Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dla osób uczciwych i prawdomównych - nerwica - choroba duszy, życie

Gość Pogódka

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Całą noc miałam koszmary i wstałam bardzo zmęczona co jednak nie wpływa na mój dobry humor.Niedziela zapowiada się ładnie,ciepło,ale na razie bez upału.Pogódko,Aguniu co tak milczycie? Maggla jak się wyśpisz czekam na opis zabawy:)Krysia oczywiście na posterunku :) Miłej niedzieli
hej Stokrotki..Krysiaczku może trochę smutny był mój post ale to w odpowiedzi na post Aguni.....Cały czas mam wiele energii Skarbie i staram sie nie wracać do przeszłości...kurka już mnie pędzą z kompa!!! Kochane życzę udanej niedzieli a ja spadam do rodziców......buźka...I kosiam Was moje psiapsiółeczki.....
Witajcie. U mnie w miarę nie martwcie się,tylko cały czas prawie poza domem,wczoraj nadal praca przy szykowaniu opalu na zimę a dzisiaj tak się krzątam,ale zaraz gdzieś wyruszamy z domu,pogoda nawet moze być.Rano popadalo a teraz znów parno,wczoraj burza była. U mnie samopoczucie dość dobre,przestalam narazie tym się przejmować,wtedy dużo zdrowia mnie to kosztowalo więc odpuściło teraz.Dziękuję Wam za troskę. Pozdrawiam bez wyjątku,buziaczki.
Tak Jokerek,ja wiem ,że masz wiele energii i dajesz radę lepiej niż ktokolwiek.Przeszłość to przeszłość trzeba zapomnieć i żyć teraźniejszością -pomagać innym ,kochać i wybaczać. Agunia się odezwała -cieszę się, że jest dobrze. A Pogódka w pracy??
Krysiu! kochana, dzień mija i na pewno lepiej w grupie, razem dajemy radę... Krysiu, nie wzięłam antybiotyku do końca bo po prostu zapomniałam , tak jest u nas w pracy, ale mam nadzieję, że nie będzie kłopotów z tego mpowodu a wy trzymac się i dużo siły
Witajcie! Ja dziś pierwsza:) Upał już niesamowity,biegam od rana żeby potem się opalać.Wczoraj zdecydowałam ,że wróce do ćwiczeń i....po dłuższej przerwie przesadziłam i dziś boli mnie kręgosłup....ale ogólnie to był udany dzień :) Dzwoniła Aga i jak się nic nie zmieni to przyjedzie do mnie z mężem w czwartek i zabiorą mnie w góry , oby się te plany powiodły :) Z wrażenia przez pół nocy nie mogłam zasnąć... Miłego dnia
Cześć DZiewczynki....niestety nie dane mi było odsypiać...tylko mama miała imieniny i musiałam pomagać...zabawa była fajne...tylko strasznie gorąco...momentami nie dało się wytrzymać...ze wszystkich się lało....z samochodem się udało ale i tak ojciec w niedziele znalazł sobie powód dla którego mógł mi nie dawać- standard...właśnie był u mnie w pracy kolega...zakupił mi wracając z anglii perfumy davidoff :0 także ciesze się nimi jak murzyn szkiełkiem:) ale cały czas mam napady gorąca...chyba w końcu zmolestuję endokrynologa, żeby w końcu sprawdziła hormony- robiła tylko tsh- wyszło prawidłowe...a usg tarczycy mam dopiero 25 sierpnia...nie wiem czy w taką pogodę te napady to normalne czy nie bardzo ...
Witajcie!.U mnie chłodnawo,przynajmniej na razie.A ja od samego rana przygotowuję się do ugotowania pysznego obiadu.Bardzo pracochłonny ale smaczny ,Z własnych kabaczków coś muszę dzisiaj * wyczarować* Maggla jeśli TSH jest prawidłowe to sprawdza się jeszcze Ft3 i Ft4 oraz USG .Objawy nadczynności podobne są do nerwicy i lekarze często mylą.Wiem bo sama byłam taką *ofiarą*. Iwonka tęskni z Agą? Pogódko -u Ciebie późny wieczór to popołudnie?:)) Pozdrawiam Wszystkich i dobrego dnia życzę.
Witajcie! Dziś widzę nie pierwsza jestem choć dawno już wstałam teraz znalazłam chwilke na komputer :) Maggla ja też mam uderzenia gorąca, co prawda mam niedoczynność tarczycy,ale myślę ,że bardziej są one związane z lekami które zażywam bo objawy zaczęły sie po rozpoczęciu leczenia...Wczoraj przeszła u mnie kilkuminutowa ulewa,niemal ściana wody,dziś jest ciepło,ale i przyjemnie..Krysiu z jakim zapałem mówisz o gotowaniu:) przede mną jutro dzień większego gotowania bo muszę coś zostawić do jedzenia moim mężczyznom :)Jeszcze niedawno bałam się jechać na drugi koniec Krakowa , teraz z przyjemnością myślę o podróży w góry ,choć pojawia się minimalne napięcie to jednak radość przeważa..no cóż dla mnie to wyprawa jak dla innych na koniec świata :) Aguniu Ty czujesz się już całkiem dobrze? Pogódko o wichurze u Ciebie słyszałam w radiu,musiało to niesamowicie wyglądać..Pogoda staje się coraz bardziej nieobliczalna... Kiedy wróci Izabella,brakuje jej.. Jocker chyba dalej bardzo zapracowana bo rzadko sie pojawia... Himeno pomimo ,że nie piszesz cały czas o Tobie pamiętam Miłego dnia
CzeSC Załoga :) co do hormonow to caly czas jestem pod kontrola endokrynologa bo u mnie to rodzinne ale nic nie brałam bo wqszystko było ok a jak juz to niedoczynnośc, czyli coś zupełnie odwrotnego od objawów...cxzyli generalnie pomieszanie z poplątaniem...;p na szczęście endokronolog to koleżanka mamy to może uda się to szybciej załatwic....u mnie wietrzysko przerazliwe, ale przynajmniej ciut chłodniej... zrobiłam sobiedziś wolne:P- łaśnie jestem po psychologu...dała mi trochę do myślenia...a teraz nauka nauka nauka...;( podrawiam buziaki
Witajcie! Faktycznie widać u nas sezon urlopowy,takie pustki:) U mnie śliczna pogoda,mam dziś sporo do zrobienia no i jeszcze...opalanie :)Pogódko to u Ciebie faktycznie niesamowite rzeczy się wczoraj działy...mnie jak na razie omijają aż takie emocje pogodowe..Klaudia na urlopie pewnie też zajęta opalaniem,Jocker dalej zapracowana/ależ fajnie było Cię wczoraj słyszeć :)/, Izabella też wypoczywa..niewiele nas zostało...Krysiu jak wczorajszy przysmak na obiad,udał się ? U mnie samopoczucie dobre choc niewielkie napiecie się pojawia jak pomyślę o jezdzie...ale i tak radość z niego jest duża.Aguniu, a gdzie Ty nam znikłaś ?Jahtiel , a co u Ciebie ,zażyłaś te leki? Miłego dnia
Hello Jakie pustki na forum....wszyscy sie urlopuja?? ja dzis mam nie najlepszy dzień a wczoraj już w ogóle był tragiczny i musiałam wziąść coś na uspokojenie...duszności, zwroty głowy...wróciłam do leku na astmę, którą podobno mam- zobaczymy...może tym razem podziała, bo te duszności są najbardziej dobijające.... ślub sie zbliża a tu całe załatwianie w proszku...i w sobotę następne wesele... jakoś nie mam nastroju....jak by mi chociaż te duszności przeszły...:(
Witam! Maggla! Widzisz niestety u nas w chorobie tak jest...duszności to jeden z objawów...ja bynajmiej miałam z tym problem, dokuczało mi to bardzo,...a wiesz, nie gniewaj się , ale zapewne masz lęk przed tym, więc jednoczesnie się nakręcasz i jest to wzmozone...objawy w tej chorobie wskazują na wiele innych niestety, a jak ktoś jeszcze mysli, to można już przypisac sobie wszystko... Witaj Iwonko! co tam u Ciebie? resztę też witam serdecznie miłego dzionka
Przynajmniej ktoś się pojawił :) Maggla dzień ślubu się zbliża , ostatnie załatwiania...możliwe ,że dlatego pojawiają się objawy nerwicowe...staraj się myśleć o wszystkim pozytywnie,przerywać natłok niepotrzebnych myśli,przywołuj same miłe wspomnienia...może to choć trochę pomoże...Spróbuj w razie duszności ssać ziołowy Validol,on jest bardziej wskazany przy nerwicy serca,ale może trochę pomoże.. Pogódko u mnie wszystko ok,dziś sporo do zrobienia i w przerwie włączam komputer.A Ty się nie przepracowałaś ?:)Krysiu gdzie jesteś ?
Witajcie! U mnie też nie za dobrze.Boli mnie żołądek.Od kilku dni zaczęłam ograniczać jedzenie ilościowo .Ograniczyłam do min.cukier i pieczywo w zamian za owoce i warzywa.I chyba ta zmiana tak na mnie działa niekorzystnie. Do gastroskopii przymierzałam się dwa razy już parę lat temu.Niestety poniosłam klęskę tz nie wykonałam tego badania ,mimo ,że prywatnie.Teraz myślę o innym sposobie zbadania tego żołądka.Pozostaje tomograf ale to jest duże napromieniowanie i w razie czego nie pobiorą próbki.Lekarz mi powiedział, że nikt mi nie zrobi gastroskopii jeśli ja tak reaguję na to badanie.dusiłam się .a lęk taki miałam .Póki co piję miętę i melisę.I już sama nie wiem od czego to jest .Bo kilka dni temu bolał mnie kręgosłup.potem ręka a teraz brzuch,żołądek.A w poniedziałek tak dobrze się czułam . Pozdrawiam i dobrego dnia życzę.