Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dla osób uczciwych i prawdomównych - nerwica - choroba duszy, życie

Gość Pogódka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pogódka
Witam Iwonko! U mnie wyważenie jakies i dużo rozmyślań, co robię nie tak, że nigdy nie jest jak byc powinno, i byc może jest mi to potrzebne, moje życie, to jedna wielka walka, raz pokazuje mi szczyt góry, na którym już prawie jestem, ale tylko po to, żeby mnie zaraz zwalic, i to porządnie, ale pomału się przyzwyczajam... Poświęciłam cały swój czas i wszystkie wolne chwile, na te moje zwierzaki, i ponosze konsekwencje, ale nie żałuję,.... Staram się byc dalej życiowym optymistą, czyli jak to u mnie spadam i się podnoszę, ale nie ukrywam, nie jest mi łatwo Byc może nie pisałabym, ale moja kochana przyjaciółka, napisała mi kiedyś, że nie dzielę się z Wami, co mnie dręczy, nie pisze o sobie, więc nadrabiam Staram się w pracy odgonic myśli, i bardzo się cieszę, że ją mam Czasami myślę, że jakoś tak z góry nie jest mi dane, jakies takie szczęscie osobiste, bo spełniona w życiu jestem...robię to, co kocham, pomagam tym, co kocham i żyję dla wszystkich Czasem tylko pytam sama siebie, gdzie ja jestem w tym wszystkim, i ja sie widzę w tym , co robię, mam tylko nadzieję, że kiedyś nie siądę i nie będę żałowała, że robię wszystko dla wszystkich a nic dla siebie To własnie taki opis mój, chciałam pokazac, że, będąc mam nadzieję już zdrowym i szczęśliwym , czasami jednak czegoś brakuje...... Innym życ ciężko ze mną, mam swoje zasady, swoje racje, nie uginam się, ale taka już jestem, nie gram, bo nie umiem, i nikt mnie nie wyleczy, z tego mojego serducha do ludzi i zwierzaków,....bo jak widzę, że dałam coś i pomogło to jestem jednak w pełni szczęśliwa Pozdrawiam Was serdecznie
pogodka a moim zdaniem nie dobre juz jest samo to ze sie zastanawiasz czy robisz dobrze bo jesli sie cos robi to trzeba miec w pelni swiadomosc ze ma sie racje pomaganie innym chyba nie ma nic leprzego wlasnie wtedy czlowiek czuje sie spelniony ja zadko komus pomagam a jak juz pomoge to jestem bardzo zadowolony ludzie beda cie pamietac po czynach jesli bys nie robila tego co kochasz to nie byla bys spelniona wlasnie robisz cos dla siebie pomagajac innym czy jest w zyciu cos warzniejszego
Gość Pogódka
Prozak! Nie zrozumiałeś mnie chyba, przczytaj ostatnie zdanie moje:P Ja jestem szczęśliwa i nie zastanawiam się czy robię dobrze, całkiem inny sens ten post miał...Nie żałuję niczego, nie mogę odnalezc tylko czasu na własne myśli, na to,żeby pomyślec o sobie, ale nie żałuję, napisałam o przyszłości, niczego mnie życie w sumie nie nauczyło, bo ludzie dalej mnie ranią a ja nie wynoszę z tego żadnej nauki, nie umiem powiedziec dośc, i raz pomyslec o sobie a co do zwierząt, to bardziej są wierne, z Nimi pozostanę zawsze Nie wiem, czy rozumiesz o czym piszę:P Miłego dnia
Pogódko! Przeczytałam Twój post i domyślam się przyczyny ,która skłoniła Cię do takich rozmyślań...Fakt ,bardzo często masz pod górkę i pomimo Twojej siły przychodzą takie momenty kiedy by się chciało po prostu być szczęśliwym pod każdym względem,równiez w życiu osobistym,a to nie zawsze się układa tak jakbyśmy tego chcieli.Ważne jednak ,że robisz w życiu coś co nadaje mu sens i masz poczucie spełnienia,wiele osób szuka tego przez całe życie i nie odnajduje,Tobie się udało.Pomoc ludziom i zwierzakom daje radość ,satysfakcje i spełnienie...należymy do tej grupy ludzi ,którym większe szczęście sprawia dawanie niż branie,ale też częściej spotykają nas zawody...a mimo to robimy to dalej.Nie będę pisała więcej z tego powodu ,że wyjątkowo trudno mi przelać w ten post wszystkie myśli jakie się pojawiły po jego przeczytaniu...Napiszę więc tylko tyle...całkowicie Cię rozumiem... U mnie dalej wszystko ok,zdrowie i nastrój dopisuje czego wszystkim życzę
a mnie nikt nie interesuje jestem leniwy nikomu nie pomagam a chce zeby mi udzie uslugiwali pogodka i iwonka powinnyscie sie cieszyc ze jestescie takie jakie jestescie leprze to niz wstret do tego co sie robi szkoda ze nie ma na swiecie samyc takich ludzi jak wy jesli piszecie prawde o sobie
Małgosiu owszem jestem daleko od Was,ale odwiedzanie Was to oprócz przyjemności również dla mnie walka z lękami jakie dawniej miałam przed podróżami i które dalej gdzieś tam we mnie są..tym sposobem łącze przyjemne z pożytecznym :) Prozak rozbawiłeś mnie tym postem,grunt to szczerosć,ale myślę ,że całkowicie taki nie jesteś jak napisałes o sobie:) Jeśli chodzi o mnie to albo przemilczam coś ,ale jeśli piszę to szczerze.Jak również szczerze piszę ,że ideałem to z pewnością nie jestem ...oj mam ja sporo wad:)) Himeno ,a jak u Ciebie niedziela? Ja teraz poczułam się od godz jakaś śpiąca i tak wegetuję do wieczora.Wiosny mi się chce coraz bardziej ! :)
nie no jak widze te reklamy pokazuja chorego dzieciaka i zbieraja niby na jego operacje a wiem dobre ze z tych ich zbiorek to kilka procent jest dla dzieci a wiekrzosc na tych dziadow albo reklama ze w sudanie po wodo laza murzyni no i co z tego ja tez jezdze do sklepu i kupuje niech sobie rowery zrobia albo jak ich tak to boli to niech kaze murzynom siedziec i sama im po wode guzkowa chodzi lepiej niech chodza po wode jak maja krasc i zabijac przyklad to stany tam murzyni po wode nie muszom chodzic i gangow pelno bo nad murzynem to trzeba z batem stac tak jak kiedys przy bawelnie robili no juz mi lepiej :)
Gość Małgosia1990
Skubany serio mnie znalazł:P No nie wyglądasz na takiego okrutnego:P No ale oberwać od Ciebie Prozak to też bym nie chciała:P A i co to za pomysł żeby psa Gustaw nazwac?? ble jak ci z epoki romantyzmu:P Himena serio jakby Prozak Twojemu byłemu przyłożył to z tydzień by go skrobali ze ściany:P
Jako ,że wśród moich znajomych nie miałam do tej pory nikogo o imieniu Małgosia toteż za pózno zaskoczyłam,że wczoraj były chyba Małgosiu Twoje imieniny...Spóznione więc życzenia samych pięknych chwil w życiu,jak najmniej problemów,dużo radości i szczęścia w miłości :)) Hmm nawet rym mi wyszedł...
Gość Małgosia1990
Dziękuję za życzenia kochani:) Prozak Gustaw mi się źle kojarzy, w szkole mamy teraz epokę romantyzmu i same Gustawy w tych utworach i wszyscy popełniają samobójstwo:P Iwonko no no nie pochodzisz z Rzymu a gadasz do rymu:P Pogódko dzisiaj przechodziłam koło Twojej pracy miałam wpaść ale zobaczyłam tego Roberta czy jak mu tam więc pomyślałam że dzisiaj masz wolne;) Himenko miałam imieniny wczoraj;) Urodziny mam 29 stycznia więc najbliżej Małgorzaty jest 22 lutego:P Ale co miesiąc jest Małgorzaty to mogę i co miesiąc obchodzić:P A co do Prozaka to nie chciałabym go wkurzyć:P Jakby mi strzelił to Boże nie opłacałoby się na pogotowie jechać:P