Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dla osób uczciwych i prawdomównych - nerwica - choroba duszy, życie

Gość Pogódka

Rekomendowane odpowiedzi

witam... ja jak zwykle nie mogę się z wami spotkac,,...bo wiecznie jestem pozno, dzisiaj wróciłam o północy, więc już nikogo nie było. jaK U WAS SAMOPOCZUCIE, NAPISZCIE RANO.... JESTEM W DOMKU JUTRO I MAM WOLNE, WIęC MOżE W KOńCU ZDOłAMY SIę JAKOś ZłAPAC.. POZDROWIONKA wciśńął mi się caps lock, ale już nie mam siły poprawiac
Witajcie dziewczyny.!Aguniu jak dzisiaj u Ciebie? Barbarello !kiedys Ci pisałam, że mój wynik TSH raz jest w normie tz w dolnej granicy a ostatnio troszkę poza /norma 0,490-4,670/ a ja mam 0.489 ale kilka m-cy temu miałam 0,274 a jeszcze wcześniej powyżej 0,500 .Ft3 i Ft4 w normie zawsze.W usg też nie stwierdzono zmian zapalnych.Wiem ,że przeciwciała należałoby zrobić ale czasami podwyższone mogą świadczyć o innej chorobie. Napisz proszę co Tobie wyszło w USG i czy wszystkie objawy które opisywałaś ustąpiły po leczeniu. Pozdrawiam Pogódkę.Klaudię.Jokerka ,Agunię i wszystkie wypoczywające -nieobecne.-Dobrego dnia.
Witam wszystkich! Krysiu, teraz sobie przypominam, że o tym pisałaś :) Jeżeli chodzi o moje usg, w opisie: * obraz może odpowiadać początkowemu okresowi zapalenia tarczycy*. Przy okazji, dużo zależy od lekarza opisującego, zdarzają się błędne interpretacje...Dla świętego spokoju zrobiłabym aTPO, ale zmuszać Cię nie będę :)) Ten niski poziom TSH świadczy o tym, że powinnaś pilnować tarczycy i kontrolować ją co jakiś czas...Jest taka zasada, że *leczy się objawy, a nie wyniki*. I właśnie zastanawiam się, czy masz takie objawy, które mogłyby wskazywać na problemy z tarczycą. Jak wiesz są one często mylone przez lekarzy z nerwicą... Co do dolegliwości, które miałam, po rozpoczęciu leczenia właściwie wszystkie ustąpiły! Po ustawieniu hormonów skończyła się też *depresja*, którą wmawiali mi lekarze. Czuję się naprawdę super...Pozdrawiam.
Cześć Barbarello.wiesz ja te objawy mam już kilkanaście lat.zaczęło się od szybkiego bicia serca,i to właśnie wywołało u mnie ogromny lęk.Oczywiście w pierwszej kolejności do badania *poszła* tarczyca.TSH zawsze mam takie niskie.W obrazie usg nic nie zasugerowano o stanie zapalnym,są guzki.Wiem ,ze warto sprawdzić przeciwciała i na pewno to zrobię. A jeśli chodzi o objawy jakie teraz mam to przede wszystkim lekkie zawroty głowy.i bolą mnie oczy.Głowę badałam ,oczy również nic tam nie ma.Do tego lęk .Nigdy nie miałam depresji.Serce uspokoiło się /biorę magnez/ Tak więc typowych objawów nadczynności nie mam.Ja rozmawiałam z osobą z nadczynnością.I widziałam jak się zachowuje .Okropność.ale widzę ją również teraz po leczeniu -wszystko minęło. Napisałaś* leczy się objawy a nie wyniki * i właśnie zaczęto mnie pod kątem objawów leczyć- metizolem.Brałam 3 tyg i nic 0 poprawy.Więc to chyba nie nadczynność.Zrobię te przeciwciała i albo się uspokoję albo dopiero się zacznie.Dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam. A pozostałe dziewczyny? Co robicie?Pogódka obiecała że dzisiaj będzie. A Maggla znów na weselu? czy coś pomyliłam.
Dzień dobry wszystkim promyczkom naszego zakątka! Witam was wszyściutkie ;pracujące ,wypoczywające a Ciebie Krysiu to tak szczególnie ,bo tak dzielnie wartę trzymasz. Ja na parę dni wieś opuściłam i postaram sie troszkę nadrobić nieobecność swoją na forum. Z tym wypoczynkiem u mnie to różnie było, w zależności od pogody,która troszkę pozwalała popływać,troszkę poleniuchować w czasie deszczu ,a w przewadze to porządkowaniem ogrodu się zajmowałam. Na zdrowie narzekać nie mogłam ,bo czynny wypoczynek służy na pewno mojemu samopoczuciu. Dopiero teraz czytając W/posty uzmysłowiłam sobie ,że zbliża sie wrzesień wielkimi krokami a wraz z nim czeka mnie wiele kontrolnych badań.Na dzień dzisiejszy jestem optymistką i staram sie myśleć pozytywnie ,bo przecież z góry zakładać nic złego to ja nie będę.Zycie mnie doświadczyło i pokazało bez najmniejszych wątpliwości ,że nie wolno zamartwiać sie na zapas. Dopóki co to lato jeszcze w pełni ,więc dalej starać sie będę ładować pozytywną energią . Pozdrawiam Was wszyściutkie bez najmniejszego wyjątku, życząc jednocześnie pogody ducha na pozostałe dni lata i nie tylko-papa.
Witaj! Izabello.Jesteś nareszcie.:)) Ja trochę marudzę .Wybieram się teraz na rower.Ale mam stracha czy w jakiś płot nie wjadę .Ale muszę spróbować po takiej długiej przerwie/ to wszystko możliwe. / U Ciebie wszystko dobrze cieszy mni to .Zajrzę tu jeszcze .Na razie.Pa
Witajcie! już jestem :) bardzo zadowolona...i tak myślę jak to opisać żeby oddało wszystko co czułam...i mam problem choć zazwyczaj to mi słów nie brakuje..Co najważniejsze..Agę widziałam drugi raz, jej męża nie znałam , a czułam się przy nich jak przy znajomych od lat..żadnych napięć i lęków, po prostu wypoczynek w świetnym towarzystwie.A więc w skrócie...ciepli,gościnni , mili i bezpośredni.Dawno się tyle nie śmiałam co przez ostatnie dni.Ten pobyt dał mi tyle sił ,że powrót 3 godzinny do domu z powodu niesamowitych korków jechałam bez problemów nerwicowych.Dziś poznałam też rodziców Agi i też zapałałam do nich sympatią:) mam nadzieję że teraz ja wkrótce ich będę gościć u siebie.No i Megi czyli jamnik śliczny i kochany/trochę mniejszy od mojego kota:)/.... Za to w domu czeka na mnie już następna partia ogórków:)Nie było mnie krótko w domu, a stęskniłam się za wszystkimi....Jestem tak rozkojarzona ,że na razie pisanie mi marnie wychodzi :) Izabello jak dobrze Cię widzieć ! Pogódko Ty jesteś chyba już bardzo przemęczona...Tobie by się przydał taki wypoczynek... Krysiu i jak na rowerze? u mnie prawie cały dzień pada więc jazda nie byłaby mozliwa... Aguniu, u ciebie całkiem dobrze? Miłego wieczoru dla wszystkich :)
Już jestem.Witaj Iwono.!Od razu raźniej ,że już jesteście -Ty i Izabella.Tylko Agunia i Pogódka coś milczą.? Byłam na rowerze.Oj przez chwilę miałam wiele wątpliwości czy w ogóle pojadę.Ale mąż z jednej strony i syn z drugiej taki doping mi zrobili ,ze nic tylko wsiadać i jechać mi pozostało.Płotów nie zaliczyłam:)) Chociaż kiedyś w wysokim żywopłocie już siedziałam:)) na ruchliwej ulicy. Trzeba się jednak więcej ruszać ,stacjonarny tego nie zastąpi. Miłego wieczoru.
Witaj Iwonko,ciesze się że ten wyjazd dał Ci tyle energii.Wiem że to wspaniale uczucie spotkać się z tak bliską osobą.Miałyście z Agą wiele czasu na to by ze sobą porozmawiać i spędzić wspaniale chwile. Izabelko witam Cię.Dobrze że trochę czasu spędziłaś poza domem i odpoczęłaś. Fakt jesień się zbliża,miejmy nadzieję że nie będzie tak bardzo ponura,a może wniesie trochę pozytywnego jesiennego słoneczka.Zobaczymy. Krysiu po rowerku jesteś cała i zdrowa :) Dobrze że się zdecydowalaś,to dobry sport taka jazda na rowerku,sama jezdzę czasami.. Pogódko a Ty się ociągasz z pisaniem jak nie wiem co... Klaudio ślicznie Ci w nowym kolorku :) Pozdrowionka dla Wszystkich.
witam... nocą..ja jak wampir chyba...nawet teraz barszczyk czerwony wypiłam Iwonko! cieszę się, że dobrze się bawiłaś...a najbardziej wierzę, że się uśmiałaś,.....z twoim humorkiem.... Izabello! W końcu...zobaczysz twoje badanie kontrolne napewno będa dobre...jestem tego pewna......odpoczynek i powietrze,,...mmmmm , życ nie umierac Agunia! jesteś ty moja zapracowana ostatnio kobitko! Krysiu..pozdrawiam serdecznie
Witam! Ja już nie śpię.Bolą mnie ręce w nadgarstkach ,ale wiem od czego.Ale nogi za to nic nie bolą a trochę km.przejechałam.Znalazłam fajną ścieżkę rowerową poza osiedlem. A teraz do kuchni muszę pójść i skończyć ciasto z jabłkami /od wczoraj go robię/.:)) Miłej niedzieli dla Wszystkich. Pozdrawiam.
Dzień dobry! Mam cichutką nadzieje ,że już tak pozostanie i od dzisiaj codziennie nasza Krysia będzie nam opisywać korzyści dla ciała i ducha płynące z jazdy rowerem,bo nie wątpliwie jest to sport przywracający równowagę naszemu zdrowiu. Dzisiaj jestem umówiona na przechadzkę po starówce Gdańska gdzie odbywa się *Jarmark Dominikański*. Później oczywiście ,że na forum zaglądnę a teraz miło spędzonej niedzieli preferując najlepiej czynny odpoczynek Wam wszystkim -*promyczkom n/wątku *życzę i pozdrowienia przesyłam....pa
Witajcie! Ja dziś odsypiałam zarwane noce i obudziłam się o 10:)Olimpiada zaczęta więc więcej czasu spędzam przed telewizorem.Tyle czasu planowałyśmy wspólnie spędzony czas ,że teraz brakuje mi tego oczekiwania...Pozostaje nadzieja,że Aga z mężem zdecydują się przyjechać do nas na najblizszy weekend... Wyjazd też wpłynął dobrze na mnie z innego powodu...nabrałam wiary ,że ataki lęku mam całkowicie za sobą...bo ani w korkach,ani w dużym sklepie pełnym ludzi,ani w nowym otoczeniu ...nic mi się nie działo.Raczej się cieszyłam jak z wielkiej przygody...Pozytywnie też wpłynęło krótkie rozstanie na mój związek z rodziną...bardzo się stęskniłam za mężem,dziećmi....może moje życie jest ostatnio monotonne,ale mam to co najważniejsze...kochanych bliskich wokół siebie...a na forum Was...Jakoś wierzę ,że nioejedną z Was poznam jeszcze osobiście:) Krysiu ! jesteś chyba dumna z siebie ...przejażdżka rowerowa super sprawa i jeszcze bez upadku:)teraz trochę konsekwencji i bedziesz jezdziła bez problemu codziennie...dobre zarówno na nerwice jak i na figurę :) Pogódko! Ty taka zapracowana,że powinnaś dotrzeć do mnie to wypoczniesz:) a i humoru nam nie braknie:) Izabello tak lubię jak jesteś..wystarczy tylko że zobaczę Twoje imię , a ogarnia mnie radość i cudowny spokój wypełnia moje wnętrze... Aguniu i za Tobą już chyba zostały gorsze dni, cieszę się ,że teraz jest dobrze... Klaudio ! proszę o zdjęcie w nowej fryzurce na moją pocztę :) Jocker znajdz chwilkę dla nas szalona kobietko :) Miłej niedzieli dla wszystkich.... Piłkarze ręczni super zaczęli :)
Witajcie ponownie.Już wróciłam z przejażdżki.Dzisiaj była z przygodami bo w drodze powrotnej złapałam *gumę* i musiałam prowadzić rower.Ale się zmachałam. Serce mi szybko bije ,trochę ze strachu ,trochę z wysiłku..A gorąco u nas, na burzę się zanosi. Miłego wieczoru.
Dzień dobry na początek tygodnia, w którym to przypada święto Maryjne, tak piękne w swojej oprawie gdzie to ziółka ,którymi natura nas w swojej wspaniałości obdarza i tylko głębia wiedzy pozwala poznać ich* tajemne* moce,kłosy zbóż dające nam chlebek powszedni i przepiękne kwiaty cieszące nasze zmysły i to wszystko w naręcze zebrane-do świątyń zaniesiemy w podzięcę za dary natury i z prośbami żeby nas klęski żywiołów tych darów nie odbierały. Ot taka refleksja z samego rana ....... Miłego dnia i pogody ducha dla wszystkich *promyczków*n/zakątka ......pozdrawiam
Witajcie! Piękny dzień się zapowiada...rzadko w moim mieście widziany aż taki śliczny błękit nieba rozświetlony promieniami słonecznymi...A ja dalej naładowana tą pozytywną energią,która sprawia ,że świat wydaje mi sie tak piękny...Coraz częściej u mnie pojawiają się te dobre chwile,kiedy czuję się radosna jak dziecko bez konkretnych powodów i kiedy wydaje mi się ,że wszystkie moje problemy zakończą się dobrze... Krysiu dobrze,że u mnie ptaki nie przymierzają się do robienia gniazda....ostatnio mąż który wstał wcześniej zobaczył upolowanego , nieżywego wróbelka...niestety mój kotek pomimo,że domowy ma jednak instynkt łowny... Izabello...w czasie czytania Twojej refleksji uśmiech pojawił się na mojej twarzy... Miłego dnia