosc,dokladnosc. IRSZKA-witaj,wiem ze to wlasnie o to chodzi nie pozwolic wsadzic sobie na łeb moze nie cudzych ale czyichs problemow-potem przezywa sie podwojnie. ALE TERAZ JEST OK-DZIS PIEKNA POIGODA-CIESZMY SIE! MIŁEGO DNIA DLA WSZYSTKICH