Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dla osób uczciwych i prawdomównych - nerwica - choroba duszy, życie

Gość Pogódka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Nie pisałam wczoraj,bo bardzo zle się czułam.Nawet nie próbowałam wstawać.Nie ma co opisywać.Wszystkie to znacie.Dziś jest trochę lepiej,ale nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca.Piszę,zeby dać znać,że jestem.Wrócę pózniej. Pozdrawiam Was Kochani.
Aga,jeśli dobrze zrozumiałam Ty też masz problem ze spaniem.W ciągu dnia *zasypiam*,ale tak naprawdę nie jest to normalne spanie.Polega na tym,że mam zamknięte oczy,wszystko dokładnie słyszę,a nie mogę otworzyć powiek,ani się poruszyć.W ciągu dnia zdarza mi się to wielokrotnie.Ponadto jestem ciągle zmęczona,kiedy przykucnę mam duży problem z podniesieniem się.Wciąż,niezależnie od pozycji, jaką przyjmę.Podczas leżenia też.Zastanawiam się,czy nie są to czasem objawy niedoboru magnezu.Czy ktoś ma podobne do moich dolegliwości,a jeśli tak,to jak to pokonuje.Za podpowiedż będę bardzo wdzięczna. Przepraszam,wcześniej po słowach:podniesieniem się, uciekł mi tekst.Dalej jest o bólu,który występuje niezależnie od pozycji. Pozdrawiam Was Kochane.
Acha,zapomniałam powiedzieć,że mam częste tiki palców u rąk.Myślę,że to wiąże się z niedoborem magnezu.Czy przy psychotropach i wit.B 12 i wit. B 1 mozna przyjmować magnez z witaminą B6.Mam dużo wątpliwości.Z jednej strony wit.B6 powoduje,że magnez pozostaje dłużej w organizmie,a z drugiej strony,czy w sumie nie będzie za dużo tej wit.B.Dodam,że wit.B12 przyjmuję w zastrzykach.
Izabello,ostatnie badania robiono mi w szpitalu.Były w porządku.Też myślałam o tym cukrze,ale nie możliwo żeby w tak krótkim czasie coś się mogło zmienić.Ponadto badanie obecność magnezu we krwi nie na wiele się zdaje,bo dotyczy tylko krwi,a nie tkanek.Pewnie są jakieś granice,jeśli lekarze zlecają takie badania.Tylko,że we krwi badanie wykazuje,że wszystko jest ok,a w organizmie niedobór magnezu już daje o sobie znać.Nie wiem czy jasno piszę.Myślę jednak,że zrozumiałaś.
Gość izabella
Wiki uważam,że jeżeli przez kilka dni(około tygodnia)poprzyjmujesz magnez to Ci to nie zaszkodzi.Jeszcze radzę poczytaj ulotki od leków,które aktualnie przyjmujesz- szczególnie psychotropy i zwróć uwagę jakich leków w tym czasie nie powinnaś przyjmować......
Tak Wiki mam problem ze spaniem,najpierw zasnac problem dopiero po 2-3 godz kulania sie,a w nocy caly czas sie budze i w rezultacie jestem nie wyspana.Co do magnezu spokojnie mozesz brac 1 tabl dziennie.Mi tak powiedziala pani kardiolog.A to ze biezesz witaminy B12 i B1 to nic nie szkodzi wazne tylko zeby nie przesadzic z kazda z osobna.A czy te witaminy biezesz 1 dziennie?
Gość izabella
Wiki-nie zależnie od leków proponuję trochę przyjemności dla podniebienia :potrawka z łososia lub pstrąga,na deserek czekolada gorzka z orzechami włoskimi lub migdałami i jeszcze trochę banana a pragnienie gasić soczkiem z marchwi zmieszanym z sokiem ze świeżej kapusty.Ręczę,że po tygodniu takiej diety -magnez zostanie uzupełniony-pozdrawiam
Mówię wszystkim dobranoc dzisiaj i przepraszam że tak malo się odzywałam,ale samopoczucie dzisiaj do kitu miałam przez to poranne zawirowanie,caly dzień zle się czulam,jestem jakaś osłabiona,nie mam na nic siły..Pozdrawiam Was,może jutro będzie lepiej.
Gość izabella
Dobrego dzionka Wszystkim życzę.Chyba niepotrzebnie po przebudzeniu za okno spojrzałam.Mimo tej godziny jakoś ciemno,szaro-buro,nawet widzę,że moja psina nie rwie się na spacer.Może gdzieś tam w głębi kraju.......no nic to wyjdę na ten spacer...
Gość izabella
Do Aguni.Przy tych objawach jakie wczoraj opisałaś wszystko wskazuje na zbyt niskie ciśnienie.Właśnie przed chwilą zmierzyłam sobie ciśnienie i już wiem skąd to podłe samopoczucie nie całe 90/60.Już przyjęłam cardamidum-cofeinum i czekam......
Witam Was. Dzisiaj juz rano nie mialam tych zawrotow,ale za to teraz od czasu do czasu zakręci mi się w głowie.Może pogoda jest sprawcą tego samopoczucia,ale nie jestem pewna,może jednak odstawienie leku tak dziala na mnie.Pewnie jak pojdę do mojej psychiatry to ona znowu da mi jakies leki. Pozdrawiam serdecznie,to nie są moje dni,kiedy dobrze się czuję,przez to mniej piszę na forum,przepraszam Was..Może będzie lepiej.
Witajcie! wczoraj jakoś nie miałam okazji do Was zajrzeć, ale jestem dzisiaj.Wczorajszy dzionek miałam raczej spokojny,wróciłam od przyszłych teściów i siedziałam w domu.Dziś od rana poleciałam do labolatorium, bo muszę sprawdzić sobie tarczycę,no i poziom prolaktyny,który stale mi się podnosi.Nie wiem co jest tego przyczyną,ale pododno prolaktyna jest hormonem stresu,więc nie mam co się dziwić,że jest podwyższona...Jak wstanę z rana i ma coś do zrobienia,to zupełnie inaczej się czuję,nie mam czasu myśleć o głupotach,bo mam inne sprawy na głowie.Wczoraj oczywiście wymyśliłam sobie kolejną chorobę - alergie pokarmową,a to przez to,że nie mam ochoty na jedzenie a jak już jem to potem średnio się czuję i strasznie swędzi mnie po jedzeniu nos!!! kurcze,czy nerwica może dawać takie objawy??jakoś ciężko jest mi w to uwierzyć...
Witam wszystkich, dzisiaj to jest jeszcze gozej niż wczoraj, nie wiem co się ze mną dzieje, wszystko doprowadza mnie do szału wrzeszczę na męża psa, kota i nawet na tych co ich nie ma.Dosłownie wstąpił we mnie diabeł,czeoiam się wszystkiego, mnże to z niewyspania ,kolejna noc nie przespana,ile to jeszcze potrwa? naprawdę nie mam już sił.Męczy mnie myśl o onkologii, to jest kawał drogi a ja nawet obok męża nie potrafię spokojnie usiedzieć, ciągle zwracam mu uwagę w trakcie jazdy,on się wkurza bo ile można słuchać uwag!Zdaje sobie sprawę z tego,że zaczynam być bardzo uciążliwa,mam napady takiej złośći,że aż się sama siebie boję.To tak jakbym to nie była ja,co się dzieje?Czy ja zaczynam wariować,czy to jakaś nowa choroba? nigdy taka zła nie byłam.Jestem w takim dole, że chyba nigdy z niego nie wyjdę.Nie wiem co mam robić? Sercw warjuje,wali jak bęben, pocę się okropnie, jestem sama ,ale tolepiej bo jakby tu teraz ktoś był to chyba bym się na nim wyżyła.może to ,że teraz to wszystko napisałam to mi ulży?! zobaczymy. Serdecznie pozdrawiam
Witam.A ja pełna zaskoczenia,mając na uwadze pogodę,czuję się dużo lepiej.Za oknem mglisto i szaro.Okropny dzień.Wczoraj przestał działać mi net.Pojawiały wciąż jakieś informacje.Dzisiaj jest ok. Dziewczyny co u Was?Klaudia i Agunia już się dziś pojawiły.A reszta formuowiczek? Pozdrawiam.
Witajcie. Himeno a moze to deficyt hormonow zeńskich.Robiłaś badania pod tym kątem?Bierzesz jakies leki na nerwicę? Pozdrawiam wszystkich sama za dobrze sie nie czuję Aga w tym momencie szpital jest najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie.Do urodzin zostało trochę czasu moze będziesz mogła wyjść na przepustkę w końcu to nie więzienie .Powodzenia
Himenko to że jesteś taka poddenerwowana to wynik Twoich ostatnich przeżyć,a było ich wiele.Wszystko się zwaliło na głowę i nerwy dają znać o sobie.Z pewnością jakieś leki na uspokojenie by Cię trochę wyciszyły. Współczuję że z mężem znowu masz przeprawę,jesteś w trudnej sytuacji,bo chcesz mu pomóc a on nie daje z tym rady.Nie poddawaj się. Aguś a Ty oczywiście do szpitala,to jest teraz Ci potrzebne- a mąż poczeka,będzie jeszcze okazja poświętować.Trzymaj się. Krysiu cieszę się ze piszesz ale co tak malutko,odzywaj się częściej do nas.POzdrawiam Cię mocno i całą resztę. A gdzie Pogódka przepadła? Dawno się nie odzywała.
Himeno pytałam czy robiłas kiedys badanie na poziom hormonow zenskich bo wiesz juz po 45 roku zycia u kobiet pewne dolegliwości z powodu ich braku występują.A Ty jak pisałas juz że jestes w wieku menopuzy tak więc jak nie bierzesz hormonow to zaczyna ich w organizmie brakowac.I wtedy tez występuje takie złe samopoczucie.Huśtawki nastroju.kłopoty z sercem a przede wszystkim takie ciągłe podenerwowanie.,rozdrażnienia.To miałam na myśli.